| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Testiranje aplikacijskih strežnikov
Gašper Mavsar, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomska naloga obravnava testiranje aplikacijskih strežnikov Apache Tomcat in WildFly. Kratko so predstavljene njune značilnosti. Za ocenjevanje kakovosti sta bila uporabljena standarda ISO/IEC 25010 ter ISO/IEC 25040. Testirni primeri so bili izdelani z orodjem Apache JMeter. Ocena kakovosti temelji na karakteristikah: učinkovitost izvedbe, uporabnost, usklajenost in prenosljivost. Izračun ocene upošteva rezultate obremenitvenih testov ter subjektivne ocene karakteristik, ki jih težko merimo objektivno. Končna ocena kaže, da se je v specifičnih okoliščinah bolje izkazal Apache Tomcat. Te ocene pa ne smemo generalizirati.
Ključne besede: Odprtokodni aplikacijski strežnik, ISO/IEC 25000, Večnivojska arhitektura, Testiranje, Apache JMeter
Objavljeno: 26.10.2017; Ogledov: 632; Prenosov: 82
.pdf Celotno besedilo (2,00 MB)

2.
Implementacija spletne trgovine in integracija s spletnim plačilnim sistemom
Aleksandar Salevski, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo izdelali spletno trgovino za prodajo zimske športne opreme oziroma opreme za deskanje. Uporabili smo spletno tehnologijo PHP kot skriptni strežniški jezik, označevalni jezik HTML in predloge CSS za strukturo in za prikaz podatkov ter podatkovno bazo MySQL za shranjevanje podatkov. Poleg opisa implementacije osnovnih funkcionalnosti spletne trgovine smo v diplomskem delu opisali tudi integracijo s plačilnim sistemom.
Ključne besede: spletna trgovina, večnivojska arhitektura, implementacija, integracija, PayPal
Objavljeno: 16.12.2014; Ogledov: 1224; Prenosov: 137
.pdf Celotno besedilo (2,18 MB)

3.
PROGRAMSKA REŠITEV ZA NADGRADNJO VEČNIVOJSKEGA SISTEMA
Primož Markelj, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo rešuje problem, ki nastane pri nadgradnji večnivojske aplikacije, izdelane po meri. Nadgradnjo aplikacije naročnik največkrat naredi sam. Poskrbeti je treba, da je nadgradnja opravljena brez napak. Postopek mora biti čim bolj preprost, saj ne poznamo naročnikovega računalniškega znanja. V nalogi so predstavljene eno-, dvo- in večnivojske arhitekture. Rešitev je razvita s pomočjo ukaznih postopkov (batch procedur). Takšen način dela omogoča preprosto in poceni rešitev s sprotnim preverjanem delovanja, z možnostjo prilagoditve in vpogledom v tekstovno datoteko z rezultati poteka dela. Z nadgradnjo večnivojskega sistema zmanjšamo naročnikove stroške za podporo uporabnikom, čas, ko je aplikacija nedosegljiva za delovanje in zaradi manjšega števila napak izboljšamo odnos med naročnikom in izvajalcem.
Ključne besede: nadgradnja aplikacije, ukazni postopki, večnivojska arhitektura
Objavljeno: 17.08.2012; Ogledov: 1516; Prenosov: 110
.pdf Celotno besedilo (1,67 MB)

4.
PRENOVA PROIZVODNEGA INFORMACIJSKEGA SISTEMA V PODJETJU INOTHERM D.O.O.
Boštjan Komac, 2011, magistrsko delo

Opis: V magistrski nalogi smo obravnavali pristop k projektiranju večnivojskega informacijskega sistema na primeru prenove proizvodnega informacijskega sistema podjetja INOTHERM d. o. o. V prvem delu je predstavljen koncept gradnje večnivojskih programskih rešitev temelječih na Microsoftovem .NET-ogrodju. Prikazani so ključni scenariji in tehnologije, ki so primerne za izvedbo tovrstnih programskih rešitev. Podrobno je opisana funkcija posameznih slojev, možnosti njihove namestitve, vzdrževanja ter kasnejše morebitne vertikalne ali horizontalne nadgradnje ključnih slojev. Na kratko so predstavljenje metodologije izgradnje informacijskih sistemov s poudarkom na agilnih metodah razvoja programske opreme. Sledi prikaz izvedbe vseh slojev proizvodnega informacijskega sistema v večnivojski tehnologiji. V tem delu je poudarek predvsem na praktičnem prikazu izdelave posameznega sloja, njegovih posebnostih ter načinu izbire primerne tehnologije za njegovo izvedbo. Predstavljena je implementacija načrtovalskih vzorcev pri izvedbi abstrakcije posameznega sloja. V prikazu izvedbe posameznih slojev so vpletene praktične izkušnje, pridobljene v času načrtovanja in izdelave proizvodnega informacijskega sistema podjetja INOTHERM d. o. o.
Ključne besede: Informacijski sistem, večnivojska arhitektura, .NET, C#, agilne metode
Objavljeno: 01.08.2011; Ogledov: 2305; Prenosov: 212
.pdf Celotno besedilo (1,87 MB)

5.
Iskanje izvedeno v 0.13 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici