SLO | ENG

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
RAČUNALNIŠTVO V OBLAKU ZA PODROČJE UPRAVLJANJA ČLOVEŠKIH VIROV NA PRIMERU SAP-OVE OBLAČNE REŠITVE SUCCESSFACTORS
Majda Kanižaj, 2016, diplomsko delo

Opis: Selitev računalništva v oblake je nova realnost. Sam oblak za večino podjetij pomeni najemanje virov, storitev kot storitev pa se še vedno izvaja pri stranki ali v oblaku. Velika prednost "oblaka" je v tem, da si lahko danes najboljše tehnologije privoščijo tudi majhna podjetja. Računalništvo v oblaku odpira vprašanja o pozitivnih spremembah in tudi nevarnostih, ki pretijo na sistem z neomejenim številom podatkov in relevantnimi informacijami. Nova digitalna pokrajina spreminja način dela kadrovskih oddelkov in vodilnih podjetij. Hitrost dela je danes višja kot kadar koli prej, zato zaposleni potrebujejo naprave in storitve za ohranjanje produktivnosti na poti in takojšnji preklop med delom in vsakodnevnim življenjem. V prvem delu diplomskega projekta bomo opredelili računalništvo v oblaku, predstavili njegov pomen in arhitekturo oblačnih rešitev. Opredelitev oblačnih rešitev bomo v nadaljevanju povezali z oblačnimi rešitvami v poslovanju. Poudarili bomo prednosti in slabosti, kot tudi vplive na poslovanje podjetij. V drugem delu diplomskega projekta bomo opredelili oblačno rešitev za upravljanje s človeškimi viri SuccessFactors. Rešitev bomo opredelili skozi module, ki jih zajema.
Ključne besede: oblak, računalništvo v oblaku, SAP, človeški viri, SuccessFactors
Objavljeno: 15.04.2016; Ogledov: 606; Prenosov: 129
.pdf Celotno besedilo (1,45 MB)

2.
Uvedba oblačne rešitve na primeru rešitve sap success factors
Katarina Čurč, 2017, diplomsko delo

Opis: Živimo v času vsakodnevnih novosti. Vedno več podjetij se odloča za prestop v oblak. Predvsem majhna podjetja, ki lahko s pomočjo oblaka konkurirajo z velikimi igralci na trgu. Zavedati se moramo, da oblak ni le poceni izbira, zato se moramo poučiti tudi o njegovih slabostih in nevarnostih, ki nam jih lahko prinese. S selitvijo podjetja v oblak se soočamo tudi s selitvijo kadrovskega oddelka. Tako se popolnoma spremeni način dela, ki smo ga bili vajeni v kadrovskih oddelkih. S tem pospešimo in poenostavimo pomembne procese, ki smo jim priča v oddelku. Diplomski projekt smo razdelili na dva dela. V prvem, teoretičnem delu smo se posvetili teoretičnim opredelitvam računalništva v oblaku, kako ga uvedemo, njegove prednosti in slabosti. V tem delu smo tudi definirali človeške vire, njihov pomen in vlogo v organizaciji ter katere osnovne procese kadrovanja najdemo v kadrovskem oddelku. Drugi del projekta smo namenili rešitvi SAP SuccessFactors. Opredelili smo definicijo rešitve, zakaj je primerna za naše podjetje ter kako jo uvesti vanj. Za konec smo poiskali slovenska podjetja, ki so že uvedla SuccessFactors, in jih proučili.
Ključne besede: računalništvo v oblaku, oblak, človeški viri, SuccessFactors, implementacija, SAP
Objavljeno: 28.11.2017; Ogledov: 71; Prenosov: 18
.pdf Celotno besedilo (1,29 MB)

3.
Uporaba programskega orodja successfactors pri prenovi procesa nagrajevanja
Jure Satler, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: Glavna tema diplomskega dela je prenova poslovnih procesov in njihova analiza. Predmet prenove je proces nagrajevanja v podjetju Unistar LC, d. o. o., ki smo ga prenovili z uporabo programskega orodja SuccessFactors. Diplomsko delo je sestavljeno iz teoretičnega in aplikativnega dela. V začetnem delu je predstavljena potrebna teorija za uspešno in celovito prenovo poslovnih procesov. Podrobneje je predstavljeno orodje Aris, ki ga uporabljamo za modeliranje poslovnih procesov in informacijski sistem za podporo obvladovanja človeških virov SuccessFactors. Rezultat diplomske naloge je z orodjem Aris izdelan podroben model posnetega procesa nagrajevanja, ki ga imenujemo proces »AS-IS« in podoben model izboljšanega procesa nagrajevanja, ki ga imenujemo proces »TO-BE«. Procesa sta analizirana po metodi PERT. Rezultati analize za procesa so predstavljeni, prav tako pa je predstavljena tudi validacija rešitve. Določeni podatki v diplomskem delu so spremenjeni zaradi varovanja poslovne skrivnosti.
Ključne besede: struktura poslovnih procesov, prenova poslovnih procesov, modeliranje poslovnih procesov, Aris orodja, SAP SuccessFactors.
Objavljeno: 14.09.2017; Ogledov: 126; Prenosov: 37
.pdf Celotno besedilo (1,38 MB)

4.
Uvedba brezpapirnega letnega razgovora na primeru rešitve SuccessFactors
Ana Sevšek, 2017, diplomsko delo

Opis: Verjetno smo se že vsi kdaj ustavili v kakšni pisarni in se zagledali v kup papirja. Gospa za pisalno mizo je po navadi morala prestaviti kup papirja, da nas je sploh lahko videla. Takšne pisarne dandanes izumirajo. Živimo v času, ko je potreba po hitri in takojšnji dostopnosti do dokumentov nuja. Podatki in dokumenti morajo biti na voljo kjerkoli in kadarkoli, saj le tako lahko sledimo konkurenci. Zato večina podjetij že uporablja sistem za brezpapirno poslovanje. S problemom papirnega poslovanja se srečujemo tudi v kadrovskih službah, pri izvajanju rednih letnih razgovorih. Diplomski projekt smo razdelili na dva dela. V prvem teoretičnem delu bomo opredelili pojem brezpapirno poslovanje, si pogledali kako uvajamo brezpapirno poslovanje v podjetje, kateri so ponudniki brezpapirnega poslovanja na trgu, opredelili prednosti in slabosti uvedbe brezpapirnega poslovanja ter razlike med klasičnim in elektronskim dokumentom. V drugem delu bomo spoznali pojem redni letni razgovor, opredelili njegov namen in cilje, spoznali kako poteka in kako ga arhiviramo. V drugem delu diplomskega projekta bomo spoznali rešitev na področju kadrovanja – SuccessFactors. Na koncu bomo poznali prednosti, ki jih pridobimo z uvedbo rednega letnega razgovora v rešitvi SuccessFactors.
Ključne besede: brezpapirno poslovanje, uvedba brezpapirnega poslovanja, elektronski in klasični dokumenti, redni letni razgovor, SuccessFactors
Objavljeno: 01.12.2017; Ogledov: 141; Prenosov: 16
.pdf Celotno besedilo (1,47 MB)

Iskanje izvedeno v 0.02 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici