| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
PRIMERJALNA ANLIZA ERP SISTEMOV MICROSOFT DYNAMICS NAV IN PERFTECH.LARGO
Anja Ferenčak, 2011, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: ERP rešitve so programske rešitve, ki podpirajo celotno poslovanje podjetja. So gotove programske rešitve narejene po konceptu odjemalec – strežnik. Omogočajo enkraten vnos podatkov, podpirajo večjezičnost, omogočajo sledljivost podatkov in so prilagodljive glede na dejavnost podjetja ter na želje ključnih uporabnikov. V delu diplomskega seminarja smo naredili primerjalno analizo dveh ERP rešitev: Microsoft Dynamics NAV in Perftech.Largo. Ugotovili smo, da sta si ERP rešitvi podobni z vseh zornih kotov primerjave. Obe ERP rešitvi sta namenjeni za srednje velika in mala podjetja in podpirata vse poslovne procese in funkcije, ki potekajo v podjetju. Obe imata enako tri nivojsko arhitekturo, kar pomeni, da odjemalci dostopajo do podatkovne baze preko programskega strežnika. Razvojno okolje obeh ERP rešitev razvijalcem omogoča prilagajanje ERP rešitve glede na želje uporabnikov. Microsoft Dynamics NAV uvajamo po metodologiji Sure Step. Perftech.Largo se uvaja po podobnih korakih, le faze so drugače imenovane. Cena ERP rešitev je podobna, le Perftech.Largo je za 30 – 50% cenejši od Microsoft Dynamics NAV, če primerjamo enake funkcionalnosti.
Ključne besede: ERP rešitve, Microsoft Dynamics NAV, Perftech.Largo, tehnologija rešitev ERP, uvajanje rešitev ERP.
Objavljeno: 18.11.2011; Ogledov: 2379; Prenosov: 374
.pdf Celotno besedilo (1,06 MB)

2.
UVAJANJE CELOVITE INFORMACIJSKE REŠITVE (ERP) V PODJETJE TBP - TOVARNA BOVDENOV IN PLASTIKE D.D.
Valerija Zemljič, 2011, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Podjetja potrebujejo za svoje uspešno poslovanje hitre in pravilne odločitve. Prilagajanje nenehnim in nepredvidljivim spremembam je v današnjem poslovnem svetu postalo nuja. To je razlog, da se vse več podjetij odloča za uvedbo ERP rešitve, katera jim omogoča podporo večine poslovnih procesov podjetja. Projekt uvedbe ERP rešitve je kompleksen in zahteven za podjetje, kar dokazuje dejstvo, da je še zmeraj visok odstotek teh projektov neuspešnih. Za uspešno uvedbo je torej nujno, da se podjetja zavedajo tveganja in projekt skrbno načrtujejo, organizirajo in nato tudi izvedejo.
Ključne besede: celovite informacijske rešitve, ERP, uvajanje ERP, kritični dejavniki uspeha (KDU), TBP d.d., Perftech.Largo
Objavljeno: 22.11.2011; Ogledov: 2380; Prenosov: 314 
(1 glas)
.pdf Celotno besedilo (1,00 MB)

3.
Računalniško podprto načrtovanje in planiranje proizvodnje v podjetju Tehcenter Ptuj
Silvo Drevenšek, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava računalniško podprto načrtovanje in planiranje proizvodnje v podjetju Tehcenter Ptuj. Vlaganje v razvoj in posodabljanje informacijskih sistemov v podjetju predstavljata edino pravilno filozofijo podjetja, saj je danes podjetje na trgu odvisno od učinkovitosti načrtovanja in planiranja proizvodnje. V diplomskem delu se bom osredotočil na informacijski sistem Perftech Largo in pripravo tehnologije na praktičnem primeru.
Ključne besede: načrtovanje proizvodnje, planiranje proizvodnje, informacijski sistem Perftech Largo
Objavljeno: 19.06.2013; Ogledov: 1653; Prenosov: 199
.pdf Celotno besedilo (3,29 MB)

4.
Analiza procesa vodenja proizvodnje v Orodjarna & inženiring Alba d.o.o.
David Pirnat, 2014, diplomsko delo

Opis: Podjetja si v današnjem času želijo biti konkurenčna svetovnemu trgu. Eno najpomembnejših meril za uspešnost podjetja je vodenje proizvodnje. V diplomski nalogi so v prvem delu opisane teoretične osnove vodenja proizvodnje. Najprej je predstavljeno podjetje, nato so opisane še druge teme, kot sta priprava in nadzor proizvodnje. Zatem smo se osredotočili na proces vodenja proizvodnje, pri čemer so podane bistvene stvari, od načrtovanja proizvodnega programa do usklajevanja naročil. V drugem delu diplomskega dela je opisano trenutno stanje v podjetju Orodjarna & inženiring Alba, kamor je vključen tudi program Perftech.Largo. Prikazan je postopek, in sicer od predaje dokumentacije do izdelave končnega izdelka, podane so predloge za izboljšanje vodenja proizvodnje, s čimer bi med drugim lahko pripomogli k usklajenosti rokov.
Ključne besede: priprava proizvodnje, načrtovanje, razvrščanje, delovni nalog, vodenje proizvodnje, Perftech.Largo
Objavljeno: 20.11.2014; Ogledov: 1175; Prenosov: 245
.pdf Celotno besedilo (1,73 MB)

5.
IZBIRA POSLOVNEGA INFORMACIJSKEGA SISTEMA V PODJETJU TEHIMPEX D.O.O.
David Pori, 2015, diplomsko delo

Opis: Za današnjo družbo je značilen velik tehnološki napredek, ki se kaže v hitrem razvoju informacijskih tehnologij. Informacijska doba stremi k medsebojnemu povezovanju, hitremu dostopu informacij in mobilnosti. Izziv sodobne družbe je prilagoditi se tem zahtevam in jih uspešno vpeljati v organizacije. Z pravilno izbiro poslovnega informacijskega sistema lahko podjetje veliko pripomore k učinkovitosti poslovanja. Majhna podjetja se glede na srednje velika in velika podjetja razlikujejo po organizaciji, operativnemu načinu dela in informacijskem sistemu, zato morajo biti temu prilagojene tudi programske rešitve. Na trgu obstajajo različni ponudniki ERP rešitev, ki so posebej prilagojena za mala podjetja. Potrebno je preučiti in primerjati različne ponudnike teh sistemov, da bi lahko izbrati pravega za najbolj učinkovito poslovanje podjetja. Za izboljšanje poslovanja podjetja so se odločili tudi v podjetju Tehimpex d.o.o., kjer želijo nakup novega poslovno informacijskega sistema, saj dosedanji poslovni program zaradi nefunkcionalnosti upočasnjuje poslovne funkcije in ne omogoča dovolj možnosti za optimizacijo poslovanja. V nalogi preučim trg ponudnikov celovitih informacijskih rešitev in primerjam njihove lastnosti ter značilnosti. Iz celovite analize izberem najprimernejšega ponudnika, ki ga uvedem v podjetje Tehimpex.
Ključne besede: poslovno informacijski sistem, ERP rešitve, podjetje Tehimpex d.o.o., poslovna rešitev Perftech.Largo
Objavljeno: 20.10.2015; Ogledov: 1064; Prenosov: 97
.pdf Celotno besedilo (842,88 KB)

6.
PROIZVODNI INFORMACIJSKI SISTEM PERFTECH.LARGO V PODJETJU TAM-DURABUS
Sara Miklavc, 2015, magistrsko delo

Opis: Živimo v času, ki ga zaznamujejo velike in hitre spremembe. Svet se spreminja v eno samo veliko tržišče na katerem tekmujejo izdelki in storitve. Pri obvladovanju teh sprememb igra informatika ključno vlogo, zato imenujemo današnjo družbo informacijska družba. V današnji informacijski družbi je pogoj za uspešno in učinkovito poslovanje dober informacijski sistem. Podjetja, ki uporabljajo informacijski sistem, imajo veliko prednost pred ostalimi podjetji, ki tega ne uporabljajo, saj z enim informacijskim sistemom pokrivajo vse ključne poslovne funkcije in procese ter jim omogoča njihovo obvladovanje, nudi prave informacije ob pravem trenutku ter podpira hitrejše izvajanje delovnih postopkov. Proizvodni informacijski sistem je sistem, ki se nanaša na potrebe proizvodnih podjetij po informatizaciji tehnoloških procesov v proizvodnji. Je rezultat večletnih izkušenj izgradnje in implementacije v različna podjetja. Sistem omogoča obvladovanje sprememb naročnika in proizvajalca skozi celoten cikel proizvodnje (izdelki, polizdelki, orodja, tehnološki postopki, delovni nalogi in njihove postavke, poročanja, izročitve), njihovo vrednotenje in povezovanje z okoljem. Vse več podjetij teži k izboljšanju svojega informacijskega sistema. Hitre spremembe v poslovanju, konkurenčnost in zastareli informacijski sistemi jih privedejo do odločitve o zamenjavi ali nadgradnji obstoječega informacijskega sistema. Namen magistrske naloge je analizirati in preučiti že obstoječi informacijski sistem Perftech.Largo v podjetju TAM-Durabus, poiskati njegove pomanjkljivosti in podati predloge za izboljšavo ter s tem poskrbeti za še boljše poslovanje in delovanje procesa v podjetju.
Ključne besede: Celovite informacijske rešitve, ERP rešitve, informacijski sistem, proizvodni informacijski sistem, SAP, informacijski sistem SAP R/3, proizvodni modul, Perftech.Largo.
Objavljeno: 21.08.2015; Ogledov: 1662; Prenosov: 251
.pdf Celotno besedilo (2,19 MB)

7.
FINANČNI INFORMACIJSKI SISTEM V MAJHNEM PROIZVODNEM PODJETJU NA PRIMERU PODJETJA STRUC KOVAČIJA MUTA D.O.O.
Nataša Dobnik, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo se teoretično in praktično lotili opisovanja informacijske rešitve, ki jo uporabljajo v podjetju Struc Kovačija Muta d.o.o. Prav na tem problematičnem trgu nenehne konkurence in nasičenih informacij so podjetja primorana v inovativne tehnično-tehnološke rešitve, da bi delo, ki ga opravljajo, lahko steklo hitreje, napake bi se zmanjšale in ne podvajale. Iskanje primerne informacijske rešitve so namenjene predvsem boljšemu in hitrejšemu poslovanju, vodenju poslovanja in kot temeljna značilnost hitrejši obdelavi podatkov, ki jih imajo podjetja ob vse večjih dotokih informacij in podatkovnih bazah, ki jih zbirajo. Najti primerno in ustrezno rešitev, ki bi na enem mestu ponujala več hkratnih rešitev, je sicer veliko, vendar jih je treba predhodno dobro poznati, da nam nudi vse, kar potrebujemo za boljše poslovanje. Prav to pa je rdeča nit diplomskega dela. V njem smo namreč predstavili finančno računovodsko informacijski sistem Perftech.Largo, ki ga uporablja podjetje Struc Kovačija Muta d. o. o., ter module, ki jih ob tem delu tudi podpira. Podjetje se je odločilo za program, ki nudi več hkratnih možnosti obdelave podatkov, ki jih podjetje in zaposleni imajo. Tematika, ki smo jo izbrali, ni samo aktualna, ampak tudi izredno zanimiva, saj je prav napačen izbor informacijsko-tehnoloških rešitev v podjetjih ključni dejavnik, ki zavira uspešnost poslovanja.
Ključne besede: obravnavano podjetje, informacijska rešitev Perftech, računovodsko informacijski moduli, obdelava podatkov.
Objavljeno: 27.10.2016; Ogledov: 362; Prenosov: 27
.pdf Celotno besedilo (2,02 MB)

8.
Uvedba modula QM v sklopu uvedbe Perftech.Larga v Livar, d.d.
Gregor Milivojevič, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Tema diplomskega dela je uvedba modula Kontrola kakovosti v sklopu projekta Uvedba celovite programske rešitve Perftech.Largo v podjetju Livar, d. d. Vhodna kontrola kakovosti ni bila podprta z obstoječim informacijskim sistemom Livex. V diplomskem delu predstavljamo osnove celovitih programskih rešitev, dejavnike za izbor in načine uvajanja. Prikazano je posneto izhodiščno stanje v nabavi in vhodni kontroli, kot delu nabave. Z načrtom uvedbe predlagamo novi način dela, opredeljene so tudi dodelave programa. Podrobneje je prikazan postopek izvedbe dodelave za izpis obrazca za pogojni prevzem. Uvedba modula Kontrola kakovosti je izvedena skladno z načrtom uvedbe po interni metodologiji podjetja Perftech. V zaključku diplomskega dela so podani predlogi za možne spremembe, dopolnitve in nadgradnjo sistema.
Ključne besede: Uvajanje celovite programske rešitve Projekt uvedbe Načrt uvedbe Poslovni proces Vhodna kontrola kakovosti Perftech.Largo
Objavljeno: 09.11.2016; Ogledov: 545; Prenosov: 55
.pdf Celotno besedilo (1,49 MB)

Iskanje izvedeno v 0.22 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici