| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 14
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
NAČRTOVANJE MARKETINŠKE STRATEGIJE ZA NOVI HOTEL ROYAL ROGAŠKA
Matej Jugovar, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili podjetje Hotel Sava Rogaška d.o.o. in njegovo načrtovanje marketinške strategije za novi Hotel Royal Rogaška*****. Z izgradnjo hotela v kategoriji pet zvezdic bo podjetje razširilo svojo ponudbo ter že tako zahtevnim slatinskim gostom na enem mestu ponudila: — nadstandardno namestitveno ponudbo, — kopališke storitve v blagodejni termalni vodi, — zdravstvene storitve na osnovi edinstvene zdravilne mineralne vode Donat Mg, — širok spekter lepotilno-sprostilnih storitev, — vrhunsko kongresno ponudbo, — bogato animacijo (športno-rekreacijska ponudba in kulturno-zabavne ponudba), — vse skupaj v kombinaciji z vrhunsko kulinarično ponudbo — in tako dvignila ponudbo tako kraja kot celotne regije. V podjetju se zavedajo, da zaradi stresnega življenja in hitrega tempa dajemo ljudje vse večji pomen zdravju in da se s tem posledično povečuje število konkurenčnih ponudnikov, ki ponujajo vse boljše in raznovrstnejše storitve, zato v podjetju nenehno spremljamo trende zdraviliškega turizma ter poskušamo s spremljanjem, poznavanjem in nenazadnje s sledenjem trendom zadovoljiti željam še tako zahtevnega gosta. Da v podjetju Hotel Sava Rogaška d.o.o. resnično sledimo trendom, se nenehno razvijamo in dopolnjujemo turistično ponudbo ter nadgrajujemo tako kvalitativno kot kvantitativno svoje namestitvene kapacitete znajo ceniti tudi gostje, pričajo podatki, da se k nam iz leta v leto poleg domačih gostov vrača vse več tujih gostov.
Ključne besede: turistične storitve, zdraviliški turizem, Rogaška Slatina, Hotel Sava Rogaška d.o.o., Hotel Royal Rogaška, strateški marketing, ciljni trgi, marketinška strategija, marketinški splet
Objavljeno: 16.10.2009; Ogledov: 3336; Prenosov: 746
.pdf Celotno besedilo (2,95 MB)

3.
ANALIZA REKE SAVE S PROGRAMOM HEC-RAS NA ODSEKU OD HE VRHOVO DO SEVNICE
Benjamin Lukavečki, 2010, diplomsko delo

Opis: Ob vse bolj nepredvidljivih klimatskih pogojih in posledicah človekovega ravnanja z okoljem je smotrno poznati najnevarnejše odseke poplavnih rek in pravočasno predvideti morebitne katastrofe. S pravočasnimi pravilnimi ukrepi v boju zoper podivjano naravo lahko rešimo celotne ekosisteme v okolju vodotoka. V sodobnem času razvijajoče se tehnologije so zmogljivosti računalnikov omogočile kompleksne hidravlične račune, prikaze in simulacije obnašanja vod. Programi z preprostimi grafičnimi vmesniki so postali uporabniško dostopnejši tudi širši populaciji. Diplomsko delo tako obravnava prikaz uporabe enega izmed teh programov za izračun pretokov in obnašanja naravnih vod, programa HEC-RAS za namene poznavanja obnašanja toka naravnih vod, v dotičnem primeru reke Save na odseku do HE Vrhovo do Sevnice. Obsega opise porečja reke, matematične računske modele uporabljene v programu, pridobivanje in izluščanje željenih hidroloških podatkov, ter rezultate analize. Izračuni so bili narejeni za primer stalnega in nestalnega toka, opravljena je bila analiza rezultatov in primerjava le teh z grafičnimi in slikovnimi prilogami ter grafikoni.
Ključne besede: reka Sava, vodotok, HEC-RAS, stalni tok, nestalni tok
Objavljeno: 03.03.2010; Ogledov: 3308; Prenosov: 391
.pdf Celotno besedilo (4,73 MB)

4.
MANAGERJI-COACHI SVOJIM ZAPOSLENIM
Milena Mojzeš, 2012, magistrsko delo/naloga

Opis: V današnjem burnem obdobju mednarodne globalne recesije morajo tudi podjetja v proces managementa vnesti nove, inovativne pristope. Managerji današnjega časa se morajo truditi, da angažirajo vse resurse svojih zaposlenih, glavo, roke in srce, ker zaposleni v teh kritičnih časih morajo delati bolj kakovostno, inovativno in fleksibilno. Bistvenega pomena je, da pri svojih zaposlenih gradijo pripadnost in zavzetost. V nalogi, ki je pred nami sem poskusila opredeliti coaching kot novejši in inovativni pristop vodenja zaposlenih s ciljem, ustvariti ustvarjalni tim, ki je zavzet za delo, usmerjen v izpolnitev potreb gostov, visoki kvaliteti storitev in dobrimi odnosi z vodstvom in s poslovnimi partnerji.
Ključne besede: Coaching, coach, management, manager, kakovost, vizija, poslanstvo, Sava Hotels & Resorts.
Objavljeno: 23.05.2012; Ogledov: 1396; Prenosov: 356
.pdf Celotno besedilo (2,36 MB)

5.
Okrogla miza na konferenci ENRE v Termah Čatež 2011
Andrej Predin, 2011, predgovor, spremna beseda

Ključne besede: električna energija, Sava, trajnostna raba, hidroelektrarne
Objavljeno: 05.06.2012; Ogledov: 979; Prenosov: 23
URL Povezava na celotno besedilo

6.
ZASNOVA ZELENIH POVRŠIN MESTA SEVNICA
Benjamin Puh, 2012, diplomsko delo

Opis: Sevnica je bila z rastjo industrije deležna največjega razvoja po 2. svetovni vojni. V zadnjih desetih letih pa je doživela nekaj večjih posegov v okolje in njeno celostno podobo. Največji vpliv na spremembe je imela izgradnja verige hidroelektrarn na spodnji Savi. Izgradnja nasipov potrebnih za dvig vodostaja reke je nekoliko spremenila namensko rabo bližnjih površin oziroma jih je naredila nefunkcionalne. Najbolj so bile prizadete zelene površine. Diplomsko delo preučuje možnosti ureditve površin, ki so že prej bile namenjene zelenim površina ter površin, ki nudijo potencial za izvedbo kakovostnih zelenih površin in umestitve le teh v smiselno celoto.
Ključne besede: urbanizem, zelene površine, Sevnica, Sava
Objavljeno: 03.09.2012; Ogledov: 1989; Prenosov: 179
.pdf Celotno besedilo (4,38 MB)

7.
ANALIZA IZVEDENIH UREDITVENIH UKREPOV NA ODSEKU SAVE BOHINJKE OD KRAJA BROD DO LAŠKEGA ROVTA
Mitja Horvat, 2013, diplomsko delo

Opis: V prvem delu naloge sem se seznanil z urejanjem vodotokov, kjer sem opredelil cilje, ki jih hočemo doseči z ureditvijo vodotokov. Predstavil sem probleme, ki nastajajo pri urejanju vodotokov in splošne ureditvene ukrepe. Tukaj sem prikazal najpogosteje uporabljene ukrepe pred visokimi vodami ter stabilizacijo struge vodotoka. Temu sledi del naloge o poplavah, kjer sem prikazal najpogostejše vzroke za nastanek poplav, njihove značilnosti, škodo, ki jo povzročajo tako na območju vodotokov kot prostorov ob njih, ter ukrepe, ki jih najpogosteje izvajamo za zaščito pred poplavami. Po končanem splošnem delu, sledi praktični, v katerem je prikazana konkretna ureditev vodotoka na odseku Sava Bohinjke, med krajema Brod in Laški Rovt. Ureditev vodotoka je bila izvedena v dveh delih: prvi del leta 2008, drugi pa leta 2010. Prikazal sem izvedbo ureditvenih ukrepov med in po gradnji ter današnje stanje na in ob vodnogospodarskih objektih. Sledi zadnji del naloge, v katerem sem izvedel analizo izvedenih ureditvenih ukrepov sonaravnega urejanja vodotokov, od končanja del do danes. Cilj naloge je ugotovitev ali so izvedeni ureditveni ukrepi sonaravnega urejanja vodotokov na odseku Save Bohinjke, zadovoljili naša pričakovanja, v časovnem obdobju treh oziroma štirih let, od končanja del do danes. Iz analize izvedenih ukrepov ugotavljam, da so ureditvena dela sonaravnega urejanja vodotokov v splošnem zadovoljila naša pričakovanja in cilje. Poudaril bi, da sonaravno urejanje vodotokov zahteva več rednega vzdrževanja od tehničnih rešitev urejanja in s tem tudi več finančnih sredstev.
Ključne besede: urejanje vodotokov, Sava Bohinjka, sonaravno urejanje vodotokov, analiza izvedenih ukrepov, poplave
Objavljeno: 24.01.2013; Ogledov: 1240; Prenosov: 73
.pdf Celotno besedilo (18,31 MB)

8.
TRŽENJSKI SPLET KMETIJSKO GOZDARSKE ZADRUGE SAVA Z.O.O., LESCE IN NAKUPNE ODLOČITVE KUPCEV
Petra Nadižar, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi bomo predstavili Kmetijsko gozdarsko zadrugo Sava z.o.o., Lesce. Na kratko bomo opisali zgodovino zadruge, seznanili se bomo z vsemi dejavnostmi, s katerimi se ukvarjajo, vam predstavili vse, kar imajo na tržišču, torej katere storitve in izdelke ponujajo, predstavili prvine ter 4 x P – trženjski splet zadruge. Glavni namen naše diplomske naloge bo ugotoviti, zakaj se kupci odločajo za nakup v kmetijski zadrugi, ugotoviti zadovoljstvo kupcev s ponudbo izdelkov, cenami izdelkov, blagovnimi znamkami, plačilnimi pogoji, kakšno je zadovoljstvo pri urejenosti zunanjosti in notranjosti kmetijske zadruge, kakšne so izkušnje z izdelki in trgovino, ocenjevali bomo tudi prijaznost in strokovnost zaposlenih. V teoretičnem delu bomo opisali pomen trženjskega spleta, prvine trženjskega spleta (7 x P), pomen nakupnega odločanja, proces nakupnega odločanja, nakupne vloge kupcev, nakupno vedenje, stopnje v procesu nakupnega odločanja in predstavili dejavnike, ki vplivajo na nakupne odločitve. V raziskovalnem delu bomo uporabili anketni vprašalnik, ki smo ga izvedli v njihovi kmetijski trgovini v Lescah, in na katerega je odgovorilo 70 anketirancev. Naredili bomo celotno analizo vprašalnika, vprašanja opisali ter jih odstotkovno in grafično ponazorili. V sklepnem delu bomo navedli ugotovitve raziskave in možne predloge za izboljšanje delovanja organizacije.
Ključne besede: trženjski splet, nakupne odločitve, zadovoljstvo, dejavniki, Kmetijsko gozdarska zadruga Sava z.o.o., Lesce
Objavljeno: 03.09.2014; Ogledov: 881; Prenosov: 98
.pdf Celotno besedilo (1,70 MB)

9.
Prehrana kormorana Phalacrocorax carbo na reki Dravi v zimi 1995/96 (Slovenija)
Marijan Govedič, Franc Janžekovič, 2003, izvirni znanstveni članek

Opis: Diet of the Great Cormorant Phalacrocorax carbo was studied by means of regurgitated pellets collected in March 1996 at night roost along the Drava river near Miklavž na Dravskem polju. Altogether, remains of 741 fish were found. Total weight of these fish was estimated at 115 kg. The diet consisted of 14 fish species (Chub Leuciscus cephalus, Nase Chondrostoma nasus, Barbel Barbus barbus, Grass Carp Ctenopharyngodon idella, Gold Fish or Prussian Carp Carassius auratus, Bream Abramis brama, Common Carp Cyprinus carpio, Danube Roach Rutilus pigus virgo, Roach Rutilus rutilus, Perch Perca fluviatilis, Ruffe Gymnocephalus cernuus, Striped Ruffe Gymnocephalus schraetzer, Zingel Zingel zingel and Pike Esox lucius). The diet was dominated by Perch (52.5% by number, 53.1% by mass) and Nase (14.0% by number, 22.3% by mass). Most of the fishes consumed by Cormorants belonged to the 18-22 cm (32.1%) size class. Average length of consumed Perch was 21.9 cm (median 21.5 cm, Q1-Q3: 18.9-25.2 cm) and 26.7 cm of Nase (median 25.3 cm, Q1-Q3: 22.3-31.9 cm). Average length of all prey in the diet of Great Cormorant was 21.3 cm (median 20.9 cm, Q1-Q3: 18.1-25.2 cm, min-max: 6.1-46.3 cm). Specimens of the first quartile constituted 6.4% mass of all prey, of the second and third quartiles 42.2%, and of the last quartile 51.3% mass of all prey. Length frequency distribution of the Perch, especially low proportion of small Perch in the Cormorants' diet, depended on standing waters' ice cover. Small Perches are abundant in standing waters, as they feed on plankton, which is most abundant there. In the winter of 1995/96 all standing waters in the Drava region were covered with ice and fishes in these waters were inaccessible to Cormorants. But as Ruffe and bigger Perches are not restricted to plankton diet, they also frequented flowing nonfrozen waters and were thus accessible to Cormorants' diet was probably higher than in feeding habitat, while the proportion of Nase, Barbel and Chub was probably lower than in feeding habitat
Ključne besede: ptice, kormorani, ribojede ptice, Phalacrocorax carbo, prehrana, zimska prehrana, analize, Slovenija, Sava
Objavljeno: 10.07.2015; Ogledov: 496; Prenosov: 27
URL Povezava na celotno besedilo

10.
Prehrana kormorana Phalacrocorax carbo na območju reke Save od Ljubljane do Zagorja (Slovenija)
Marijan Govedič, Franc Janžekovič, Ivan Kos, 2002, izvirni znanstveni članek

Opis: Diet of Great Cormorants Phalacrocorax carbo occurring on the Sava river between Ljubljana and Zagorje was studied in the winter 1998/99 by means of regurgitated pellets, collected at the Cormorants' night roost at Hotič. Among 473 collected pellets, 69.8 % contained remains of fish. The pellets also contained worms Nematoda and tapeworms Cestoda, remains of caddis flies trichoptera, snails Gastropoda and a frog Rana sp. In separate pellets, remains of 1 to 69 fish (median 2, average 3.9) were found: in 41.8 % pellets remains of 1 fish, in 93.6 % remains of up to 10 fish. Altogether, remains of 1,288 fish were found. Length and weight were determined for 1,279 of them. Total weight of these fish was estimated at 57 kg. The diet consisted of 12 fish species (trout Salmo trutta, grayling Thymallus thymallus, chub Leuciscuscephalus, nase Chrondrostoma nasus, danube roach Rutilus pigus virgo,roach Rutilus rutilus, barbel Barbus barbus, bream Abramis brama, bleak Alburnus alburnus, pike Esox lucius, perch Perca fluviatilis and ruffe Gymnocephalus cernuus). The diet was dominated by Cyprinidae (85.8 % by number, 90.5 % by biomass). Gravling and trout were represented with 6.5 % by number and 3.6 % by mass and pike, perch and ruffe in 7.3 % by number and 3.6 % by mass. Inside Cyprinidae chub with 16.4 % by number and 38.6 by biomass and nase with 3.9 % by number and 16.5 % by biomass were most frequent. The proportion of undetermined Cyprinidae was 57.1 % by number and 28.5 % by mass. Prey size ranged from 23 to 345 mm. Most frequent length class was 70-170 mm (50 % by number and 19 % by mass), but large individuals (170 mm) were most important (25.0 % by number and 80.1 % by mass) in the diet of Great Cormorants. The numbers of specimens of Cyprinidae, Percidae and Salmonidae between months were significant, while the numbers of specimens of determined Cyprinids were not. We concluded that the differences in the investigated area depended more on random detection of fish. Chub and nase arespecies with shoaling habits, and were assumed that they were easier detectable by Great Cormorants than the non-shoaling species
Ključne besede: ptice, kormorani, ribojede ptice, Phalacrocorax carbo, prehrana, zimska prehrana, analize, Slovenija, Sava
Objavljeno: 10.07.2015; Ogledov: 651; Prenosov: 26
URL Povezava na celotno besedilo

Iskanje izvedeno v 0.2 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici