| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 41
Na začetekNa prejšnjo stran12345Na naslednjo stranNa konec
1.
Vtičnik za komentiranje vsebin spletnih strani v brskalniku Chrome : diplomsko delo
Matija Plevnik, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi predstavimo postopek razvoja vtičnika za brskalnik Chrome, ki omogoča objavljanje komentarjev na posameznih spletnih straneh. Najprej predstavimo uporabljene tehnologije, kot so TypeScript, React, Entity Framework in PostgreSQL. Temu sledi opis razvoja podatkovne baze s pomočjo PostgreSQL in programa DbSchema. Zatem se lotimo opisa razvoja spletnega vmesnika in delovanja končnih točk. Sledi opis razvoja vtičnika in posameznih komponent iz katerih je sestavljen. Na koncu predstavimo vtičnik in njegovo delovanje.
Ključne besede: React, TypeScript, PostgreSQL, vtičnik, Chrome razširitev, komentar
Objavljeno v DKUM: 21.12.2023; Ogledov: 343; Prenosov: 28
.pdf Celotno besedilo (4,98 MB)

2.
Razvoj spletne aplikacije in strojne opreme za grafični prikaz temperature in vlage v objektu : diplomsko delo
Andrej Zupančič, 2023, diplomsko delo

Opis: V prvem delu diplomskega dela smo najprej predstavili tehnologije, ki smo jih uporabili za izdelavo izdelka. Razložili smo delovanje in verzije kompaktnih računalnikov Raspberry Pi s strežniško platformo Node.js in odprto-kodnih mikrokrmilnikov Arduino. Opisali smo delovanje programskega jezika Python in knjižnice pyLoRa. Poglavje smo zaključili še z opisom sprednje knjižnice React in tehnologije radijskega prenosa podatkov LoRa. V drugem delu diplomske naloge smo se najprej posvetili izbiri in sestavi strojne opreme, ki je potrebna za odčitavanje temperature in vlage, prenos podatkov in njihovo obdelavo. Predstavljeni so bili senzorji ter njihovi posamezni sestavni deli. Največji poudarek v diplomskem delu pa je namenjen programski opremi, narejeni za potrebe konkretnega sistema. Na koncu sledi še predstavitev dobljenih rezultatov in sklep.
Ključne besede: LoRa, Node.js, senzorji, React
Objavljeno v DKUM: 04.12.2023; Ogledov: 274; Prenosov: 25
.pdf Celotno besedilo (1,67 MB)

3.
Sistem za napredno upravljanje trgovin WooCommerce : diplomsko delo
Aleks Marinič, 2023, diplomsko delo

Opis: Predstavljamo LaraMAS - napredni sistem za upravljanje WooCommerce trgovin, kjer lahko upravljamo eno ali več spletnih trgovin hkrati. Njegov glavni namen pa je upravljanje trgovin s tako imenovano "multibranding" strategijo prodaje, kjer isti prodajalec prodaja enake izdelke v lastnih trgovinah z različnimi imeni in trgovine z ločenimi prodajnimi sistemi glede na državo prodaje. LaraMAS vključuje napreden sistem razporejanja opravil, ki jih lahko dodeljujemo uporabnikom ali različnim skupinam, kot so administratorji, preverjevalci, oglaševalci, prevajalci in drugi, vsaka s svojimi pravicami. Povečana varnost je dosežena z uporabo različnih varnostnih pristopov, vključno z ločenim API strežnikom, napredno avtentikacijo in omejitvijo skupne rabe virov med različnimi viri. Največja prednost sistema je ohranjanje celovitega pregleda nad poslovanjem, kar omogoča zbiranje in analizo podatkov vseh trgovin.
Ključne besede: WooCommerce, upravljanje, sistem, React
Objavljeno v DKUM: 12.10.2023; Ogledov: 226; Prenosov: 28
.pdf Celotno besedilo (8,94 MB)

4.
Primerjava knjižnice React z ogrodjem Vue : diplomsko delo
Gal Leitgeb, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu primerjamo knjižnico React in ogrodje Vue. Teoretični del vsebuje podroben opis tehnologij, kjer opišemo in primerjamo koncepte, funkcionalnosti in podporo skupnosti spletnih rešitev. V praktičnem delu implementiramo dve spletni aplikaciji za objavo receptov - eno, narejeno s knjižnico React, in drugo, narejeno z ogrodjem Vue. Uporabljena je bila tudi platforma Vite, ki ponuja zaledni sistem naše aplikacije. V diplomskem delu razložimo celoten razvoj obeh aplikacij in hkrati predstavimo podobnosti ter razlike obravnavanih tehnologij.
Ključne besede: spletna aplikacija, React, Vue, komponenta
Objavljeno v DKUM: 12.10.2023; Ogledov: 248; Prenosov: 26
.pdf Celotno besedilo (2,89 MB)

5.
Razvoj spletne aplikacije za načrtovanje izdelkov iz tkanin : diplomsko delo
Vid Kreča, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi predstavimo razvoj spletne aplikacije, ki služi razvoju in oblikovanju krojev za vojaške tekstilne izdelke. Na začetku predstavimo tehnologije in orodja, ki so bila uporabljena pri implementaciji spletne aplikacije. Za tem sledi predstavitev procesa zasnove in načrtovanja aplikacije in njenega uporabniškega vmesnika. Na koncu pa sledi opis razvoja modula za predstavitveno stran in modula za urejanje krojev.
Ključne besede: TypeScript, React, Phaser, MobX, kroj
Objavljeno v DKUM: 05.10.2023; Ogledov: 221; Prenosov: 21
.pdf Celotno besedilo (7,63 MB)

6.
Primerjava programskih ogrodij react native in flutter za razvoj mobilnih aplikacij na primeru izdelave uporabniških vmesnikov : diplomsko delo
Natalija Paskova, 2023, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavlja ogrodji React Native in Flutter za razvoj uporabniškega vmesnika mobilnih aplikacij. Na samem začetku so predstavljene njune značilnosti ter prednosti in slabosti. V drugem delu je analizirano, katero ogrodje se bolj uporablja med ljudmi v programerskem svetu. Zatem sta razviti dve popolnoma enaki aplikaciji z uporabo dveh ogrodij, ki sta bili izbrani in uporabljeni za primerjavo, da bi bilo ugotovljeno, katero je boljše. Diplomsko delo je zaključeno s predstavitvijo dobljenih rezultatov testiranja obeh aplikacij.
Ključne besede: React Native, Flutter, Firebase, uporabniški vmesnik
Objavljeno v DKUM: 29.05.2023; Ogledov: 713; Prenosov: 103
.pdf Celotno besedilo (2,45 MB)

7.
Primerjava knjižnic za upravljanje stanj v tehnologiji React : diplomsko delo
Žiga Zarič, 2022, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo prikazuje različne trenutno aktualne tehnologije, programske jezike in knjižnice za spletno programiranje. V ospredju je knjižnica React skupaj s knjižnicama React Redux in MobX. Predstavljena bo spletna aplikacija za primerjavo stanj med knjižnicama Redux in MobX. Delo je razdeljeno na dva dela. V prvem delu sta teoretična podlaga in kratek opis uporabljenih tehnologij. V drugem, praktičnem delu pa je navedena uporaba prej opisanih tehnologij na spletni aplikaciji. Testirana je bila uporabnost knjižnic Redux in MobX glede na količino procesiranih podatkov. Na podlagi tega je bila ugotovljena optimalna izbira knjižnic glede na velikost projekta.
Ključne besede: spletna aplikacija, React, TypeScript, MobX, Redux
Objavljeno v DKUM: 24.04.2023; Ogledov: 573; Prenosov: 78
.pdf Celotno besedilo (1,62 MB)

8.
Uporaba knjižnjice React z React hooks ter React razrednimi komponentami : diplomsko delo
Klemen Plaznik, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sta primerjani dve metodi razvijanja spletnih aplikacij v knjižnici React. Primerjana sta načina izdelovanja razrednih komponent in način izdelovanja komponent s funkcionalnostmi React hooks. Primerjave so izvedene s kriteriji hitrosti razvijanja, enostavnosti razvijanja in hitrosti izvajanja same komponente. Praktičen del vsebuje dve implementaciji enake spletne aplikacije – eno, narejeno s klasičnimi razrednimi komponentami, in drugo, narejeno s funkcionalnimi komponentami React hooks.
Ključne besede: ReactJS, React hooks, spletne tehnologije
Objavljeno v DKUM: 25.10.2022; Ogledov: 344; Prenosov: 39
.pdf Celotno besedilo (1,72 MB)

9.
Primerjava razvoja aplikacij med blazor, react in angular : diplomsko delo
Rok Tkalčič, 2022, diplomsko delo

Opis: Ogrodja za razvoj programske opreme so dandanes skoraj obvezna. Prinašajo različne rešitve, ki razvijalcem omogočajo razvoj celovitih in zanesljivih programskih rešitev. Danes poznamo veliko različnih programskih ogrodij z enakim namenom, ampak z drugačno alternativo. V diplomskem delu med seboj primerjamo tri ogrodja, ki nudijo v končni rešitvi enak rezultat, to so Angular, React in Blazor. Ta tri ogrodja so v delu natančno razdelana in med seboj primerjana na določenih točkah. V sklepu so povzeti rezultati in sklepne misli primerjav.
Ključne besede: Angular, React, Blazor, HTML, HTTP
Objavljeno v DKUM: 21.10.2022; Ogledov: 695; Prenosov: 59
.pdf Celotno besedilo (1,81 MB)

10.
Razvoj mobilne aplikacije "Hruski"
Bor Bogožalec, 2022, diplomsko delo

Opis: Prehrana je pomemben del vsakodnevnega življenja in vpliva na kvaliteto življenja ljudi. Na žalost veliko ljudi nima dovolj časa, ki bi ga posvetili temu delu življenja, kar vodi v slabe prehranske navade. Cilj diplomske naloge je razviti aplikacijo, ki bi uporabniku zožila izbor primernih receptov (glede na njegove želje, časovne in denarne omejitve ter prehranske zahteve) in bi ga na ta način spodbudila, da bo sam pripravil obroke ter tako izboljšal svoje prehranske navade in prihranil denar. Aplikacijo Hruski smo razvili v React Nativu in jo objavili na spletni strani Github. Aplikacija uporabniku omogoča hiter dostop do preprostih in cenovno ugodnih receptov, ki so predstavljeni na uporabniku razumljiv način, brez potrebe internetne povezave. Vsi recepti v aplikaciji Hruski so bili lastnoročno pripravljeni, zato so tudi vse uporabljene slike in količine sestavin realistične.
Ključne besede: Razvoj aplikacije, React Native, Javascript, Redux, prehrana, recepti
Objavljeno v DKUM: 21.10.2022; Ogledov: 375; Prenosov: 55
.pdf Celotno besedilo (2,77 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

Iskanje izvedeno v 0.21 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici