| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
ZNAČILNOSTI JAVNIH NAROČIL V SLOVENIJI: PRIMER OŠ PRAGERSKO
Mateja Pavlin, 2013, diplomsko delo

Opis: Javna naročila so v pomoč javnemu sektorju, da lažje in po konkurenčih cenah opravi kakšno javno naročilo v korist celotnemu gospodarstvu. V javna naročila je vljučen denar davkoplačevalcev, udeleženi pa so tudi ponudniki zasebnih podjetij. Skozi celotno delo diplomskega seminarja smo poskušali iz teoretičnega vidika opredeliti javna naročila, razvoj javnih naročil, značilnosti postopka javnih naročil in pregled javnih naročil za leto 2009 ter vse skupaj prikazati na primeru OŠ Pragersko. Ker so bila predmet dela diplomskega seminarja javna naročila, smo jih v teoretičnem delu predstavili. V drugem praktičnem delu pa smo želeli prikazati, katero javno naročilo je bilo izbrano na primeru OŠ Pragersko. Kdo je bil izvajalec, kdo je bil naročnik in vse podrobnosti zvezi s tem projektom. Na koncu dela diplomskega seminarja smo priložili vso dokumentacijo, ki se je nanašala na projekt izgradnje OŠ Pragersko.
Ključne besede: javna naročila, Slovenija, postopek javnega naročanja, Zakon o javnih naročilih, OŠ Pragersko
Objavljeno: 11.11.2013; Ogledov: 1422; Prenosov: 153
.pdf Celotno besedilo (1,55 MB)

2.
POTREBA PO NADGRADNJI ŽELEZNIŠKE PROGE PRAGERSKO - ORMOŽ - HODOŠ
Tomi Mohorko, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu z naslovom »Potreba po nadgradnji železniške proge Pragersko – Ormož – Hodoš« je predstavljena problematika odvijanja železniškega prometa na obravnavani progi ter predlogi ukrepov, s katerimi se zagotovi konkurenčnost, za kar je potrebna nadgradnja železniške proge. Železniška proga na trasi Pragersko – Hodoš je predmet obravnavanega diplomskega dela in je edini del V. Pan-evropskega prometnega koridorja, ki je neelektrificiran. V diplomskem delu so opisane prometno–tehnološke in gradbene značilnosti obstoječe železniške povezave Pragersko – Hodoš. V nadaljevanju so podane zahteve in potrebe za nadgradnjo proge, na osnovi katerih so predlagani ukrepi za nadgradnjo proge, pri čemer je poudarek na uvedbi elektrifikacije, GSM-R in ETCS sistema, povečanje progovne hitrosti in osne obremenitve ter ureditvi nivojskih prehodov. Obravnavana je problematika obstoječih izvennivojskih dostopov na perone, ki imajo posredni vpliv na zagotavljanje varnosti potnikov in prepustnosti proge. Na progi je potrebno nujno izvesti rekonstrukcijske ukrepe, kateri so ključni za povečanje prepustne in prevozne zmogljivosti proge od postaje Pragersko do postaje Hodoš.
Ključne besede: promet (železniški promet), okolje, predpostavke, omejitve, elektrifikacija, zmogljivost, nadgradnja, železniška proga Pragersko – Hodoš
Objavljeno: 19.02.2013; Ogledov: 2320; Prenosov: 464
.pdf Celotno besedilo (1,37 MB)

3.
4.
Iskanje izvedeno v 0.13 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici