| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 25
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
IZDELAVA SPLETNEGA PORTALA ZA PODJETJE OGLEDALO D.O.O.
Marko Turk, 2010, diplomsko delo

Opis: V današnjem času si ne predstavljamo življenja brez informacijskih tehnologij. Internet je postal pomemben dejavnik na področju marketinga in poslovanja podjetij. Prav zato ima danes vsako uspešno podjetje svojo spletno stran, kjer se predstavi, posluje, trži izdelke in reklame. Ker pa so potrebe po spletnih straneh vedno večje, so se le te razvile v dinamične strani, ki ponujajo vedno večjo interakcijo med podjetjem in uporabnikom. Poleg tega se je s strani podjetij pojavila potreba po enostavnem in hitrem upravljanju vsebin na spletni strani, zato se je razvil CMS sistem, ki omogoča ravno to. S tem namenom sem si za diplomsko nalogo izbral izdelavo spletnega portala za potrebe podjetja Ogledalo d.o.o. , ki je zgrajena na podlagi html kode in Modx CMS sistema.
Ključne besede: Internet, Modx, CMS, spletna stran, sistem za upravljanje vsebin
Objavljeno: 07.06.2010; Ogledov: 1949; Prenosov: 153
.pdf Celotno besedilo (2,28 MB)

5.
KONCEPT IZDELAVE SPLETNE SKUPNOSTI
Denis Fras, 2010, diplomsko delo

Opis: Čeprav obstajajo samo nekaj let, so spletne skupnosti postale nepogrešljiv del samega spleta. Mlado in staro po vsem svetu je podvrženo temu novemu fenomenu. Da bi jih bolje razumeli, se odločimo pogledati v ozadje že obstoječih spletnih skupnosti in na njihovi podlagi sami analiziramo in izdelamo spletno skupnost Moja Šola, namenjeno navezovanju stikov med bivšimi sošolci, ter poskušamo implementirati funkcionalnosti, principe in tehnologije spletnih skupnosti, ki že obstajajo in so paradni konj Spleta 2.0. Ukvarjamo se tudi s težavami na katere naleti uporabnik in so povezane predvsem z varovanjem podatkov in identiteto uporabnika. Za izdelavo uporabimo odprtokodni sistem za upravljanje vsebin (CMS) Joomla, s katerim izdelamo našo spletno skupnost in module, ki so potrebni, da deluje in zadostuje vsem zakonitostim, katere bomo izpostavili v diplomskem delu.
Ključne besede: spletne skupnosti, CMS, sistem za upravljanje vsebin, Splet 2.0, izdelava spletne skupnosti.
Objavljeno: 26.07.2010; Ogledov: 10535; Prenosov: 159
.pdf Celotno besedilo (1012,29 KB)

6.
SPLETNI ZALOŽNIŠKI SISTEM "JOOMLA!"
Aleš Pajnik, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo opisuje sisteme za upravljanje vsebin in spletni sistema Joomla!. Razdeljeno je na štiri osnovne dele. V prvem delu je definiran problem in opis sistemov za upravljanje vsebin. V drugem delu je opis spletnega založniškega sistema Joomla! ter kako se ga upravlja. V tretjem delu je opisan dodatek, ki smo ga izdelali za spletni založniški sistem Joomla!. V četrtem oz. zadnjem delu diplomske naloge je opisana naša vizija prihodnosti spletnih sistemov za upravljanje vsebin in zaključek.
Ključne besede: spletni sistem za upravljanje vsebin, Joomla!, dinamično tipiziran programski jezik, PHP
Objavljeno: 13.12.2010; Ogledov: 1891; Prenosov: 288
.pdf Celotno besedilo (2,09 MB)

7.
ANALIZA IN PRIMERJAVA SISTEMOV ZA UPRAVLJANJE VSEBIN IN RAZŠIRITEV NJIHOVIH FUNKCIONALNOSTI
Ožbej Poberžnik, 2010, diplomsko delo

Opis: Vedno bolj nepogrešljivi del vsakega podjetja, ustanove, posameznika ter drugih, je njihova predstavitev na spletu. Kaj delamo, kako delamo, ter kje nas najdejo, so pomembna vprašanja posameznika, ki potrebuje določeno pomoč pri raznolikem delu. Predstaviti se na spletu je lahko draga stvar, še posebej, kadar je na strani veliko podatkov. Zato so nam v pomoč sistemi za upravljanje vsebin, saj lahko sami ažuriramo podatke in s tem prihranimo velike stroške. Sistemov za upravljanje vsebin je več vrst, katerega izbrati je odvisno od samega posameznika in njegovih želja. Nalaganje ter uporaba različnih sistemov sta si lahko zelo podobna, njihove razlike pa se vidijo večinoma v funkcionalnosti.
Ključne besede: sistem za upravljanje vsebin, CMS, Joomla!, Drupal, Bitrix Site Manager, namestitev, uporaba, analiza, primerjava
Objavljeno: 14.01.2011; Ogledov: 1591; Prenosov: 161
.pdf Celotno besedilo (8,90 MB)

8.
Programska podpora za večjezične spletne slovarje
Leon Zajc, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavljamo Sisteme za upravljanje vsebin (ang Content Managements Systems - CMS), ki nedvomno predstavljajo novo generacijo spletnih orodij. Z njihovim razvojem se razvijajo spletne strani. Uporabnikom omogočajo gradnjo enostavnih spletnih strani, brez poglobljenega tehniškega znanja. Ključna prednost takšnih sistemov je, da za njihovo dopolnjevanje ni potrebno imeti posebne programske opreme. Potrebna sta samo brskalnik in povezava z internetom. Sistemov za upravljanje vsebin je več vrst, izbor pravega pa je odvisen od samega posameznika in njegovih ţelja. V diplomski nalogi so opisane vrste sistemov za upravljanje vsebin, njihove značilnosti, v nadaljevanju pa so predstavljeni posamezni sistemi, pri čemer posebno pozornost namenjamo sistemu TikiWiki, na osnovi katerega je bil v praktičnem delu diplomske naloge zgrajen večjezični spletni slovar. V zaključku naloge je opisana moţnost konkretne uporabe večjezičnega spletnega slovarja, ocena učinkov ter moţnosti nadaljnjega razvoja spletne strani.
Ključne besede: CMS, sistem za upravljanje vsebin, spletni slovarji
Objavljeno: 04.10.2011; Ogledov: 1563; Prenosov: 97
.pdf Celotno besedilo (3,32 MB)

9.
JOOMLA! ANALIZA PROBLEMOV IN IMPLEMENTACIJA LASTNIH GRADNIKOV
Jaka Kužnik, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: V zadnjih letih smo priča porastu uporabe brezplačnih sistemov za upravljanje vsebin. Zaradi svojih prednosti je odprtokodni sistem Joomla! eden izmed najzmogljivejših in najpopularnejših sistemov za upravljanje s spletnimi vsebinami na svetu. V diplomskem delu je ta sistem natančno predstavljen, natančno so opisani tudi triki in uporabni nasveti, ki nam olajšajo delo z Joomlo!. Ker je Joomla! izdelana kot odprtokodni sistem se na kratko dotaknemo tudi njene licence. V diplomi se prav tako soočamo s posameznimi razširitvami Joomle!, njihovo uporabo in implementacijo. V zadnjem delu diplomskega dela je prikazan tudi primer izdelave lastnih gradnikov, s katerimi si lahko z malo znanja programiranja popolnoma prilagodimo izgled, kot tudi funkcionalnost spletnega mesta. Omejeni smo predvsem z lastno kreativnostjo.
Ključne besede: Joomla!, sistem za upravljanje spletnih vsebin, dinamična spletna mesta, razširitve, predloga, komponenta, modul, vtičnik, GNU General Public License.
Objavljeno: 16.11.2011; Ogledov: 1637; Prenosov: 205
.pdf Celotno besedilo (5,85 MB)

10.
UVEDBA SISTEMA SPINETIX ZA ORGANIZIRANJE DOGODKOV
Dragica Šobot, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljeno digitalno oglaševanje v kulturno-kongresni organizaciji Cankarjev dom z uporabo sistema SpinetiX. Cilj diplomskega dela je uporabiti ta sistem za hitro in učinkovito posredovanje sporočil ciljni publiki ter pokazati tehnične zmogljivosti sistema. V diplomskem delu so najprej podane osnove oglaševanja s poudarkom na digitalnem oglaševanju. Opisane so značilnosti konkretnega organizatorja kulturnih in kongresnih dogodkov. Sledi predstavitev glavnih komponent sistema SpinetiX. Prikazan je konkreten primer izdelave vsebin. Ovrednoten je učinek uporabe, ocenjeni so tudi potrebni viri za uvedbo. Odzivi ciljne publike in ustvarjalcev vsebin so spodbudni, saj sistem SpinetiX brez težav deluje vzporedno s starejšim in dražjim sistemom.
Ključne besede: - digitalno oglaševanje; - upravljanje vsebin; - sistem SPINETIX.
Objavljeno: 15.01.2013; Ogledov: 827; Prenosov: 64
.pdf Celotno besedilo (3,20 MB)

Iskanje izvedeno v 0.23 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici