| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
MODEL ZA PREMAGOVANJE STRESA NA DELOVNEM MESTU NA PRIMERU RAIFFEISEN BANKE
Polona Timošek, 2012, magistrsko delo/naloga

Opis: Stres na delovnem mestu prizadene zaposlene na vseh položajih ter v podjetjih vseh velikosti in vseh panog. Delovni pogoji in narava dela se danes spreminjajo hitreje kot kadarkoli prej, zato je pojavnost stresa vse večja. Organizacije bi si zato morale prizadevati za zagotavljanje takšnih delovnih pogojev, ki bi zmanjšali vpliv stresa in omogočili zaposlenim določeno raven kvalitete delovnega življenja. V magistrskem delu smo proučevali stres na delovnem mestu na primeru Raiffeisen banke, d. d. in se osredotočili predvsem na tri izbrane sekcije znotraj Oddelka centralnih operacij. Motiv za izbiro te teme je bila zaposlitev v enem izmed proučevanih sekcij Raiffeisen banke. Glede na raznolikost dela, ki ga opravljajo posamezne sekcije znotraj Oddelka centralnih operacij, smo želeli ugotoviti, katera sekcija je tista, v kateri so zaposleni najbolj izpostavljeni stresu.
Ključne besede: Stres, stres na delovnem mestu, vrste in faze stresa, posledice stresa, preprečevanje stresa, modeli stresa, Raiffeisen banka.
Objavljeno: 23.05.2012; Ogledov: 1620; Prenosov: 471
.pdf Celotno besedilo (4,43 MB)

2.
ELEKTRONSKI PLAČILNI SISTEMI NA PRIMERU BANK NKBM IN REIFFEISEN BANK
Matjaž Petek, 2010, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: V diplomskem seminarju smo želeli raziskati elektronsko bančništvo, katere so njegove prednosti in slabosti le-tega, se seznaniti s ponudbo in storitvami elektronskega bančništva, opisati in raziskati trende in varnost elektronskega bančništva ter elektronske plačilne sisteme. Vse skupaj pa smo podkrepili na primerih elektronskih bančništev v NKBM in Reiffeisen Banki. Hiter napredek informacijske tehnologije je tako vodil v množično uporabo interneta, kar pa je odprlo novo vejo - elektronsko bančništvo. Elektronsko bančništvo torej ponuja veliko prednosti, predvsem omogoča uporabnikom, kot tudi bankam prihranek na času. Banke pa tako lahko ponujajo del svojih storitev praktično 24 ur na dan, vse dni v letu. Z uporabo elektronskega bančništva se tudi pocenijo bančne storitve ter banke niso več omejene na lokacijo bančnih poslovalnic. Pri uporabi elektronskega bančništva pa tudi ne smemo pozabiti na varnost. Banka je dolžna postaviti varne sisteme poslovanja, ki komitentom omogača varno in enostavno uporabljanje bančnih storitev, komitenti pa morajo zagotoviti skrbno in odgovorno ravnanje. Seveda pa ne smemo pozabiti na same stranke, saj so prav stranke tiste, zaradi katerih banke vodijo nenehen boj s konkurenco, saj se zavedajo, da bodo na trgu ostale le, če bodo korak pred njo.
Ključne besede: Elektronsko bančništvo, prednosti in slabosti elektronskega bančništva, varnost elektronskega bančništva, elektronski plačilni sistemi, NKBM, Raiffeisen Banka.
Objavljeno: 11.01.2011; Ogledov: 1735; Prenosov: 134
.pdf Celotno besedilo (814,07 KB)

3.
UVAJANJE BANČNE INFORMACIJSKE REŠITVE NA PRIMERU REŠITVE HIBIS RAIFFEISEN KREKOVE BANKE
Daniel Pisanec, 2009, diplomsko delo

Opis: V sodobni družbi predstavlja glavni vir konkurenčnih prednosti učinkovito obvladovanje in upravljanje podatkov, informacij. Za uspešen razvoj in obstoj organizacije / banke, si mora le-ta zagotoviti takšen informacijski sistem, ki bo zagotavljal kakovostne, točne, primerne in pravočasne informacije. To pa ji omogoča takšen informacijski sistem, ki temelji na sodobni informacijski tehnologiji in ki zagotavlja nadzor ter povezanost vseh poslovnih funkcij v podjetju, banki. Le banke z dobro razvitim informacijskim sistemom bodo imele možnost za nadaljnji razvoj in obstoj. Banka, ki želi uspešno poslovati na dolgi rok, mora nenehno povečevati konkurenčne prednosti na trgu, saj je to življenjskega pomena. S spremljanjem razvoja in ponudbe na trgu ter z uvajanjem visokih tehnologij si zagotovi uspešnost poslovanja. Informacijski sistemi se morajo vedno hitreje prilagajati spremembam in potrebam na trgu. Postajajo vedno bolj kompleksni, saj zbirajo podjetja, banke, organizacije vedno več podatkov na vseh področjih poslovanja. Za brezhibno delovanje informacijskega sistema je potrebna pravilna izbira informacijskega sistema glede na organizacijsko obliko same organizacije, kvalitetna strojna oprema, usposobljeni kader.
Ključne besede: informacijski sistem, informacijski proces, ERP, informacijska rešitev Hibis, Raiffeisen Krekova banka.
Objavljeno: 30.11.2009; Ogledov: 2134; Prenosov: 190
.pdf Celotno besedilo (1,23 MB)

Iskanje izvedeno v 0.08 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici