| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 49
Na začetekNa prejšnjo stran12345Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
AVTOMATIZACIJA ŽARILNE PEČI ZA ŽARJENJE DEBELE PLOČEVINE
Uroš Rot, 2009, diplomsko delo

Opis: Naloga opisuje delo inženirja za krmilnike pri zamenjavi krmilnega dela peči iz ožičene logike v krmiljenje in vodenje preko programirljivo logičnega krmilnika. V nalogi je opisan potek prenosa fizičnih funkcij regulacije iz ožičene logike, v program, ki teče na programirljivem logičnem krmilniku PLK SIEMENS SIMATIC S7 315-2DP. V nadaljevanju je še opis upravljanja recepture, ki se ravno tako nahaja v krmilniku, povezava z 2. nivojem vodenja in izdelava vmesnika SCADA s programskim orodjem WinCC Flexible 2005.
Ključne besede: Avtomatizacija, programirljivi logični krmilnik, žarilna peč, metalurgija, toplotna obdelava debele pločevine
Objavljeno: 10.06.2009; Ogledov: 3050; Prenosov: 246
.pdf Celotno besedilo (4,15 MB)

7.
PROGRAMIRLJIV LOGIČNI KRMILNIK NA OSNOVI MIKROKRMILNIKA
Anton Jug, 2009, diplomsko delo

Opis: Tehnološki razvoj nam prinaša vse zmogljivejše mikrokrmilnike. Vse več je programskih orodij, ki nam omogočajo lažje in učinkovitejše delo z njimi. Da bi zapolnili vrzel v naši ponudbi avtomatizacije, smo so odločili za razvoj programirljivega logičnega krmilnika. Za njegovo jedro smo uporabili osem bitni mikrokrmilnik proizvajalca Microchip. Že na samem začetku razvoja smo ga uporabljali za projekte, kjer so bili PLC sistemi predragi. Z vsako novejšo verzijo pa smo uporabnost krmilnika še povečevali in prilagajali zahtevam. Krmilnik smo uspešno uporabili pri projektu izdelave stroja za ovijanje roba cistern. Naš krmilnik je bil cenovno ugodnejši v primerjavi s komercialnim PLC. Potrebno je bilo zajemati signale inkrementalnega dajalnika in voditi asinhronski pogon s frekvenčnim pretvornikom. Prav tako je bil potreben panel za vnos programov in parametrov. Ustrezen PLC sistem bi bil neprimerno dražji. Kljub kakšni dodatni uri programiranja in testiranje so bili stroški projekta veliko nižji.
Ključne besede: mikrokrmilnik, programirljiv logični krmilnik, pozicioniranje
Objavljeno: 10.07.2009; Ogledov: 2324; Prenosov: 204
.pdf Celotno besedilo (2,01 MB)

8.
AVTOMATIZACIJA ČRPALIŠČA K. +120 V PREMOGOVNIKU VELENJE D.D.
Jože Tevž, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je izdelana predvidena avtomatizacija črpališča k.+120 v Premogovniku Velenje, ki vključuje trenutno delovanje črpališča, napajanje črpališča, Ex-zaščito naprav, vso potrebno programsko in strojno opremo, simulacijo v InTouch programu ter stroške avtomatizacije. Predvidena avtomatizacija je izdelana za pet črpalk, od katerih sta dve namenjeni črpanju umazane vode, tri pa črpanju čiste vode. V diplomskem delu je razvidno, da bi avtomatizacija omogočila velike prednosti v primerjavi s sedanjim ročnim vklopom. Le-te so: oddaljen nadzor in upravljanje črpališča, samostojno delovanje, natančnejše delovanje, časovni nadzor nad napravami ter nadzor zgodovine procesa.
Ključne besede: avtomatizacija, vizualizacija, črpališče, programabilni logični krmilnik
Objavljeno: 08.10.2009; Ogledov: 1634; Prenosov: 199
.pdf Celotno besedilo (4,39 MB)

9.
IZBOLJŠAVA PROIZVODNEGA INFORMACIJSKEGA SISTEMA Z VPELJAVO ELEKTRONSKEGA POROČILA V PODJETJU LEK
Igor Koselj, 2010, magistrsko delo

Opis: Zaključno delo opisuje poslovni reinženiring procesa v podjetju Lek. Reinženiring procesa je zasnovan od izbire primernega profila za reinženiring procesa do predloga končne implementacije. Pri prenosu podatkov je uporabljena zadnja tehnologija prenosa podatkov med poslovnim informacijskim sistemom in pakirnim strojem. Opisan primer v podjetju ni realiziran in je vodilnemu kadru podjetja neznan. Primeri prenosa podatkov niso izbrani naključno, ampak so rezultat raziskave in opravljene analize. Opisan primer pripoveduje, kako bi z reinženiringom poslovnega procesa zagotovili hiter in kakovosten prenos podatkov med informacijskim sistemom in strojem in imeli v poročilu le tiste podatke, kateri nam prinašajo dodano vrednost pri sami pohitritvi procesa. Ideja za prenos podatkov, ki je implementirana na pakirnih linijah bi lahko prenesli na ostale linije, a le v primeru, da so sodobnejše in imajo serijsko vgrajen programabilni logični krmilnik.
Ključne besede: Poslovni reinženiring procesa Proizvodni informacijski sistem Elektronsko proizvodno poročilo Programabilni logični krmilnik Rizična analiza sistema
Objavljeno: 08.04.2010; Ogledov: 2333; Prenosov: 174
.pdf Celotno besedilo (865,34 KB)

10.
KRMILJENJE IN REGULACIJA CENTRALNEGA OGREVANJA Z ODDALJENIM DOSTOPOM
Andrej Božnik, 2010, diplomsko delo

Opis: V današnjem času, ko je v svetu veliko povpraševanje po povezovanju na daljavo, nam uporaba krmilnikov podjetja Saia Burgess omogoča popolno avtomatizacijo okolja na področju zagona, storitev, nadzora in spremljanja informacij. V diplomski nalogi smo uporabili krmilnik PCD3.M5540 za krmiljenje in regulacijo centralnega ogrevanja. Za programiranje krmilnika smo uporabili programsko orodje PG5, ki vsebuje urejevalnik Fupla, spletno aplikacijo za nadzor podatkov na daljavo pa smo izdelali v programskem orodju S-Web Editor.
Ključne besede: programirljiv logični krmilnik PCD3, centralno ogrevanje, regulacija temperature, oddaljen dostop, razvojno okolje PG5, urejevalnik Fupla, spletni urejevalnik S-Web
Objavljeno: 26.03.2010; Ogledov: 3467; Prenosov: 350
.pdf Celotno besedilo (3,74 MB)

Iskanje izvedeno v 0.19 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici