| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
ORGANIZACIJSKI CILJI PRIDOBIVANJA KOMITENTOV V PROBANKI D.D.
Luka Jordan, 2009, diplomsko delo

Opis: Organizacijski cilji pridobivanja komitentov se vedno bolj spreminjano zaradi aktivnega boja za njihovo pridobitev in ohranitev, saj so bančne storitve med bankami podobne ali enake. Organizacijski cilji pridobivanja komitentov so procesi, katerih rezultat je proizvodnja pravih storitev in uspešna prodaja. Trženje storitev je s porastom storitvenih podjetji postalo zanimivo področje preučevanja, ki se bistveno razlikuje od trženja izdelkov, čeprav so izhodišča podobna. Danes živimo v času v katerem podjetja namenjajo veliko časa problemom zadovoljevanja svojih komitentov predvsem na kakšen način storitev narediti zanimivo za komitente in jo s pomočjo zaposlenih uspešno prodati.
Ključne besede: komitent, banka, bančne storitve, management, zaposleni, trženje, pridobivanje, ohranjanje, Probanka
Objavljeno: 05.07.2010; Ogledov: 1242; Prenosov: 97
.pdf Celotno besedilo (347,83 KB)

2.
POSEBNOSTI METODIKE BANČNEGA KREDITIRANJA SAMOSTOJNEGA PODJETNIKA
Tina Vidovič, 2010, diplomsko delo

Opis: V današnjem času imajo banke pomembno vlogo pri zagotavljanju finančnih sredstev podjetjem. Tako bančni krediti mnogokrat predstavljajo najpomembnejši vir zunanjega financiranja samostojnega podjetnika. Zaradi naraščajočega povpraševanja podjetij po bančnih kreditih, je tako tudi ponudba kreditov bank vedno večja, raznolika ter prilagojena zahtevam posameznega samostojnega podjetnika. Uspešna in hitro razvijajoča banka v Sloveniji je tudi Probanka d.d., ki v slovenskem bančnem in poslovnem prostoru pomeni zanesljivo finančno institucijo, znano predvsem po svoji usmeritvi h komitentom in zagotavljanju visoko kakovostnih storitev. S strokovno usposobljenimi, visoko motiviranimi strokovnjaki in najsodobnejšo tehnologijo tako ustvarja poslovno okolje odličnosti za svoje komitente. Diplomsko delo natančno opredeli pojem, pomen in vlogo kredita za samostojnega podjetnika ter podrobno in nazorno predstavi posebnosti metodike bančnega kreditiranja samostojnega podjetnika v Probanki d.d..
Ključne besede: banka, kredit, samostojni podjetnik, ponudba bančnih kreditov, posebnosti metodike kreditiranja, Probanka d.d.
Objavljeno: 29.09.2010; Ogledov: 1338; Prenosov: 151
.pdf Celotno besedilo (386,83 KB)

3.
ELEKTRONSKO BANČNIŠTVO ZA PRAVNE OSEBE IN SAMOSTOJNE PODJETNIKE NA PRIMERU PROBANKE D.D.
Tea Janez, 2011, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Danes se od ljudi na področju dela zahtevajo hitre reakcije. Od vsakega posameznika pa je odvisno, kako se bo prilagodil temu načinu dela. Velikokrat posamezniki in podjetja vidijo rešitev v uporabi računalniške avtomatizacije poslovanja, kar pomeni, da se z elektronskim poslovanjem srečujemo na čedalje več področjih. Danes ni več pomembno vprašanje, ali bomo v podjetje uvedli elektronsko poslovanje, ampak kako ga bomo čim bolje uvedli in s tem pridobili pri učinkovitosti, konkurenčnosti, tržnemu deležu in novih storitvah. Razvoj interneta je pomembno vplival na povečanje konkurenčnosti bank in drugih finančnih institucij. Z elektronskim bančništvo so želele banke znižati stroške poslovanja in zmanjšati vrste pred okenci, po drugi strani pa so se želele komitentom bolj približati. Elektronsko bančništvo je vsekakor bančna storitev prihodnosti. Na tem področju se vseskozi dogajajo spremembe, s katerimi se banke odzivajo na razmere na trgu. Z elektronskim bančništvom banke svojim komitentom poenostavljajo poslovanje in jim zagotavljajo večjo varnost. Elektronsko bančništvo je koristno tako za komitente kot za banke. Uporabniki s tem prihranimo čas in denar, banke pa razbremenijo svoje zaposlene pri bančnih okencih, ki se lahko posvetijo bolj zahtevnim storitvam.
Ključne besede: Ključne besede: Elektronsko poslovanje, elektronsko bančništvo, varnost in tveganja elektronskega bančništva, Probanka d.d., elektronske rešitve Probanke d.d., elektronsko bančništvo za pravne osebe in samostojne podjetnike.
Objavljeno: 02.08.2011; Ogledov: 1230; Prenosov: 139
.pdf Celotno besedilo (507,21 KB)

4.
Analiza zadeve SA.37314 Probanka d.d. z vidika pravil o državnih pomočeh
Rok Kodrič, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava pravila prava EU o državnih pomočeh z vidika pogojev za obstoj državne pomoči v smislu člena 107(1) PDEU s poudarkom na gospodarski prednosti oz. koristi za vsaj eno podjetje ter analizo ene izmed metod, tj. testa zasebnega podjetnika, ki jo Evropska komisija uporablja pri presoji obstoja gospodarske prednosti oz. koristi. Uvodoma je koncept državne pomoči v pravu EU predstavljen z analizo člena 107(1) PDEU, v nadaljevanju pa so posamezni pogoji, ki morajo biti izpolnjeni, da se ukrep s strani države članice šteje za državno pomoč, vsebinsko analizirani. Pogoj gospodarske koristi oz. prednosti za vsaj eno podjetje je analiziran z vidika učinkov ukrepa, sprejetega s strani države članice, medtem ko temelj raziskovalnega dela predstavljata test zasebnega podjetnika in aplikacija le-tega na nedaven primer državne pomoči v slovenskem gospodarstvu, tj. zadeve SA.37314 Probanka d.d. Analiza Sklepa Evropske komisije št. C (2013) 3815 obsega kratek opis dejanskega stanja ter analizo pravnih in ekonomskih dejavnikov, ki so vodili do zagotovitve državne pomoči s strani Republike Slovenije. V nadaljevanju se diplomsko delo osredotoča na oceno pravnih podlag, ki jih je Evropska komisija uporabila pri presoji, ali ukrep predstavlja državno pomoč v smislu člena 107(1) PDEU, ter na oceno argumentacije Evropske komisije, ki jo vsebuje Sklep št. C (2013) 3815.
Ključne besede: Pravo EU, državna pomoč, gospodarska prednost oz. korist za vsaj eno podjetje, test zasebnega podjetnika, 107(1) PDEU, Probanka, d.d.
Objavljeno: 19.09.2016; Ogledov: 532; Prenosov: 41
.pdf Celotno besedilo (415,23 KB)

Iskanje izvedeno v 0.14 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici