| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 13
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Sistem vodenja komunalne čistilne naprave : diplomsko delo
Luka Rupp, 2020, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen sistem vodenja komunalne čistilne naprave. V nalogi je podrobneje opisana povezava procesnih naprav in opreme komunalne čistilne naprave v integriran sistem vodenja, katerega osnovni cilj je učinkovito in nadzorovano obvladovanje procesov, ki potekajo v samih postopkih čiščenja. Cilji in teze diplomskega dela so torej izdelava sistema vodenja - referenca za načrtovanje in izvajanje avtomatizacije komunalne čistilne naprave.
Ključne besede: čistilna naprava, krmilni sistem, STEP7, nadzorni sistem SCADA, sistem vodenja.
Objavljeno v DKUM: 29.01.2021; Ogledov: 1129; Prenosov: 109
.pdf Celotno besedilo (5,98 MB)

2.
AVTOMATIZACIJA DVIŽNE MIZE S KRMILNIKOM SIEMENS S7-400
Mitja Kovačič, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo zajema predstavitev proizvodne linije v avtomobilski industriji in sicer združitev karoserije s podvozjem. Tematsko delo vkljucuje predstavitev dveh kljucnih komponent sistema. Mednju sodita Siemensov krmilnik S7-400 s njegovo programsko in strojno opremo ter škarjasta dvižna miza s integriranim transportnim sistemom.
Ključne besede: Siemens, STEP7, dvižna miza, transportni sistemi
Objavljeno v DKUM: 22.09.2016; Ogledov: 1752; Prenosov: 108
.pdf Celotno besedilo (8,33 MB)

3.
Razvoj in implementacija aplikacije za spremljanje skupne učinkovitosti stroja (OEE)
Jernej Žolger, 2016, diplomsko delo

Opis: Tematika diplomske naloge je razvoj in implementacija aplikacije za spremljanje skupne učinkovitosti delovanja stroja. Predstavljena je metoda TPM, katere najboljši pokazatelj uspešnosti je prav skupna učinkovitost delovanja stroja OEE. Celoto aplikacijo smo razvili za krmilnik Simatic S7-300 v povezavi z operacijskim panelom MP-270B, ki sta v delu tudi dobro opisana. Za programiranje smo potrebovali programsko orodje, ki je zajeta znotraj dela. Predstavljene so tudi tehnično tehnološke zahteve aplikacije, ki zajemajo vsa navodila in celoten potek razvoja. Ker smo aplikacijo tudi vpeljali v proizvodnji proces, so v zadnjem poglavju predstavljeni tudi rezultati aplikacije in težave, s katerimi smo se srečevali v okviru testiranja.
Ključne besede: Skupna učinkovitost stroja, programiranje, PLC, STEP7, Simatic S7-300, Simatic MP-270B
Objavljeno v DKUM: 16.09.2016; Ogledov: 1183; Prenosov: 129
.pdf Celotno besedilo (3,31 MB)

4.
POSODOBITEV KRMILJENJA IN DALJINSKI NADZOR ČRPALIŠČA ZA HIDROELEKTRARNO DRAVOGRAD
Jure Grebenc, 2014, magistrsko delo

Opis: V magistrski nalogi je zajeta in opisana prenova sklopa krmiljenja črpališča Črneče Hidroelektrarne Dravograd. Sklop krmiljenja črpališča Črneče je v obratovanju že 20 let in je bil izveden z relejsko logiko brez prikazovalnika povratne informacije o stanju črpalk, stanju bazena in prikazov alarmov. Zaradi iztrošenosti ter težav pri prenosu signalov (fizično prekinjene žile kablov zaradi lezenja terena med bazenom Dobrova in črpališčem Črneče) smo se odločili zamenjati krmiljenje in avtomatizirati sistem na višji nivo (funkcionalnost sistema je ostala nespremenjena). Komunikacijsko težavo smo odpravili z vpeljavo usmerjene telemetrične zveze prek radijskih postaj Motorola DM-3400. Krmiljenje pa je izvedeno s Siemens SIMATIC opremo.
Ključne besede: daljinski nadzor, brezžična komunikacija, krmiljenje nivoja črpališča, PLK, STEP7
Objavljeno v DKUM: 27.02.2014; Ogledov: 1891; Prenosov: 351
.pdf Celotno besedilo (31,59 MB)

5.
POSODOBITEV KRMILJA PALETIRNEGA STROJA PAKETOV NA PROIZVODNI LINIJI SIDEL-2 V RADENSKI D.D.
Matej Trstenjak, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu obravnavamo posodobitev paletirnega stroja avtomatizirane proizvodne linije Sidel-2, ki zlaga pakete plastenk in jih nalaga na paleto. Najprej smo opisali stroj in prikazali njegov proces delovanja, nato pa se posvetili zamenjavi krmilnika, komandnega pulta, posodobitvi programskega dela in izboljšanju zlaganja paketov. Dodali smo krmilnik družine Simatic S7-300, komandni pult pa Siemens OP177B z zaslonom na dotik. Programiranje je izvedeno s programskima orodjema Simatic Step7 in Simatic WinnCC. Način zlaganja paketov smo spremenili na dajalnik impulzov. Posodobljen stroj smo testirali in zapisali rezultate delovanja.
Ključne besede: proizvodna linija, paletirni stroj, Siemens krmilnik, Simatic Step7, avtomatizacija
Objavljeno v DKUM: 08.10.2013; Ogledov: 1712; Prenosov: 195
.pdf Celotno besedilo (5,24 MB)

6.
Načrtovanje lesno obdelovalnega stroja
Robert Dvoršič, 2012, diplomsko delo

Opis: Zaradi povečevanja cen Vipinih PLC-jev smo se odločili narediti poizkus, kako bi bilo, če bi zamenjali obstoječi sistem s sistemom Beckoff, ki je cenejši in obenem tudi hitrejši. Napisali smo program, ki je podoben programu napisanem v Step7. Rezultati so pokazali, da je Beckoffov sistem boljši od Vipinega in se ga zaradi tega splača vgraditi v vse stroje podjetja Ledinek, saj je cenejši, lažji za programiranje, vgradnjo in vzdrževanje.
Ključne besede: Beckoff, Twincat, Vipa, Step7, lesnoobdelovalni stroj
Objavljeno v DKUM: 23.05.2012; Ogledov: 1775; Prenosov: 249
.pdf Celotno besedilo (3,16 MB)

7.
AVTOMATIZACIJA KONTI VLIVANJA V PE METALURGIJA
Toni Golhleb, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga zajema opis linije v podjetju Cinkarna Celje, PE metalurgija, kjer se izvaja postopek ulivanja cinkovih blokov. Podrobneje je opisana in predstavljena avtomatizacija naprave, kakor tudi njen tehnološki nadzor na lokalnem računalniku. Delno je opisano upravljanje naprave pred modernizacijo, v nadaljevanju pa način avtomatizacije z naprednejšimi orodji, ki omogočajo lažje in varnejše delo z napravo ter lažje zajemanje in obdelavo podatkov. Pri tem je uporabljeno programsko orodje Siemens STEP7 za izdelavo programa ter programski paket Siemens WinCC, s katerim smo naredili nadzorni sistem, s katerim lahko operater spremlja dejansko stanje naprave. V nalogi je pojasnjen namen in končni cilj avtomatizacije ter ugotovitve pri zagonu.
Ključne besede: avtomatizacija, nadzor, Step7, WinCC
Objavljeno v DKUM: 05.07.2011; Ogledov: 2040; Prenosov: 165
.pdf Celotno besedilo (3,82 MB)

8.
NAČRTOVANJE IN IZVEDBA MIKROKRMILNIŠKO VODENEGA PRALNEGA STROJA
Simon Pogorevc, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena avtomatizacija pralnega stroja CLK-200. Pri realizaciji pralnega stroja je uporabljen krmilni sistem SIEMENS S7-200. Podrobno je opisan krmilni sistem, sestavni moduli in programski opremi STEP7 MicroWIN in SEE Electrical V5, s katerima je bilo izvedeno programiranje in načrtovanje krmilnega sistema. V zaključku je povzeto opravljeno delo in obrazloženi rezultati opravljenih testiranj.
Ključne besede: Ključne besede: mikrokrmilnik, avtomatizacija, STEP7 MicroWIN, SEE Electrical, pralni stroj, CLK-200
Objavljeno v DKUM: 16.09.2010; Ogledov: 2285; Prenosov: 336
.pdf Celotno besedilo (3,27 MB)

9.
TEMPERATURNI NADZOR IN PRIPRAVA HLADILNE VODE GENERATORJA - HE FORMIN
Jure Grebenc, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje krmiljenje in regulacijo sistema temperaturnega nadzora ter predstavlja tehnologijo priprave hladilne vode generatorja hidroelektrarne Formin. Predstavljena je vsa uporabljena strojna in programska oprema. Diploma vsebuje tudi opis krmilnega programa ter natančen princip delovanja tristopenjskega PI-regulatorja, ki preko mešalnega ventila zagotavlja želeno temperaturo statorskemu navitju.
Ključne besede: krmiljenje in regulacija, temperaturni nadzor, STEP7, PLC, PI-regulator
Objavljeno v DKUM: 07.07.2010; Ogledov: 2530; Prenosov: 339
.pdf Celotno besedilo (8,18 MB)

10.
Iskanje izvedeno v 12.79 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici