| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Razvoj strežniške aplikacije Orbita@Backend s tehnologijo NodeJS : magistrsko delo
Janez Pušnik, Anžej Bečan, 2021, magistrsko delo

Opis: Magistrska naloga predstavlja razvoj strežniškega sistema Orbita@Backend na osnovi tehnologije NodeJS. Na podlagi analize podanih komponent smo zasnovali arhitekturo sistema z različnimi tehnologijami, katero smo povezali v celoto. Uporabili smo podatkovno bazo za shranjevanje podatkov in Docker za nameščanje in grajenje aplikacije. Uporabljen jezik za implementacijo je bil JavaScript/TypeScript. Rezultat magistrskega dela predstavlja rešitev, ki omogoča upravljanje z laboratorijskimi vzorci na terenu v produkcijskem okolju.
Ključne besede: NodeJS, JavaScript, strežnik, PostgreSQL, Docker
Objavljeno v DKUM: 02.08.2021; Ogledov: 486; Prenosov: 84
.pdf Celotno besedilo (1,74 MB)

2.
Sistem za oddajo in ovrednotenje evolucijskih algoritmov
Jure Škorc, 2018, magistrsko delo

Opis: Namen magistrskega dela je razvoj spletnega sistema za oddajo, validacijo ter ovrednotenje evolucijskih algoritmov. V nalogi smo predstavili obstoječe sisteme za ocenjevanje evolucijskih algoritmov ter njihove pomanjkljivosti. Z uporabo programskega jezika JavaScript smo znotraj razvojnega okolja NodeJS izdelali lastno programsko rešitev, spletno platformo, ki uporabnikom na enostaven način omogoča oddajo, ovrednotenje in primerjavo evolucijskih algoritmov. Na koncu smo podali še praktičen primer uporabe spletne platforme in pridobljene podatke uporabili za statistično analizo.
Ključne besede: evolucijski algoritmi, ovrednotenje evolucijskih algoritmov, NodeJS, spletna platforma za oddajo evolucijskih algoritmov
Objavljeno v DKUM: 07.03.2018; Ogledov: 679; Prenosov: 101
.pdf Celotno besedilo (2,05 MB)

3.
Primerjava dialektov jezika JavaScript
Jan Haložan, 2017, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavlja in opravi primerjavo različnih dialektov jezika JavaScript. Osredotočamo se na dialekte CoffeeScript, TypeScript in Babel. Najprej si ogledamo, kako je JavaScript prešel iz zgolj skriptnega jezika za brskalnike v jezik za strežniško programiranje. Nato za delo z različnimi dialekti vzpostavimo razvojno okolje in primerjamo različne urejevalnike. Preučimo okolje NodeJS in implementiramo strežnik v vsakem izmed izbranih dialektov. Vsak strežnik je performančno izmerjen in identificirani so razlogi za in proti uporabi posameznega dialekta. V sklepu podamo ugotovitev, katerega izmed dialektov je najbolj smiselno uporabljati glede na tip projekta.
Ključne besede: javascript, coffeescript, babel, typescript, nodejs
Objavljeno v DKUM: 06.10.2017; Ogledov: 579; Prenosov: 118
.pdf Celotno besedilo (2,05 MB)

4.
IZDELAVA APLIKACIJE WINDOWS STORE ZA PORTAL FERI Z UPORABO SPLETNIH TEHNOLOGIJ
Marko Hozjan, 2014, diplomsko delo

Opis: V teoretičnem delu diplomskega dela smo opisali posebnosti operacijskega sistema Microsoft Windows 8 in potek razvoja aplikacij, ki na njem delujejo. Nato smo prikazali še postopek objave takih aplikacij na »Windows Store« in preučili zahteve za njihovo uspešno certificiranje pred objavo. V praktičnem delu diplomskega dela smo izdelali aplikacijo, ki teče na operacijskem sistemu Windows 8 in omogoča prikaz objav s spletnega portala Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. Večji del praktičnega dela diplomske naloge opisuje funkcionalnosti in grafično podobo omenjene aplikacije ter snovanje spremljevalne strežniške storitve.
Ključne besede: Windows 8, Windows RT, JavaScript, NodeJS, CouchDB, Windows Runtime, Windows Store, Asinhrono programiranje
Objavljeno v DKUM: 18.12.2014; Ogledov: 1315; Prenosov: 114
.pdf Celotno besedilo (2,82 MB)

5.
RAZŠIRJANJE PROGRAMSKE KODE IN DATOTEK S POMOČJO PROTOKOLA BITTORRENT
Tomaž Muraus, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je opisan problem razširjanja programske kode in datotek na veliko število strežnikov hkrati. Ob enem pa diplomsko delo predstavlja ugotovitve, kako bi obstoječe pristope lahko izboljšali z uporabo protokola BitTorrent. V prvem delu je opisan sam problem razširjanja datotek na veliko število strežnikov in trenutno najbolj pogosto uporabljena pristopa njegovega reševanja. Prvi pristop temelji na uporabi protokola HTTP, drugi pa na uporabi sistema za verzioniranje Git. V jedru dela je predstavljen sam protokol BitTorrent. Sledi kratek opis nitnega in asinhronega pristopa pri izdelavi aplikacij, uporaba JavaScript-a na strežniku in predstavitev platforme Node.js, v kateri je tudi izdelan prototip rešitve. Na koncu je še predstavljen sam prototip sledilnika in različne možnosti za izboljšave.
Ključne besede: bittorrent, distribucija datotek, razširjanje datotek, nodejs, javascript
Objavljeno v DKUM: 12.09.2011; Ogledov: 1675; Prenosov: 162
.pdf Celotno besedilo (690,88 KB)

Iskanje izvedeno v 0.09 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici