| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Uporaba metode TRIZ pri projektu razvoja novega izdelka
Andrej Oprčkal, 2017, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je preučiti projekt razvoja novega izdelka s pomočjo različnih metod. Na začetku je na splošno opisan potek projekta, v nadaljevanju pa so teoretično obravnavane različne metode za iskanje idej in nadaljnji razvoj izdelkov (QFD, TRIZ in FMEA analiza). Poudarek je na preučevanju tiste faze projekta, kjer projektna ekipa išče tehnične rešitve, torej ustvarja, inovira in odpravlja kontradikcije, ki se pojavijo. Predstavljen je tudi celoten potek razvoja izdelka od iskanja ideje in načrtovanja ter vse do končne rešitve s poudarkom na analizi metode TRIZ.
Ključne besede: razvoj izdelka, projekt, TRIZ, QFD, FMEA, inoviranje, ustvarjanje, metode, standardne rešitve
Objavljeno: 05.09.2017; Ogledov: 1067; Prenosov: 144
.pdf Celotno besedilo (3,54 MB)

2.
Projekt razvoja izdelka origami za enostavnejšo in večnamensko uporabo prtljažnega prostora
Maša Krebs, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu bomo predstavili potek celotnega projekta razvoja izdelka Origami od zasnove projektne skupine do končnega rezultata. Opisali bomo metode, ki smo jih uporabili ob razvoju izdelka, na primer ››PD6 workshop‹‹, TRIZ metoda ipd. Predstavljen bo potek dela v projektni skupini Magna, prikazane bodo analize raziskav, ki smo jih naredili, in potek od prvega koncepta do končnega izdelka Origami.
Ključne besede: razvoj izdelka, prtljažni prostor, »PD6 workshop«, TRIZ metoda
Objavljeno: 27.10.2015; Ogledov: 906; Prenosov: 155
.pdf Celotno besedilo (1,39 MB)

3.
Povezava metode TRIZ in Service design
Domen Planinšič, 2015, magistrsko delo

Opis: Magistrska naloga obsega pregled literature s področja service design-a in metode TRIZ. Najprej sta osnovna pojma jasno definirana in razložena. Z uporabo service design-a lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. To lahko storimo tako, da storitve oblikujemo glede na uporabnika. Pred tem moramo prepoznati problem, ki ga lahko rešimo z inovativnim reševanjem problemov. Na tem mestu so razložena orodja metode TRIZ. S pomočjo service design-a lahko torej prepoznamo problem, katerega lahko kasneje odpravimo s pomočjo metode TRIZ. V magistrskem delu smo opisali povezavo med metodo TRIZ in Service design-om. S pomočjo študije primera je predstavljen model Service design – TRIZ, preko katerega pridemo do novih inovativnih rešitev problema. Celoten model je zasnovan tako, da se osredotočimo na uporabniško izkušnjo.
Ključne besede: TRIZ, razvoj, uporabnik, oblikovanje storitev, inventivno reševanje problema.
Objavljeno: 13.10.2015; Ogledov: 782; Prenosov: 115
.pdf Celotno besedilo (8,28 MB)

4.
Projekt razvoja novega epilatorja v podjetju Philips
Uroš Štampe, 2014, diplomsko delo

Opis: Z diplomskim delom sem predstavil in opisal projekt »Product Innovation Project 2011/2012«, pri katerem smo z mednarodno skupino študentov in s sodelovanjem univerzitetnih mentorjev ter zaposlenih pri podjetju Philips Consumer Lifestyle reševali problem slabe vidljivosti med postopkom odstranjevanja dlačic, kar bistveno vpliva na učinkovitost uporabe depilacijskih naprav. Med pomembnejše metode, uporabljene pri projektu, spada metoda TRIZ, s katero je omogočeno celovito razumevanje problema. Pri izvajanju projekta smo razvili več konceptov, ki problem rešujejo bolje kot do sedaj znane rešitve na trgu.
Ključne besede: razvoj novega izdelka, epilator, Philips, projekt inovacije izdelka, TRIZ
Objavljeno: 03.04.2014; Ogledov: 1366; Prenosov: 38
URL Povezava na celotno besedilo

5.
INTEGRACIJA INOVACIJSKEGA PROCESA TER UPRAVLJANJE INOVACIJSKEGA PORTFELJA
Tomislav Grozaj, 2011, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Uporaba inovacijskega managementa, managementa idej ter sistemskega reševanja problemov se povečuje, vendar že veliko število podjetij po svetu, še posebej iz bolj inovativno razvitih družbenih okoljih, že uporabljalja sisteme ter metodologijo življenskega cikla produktov in upravljanje inovacijskega porftfelja. Ta orodja vodijo idejo skozi njene faze predlogov, oblikovanja ter proizvodne faze načrtovanja. Inovacijski proces opisuje celovit okvir tehnologije in storitev, katera omogočajo podjetjem, njihovim partnerjem in odjemalcem, da skupinsko konceptualizirajo, načrtujejo, oblikujejo, gradijo ter upravljajo z produkti skozi njihov proces. Inovacijski procesi se dandanes ne osredotočajo samo na postopek od ideje do denarja, ampak nekatera proizvodna podjetja danes dosegajo že nekatere postopne izboljšave v razvojni fazi produktnega procesa. Tako na primer kombinirajo informacije iz različnih sistemov, obsegajoč vse od MS Word dokumentov in vse do računalniško podprtega načrtovanja, kot je CAD , kjer pridobivajo podjetja pretok ustreznih informacij za vse vpletene znotraj procesa in zagotavljajo, da vse interesne skupine upravljajo in izvajajo svoje funkcije iz baze najnovejših informacij. Z upravljanjem projektnega portfelja imajo podjetja pregled nad celotno kolekcijo inovacijskih produktov, kjer portfelj pomaga podjetjem se osredotočiti na resurse oz. vire sredstev. Tako zagotavljajo v podjetju inovacije najvišjih vrednosti ob upravljanju tveganja in negotovosti pri predstavljanju novih izdelkov na prodajni trg. To je omogočeno skozi centralizirano produktno planiranje, ocenjevanje stroškov in predvidevanj, oblikovanje finančnih načrtov in modelov ter ustvarjanje transparentnih informacij skozi inovacijski proces.
Ključne besede: : inovacija, inovacijski proces, inovacijski portfelj, tehnike ustvarjalnega razmišljanja, odprti-zaprti inovacijski pristopi, implementacija idej, TRIZ, State-Gate proces, poslovni načrt
Objavljeno: 24.11.2011; Ogledov: 1568; Prenosov: 144
.pdf Celotno besedilo (980,80 KB)

6.
7.
Iskanje izvedeno v 0.23 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici