| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
ANALIZA KONKURENCE NA TRGU KINEMATOGRAFOV V SLOVENIJI
Vesna Lipovčić, 2009, diplomsko delo

Opis: Trg kinematografov v Sloveniji doživlja zadnjih nekaj let pomembne spremembe. Gradnja multipleksov je pomenila velik prelom v navadah obiskovanja kinematografov, drugačen način preživljanja prostega časa in višjo vrednost storitve za obiskovalce. Razvoj tehnologije je povzročil nastanek posredne konkurence, ki nudi danes možnost ogleda filmov preko interneta, avdiovizualnih medijev in televizije. Na tako konkurenčnem trgu imajo možnost preživeti samo tisti, ki dovolj dobro poznajo trg in svoje konkurente. Z namenom analize konkurence na trgu kinematografov v Sloveniji, sem v teoretičnem delu diplomske naloge povzela teoretična spoznanja domačih in tujih avtorjev, v empiričnem delu pa opravila analizo sekundarnih virov in izvedla anketiranje na temo zadovoljstva s ponudbo v multikinu Planet Tuš in v Kolosej v Mariboru, da bi ugotovila, kaj so ključne prednosti in slabosti dveh največjih ponudnikov kinematografske dejavnosti v Sloveniji. Po mnenju vprašanih vpliva na obisk kinematografov izbor filmov, kvaliteta zvoka in slike v dvorani ter kvaliteta sedežev v dvorani. Oba kinematografa sta pri ocenjevanju teh dejavnikov prejela visoke ocene. Rezultati ankete so pokazali, da anketiranci v povprečju več obiskujejo in so tudi bolj zadovoljni s ponudbo multikina Planet Tuš, saj ponuja poleg osnovnih pričakovanj obiskovalcev ob obisku kina tudi večjo izbiro dodatne ponudbe zabave, udobnejše sedeže v dvoranah in prijetno vzdušje. Kolosej je prejel nižje ocene zaradi majhnega števila obiskovalcev in dogajanja v samem centru ter zaradi problematike parkiranja. Vpliv konkurence ima blagodejen učinek na ponudbo, cene in tudi na potrošnike. Ponudniki se morajo trudili zadovoljiti potrebe in želje kupcev oz. uporabnikov in jim skušati ponuditi več kot konkurenčna podjetja. To pa je možno doseči le s stalno in natančno analizo konkurence.
Ključne besede: konkurenca, konkurent, analiza konkurence, tržna moč, kinematograf, Planet Tuš, Kolosej, anketni vprašalnik
Objavljeno: 14.10.2009; Ogledov: 2978; Prenosov: 678
.pdf Celotno besedilo (587,60 KB)

3.
CILJNO TRŽENJE V DISCO PLANETU TUŠ KRANJ
Meta Lavrinšek, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo raziskali in predstavili potek ciljnega trženja v Discu Planet Tuš Kranj. Ugotavljali smo ali je izbrana tržna strategija ustrezna, kje nastajajo vrzeli ter kaj bi bilo potrebno opustiti in kaj dodati. Zanimal nas je predvsem način trženja dogodkov posameznim ciljnim skupinam. Podjetja se danes soočajo z veliko konkurenčnostjo, zato je pomembno izdelati strategijo, ki bo potrošnike prepričala v obisk. Diplomsko delo je razdeljeno na dva dela – teoretičnega in raziskovalnega. V prvem, teoretičnem delu, smo s pomočjo literature opredelili temeljne pojme, ki smo jih pojasnili in razčlenili. Ti pojmi so trženje storitev, segmentiranje trga, ciljno trženje in pozicioniranje ter značilnosti potrošnikov. V drugem, raziskovalnem delu, smo navedli namen in cilj raziskave. Izdelali smo anketni vprašalnik, ki je v prvem delu pojasnil razloge, zakaj potrošniki obiskujejo nočne lokale oziroma diskoteke, njihovo nakupno vedenje, v drugem delu pa merili zadovoljstvo potrošnikov z Discom Planet Tuš v Kranju. Tretji del vprašalnika je zajemal demografske podatke, ki so za analizo ključnega pomena. Na koncu diplomskega dela smo odgovorili na zastavljene hipoteze, ter podali ugotovitve, do katerih nas je pripeljala raziskava in predloge, za katere smo menili, da bi lahko prispevali k izboljšanju ciljno usmerjenega trženja dogodkov v Discu Planet Tuš Kranj.
Ključne besede: Trženje storitev, segmentiranje trga, ciljno trženje, pozicioniranje, potrošniki, Disco Planet Tuš Kranj
Objavljeno: 23.08.2011; Ogledov: 2223; Prenosov: 221
.pdf Celotno besedilo (3,50 MB)

4.
PLANET ŽIVLJENJA ZA SIMFONIČNI ORKESTER IN ŽENSKI ZBOR ROKA GOLOBA
Katja Sevšek, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga z naslovom Planet življenja za simfonični orkester in ženski zbor Roka Goloba predstavlja skladateljevo življenje in delo. Poudarek diplomske naloge je na simfoničnem delu Planet življenja. V diplomski nalogi so na kratko predstavljeni vsi tisti, ki so kakorkoli vplivali na skladateljevo življenje, delo in razmišljanje. Predstavljen je tudi njegov opus, vključno s seznamom notiranih del in diskografijo, glasbeniki, s katerimi je sodeloval, in zanimivosti iz njegovega življenja. Podrobneje je opisano skladateljevo simfonično delo Planet življenja ter povezave med slednjim in drugimi skladateljevimi deli.
Ključne besede: Rok Golob, Planet življenja, So what?, Rok Golob & Stop the band, Quatebriga, Rokulus string quartet, HeaveniX, King Foo, Otroci gozda, Eternal, La vira agnias, Journey of one soul, The story of Laxeno, Simfonija iz sanj
Objavljeno: 08.07.2013; Ogledov: 1143; Prenosov: 131
.pdf Celotno besedilo (2,47 MB)

5.
SPOZNAJMO PLANET ZEMLJA: DIDAKTIČNO NAČRTOVANJE ZA PREDŠOLSKO OBDOBJE
Eva Zapečnik, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi so predstavljena teoretična izhodišča didaktičnega načrtovanja za obdobje predšolske vzgoje ter teoretična izhodišča spoznavanja planeta Zemlja. Predstavljen je bistven pomen projektnega pouka ter priprav vzgojitelja oz. učitelja na vzgojno-izobraževalni proces. Podrobneje smo opisali tudi različne vsebine s področja geologije kot so zgradba Zemlje, kamnine in minerali, vulkani, potresi, dejavniki spreminjanja površja Zemlje ter fosili, ki predstavljajo zgodovino življenja na Zemlji, odtisnjeno v kamnu. Te teme so za otroke zelo zanimive, zato smo oblikovali tudi dnevne priprave, ki vzgojiteljem predstavljajo odlično izhodišče za načrtovanje dejavnosti s področja geologije in spoznavanja planeta Zemlja. Dnevne priprave so oblikovane v obliki projektnega tedna in so priložene kot priloga diplomskega dela.
Ključne besede: projektni pouk, dnevna priprava, planet Zemlja
Objavljeno: 16.10.2013; Ogledov: 2119; Prenosov: 354
.pdf Celotno besedilo (3,65 MB)

6.
STEREOGRAFSKA PANORAMA - MAJHEN PLANET
Alen Hoheger, 2014, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obravnava področje stereografske panorame. Opisali smo pojem stereografska projekcija in različne vrste projekcij. V njej je predstavljena tudi zgodovina panoramskih fotografij in oprema, potrebna za zajemanje le teh. Velik poudarek diplomske naloge je na zajemanju in kasnejšem grafičnem obdelovanju stereografske panorame. Podrobneje so opisani postopki fotografiranja, od izbire opreme, predpriprav, fotografiranja do obdelave fotografij. V zadnjem delu naloge je opisana manipulacija stereografskih panoram s vključevanjem drugih fotografij ter njihova nadaljnja uporaba.
Ključne besede: stereografska, panorama, majhen planet, fotografija, post-produkcija, obdelava
Objavljeno: 06.11.2015; Ogledov: 610; Prenosov: 87
.pdf Celotno besedilo (2,75 MB)

7.
PRIMERJAVA TELEVIZIJSKE PRODUKCIJE OSREDNJIH SLOVENSKIH DNEVNO-INFORMATIVNIH ODDAJ
Jure Vrčko, 2016, diplomsko delo

Opis: Pričujoče diplomsko delo se osredotoča na televizijsko produkcijo osrednjih dnevnoinformativnih oddaj v Sloveniji. Za namene preučevanja so izbrane tri največje televizijske hiše TV Slovenija, POP TV in Planet TV ter njihove osrednje dnevnoinformativne oddaje Dnevnik, 24UR in Planet Danes. Analizirane so produkcijske tehnike v predvajanih oddajah, kot jih vidijo gledalci v tednu od 20. 6. 2016 do 26. 6. 2016. Preučevana je struktura in segmentacija oddaj, studio, voditelji, stil poročanja, špice, napovedniki, vizualni učinki, snemalne tehnike in tehnike montaže. Ugotovljene so razlike med preučevanimi oddajami v vseh vidikih analize. Opisane in razložene so v sklepu.
Ključne besede: Dnevnik, 24UR, Planet Danes, TV produkcija, dnevnoinformativne oddaje
Objavljeno: 23.09.2016; Ogledov: 653; Prenosov: 82
.pdf Celotno besedilo (2,48 MB)

8.
A Psychological Analysis of a Post Modern Adaptation of The Tempest
Deja Kučer, 2017, magistrsko delo

Opis: The master’s thesis A Psychological Analysis of a Post Modern Adaptation of The Tempest deals with scientific analysis of the underlying themes which are common to the play The Tempest (1610–11) from Elizabethan era and its modern adaptation, a science fiction film Forbidden Planet (1956). I focus on character analysis and continue with Freud’s psychological theory focusing on two models of human psyche, in which according to the structural model the psyche consists of three entities: id, ego and superego. The other model of the human psyche is the topographical model, where I explain the differences between the unconscious and conscious mind. I also present Freud’s theory of dreams. In addition, I link Freud’s theory to the two literary works. The analysis shows what consequences can occur if one’s id, as a source of aggressive drives, gets too strong and acts only to satisfy its primeval impulses. Through parallelism between magic and technology I found that technology has the greatest impact on the one who possess it.
Ključne besede: The Tempest, Forbidden Planet, adaptation, Freud, id, dreams, magic, technology
Objavljeno: 07.03.2017; Ogledov: 544; Prenosov: 84
.pdf Celotno besedilo (1,08 MB)

Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici