| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
RAZVOJ INFORMACIJSKIH SISTEMOV: ANALIZA ZAHTEV MODULA POTNI NALOGI
Vanja Podpečan, 2010, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Informacijskih sistemov je več vrst in to so sistemi v katerih se »pretakajo« oziroma »potujejo« neke informacije. Razvoj le-teh poteka v tako imenovanem življenjskem ciklu razvoja informacijski sistemov, in sicer v zaporedju štirih faz, planiranje, analize, načrtovanja ter izgradnje in uporabe. Pri razvoju lahko razvijalci razvijajo informacijske sisteme po določenih metodologijah, katerih ločimo tri glavne skupine, strukturiran načrt, hiter aplikacijski razvoj in gibčen razvoj, vsaka izmed teh pa ima še svoje »pod metodologije«. V seminarju je opisan in predstavljen tudi informacijski in dokumentni sistem — Odos. Odos ponuja rešitev za podjetja in za občine. Slednjo smo podrobneje spoznali v okviru našega praktičnega usposabljanja. Obe rešitvi vsebujeta več modulov, ki so v delu natančneje opisani. V okviru tega sistema je predstavljen tudi proces nadgradnje modula sistema. Kot primer je predstavljen modul potni nalogi. Postopek se začne s popisnim obrazcem naročnikovih zahtev, v nadaljevanju pa so predstavljeni koraki, ki jih podjetje izvede, ko prejme zahtevek za nadgradnjo informacijskega sistema oziroma modula. V zadnjem poglavju seminarja primerjamo teorijo metodologij in primer dela v podjetju. S pomočjo te primerjave smo ugotovili, da v podjetjih za razvoj informacijskih sistemov uporabljajo prirejene metodologije, vendar se tega ne zavedajo. Metodologije, ki jih lahko uporabljajo so: STRUKTURNI NAČRT: razvoj po vodnem slapu, vzporedni razvoj; HITER APLIKACIJSKI RAZVOJ: fazni razvoj, prototipanje, zavrženo prototipanje; GIBČEN RAZVOJ: ekstremno programiranje.
Ključne besede: informacijski sistem, življenjski cikel razvoja informacijskih sistemov, faze gradnje informacijskih sistemov, razvojn e metodologije, pristopi za razvoj informaicjkih sistemov, Odos
Objavljeno: 06.01.2011; Ogledov: 1797; Prenosov: 213
.pdf Celotno besedilo (1,05 MB)

2.
RAZVOJ MODULA ZA UPRAVLJANJE INFORMACIJSKIH SREDSTEV V INFORMACIJSKEM SISTEMU ODOS
Matej Lužnik, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi vpeljemo pojem upravljanja sredstev in pojasnimo njegov namen in cilj. Predstavljeni sta metodologiji ITIL in COBIT ter zahteve standardov ISO 17799 in ISO 27001, s katerimi se zagotavlja poenoten način upravljanja sredstev. Prikazane so splošne značilnosti, lastnosti in prednosti vpeljave posamezne metodologije ali standarda v organizacijo. Osrednji del diplomske naloge je namenjen predstavitvi sistema ODOS, ki v osnovi omogoča preprosto zajemanje, obdelavo in hrambo dokumentov. Opisana so razvojna orodja, ki jih v podjetju PIA d.o.o. uporabljamo za implementacijo sistema ODOS. Omenjeni sistem smo nadgradili z razvojem dodatnega modula za upravljanje informacijskih sredstev, ki zagotavlja skladnost s standardom ISO 27001 in priporočili ITIL v organizaciji, ki uporablja navedeni modul. Slednji omogoča vodenje kataloga informacijskih sredstev, spremljanje njihove zaloge in sprememb, celovit pregled nad njihovo uporabo, nadzor nad dostopi, pravicami itd. V diplomski nalogi so predstavljeni še nekateri drugi produkti za upravljanje sredstev, ki se pojavljajo na trgu.
Ključne besede: upravljanje sredstev, ITIL, COBIT, ISO, standard, ODOS
Objavljeno: 19.12.2012; Ogledov: 1152; Prenosov: 84
.pdf Celotno besedilo (2,25 MB)

3.
Izvedba univerzalne povezave med dokumentnim sistemom in sistemom GIS
Denis Skaza, 2014, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomske naloge je proučiti možnosti integracije obstoječih sistemov in vzpostaviti povezavo za poenoteno izmenjavo podatkov med dokumentnim sistemom ODOS in sistemom GIS. Uporabniku bo delo olajšano, saj bo z omenjeno povezavo porabil manj časa za pristop, vodenje evidenc nepremičnin ter analizo teh podatkov. V diplomskem delu so najprej predstavljeni ponudniki GIS aplikacij za izvedbo povezave, nato arhitektura SOAP za spletne storitve. V nadaljevanju so opisane spletne storitve sistema ODOS za povezovanje s sistemi GIS in njihove storitve. Osrednji del diplomske naloge je standardna rešitev spletne storitve za uporabo GIS aplikacij za občinske zadeve z vsemi možnimi ponudniki. Informatiziran sistem avtomatike bo tako zmanjšal število napak. S tem bo delo bolj natančno in pregledno.
Ključne besede: ODOS, GIS, PISO, 3MAP, spletna storitev
Objavljeno: 06.03.2015; Ogledov: 377; Prenosov: 36
.pdf Celotno besedilo (3,45 MB)

Iskanje izvedeno v 0.07 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici