| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Zadovoljstvo pacientov z zdravstvom v Občini Žalec
Suzana Butinar, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili zdravstveno dejavnost v Občini Žalec. Predvsem smo se osredotočili na kakovost zdravstvenih storitev, organiziranost zdravstva in na zadovoljstvo pacientov z zdravstvenimi storitvami v Občini Žalec. Metode. Uporabljena je bila kvalitativna metodologija raziskovanja. V raziskavi je sodelovalo 40 anketirancev (pacientov), ki so obiskali zdravnika v določenem zdravstvenem domu v Občini Žalec. Anketni vprašalnik je vseboval 39 vprašanj zaprtega tipa in eno vprašanje delno odprtega tipa. Uporabljena je bila petstopenjska lestvica merjenja stališč. Podatke smo statistično obdelali in prikazali s pomočjo računalniških programov Microsoft Office Word 2013, Microsoft Office Excel 2013 in IBM SPSS Statistics 22. Rezultati. Pacienti so zadovoljni z zdravstvenimi storitvami v Občini Žalec (95 %), prav tako z delom medicinske sestre v ambulanti (99 %). Pacienti menijo, da so medicinske sestre na svojem delovnem mestu preobremenjene (90 %). Menijo, da jim tudi zdravnik v ambulanti posveča dovolj časa (87 %). Sklep. Razvidno je, da so pacienti zadovoljni z delom zdravstvenega osebja, kljub temu da je slišati veliko govora o preobremenjenosti in pomanjkanju kadra. Pomembno je, da se tako pacienti kot zdravstveno osebje zaveda, da s skupnimi močmi, komunikacijo in seveda neko stopnjo razuma da doseči dobro kakovostno sodelovanje.
Ključne besede: medicinska sestra, pacient, zdravnik, Občina Žalec, zadovoljstvo, zdravstvo
Objavljeno: 12.10.2016; Ogledov: 366; Prenosov: 33
.pdf Celotno besedilo (661,82 KB)

2.
SPODBUJANJE RAZVOJA TURIZMA V OBČINI ŽALEC
Ana Ribič, 2016, diplomsko delo

Opis: Turizem je ena najpomembnejših in najhitreje rastočih gospodarskih panog. Močno je vpet v družbeno in ekonomsko okolje, saj je tesno povezan z vsemi dejavnostmi sodobnega človeka. V uvodu diplomskega dela sem opredelila turizem, vplive turizma na nacionalno gospodarstvo, družbo in naravno okolje ter sodobne trende in napovedi za turizem z namenom, da poudarim razloge, zaradi katerih država posega na področje turizma in ga opredeljuje kot strateško gospodarsko panogo. V drugem delu sem predstavila kratek pregled razvoja slovenskega turizma, Zakon o spodbujanju razvoja turizma, organiziranost slovenskega turizma in deležnike, ki sodelujejo pri strateškem načrtovanju slovenskega turizma. V tretjem delu sem se osredotočila na vlogo občin pri spodbujanju razvoja turizma, v zadnjih dveh poglavjih pa sem predstavila, kako v Občini Žalec razvijajo turizem.
Ključne besede: Zakon o spodbujanju razvoja turizma, načrtovanje turizma, organiziranost turizma, Občina Žalec, javni interes, javni zavod
Objavljeno: 18.11.2016; Ogledov: 622; Prenosov: 80
.pdf Celotno besedilo (769,98 KB)

Iskanje izvedeno v 0.06 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici