| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
ŽIVLJENJE IN DELO ALOJZA ZUPANA
Sanja Hvalec, 2014, diplomsko delo

Opis: Na podlagi sistematične analize izsledkov iskanja virov in primerjave arhivskih virov ter doslej opravljenih raziskav skuša pričujoče delo določiti vlogo in pomen Zupanovega poustvarjalnega in glasbeno-pedagoškega dela v glasbeni kulturi na Slovenskem. V diplomski nalogi predstavim življenjsko pot Alojza Zupana. Glede na pregledano literaturo prikažem njegovo življenje v Franciji in Trbovljah ter njegovo delovanje v Ljubljani, med šolanjem in po njem. Predstavim Zupana kot klarinetista, pedagoga in dirigenta ter njegovo delovanje na teh treh področjih.
Ključne besede: klarinetist, pedagog, dirigent, Akademija za glasbo, Simfonični orkester RTV Slovenije in Delavska godba Trbovlje.
Objavljeno: 14.04.2021; Ogledov: 143; Prenosov: 13
.pdf Celotno besedilo (198,22 KB)

2.
Prometno varnostna analiza s predlogom ureditve križišča na državni cesti v Trbovljah
Armin Turanović, 2018, magistrsko delo

Opis: V magistrski nalogi je predstavljena problematika prometne varnosti oziroma pregleda prometne varnosti. Pregled prometne varnosti je opravljen na primeru križišča na državni cesti v Trbovljah s pomočjo dokumenta ''Smernica za pregledovanje varnosti cest'' oziroma ''RSI''. Omenjeno križišče je štirikrako semaforizirano križišče, ki se nahaja na ''Savskem mostu'' in predstavlja vstopno točko v mesto. Namen pregleda prometne varnosti je ugotavljanje pomanjkljivosti na obravnavanem križišču in podajanje rešitev za njihovo odpravljanje. Poleg pregleda prometne varnosti je izdelana tudi analiza prometnih nesreč, analiza vertikalne in horizontalne signalizacije in kapacitetna analiza. Na podlagi opravljenega pregleda in rezultatov analiz je ugotovljeno, da so talne označbe dotrajane, hitrosti v križišču so previsoke, velika površina križišča je konfliktna, intervali zelene luči so prekratki, določeni prometni znaki so neustrezni itd. Na podlagi ugotovljenih pomanjkljivosti je predlagana rešitev enopasovnega krožnega križišča. Primerjava trenutnega stanja s predlagano rešitvijo enopasovnega krožnega križišča je pokazala, da bi se prometa varnost s predlaganim enopasovnim krožiščem izboljšala.
Ključne besede: prometna varnost, Trbovlje, RSI, krožno križišče, državna cesta
Objavljeno: 09.07.2018; Ogledov: 733; Prenosov: 167
.pdf Celotno besedilo (11,09 MB)

3.
Primerjalna alnaliza opreme igralnic z vizualnega in ekološkega vidika
Loti Viktorija Dolinar, 2017, diplomsko delo

Opis: V teoretičnem delu diplomskega dela smo najprej nekaj besed namenili Kurikulumu za vrtce, v nadaljevanju pa smo se posvetili postopkom, načinom načrtovanja likovne dejavnosti v vrtcu in vsem segmentom, ki so pri tem pomembni. Sledilo je poglavje o estetiki, v katerem smo začeli predstavitev razvoja estetike, raziskali pomen estetsko urejenega okolja in razvoj estetskega občutka pri otroku. Nato smo predstavili še področje ekologije, umeščeno v vrtčevsko okolje, pomen trajnostnega razvoja in projekt Ekovrtec. Za konec smo nekaj povedi namenili še predstavitvi Vrtca Ivana Glinška Maribor in Vrtca Trbovlje. V empiričnem delu smo želeli ugotoviti, ali obstajajo morebitne razlike v dekoraciji igralnic (z materialnega, estetskega in z ekološkega vidika) enot manjšega mestnega vrtca, tj. Vrtca Trbovlje, in enot večjega mestnega vrtca, tj. Vrtca Ivana Glinška Maribor, ter omeniti, katere so pozitivne in negativne strani dekoracij igralnic obeh vrtcev. Potrebne informacije smo pridobili s pomočjo deskriptivne metode – anketnega vprašalnika, ki smo ga razdelili vzgojiteljicam obeh vrtcev; vzorec je bil neslučajnostni in iz konkretne populacije. Rezultate smo izrazili v absolutnih in odstotnih frekvencah ter jih tabelarično in ponekod tudi grafično prikazali ter interpretirali.
Ključne besede: predšolska vzgoja, likovne dejavnosti, dekoracija igralnice, ekološki in estetski vidik dekoracije, Vrtec Ivana Glinška Maribor, Vrtec Trbovlje
Objavljeno: 22.02.2017; Ogledov: 852; Prenosov: 130
.pdf Celotno besedilo (1,54 MB)

4.
ZGODOVINSKI RAZVOJ OSNOVNE ŠOLE TONČKE ČEČ OD LETA 1961 DO DANES
Danijela Lapornik, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sem predstavila razvoj osnovne šole Tončke Čeč Trbovlje od leta 1961 do danes. Leta 1961 je bila šola tako imenovana in se tako imenuje še danes. Med različnimi zgodovinskimi obdobji se je šola srečevala s takšnimi in drugačnimi težavami, kot so prostorska stiska, pomanjkanje šolskih potrebščin in učiteljev, kot tudi s slabim obiskom učencev. Vendar je te slabe čase prebrodila in se ohranila vse do danes. Občino Trbovlje sem predstavila tako geografsko kot tudi zgodovinsko. Delovanje Osnovne šole Tončke Čeč sem skozi obdobja podrobno predstavila s pomočjo šolskih kronik.
Ključne besede: občina Trbovlje, osnovna šola Tončke Čeč, kronika šole, šolstvo na Slovenskem, izobraževanje, zgodovinski razvoj
Objavljeno: 01.09.2016; Ogledov: 1454; Prenosov: 67
.pdf Celotno besedilo (1,01 MB)

5.
6.
Iskanje izvedeno v 0.09 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici