| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Predlog izboljšave ravnanja z odpadno embalažo v Mercator d.d.
Jožef Toličič, 2013, diplomsko delo

Opis: Ravnanje z odpadno embalažo, ki ni komunalni odpadek je ključno za vsako podjetje in hkrati problematika povratne logistike, saj gre za velike količine odpadne embalaže, ki nastajajo v procesu distribucije do maloprodajnih enot in v samih maloprodajnih enotah. V podjetju Mercator smo pregledali dejansko stanje ravnanja z odpadno embalažo, ki ni komunalni odpadek, pridobili podatke in prikazali na izbranih maloprodajnih enotah in pogodbenim izvajalcem Slopak optimalno rešitev, ki manj obremenjuje okolje. V nalogi smo izdelali predlog in s tem potrdili tezo, da z izbiro bližnjega zbirnega centra zmanjšamo stroške.
Ključne besede: odpadna embalaža, ki ni komunalni odpadek, povratna logistika, distribucijski center
Objavljeno: 04.02.2014; Ogledov: 1234; Prenosov: 256
.pdf Celotno besedilo (4,20 MB)

2.
Vrnitev ali razgradnja zalog in opreme v oboroženih silah
Damjan Kolar, 2014, diplomsko delo/naloga

Opis: Vojaške sile so izvajale povratno logistiko že od začetka prvih bojev. Izvajanje povratnih logističnih procesov ni nov koncept. Organizacije so izvajale učinkovite povratne logistične procese, ne da bi imeli uradno ime za njihovo delovanje. Ta diplomska naloga se osredotoča na povratno logistiko v vojaških silah. Definirali bomo kaj je povratna logistika in opisali kakšna je razlika med gospodarsko in vojaško povratno logistiko. Raziskali bomo njen razvoj, značilnosti in pomen skozi štiri večje vojaške konflikte, ki so jih bojevale vojaške sile Združenih držav Amerike (ZDA). V nadaljevanju bomo opisali trenutno izvajanje povratne logistike v Afganistanu s strani vojske ZDA in težave, s katerim se spopadajo. Naredili bomo kritično analizo stanja in predstavili rešitve za učinkovito izvajanje povratne logistike.
Ključne besede: Povratna logistika, izločitev, odprodaja, uničenje.
Objavljeno: 23.01.2015; Ogledov: 607; Prenosov: 103
.pdf Celotno besedilo (606,09 KB)

3.
Izboljšanje sledljivosti plinskih jeklenk v podjetju Messer Slovenija d.o.o.
Nejc Korez, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo predstavili problem sledljivosti plinskih jeklenk v podjetju Messer Slovenija, d. o. o., in podali dve rešitvi za izboljšanje sledljivosti le-teh. Najprej smo predstavili podjetje in opisali obstoječe stanje. Na snovi tega smo ustvarili kritično analizo, kjer smo izpostavili vzroke za slabo sledljivost plinskih jeklenk. Ugotovili smo, da sledenje plinskih jeklenk poteka klasično preko papirne dokumentacije, kar v današnjem času ni učinkovito. Prav tako imajo minimalno podporo informacijsko komunikacijsko tehnologijo, oziroma podpore ponekod sploh ni, kar posledično povzroča slabo beleženje zalog, ob vračanju dobivajo napačne plinske jeklenke in zamude dela. Obstoječ sistem ne omogoča sledenja plinskih jeklenk. Za izboljšanje sledljivosti plinskih jeklenk smo predlagali ali nadgradnjo že obstoječega načina ali implementacijo novega RFID-sistema. Oba sistema smo opisali, podali stroške vpeljave in rešitvi med seboj primerjali. Z nadgradnjo sistema črtnih kod ali vpeljavo novega RFID-sistema bi poleg izboljšanja sledljivosti plinskih jeklenk skrajšali čas manipulacij ter omogočili nadaljnji razvoj podjetja.
Ključne besede: črtna koda, RFID, sledljivost, plinske jeklenke, distribucija, povratna logistika.
Objavljeno: 09.11.2015; Ogledov: 596; Prenosov: 82
.pdf Celotno besedilo (1,37 MB)

4.
Reorganizacija upravljanja z embalažo v podjetju Engrotuš d.d.
Jan Venko, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo temelji na konkretni problematiki podjetja Engrotuš, d. d., in sicer problematiki neprimerne uporabe terciarne embalaže ter sortiranja povratnih palet. Podjetje Engrotuš, d. d., je eno največjih trgovskih podjetij v Sloveniji. Podjetje ponuja kompleksno ponudbo storitev tako na področju živilske in neživilske trgovske dejavnosti kot tudi na področju zabave. Osrednja tema dela bo razrešitev problema v povezavi z uporabo in dostopnostjo terciarne embalaže, natančneje plastičnih euro zabojev, ter kartonskih prerezov ter razrešitev problema v zvezi s sortiranjem povratnih palet v distribucijskem centru. Pri tem bo bralec spoznal obstoječe stanje ter vrste in načine dela v podjetju. Z našimi ugotovitvami bomo komisionarjem zagotovili optimalno dostopnost do terciarne embalaže ter povečali kakovost izdanih izdelkov iz skladišča. Prav tako bomo z našimi predlogi skušali optimizirati zasedenost v prostoru s povratnimi paletami.
Ključne besede: embalaža, terciarna embalaža, povratna logistika, povratne palete
Objavljeno: 11.02.2016; Ogledov: 752; Prenosov: 145
.pdf Celotno besedilo (1,91 MB)

5.
Racionalizacija področja embalaže v podjetju Engrotuš d.o.o.
Gregor Šipek, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Embalaža ima v logistiki zelo pomembno vlogo, saj je neposredno povezana s proizvodi, še posebej v trgovski in živilski dejavnosti. Embalaža varuje izdelke pred negativnimi zunanjimi vplivi, hkrati pa tudi omogoča lažjo manipulacijo izdelkov in pomaga pri premagovanju najrazličnejših ovir na poti od proizvajalca do končnega uporabnika. Podjetja morajo imeti zelo dobro organiziran sistem, s pomočjo katerega je točno določeno kje, kako in kdaj se bo embalaža uporabljala in po opravljenih funkcijah sortirala. V diplomskem delu smo predstavili področje embalaže v logističnem centru podjetja Engrotuš d. o. o., ki velja za eno izmed največjih slovenskih trgovskih podjetij. Spoznali in predstavili smo trenutno stanje na področju embalaže v povezavi s procesom komisioniranja, ga analizirali in podali predloge rešitve izpostavljenih problemov. S predlaganimi rešitvami smo komisionarjem omogočili bolj tekoče delo, hkrati pa tudi povečali kakovost izdanih izdelkov iz skladišča oziroma logističnega centra.
Ključne besede: embalaža, povratna logistika, terciarna embalaža, STECO zaboj
Objavljeno: 22.11.2016; Ogledov: 455; Prenosov: 66
.pdf Celotno besedilo (1,70 MB)

6.
Optimizacija sistema povratne embalaže v podjetju Delikomat d.o.o.
Iztok Ogrizek, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi se osredotočamo na ureditev problema ravnanja z odpadno embalažo v podjetju Delikomat d. o. o. (v nadaljevanju Delikomat), v našem primeru s plastičnimi in plastificiranimi kozarci za kavo. Delikomat je eno izmed vodilnih podjetij v Sloveniji, ki se ukvarja z distribucijo toplih napitkov, hladnih napitkov in prigrizkov ter aparati za vodo. Namen naloge je optimirati sistem povratne embalaže toplih napitkov v podjetjih in javnih ustanovah. Za odpadno embalažo poskrbi v večini primerov podjetje - stranka, pri kateri so avtomati s toplimi napitki nameščeni. Kot nadomestilo za stroške odvoza odpadkov, Delikomat nudi določen odstotek provizije od prodaje toplih napitkov podjetju. Delikomat sodeluje tudi s podjetji, ki pa ne poskrbijo sami za odpadno embalažo, ampak za slednjo poskrbi Delikomat. S pomočjo kavcijskega sistema in avtomata za povratno embalažo, bomo poskušali uporabnike približati k bolj ekološkemu ravnanju z odpadno embalažo. Naloga je razdeljena na dva dela, in sicer teoretični in praktični del. V praktičnem delu smo uporabili metodo anketiranja, kjer smo na pobudo Delikomata prišli do ugotovitev navade pitja toplih napitkov ter sortiranja odpadne embalaže.
Ključne besede: logistika, embalaža, odpadna embalaža, povratna embalaža, ravnanje z odpadki
Objavljeno: 15.12.2016; Ogledov: 1212; Prenosov: 80
.pdf Celotno besedilo (1,88 MB)

Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici