| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
IZDELAVA BIM-MODELA STOPNJE LOD 400 IN NJEGOVA SKUPNA RABA
Danijel Toš, 2016, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je bil izdelati BIM-model stavbe s stopnjo LOD 400 z uporabo programa Revit Architecture, ki omogoča BIM-pristop. Model enostanovanjske stavbe je bil izdelan po zahtevah stopnje razvitosti LOD 400. Interoperabilnost modela je bila zagotovljena z vzdrževanjem modela v formatu IFC 2x3 in zagotavljanjem skupne rabe s pomočjo odprtega strežnika BIMServer.org.
Ključne besede: BIM, Revit Architecture, LOD 400, Solibri Model Viewer, BIMserver
Objavljeno: 10.10.2016; Ogledov: 817; Prenosov: 137
.pdf Celotno besedilo (4,59 MB)

2.
SPREMLJANJE GRADNJE GARAŽNE HIŠE S POMOČJO 4D INFORMACIJSKEGA MODELA OBJEKTA
Darko Tešić, 2016, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu je predstavljeno spremljanje gradnje s pomočjo 4D informacijskega modela objekta na realnem projektu garažne hiše Gabrijela na Prešernovi ulici v Mariboru. V prvem delu so razložena teoretična izhodišča terminskega planiranja, BIM modeliranja in spremljanja gradnje. Osrednji del predstavlja izdelavo 3D BIM modela s programom Autodesk Revit in 4D BIM modela s programom Autodesk Navisworks Manage. V zaključku dela je s pomočjo informacijskega modela objekta in fotografskega spremljanja gradnje podana primerjava planiranih in realiziranih aktivnosti terminskega plana z analizo časovnih odstopanj. Zaključimo lahko, da uporaba informacijskega modela objekta predstavlja zmogljivo in učinkovito orodje za izvedbo in racionalizacijo gradbenih projektov.
Ključne besede: BIM, 3D model, 4D model, Autodesk Revit, Autodesk Navisworks Manage, fotografsko spremljanje gradnje, terminsko planiranje
Objavljeno: 28.10.2016; Ogledov: 999; Prenosov: 152
.pdf Celotno besedilo (6,78 MB)

3.
Uporaba sodobnih pristopov pri projektiranju inženirskih objektov
Matic Ledinek, 2017, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo obravnava uporabo sodobnih pristopov in tehnologij za projektiranje inženirskih objektov na primeru nadvoza. Raziskali smo več programskih orodij ter poskušali najti vse prednosti, ki nam jih omogoča sodobna programska oprema in morebitne omejitve, ki se pojavljajo ob delu.
Ključne besede: BIM, Revit, Dynamo, Allplan, Civil 3D, Scope, Sofistik, Scia Engineer, statična analiza, informacijsko modeliranje gradbenih objektov, virtualna realnost, 3D tisk
Objavljeno: 04.07.2017; Ogledov: 959; Prenosov: 326
.pdf Celotno besedilo (8,70 MB)

4.
Modeliranje montažnega nadvoza z vizualnim programiranjem
Jan Osterž, 2018, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo obravnava uporabo vizualnega programiranja na primeru montažnega nadvoza, za katerega smo z uporabo programa Dynamo izdelali program za avtomatsko modeliranje, na osnovi spreminjanja nekaterih osnovnih parametrov. Delovanje programa smo preizkusili v programu Revit, kjer smo prikazali geometrijo programiranega objekta. V magistrskem delu je prikazan postopek izdelave in končni rezultat ob upoštevanju zastavljenih predpostavk.
Ključne besede: montažni mostovi, vizualno programiranje, BIM, Revit, Dynamo
Objavljeno: 27.09.2018; Ogledov: 691; Prenosov: 183
.pdf Celotno besedilo (7,62 MB)

5.
Možnosti in izzivi BIM projektiranja na primeru vrtca v Prelogu
Mario Belić, 2018, magistrsko delo

Opis: Magistrska naloga obravnava celovito projektiranje vrtca z uporabo BIM. Opisan je potek modeliranja objekta, prenos računskega modela iz Revita v Robot, prikazan preračun najbolj zahtevnih konstrukcijskih elementov ter način izdelave opažnih in armaturnih risb. V nalogi so, iz vidika sodelovanja projektov, modelirane tudi instalacije. Na koncu naloge je prikazana izdelava 4D modela objekta v Navisworksu in vizualizacija objekta.
Ključne besede: BIM, armirani beton, T-nosilci, Revit, Robot, Navisworks
Objavljeno: 23.11.2018; Ogledov: 432; Prenosov: 147
.pdf Celotno besedilo (10,53 MB)

6.
Uporabnost BIM-a večstanovanjske stavbe za analizo z Metodo končnih elementov
Tim Maltar, 2020, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo obravnava sodobni pristop k projektiranju v okolju BIM, s poudarkom na projektiranju nosilne konstrukcije. Predstavljeno je teoretično ozadje BIM-a in z njim povezani koncepti. Kot glavna prepreka pri zagotavljanju učinkovitejšega delovnega procesa projektantov, v smislu prihranka časa, izboljšane natančnosti in lažje komunikacije med člani projektne skupine, je izpostavljena interoperabilnost med programskimi aplikacijami. Na podlagi dejanskega projekta, izdelanega v okolju BIM, so testirani različni tipi izmenjave podatkov in opredeljena je njihova uspešnost. V zaključku je prikazana računska analiza z Metodo končnih elementov in končni grafični izdelek, to so pozicijske, opažne in armaturne risbe, vse izpeljano neposredno iz osnovnega arhitekturnega BIM-a.
Ključne besede: BIM, interoperabilnost, IFC, MKE, modeliranje, visokogradnja, armirani beton, Revit, Sofistik, Allplan
Objavljeno: 29.01.2020; Ogledov: 456; Prenosov: 110
.pdf Celotno besedilo (11,96 MB)

Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici