| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 14
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
STATIČNA IN DINAMIČNA ANALIZA STUDENŠKE BRVI S PROGRAMOM TOWER
Mićo Tešić, 2010, diplomsko delo

Opis: Studenška brv je morda res najmanjši most v Mariboru, a ima kljub temu zelo pestro zgodovino. Na sedanji lokaciji je bila zgrajena leta 1885, imela pa je tri ločno oblikovane palične konstrukcije. Leta 1946 je poplava brv odnesla, zato so septembra 1948 zgradili novo zgornjo konstrukcijo na obstoječih mostnih podporah. Leta 2007 pa je staro in dotrajano brv nadomestila nova Studenška brv, katere statični sistem je prostorsko paličje sestavljeno iz jeklenih okroglih cevi. V diplomskem delu je izvedena tako statična kot tudi dinamična analiza konstrukcije s pomočjo programa Tower Model Builder, ki omogoča analizo betonskih, jeklenih in lesenih konstrukcij. Pri dinamični analizi so izračunane nihajne oblike in lastne frekvence konstrukcije, opravljena pa je tudi analiza oz. kontrola vibracij. Na koncu je izvedeno dimenzioniranje jeklenih elementov glavne nosilne konstrukcije in primerjava rezultatov.
Ključne besede: statična analiza, dinamična analiza, Studenška brv, program Tower, peš most
Objavljeno: 06.07.2010; Ogledov: 3107; Prenosov: 439
.pdf Celotno besedilo (7,26 MB)

3.
ANALIZA IN PROJEKTIRANJE OBJEKTOV S PROGRAMOMA TOWER IN ALLPLAN
Aleš Kišić, 2010, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je prikazati povezavo znanj pridobljenih tekom študija z znanji pridobljenimi s praktičnim delom v projektivnem biroju. Cilj je dimenzionirati objekt PSO Vitriol in prikazati izdelavo projektne dokumentacije. Statična analizo in dimenzioniranje je bila izvedena s pomočjo evropskih standardov Evrokod ter uporabo računalniškega programa Tower 6.0. Konstruranje armature in izdelava armaturnih načrtov je prikazana s programom AllPlan 2009.
Ključne besede: modeliranje konstrukcij, konstruiranje armature, dimenzioniranje, statična analiza, Tower, AllPlan, Evrokod
Objavljeno: 13.10.2010; Ogledov: 3221; Prenosov: 894
.pdf Celotno besedilo (13,07 MB)

4.
ANALIZA TURBINSKE ZGRADBE NUKLEARNE ELEKTRARNE KRŠKO
Darijan Vukas, 2012, diplomsko delo

Opis: Nuklearna elektrarna Krško je bila sinhronizirana v električno omrežje leta 1981 in od takrat naprej, z izjemo rednih in izrednih zaustavitev, neprenehoma proizvaja električno energijo. V tem času je bilo izvedenih veliko število modifikacij (posodobitev) električnih in strojnih sistemov, s katerimi se posodablja NEK in posledično varnost le-te. V diplomskem delu je predstavljena zadnja velika modifikacija NEK 611-GN-L »Zamenjava statorja generatorja«, ki je bila uspešno izvedena v zadnjem rednem remontu septembra 2010. Podrobno je predstavljen gradbeni del modifikacije, in sicer analiza turbinske zgradbe NEK v skladu z standardom SIST EN 1992 in ACI 318. Cilj diplomskega dela je dokaz nosilnosti AB konstrukcije turbinske zgradbe med zamenjavo statorja generatorja. »Peš« analiza je narejena v skladu s SIST EN 1992, medtem ko je analiza po ACI 318 narejena z modelirnim računalniškim orodjem Tower 3D, ki ima standard ACI 318 integriran v orodje za dimenzioniranje AB konstrukcij. V zaključku je podana primerjava rezultatov obeh analiz dobljenih z uporabo različnih standardov.
Ključne besede: Nuklearna elektrarna Krško, turbinska zgradba, modifikacija, zamenjava statorja generatorja, AB nosilec, AB steber, statika, dimenzioniranje, SIST EN, ACI, Tower 3D.
Objavljeno: 01.03.2012; Ogledov: 1603; Prenosov: 213
.pdf Celotno besedilo (2,79 MB)

5.
PRIMERJAVA PROGRAMSKIH ORODIJ SCIA, SOFISTIK IN TOWER ZA DIMENZIONIRANJE ARMIRANOBETONSKIH ELEMENTOV
Grega Ljubej, 2012, diplomsko delo

Opis: Na trgu obstaja veliko programske opreme, namenjene modeliranju, statični analizi, dimenzioniranju in konstruiranju gradbenih konstrukcij. Poraja se vprašanje, katero programsko opremo uporabiti, da bo zmožna reševati kompleksne gradbene probleme na čim bolj enostaven in uporabniku prijazen način. Namen diplomskega dela je podroben prikaz izbire modelov, statičnega izračuna in dimenzioniranja enostavnih armiranobetonskih konstrukcijskih elementov s programskimi orodji Scia, Sofistik in Tower ter primerjava dobljenih rezultatov.
Ključne besede: armiran beton, dimenzioniranje, Tower, Scia, Sofistik, Allplan
Objavljeno: 24.09.2012; Ogledov: 2578; Prenosov: 471
.pdf Celotno besedilo (10,21 MB)

6.
KOEVOLUCIJA IGRALCEV V IGRI TOWER DEFENSE
Viktor Chuchurski, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu opišemo implementacijo tekmovalne koevolucije dveh nasprotujočih populacij računalniških igralcev v igri Tower Defense. Prvo populacijo predstavljajo računalniške pošasti, ki se gibljejo proti določenemu cilju na igralnem polju. Njihova naloga je uspešno priti do cilja, s čemer zmanjšujejo zdravje nasprotnika. Druga populacija so stolpi, ki streljajo na pošasti in jih krmili igralec. Cilj igralca je strateško postaviti stolpe, da bi uspešno preprečili pošastim priti do cilja. V naši nalogi dva genetska algoritma krmilita ti dve populaciji. Z uporabo koevolucije izmenično prilagajamo obe populaciji njunim nasprotnikom. Rezultati pokažejo, da je konvergenca k stabilnemu stanju odvisna od uporabljenih parametrov genetskega algoritma in da se vsaka populacija obnaša na specifičen način pri določenih vrednostih parametrov.
Ključne besede: genetski algoritem, koevolucija, računalniška igra, Tower Defense, stolpi, pošasti
Objavljeno: 06.11.2015; Ogledov: 645; Prenosov: 50
.pdf Celotno besedilo (1,07 MB)

7.
Integralni mostovi in analiza okvirnega armiranobetonskega mostu
Matej Štingl, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava armiranobetonske integralne mostove, za katere se je izkazalo, da so najprimernejša rešitev za izvedbo krajših mostov z vidika trajnosti in vzdrževanja. V nalogi so opisani konstrukcijski sistemi integralnih mostov, njihovi elementi in smernice pri projektiranju. Naredili smo analizo okvirnega mostu čez potok Hotunjščica pri Polzeli. V programu Tower 3D smo izrisali prostorski model konstrukcije mostu in na njem določili notranje sile. Izračunana je potrebna armatura prekladne konstrukcije in opornikov, izdelani so armaturni načrti ter izvleček armature.
Ključne besede: mostovi, integralni mostovi, armirani beton, Tower
Objavljeno: 02.06.2016; Ogledov: 856; Prenosov: 197
.pdf Celotno besedilo (8,26 MB)

8.
RAČUNSKA ANALIZA JEKLENE KONSTRUKCIJE KOMPOSTARNE SPODNJI STARI GRAD V KRŠKEM S PROGRAMSKIM PAKETOM TOWER 3D
Blaž Šonc, 2016, diplomsko delo

Opis: Zbirni center Spodnji Stari Grad v Krškem je leta 2013 na mestu obstoječe odprte in asfaltirane kompostarne pripravil projekt za razširitev le-te z izgradnjo objekta kompostarne s kapaciteto predelave bioloških odpadkov 10.000 ton letno in izgradnjo biofiltra. Kompostarna funkcionira od leta 2015. V diplomskem delu je narejena računska analiza jeklenega dela konstrukcije kompostarne. Ta analiza je narejena s programskim paketom Tower 3D.
Ključne besede: računska analiza, jeklene konstrukcije, kompostarna, program Tower 3D
Objavljeno: 12.08.2016; Ogledov: 582; Prenosov: 61
.pdf Celotno besedilo (5,79 MB)

9.
MODELIRANJE IN ANALIZA ARMIRANOBETONSKIH T-NOSILCEV S PROGRAMOM TOWER
Jani Bračič, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo prikazuje različne načine modeliranja armiranobetonskih plošč z nosilci. Razložene so splošne osnove o T-nosilcih, navodila standardov za analiziranje, delovanje programa za modeliranje, predstavljeni so različni modeli sodelovanja plošče z nosilci. Uporabljena programska oprema je Tower.
Ključne besede: T-nosilci, plošča, Tower, modeliranje, analiza, MKE
Objavljeno: 10.10.2016; Ogledov: 653; Prenosov: 78
.pdf Celotno besedilo (4,08 MB)

10.
The number of moves of the largest disc in shortest paths on Hanoi graphs
Simon Aumann, Katharina Götz, Andreas Hinz, Ciril Petr, 2014, izvirni znanstveni članek

Opis: In contrast to the widespread interest in the Frame-Stewart conjecture (FSC) about the optimal number of moves in the classical Tower of Hanoi task with more than three pegs, this is the first study of the question of investigating shortest paths in Hanoi graphs ▫$H_p^n$▫ in a more general setting. Here ▫$p$▫ stands for the number of pegs and ▫$n$▫ for the number of discs in the Tower of Hanoi interpretation of these graphs. The analysis depends crucially on the number of largest disc moves (LDMs). The patterns of these LDMs will be coded as binary strings of length ▫$p-1$▫ assigned to each pair of starting and goal states individually. This will be approached both analytically and numerically. The main theoretical achievement is the existence, at least for all ▫$n \geqslant p(p-2)$▫, of optimal paths where ▫$p-1$▫ LDMs are necessary. Numerical results, obtained by an algorithm based on a modified breadth-first search making use of symmetries of the graphs, lead to a couple of conjectures about some cases not covered by our ascertained results. These, in turn, may shed some light on the notoriously open FSC.
Ključne besede: graph theory, Tower of Hanoi, Hanoi graphs, shortest paths, symmetries, breadth-first search
Objavljeno: 14.08.2017; Ogledov: 546; Prenosov: 96
.pdf Celotno besedilo (376,70 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici