| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Implementacija generične mobilne aplikacije za pametni nabiralnik
David Pešl, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu obravnavamo različna področja, ki smo jih spoznali v času študija, predvsem spletne tehnologije (Html5, JavaScript, JQuery, Ajax, Css3 ...) in tudi tista področja, ki nam niso najbolj znana - kjer moramo znanje utrditi ali pridobiti (Microsoft Visual Studio, C#, MySQL …) To so predvsem področja o poznavanju okolja za razvoj medplatformskih mobilnih aplikacij (PhoneGap). Cilj diplomske naloge je ustvariti izdelek oziroma aplikacijo, ki je namenjena tistim logistom, ki svojih aplikacij nimajo ali pa jih ne bodo prilagodili za uporabo platforme Direct4.me (odpiranje nabiralnika itd.). Diplomsko delo je razdeljeno na sedem poglavij. V drugem poglavju smo na kratko povzeli odnos današnje družbe do mobilnih naprav, predstavili idejo za samo aplikacijo in razne priloge (oris projekta pametni nabiralnik “Direct4.me”) ter predstavili podjetje Kivi Com d.o.o. Tretje poglavje je namenjeno teoretični predstavitvi o mobilnih napravah in aplikacijah ter operacijskih sistemih le-teh, četrto pa govori o izobraževalnih tehnologijah, ki smo jih uporabili pri izdelavi naše aplikacije (o tehnologijah za razvoj medplatformskih aplikacij, o predstavitvi orodja PhoneGap, QR kodi, o formatih zvočnih datotek). Peto poglavje je namenjeno praktičnemu delu (zasnovi rešitve, opisu delovanja rešitve, tehnološki arhitekturi in zaslonskim posnetkom aplikacije), šesto in sedmo poglavje sta namenjeni sklepu, virom in literaturi diplomske naloge.
Ključne besede: Android, mobilna, hibridna, aplikacija, pametni, nabiralnik, PhoneGap
Objavljeno: 14.11.2019; Ogledov: 500; Prenosov: 55
.pdf Celotno besedilo (3,25 MB)

2.
RAZVOJNA ORODJA ZA HETEROGENE MOBILNE PLATFORME
Matej Notersberg, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so predstavljena orodja, ki omogočajo razvoj aplikacij za heterogene mobilne platforme. Ta orodja omogočajo razvoj mobilnih aplikacij v univerzalni programski kodi (HTML5, CSS3 ter JavaScript), iz katere je nato aplikacije možno namestiti na več različnih mobilnih platform. Predstavljenih je več različnih orodij, orodji z največ posvečene pozornosti pa se imenujeta PhoneGap in Appcelerator ter omogočata pretvorbo napisane kode v aplikacije, ki jih je možno namestiti na največ različnih mobilnih platform.
Ključne besede: razvojna orodja, mobilne platforme, PhoneGap, Appcelerator, Android, iOS
Objavljeno: 10.12.2014; Ogledov: 792; Prenosov: 116
.pdf Celotno besedilo (3,53 MB)

3.
INFORMACIJSKA PODPORA PRI ORGANIZACIJI PLANINSKIH ORIENTACIJSKIH TEKMOVANJ
Dean Matjašič, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo najprej predstavili planinsko orientacijo. Pregledali smo potek tekmovanja in sistem točkovanja ter izdelali načrt za njuno modernizacijo. Na kratko smo predstavili elektronske sisteme, ki se uporabljajo na večjih tekmovanjih orientacijske zveze. V praktičnem delu naloge smo se lotili izdelave informacijskega sistema z uporabo ogrodij podjetja Sencha. Uporabljene tehnologije smo najprej na kratko opisali in izpostavili izseke kode, ki so ključni za doseganje zahtevanih funkcionalnosti sistema.
Ključne besede: Orientacijska tekmovanja, informacijski sistem, PhoneGap, JavaScript, mobilne aplikacije
Objavljeno: 13.09.2013; Ogledov: 968; Prenosov: 76
.pdf Celotno besedilo (1,90 MB)

Iskanje izvedeno v 0.09 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici