| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Neo4j graph dataset of cycling paths in Slovenia
Alen Rajšp, Iztok Fister, 2023, drugi znanstveni članki

Ključne besede: data mining, geographical data, graph database, OpenStreetMap, route generation, sports training
Objavljeno v DKUM: 10.06.2024; Ogledov: 81; Prenosov: 7
.pdf Celotno besedilo (402,54 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

2.
UVEDBA GEOGRAFSKEGA INFORMACIJSKEGA SISTEMA V APLIKACIJO MISMART
Andrej Dolar, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo predstavlja proces uvedbe geografskega informacijskega sistema (GIS) v aplikacijo MiSmart. Cilj diplomskega dela je bil določiti ključne elemente GIS, ki sodijo v aplikacijo MiSmart, jih razviti in smiselno vključiti v aplikacijo. Rezultat diplomskega dela je nova verzija aplikacije MiSmart z dodanimi funkcionalnostmi GIS. Aplikacija sedaj omogoča vnos, shranjevanje in prikaz geografskih podatkov. Za razvoj funkcionalnosti GIS smo uporabili odprtokodno knjižnico OpenLayers in brezplačne spletne zemljevide OpenStreetMap (OSM). Z uporabo knjižnice OpenLayers, ene najbolj naprednih knjižnic za prikaz spletnih zemljevidov, smo postavili trdne temelje za nadaljnji razvoj funkcionalnosti GIS v okviru aplikacije MiSmart. Nekaj možnosti nadaljnjega razvoja smo podrobno opredelili v zaključku.
Ključne besede: GIS, aplikacija MiSmart, spletni zemljevid, OpenLayers, OpenStreetMap
Objavljeno v DKUM: 11.10.2016; Ogledov: 1143; Prenosov: 52
.pdf Celotno besedilo (2,02 MB)

3.
Izdelava sistema za določanje geografskega in časovnega pokritja v besedilih
Aleš Pečovnik, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je opisan celoten postopek izdelave sistema, ki določa geografsko in časovno pokritje besedil. Slednje spada v področje določanja imenskih entitet. Sistem je izdelan s prosto dostopnimi podatkovnimi viri in programskimi rešitvami, zato so v prvem delu opisani ti podatkovni viri, kako so bili njihovi podatki združeni za ustvaritev zemljevida in označevanja entitet. Potem sledi opis uporabljenih orodij in kako so bila uporabljena. Za tem sledi opis postopka označevanja geografskih in časovnih entitet ter na koncu še predstavitev implementacije, delovanja sistema in izgled spletnih strani, uporabljenih za interakcijo z uporabniki. Zastavljeni cilji so bili uresničeni, sistem deluje kot načrtovano in označevanje daje pričakovane rezultate.
Ključne besede: procesiranje naravnega jezika, določanje imenskih entitet, geografska pokritost, časovna pokritost, določanje pokritosti besedil, Geonames, OpenStreetMap
Objavljeno v DKUM: 06.09.2016; Ogledov: 1334; Prenosov: 107
.pdf Celotno besedilo (2,03 MB)

4.
SISTEM ZA IZDELAVO VOZNIH REDOV IN NJEGOVA INTEGRACIJA V NAČRTOVALNIK ZA MARIBOR
Marko Burjek, 2014, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu smo analizirali trenutno dostopne načrtovalnike javnega prometa za mesto Maribor ter podatke, ki so potrebni za izdelavo lastnega načrtovalnika. Predstavili smo način snovanja sistema za izdelavo voznih redov, ki iz podatkov mariborskega upravljalca javnih prevozov, primestnega avtobusnega prometa in informacij o lokacijah in linijah v javno dostopni podatkovni zbirki OpenStreetMap izdela vozne rede primerne za uporabo v načrtovalniku. Vozni redi so uporabljeni v izdelanem načrtovalniku javnega prometa za Maribor.
Ključne besede: OpenStreetMap, General Transit Feed Specification, načrtovalnik poti, javni prevoz, vozni redi
Objavljeno v DKUM: 06.03.2015; Ogledov: 2032; Prenosov: 188
.pdf Celotno besedilo (4,38 MB)

5.
ISKANJE POTI Z UPORABO PODATKOV IZ PODATKOVNE ZBIRKE OpenStreetMap
Tomaž Vajngerl, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavimo iskanja poti z uporabo podatkov iz podatkovne zbirke OpenStreetMap. Za boljše razumevanje tematike najprej opišemo geografske podatke in podatke iz podatkovne zbirke OpenStreetMap. V poglavju o iskanju poti predstavimo iskanje poti, zahteve, vrste in sestavo programov za iskanje poti ter algoritme in podatkovne strukture, ki jih potrebujemo. Opisano teoretično znanje smo uporabili pri programu Chartis, ki omogoča prikaz zemljevidov in iskanje poti. V poglavju o programu Chartis opišemo posebnosti in pasti, ki smo jih opazili pri implementaciji. Za iskanje poti z uporabo podatkovne zbirke OpenStreetMap že obstajajo obstoječe rešitve, kot so MoNav, Routino in Gosmore. Vsako izmed naštetih tudi predstavimo in jih skupaj s programom Chartis med seboj primerjamo. Primerjamo jih po treh kriterijih velikost podatkov potrebnih za iskanje, čas iskanja poti in razdalja oziroma primernost poti.
Ključne besede: iskanje poti, najkrajša pot, OpenStreetMap, R-drevo, Dijkstrov algoritem, navigacija, cestno omrežje
Objavljeno v DKUM: 26.01.2012; Ogledov: 2460; Prenosov: 175
.pdf Celotno besedilo (5,33 MB)

Iskanje izvedeno v 1.62 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici