| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 17
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Vzpostavitev in upravljanje sistema Zabbix 3.2
Gregor Čuk, 2017, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sem se osredotočil na vzpostavitev ter upravljanje odprtokodnega sistema Zabbix 3.2, katerega namen je nadzor omrežja in omrežnih naprav. V prvem delu diplomskega dela sem nekaj besed namenil predstavitvi in razlagi, kaj sploh sistem Zabbix je, kaj omogoča, katera so njegova področja uporabe ter kakšen je njegov namen. V osrednjem delu diplomskega dela sem prikazal, kako se sistem Zabbix 3.2 namesti v okolje, kako se v sistem doda mrežna naprava in kako se pridobijo podatki od same naprave. Ko sem zbral želene podatke naprave, sem se odločil, katere elemente bi rad nadziral, ter prikazal izdelavo sprožilcev ter obveščanje administratorja na elektronski naslov, v primeru da vrednost elementa doseže nastavljene kritične vrednosti v sprožilcu. Za konec sem prikazal še grafično predstavitev zbranih podatkov ter namestitev vtičnika Grafana-zabbix, preko katerega sem lahko na lepši način vizualno prikazal željene zbrane podatke posamezne naprave. Vse zgoraj naštete korake sem podrobneje opisal in grafično predstavil s slikami v osrednjem delu diplomskega dela.
Ključne besede: Zabbix 3.2, nadzor omrežja, nadzor naprav, SNMP, Grafana-zabbix
Objavljeno: 06.10.2017; Ogledov: 1120; Prenosov: 90
.pdf Celotno besedilo (2,33 MB)

2.
PROJEKT PRVA MEDICINSKA POMOČ
Damjan Slekovec, 2016, diplomsko delo

Opis: Vse Službe nujne medicinske pomoči (SNMP) so locirane v mestih oz. večjih krajih. Oddaljeni vaški kraji so tako depriviligirani, saj je do njih potrebno več časa za prihod na nujno intervencijo. V tem primeru je ključnega pomena, da je na kraju dogodka čimprej prisoten dobro usposobljen prostovoljec, ki prične s postopki za povrnitev in ohranitev življenjskih funkcij in jih izvaja do prihoda ekipe SNMP. Prostovoljni reševalci, ki delujejo v okviru Projekta prve medicinske pomoči (PMP) so zdravstveni delavci in od njih usposobljeni laiki. Le ti se odzovejo v primeru nujnega stanja na območju Občine Rogašovci. Aktivira jih zdravstveni dispečer SNMP Murska Sobota. Namen projekta PMP je okrepitev prve laične pomoči od nastanka nujnega primera do prihoda ekipe SNMP. Vsi aktivni prostovoljci so občani Občine Rogašovci s stalnim prebivališčem v omenjeni občini, torej posamezniki, ki dobro poznajo domač teren in s tem bistveno pripomorejo k skrajšanju dostopnega časa in ugodnemu razpletu intervencije. Omenjena oblika prostovoljne pomoči se občanom nudi skozi celo leto, 24 ur na dan.
Ključne besede: Prva medicinska pomoč (PMP), Služba nujne medicinske pomoči (SNMP), prvi posredovalec, dostopni čas.
Objavljeno: 11.11.2016; Ogledov: 973; Prenosov: 156
.pdf Celotno besedilo (1,45 MB)

3.
Izdelava spletnega vmesnika za nadzor infrastrukture IT
Matic Peternel, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je prikazana in opisana izdelava spletnega vmesnika za nadzor naprav v omrežju. Na začetku podrobno opišemo protokol za komunikacijo in njegovo delovanje, izbiro uporabljenih orodij, tehnologij ter načrtovanje in razloge za izvedbo projekta. V praktičnem delu prikazujemo vzpostavitev virtualnega okolja in uporabljene funkcionalnosti ter končni izgled spletnega vmesnika. Končni izdelek je spletni vmesnik, ki je prilagojen zahtevam podjetja in po njihovi želji prijaznejši in preglednejši od prvotnega vmesnika.
Ključne besede: SNMP, spletni vmesnik, nadzor naprav, PHP
Objavljeno: 19.10.2016; Ogledov: 705; Prenosov: 74
.pdf Celotno besedilo (2,47 MB)

4.
Vzpostavitev sistema za nadzor informacijske infrastrukture in inventarja programske opreme v heterogenem okolju z odprtokodnimi rešitvami
Robert Bizjak, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu obravnavamo projekt vzpostavitve sistema za nadzor informacijske infrastrukture in inventarja programske opreme v izbranem podjetju. Prvotno smo proučili osnovne principe delovanja nadzornih sistemov Nagios, Cacti, aplikacijski protokol SNMP in napredno upravljavsko platformo IPMI. Po vzpostavitvi omrežnega nadzora smo razvili lastne vtičnike za sistem Nagios in samodejni izklop strežniške infrastrukture. V drugem tematskem sklopu smo obravnavali sistem za nazor inventarja programske opreme Open-AudIT in razvili lasten sistem za samodejno obveščanje in pripravo PDF-poročil o inventarju.
Ključne besede: nagios, cacti, open-audit, nadzor informacijske infrastrukture, inventar programske opreme, snmp, ipmi
Objavljeno: 21.09.2016; Ogledov: 676; Prenosov: 93
.pdf Celotno besedilo (10,36 MB)

5.
ANALIZA PODATKOV LOKALNEGA BREZŽIČNEGA OMREŽJA S POMOČJO SNMP
Cveto Ljubič, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu Analiza podatkov lokalnega brezžičnega omrežja s pomočjo SNMP smo opisali nekaj lastnosti brezžičnih omrežij in delovanje standarda IEEE 802.11. Preučili smo razvoj protokola SNMP in naredili primerjavo med različicami. Za uspešno izvedbo testnega modela smo prilagodili računalnik in strežnik za delo s storitvijo SNMP in programskim jezikom PHP in po potrebi prilagodili tudi obstoječe brezžično omrežje. Naredili smo zajem podatkov gostov s pomočjo protokola SNMP in uporabne podatke shranili v bazo podatkov. Nad shranjenimi podatki smo naredili analizo in preučili, kako bazo podatkov in prihod strank povežemo v lojalnostni program z dodano vrednostjo. Preučili smo določila zakonodaje v primeru posredovanja podatkov v komercialne namene, pridobljenih od gostov. Raziskavo smo najprej opravili na testnem omrežju in ne v lokalu. Pri opisu zakonodaje smo se omejili samo na nekatere vidike. Končali smo z analizo izsledkov teoretične raziskave, kakor tudi praktične aplikacije.
Ključne besede: brezžično omrežje, Wi-Fi, SNMP, lojalnostni program, PHP, zakonodaja
Objavljeno: 13.09.2016; Ogledov: 804; Prenosov: 68
.pdf Celotno besedilo (1,55 MB)

6.
VZPOSTAVITEV SISTEMA ZA DOKUMENTIRANJE OMREŽJA UNIVERZE V MARIBORU
Jernej Sinič, 2015, magistrsko delo

Opis: Namen magistrskega dela je proučiti koncept učinkovitega dokumentiranja in upravljanja omrežij. Izpostavljeno je predvsem učinkovito dokumentiranje omrežja, ki je izredno pomembno, a vendar velikokrat zapostavljeno področje upravljanja omrežij. Z dobro dokumentacijo dobimo celosten pregled nad prisotnimi sistemi v omrežju in podroben pogled na lastnosti posameznih omrežnih naprav. Raziskani in predstavljeni so sistemi in učinkovite metode za vzpostavitev dokumentiranja omrežij, sistem pa je implementiran v realnem omrežju Univerze v Mariboru.
Ključne besede: dokumentiranje omrežja, nadzor omrežja, SNMP, NeDi
Objavljeno: 30.10.2015; Ogledov: 699; Prenosov: 108
.pdf Celotno besedilo (2,63 MB)

7.
KAKOVOST PRENOSA SIGNALA NA BREZŽIČNI NAPRAVI MIKROTIK
Andraž Šilak, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo izvedli analizo vpliva vremena na prenos brezžičnega signala. V delu je predstavljen teoretični del prenosa signalov in njihovi standardi ter vpliv vremena na njihov prenos na napravah MikroTik. Najprej je predstavljena teoretična podlaga prenosov signalov. Nato smo predstavili standarde, ki jih uporabljamo pri prenosu teh signalov. Predstavili smo tudi protokol SNMP, ki nam je omogočil nadzor. V nadaljevanju so predstavljeni rezultati dejanskih testov, ki smo jih opravili ob različnih vremenskih pogojih. Za konec so rezultati med seboj primerjani in razloženi.
Ključne besede: MikroTik, SNMP, 802.11, nv2
Objavljeno: 14.10.2015; Ogledov: 912; Prenosov: 102
.pdf Celotno besedilo (2,39 MB)

8.
ANDROID-ORODJE ZA NADZOR OMREŽNIH NAPRAV PREKO PROTOKOLA SNMP
Samo Cenc, 2015, diplomsko delo

Opis: V današnjem času ima že skoraj vsak dom ali podjetje v svoje lokalno omrežje povezanih več omrežnih naprav, kot so osebni računalniki, tiskalniki, stikala ali usmerjevalniki. Da te naprave delujejo brezhibno in da morebitne napake hitro lociramo in odpravimo, moramo le-te nenehno nadzorovati. V diplomskem delu je predstavljen mobilni operacijski sistem Android, razvojno okolje Android Studio in protokol SNMP ter z njim povezane tehnologije. Za praktični del diplomskega dela je bila izdelana mobilna aplikacija za Android SNMP NetMon, ki je namenjena nadzoru naprav povezanih v manjša lokalna omrežja. Na koncu pa so podane možnosti nadaljnje izbolšave in nadgradnje aplikacije, katere so bile ugotovljene med testiranjem in uporabo.
Ključne besede: Android, Android Studio, SNMP, NMS, MIB, mobilna aplikacija
Objavljeno: 22.05.2015; Ogledov: 860; Prenosov: 111
.pdf Celotno besedilo (2,60 MB)

9.
INFORMACIJSKA PODPORA ZA NADZOR IN UPRAVLJANJE RAČUNALNIŠKIH OMREŽIJ
Domen Rogina, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo preučili programsko opremo za nadzor in upravljanje računalniških omrežij. Opisali smo, kaj so ta orodja, za kaj so koristna in kako delujejo, našteli pa smo tudi tista, ki se najbolj uporabljajo, tri od njih pa tudi podrobneje opisali. V delu smo na kratko opisali tudi računalniško omrežje in delo zaključili s primerjavo orodij po zastavljenih merilih, ki smo jih izmerili in jih subjektivno ocenili.
Ključne besede: nadzor računalniških omrežij, upravljanje računalniških omrežij, oddaljen nadzor, SNMP, ICMP, WMI
Objavljeno: 18.09.2013; Ogledov: 1176; Prenosov: 117
.pdf Celotno besedilo (978,25 KB)

10.
NADZOR OMREŽNIH NAPRAV S PROTOKOLOM SNMP
Niko Štumberger, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu predstavljamo problem nadzora omrežnih naprav v manjših lokalnih omrežjih skupaj s teoretičnim ozadjem potrebnim za razumevanje tehnologij in protokolov, ki jih danes pri tem uporabljamo. Cilj tega diplomskega dela je izdelati strežnik easySNMP v programskem jeziku C#, ki je namenjen nadzorovanju manjših lokalnih omrežji. Omenjene pa so tudi možne izboljšave in nadgradnje našega strežnika v prihodnosti in temeljijo na rezultatih, ki smo jih dobili po poskusih.
Ključne besede: Omrežje, nadzor, protokol SNMP, C#, podatkovna baza
Objavljeno: 26.09.2011; Ogledov: 1685; Prenosov: 182
.pdf Celotno besedilo (1,63 MB)

Iskanje izvedeno v 0.33 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici