| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
POSODOBITEV VODENJA LABORATORIJSKEGA MODELA HIDRAVLIČNEGA SERVO VENTILA IN ENOSMERNEGA MOTORJA
Sebastjan Šalamun, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obsega posodobitev sistema laboratorijskega modela hidravličnega servoventila in enosmernega motorja. Predstavljena je programska oprema za programiranje Omronovih krmilnikov (CX-Programmer) in INTELLUTION iFIX (SCADA), v katerem je izveden uporabniški grafični vmesnik. Povezava procesa z industrijskim krmilnikom Omron CS1G je izvedena z vhodno-izhodnimi moduli in kaskadno regulacijo napetosti motorja. Po metodi Ziegler-Nichols je opisan in slikovno predstavljen postopek nastavite PID regulatorja.
Ključne besede: SCADA, iFix, avtomatizacija procesov, PID regulator, krmilnik Omron
Objavljeno: 14.04.2010; Ogledov: 1939; Prenosov: 164
.pdf Celotno besedilo (2,85 MB)

4.
Validacija C4 odvoda prenosnega enokanalnega EKG monitoringa z 12 kanalnim EKG zapisom
David Kac, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo validirali enokanalni EKG aparat, namenjen snemanju v domačem okolju. V raziskavo smo vključili 35 bolnikov, obravnavanih v enoti nujne medicinske pomoči, z vključitvenim kriterijem bolečine v prsih. Pri 15 bolnikih so bile diagnosticirane elevacije ali druge nepravilnosti ST spojnice, pri 12 bolnikih odsotnost P valov v večini primerov zaradi atrijske fibrilacije. Ugotavljali smo, ali so si bolniki sposobni sami posneti EKG s prenosnim snemalnikom OMRON HCG 801. Uspešno si ga je posnelo 92% preiskovancev z akutnimi srčnimi težavami. Posnete EKG zapise smo primerjali z zlatim standardom — posnetkom na 12 kanalnem defibrilatorju Lifepak 12, Medtronic. Primerjavo smo napravili s statističnim testom korelacije in Bland Altman statistično metodo ujemanja dveh meritev. Rezultati kažejo visoko stopnjo korelacije med EKG posnetkom 12 kanalnega EKG in posnetkom prenosnega EKG snemalnika. Frekvenca srca korelira s korelacijskim koeficientom 76% (CI=0,57 — 0,88), Bland Altman pa vse izmerjene vrednosti frekvence srca, razen dveh, vključuje v ± dvakratno vrednost standardnega odstopanja. Senzitivnost Omron snemalnika za prepoznavo P valov je znašala 81% (CI=0,58 — 0,95), specifičnost 100% in površina pod ROC krivuljo 90%. Tudi pri primerjavi posameznih odsekov EKG krivulje smo ugotovili visoko stopnjo korelacije. Dolžine PR intervalov so korelirale s korelacijskim koeficientom 91%, širine QRS kompleksov z 89% koeficientom ujemnja ter QT intervali s 94% koeficientom ujemanja. Statistična analiza ujemanja z Bland Altman metodo je pokazala, da so vse dolžine PR intervala pridobljene s prenosnim snemalnikom znotraj dvakratne vrednosti standardnega odstopanja. Širine QRS kompleksov so bile izven dvakratne vrednosti standardnega odstopanja v dveh primerih, dolžine QT intervala pa v treh. Pri ugotavljanju prepoznavnosti aritmij iz enokanalnega EKG posnetka smo ugotovili, da je senzitivnost izkušenega dravstvenega delavca v NMP za prepoznavo atrijske fibrilacije 90% ter specifičnost 96%. Za prepoznavo elevacij ST spojnice je senzitivnost 80% in specifičnost 90%. Iz naše pilotske študije lahko zaključimo, da je enokanalni EKG snemalnik ustrezno orodje za hitro diagnostiko EKG ritmov.
Ključne besede: Elektrokardiogram, validacija zapisov, prenosni EKG snemalnik, enokanalni EKG snemalnik, 12 kanalni EKG snemalnik, Omron HCG 801.
Objavljeno: 09.03.2011; Ogledov: 2374; Prenosov: 261
.pdf Celotno besedilo (31,48 MB)

5.
AVTOMATIZACIJA LABORATORIJSKEGA XY CNC RISALNIKA
Jure Prikeržnik, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen postopek avtomatizacije laboratorijskega XY CNC risalnika, posodobitve in dopolnitve sistema. Opisana je struktura pogonskega in krmilnega sistema, ki vključuje linearne jermenske pogone s servomotorji in pripadajočimi gonilniki, numeričnim in logičnim krmilnikom ter preprostim uporabniškim vmesnikom. Poseben poudarek je namenjen tudi varnostni problematiki pri tovrstnih CNC strojih. Krmilje je bilo izdelano z industrijskimi krmilnimi komponentami proizvajalca Omron. Tokovna shema krmilnega vezja je bila načrtovana v programskem paketu E-plan. V diplomskem delu je opisana tudi avtomatizacija glave risalnika z vsemi pripadajočimi modifikacijami tako v strojnem delu kot tudi v programskem delu sistema. Opisan je še postopek nastavitve regulacijskih parametrov obeh servo osi risalnika. Na koncu je med rezultati prikazanih še nekaj izrisov grafičnih elementov na belo tablo risalnika.
Ključne besede: XY CNC risalnik, PLK krmilnik, glava risalnika, standard, kategorija, programska orodja OMRON, E-plan
Objavljeno: 08.10.2013; Ogledov: 827; Prenosov: 110
.pdf Celotno besedilo (5,55 MB)

6.
IZGRADNJA IN AVTOMATIZACIJA SUŠILNICE SUHOMESNATIH IZDELKOV IN SADJA
Jure Kukovič, 2015, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obsega spoznavanje s postopkom sušenja sadja in suhomesnatih izdelkov za osebno rabo. Za avtomatizacijo postopka sušenja je bil izbran krmilnik Omron in ustrezni vhodno-izhodni moduli. Za potrebe sušenja je bil izdelan uporabniški vmesnik, ki je deloval na dotik občutljivem zaslonu. Na koncu je bil celotni sistem testiran in preizkušen v realnem času. V diplomski nalogi so zbrana vsa potrebna navodila, ki so lahko v pomoč pri programiranju ter izvedbi podobnega projekta.
Ključne besede: Programirljivi logični krmilnik (PLK) Omron, zaslon na dotik, programiranje PLK, komunikacijske povezave, izdelava komore
Objavljeno: 04.06.2015; Ogledov: 1167; Prenosov: 410
.pdf Celotno besedilo (2,86 MB)

Iskanje izvedeno v 0.14 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici