| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
E-POSLOVANJE IN CELOVITE INFORMACIJSKE REŠITVE
Lidija Bračko, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi sta teoretično opredeljena pojma celovitih informacijskih rešitev in elektronskega poslovanja. Celovite informacijske rešitve in elektronsko poslovanje so v tem času skorajda ena izmed najpomembnejših prednosti za podjetje, ki mu prinaša minimiziranje časa in stroškov poslovanja. Pri uvajanju nove rešitve je pomembno, da podjetje izbere pravo celovito rešitev, glede na svoje potrebe, in si s tem zagotovi konkurenčnost. Žal je veliko takšnih projektov neuspešnih, kar je predvsem posledica podcenjevanja njihove kompleksnosti. Za celovite programske rešitve, ki so podrobneje opisane v diplomski nalogi, je značilno, da ob uvajanju za podjetja predstavljajo veliko finačno obremenitev, ki se lahko podjetjem maščuje s propadom podjetja, če ne izberejo prave rešitve.
Ključne besede: Ključne besede: ERP rešitve, Elektronsko poslovanje, SAP, Navision, Bann, CASE orodja, izmenjava računalniških podatkov, podjetje.
Objavljeno: 01.09.2010; Ogledov: 1859; Prenosov: 274
.pdf Celotno besedilo (824,64 KB)

2.
ŠTUDIJA IZBOLJŠAV OBSTOJEČEGA ERP SISTEMA PODJETJA ACORD-92 D.O.O.
Nina Bucalo, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje uporabnost in pomembnost celovitih informacijskih sistemov v podjetju, kar je v diplomski nalogi opisano na primeru podjetja Acord-92 d.o.o.. V prvem delu diplome so opisanni poslovni procesi v podjetju Acord-92 d.o.o.. Prikazana je tudi povezanost poslovnih procesov z informacijskim sistemom Navision 3.56A, ki ga v podjetju uporabljajo. Prav tako so opisane vse prednosti in slabosti obstoječega ERP sistema. Prva opisana rešitev je nadgradnja z ERP sistemom Microsoft Dynamics NAV 2009, druga pa je uvedba odprtokodne rešitve OpenERP. Omenjenji rešitvi sta v diplomski nalogi primerjani s SWOT analizo in na podlagi le te smo v diplomski nalogi ugotavljali katera rešitev je za podjetje Acord-92 d.o.o. primernejša.
Ključne besede: Celovite informacijske rešitve, Navision, Microsoft Dynamics NAV 2009, OpenERP
Objavljeno: 24.10.2011; Ogledov: 2352; Prenosov: 175
.pdf Celotno besedilo (1,14 MB)

3.
IZDELAVA MODULA ZA PLAČILNI PROMET V MICROSOFT DYNAMICS NAV 2013
Tadej Nadvešnik, 2013, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu sta predstavljena plačilni promet ter projekt SEPA v Evropi in Sloveniji. Opisane so celovite informacijske rešitve (ERP) in predstavljeno je razvojno okolje Microsoft Dynamics NAV 2013. Kot glavni cilj magistrskega dela je bila izdelana programska rešitev za plačilni promet v Microsoft Dynamics NAV 2013. Rešitev omogoča plačevanje ter izvoz in uvoz plačil, ki jih uporabljajo banke v Sloveniji in Evropi. Na osnovi testiranja izdelanega plačilnega modula je bila potrjena hipoteza, da Microsoft Dynamics NAV 2013 s privzetimi moduli ni primeren za izvajanje plačilnega prometa v Sloveniji, in zavrnjena hipoteza, da izdelana rešitev v Microsoft Dynamics NAV 2013, narejena za Slovenijo, ni primerna za izvajanje plačilnega prometa v drugih državah Evrope. Predstavljeni so rezultati SWOT-analize plačilnega prometa v starejši različici Microsoft Dynamics NAV 5.00 in v različici Microsoft Dynamics NAV 2013, iz katerih je razvidno, da je plačilni promet v novi različici veliko bolj konkurenčen in cenovno bolj ugoden od prejšnje različice. V zaključku dela so opisani pogoji za njegovo uvedbo in možnosti za nadaljnje delo.
Ključne besede: plačilni promet, SEPA, Navision, ERP
Objavljeno: 19.07.2013; Ogledov: 1019; Prenosov: 119
.pdf Celotno besedilo (1,43 MB)

4.
ANALIZA RAZPOREJANJA STROŠKOV IN VREDNOTENJE PROIZVODNJE GRADBENIH IZDELKOV S PODPORO INFORMACIJSKEGA SISTEMA V GRADBENEM PODJETJU X
Nataša Černelič, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu na praktičnem primeru gradbenega podjetja raziskujemo analizo računovodenja proizvodnje gradbenih izdelkov z informacijskim sistemom. Namen diplomskega dela je presoditi razporejanje stroškov po naravnih vrstah, stroškovnih mestih in nosilcih ter po vrednotenju proizvodnje gradbenih izdelkov pred in po uvedbi podpore informacijskega sistema MS Navision. Rezultati študije primera kažejo, da je v podjetju uvedba informacijskega sistema vplivala na učinkovitost vodenja računov, in sicer v smislu zmanjševanja časa in stroškov. Zmanjšanje stroškov je posebej izrazito na področju stroškov dela, saj se ti stroški znižujejo zaradi avtomatizacije procesov in bolj učinkovite podpore nalog, ki jih zaposleni opravljajo. Poleg zmanjševanja stroškov uvedba informacijskega sistema prinaša tudi boljši vpogled v poslovanje, kar podjetju omogoča hitrejše in učinkovitejše sprejemanje poslovnih odločitev.
Ključne besede: analiza računovodenja, razporejanje stroškov, vrednotenje proizvodnje, informacijski sistem, MS Navision
Objavljeno: 03.11.2016; Ogledov: 402; Prenosov: 43
.pdf Celotno besedilo (1,67 MB)

5.
Primer poračuna stroškov kapacitet na primeru rešitve microsoft dynamics nav
Natalija Vinšek, 2018, magistrsko delo

Opis: Tehnologija nam danes omogoča, da lahko s pomočjo računalnikov in programske opreme shranimo skoraj vse podatke, ki jih želimo. Za podporo poslovanja v podjetjih so se razvile ERP rešitve, ki med seboj povezujejo skoraj vse oddelke znotraj ene organizacije in vsi poslovni dogodki so med seboj povezani vse od nabave materiala in surovin, skladišča, proizvodnje izdelkov, prodaje izdelkov do računovodstva, kjer se vsi ti dogodki odražajo v glavni knjigi in finančnih poročilih. Podatki se kopičijo, a kako danes v proizvodnih podjetjih iz vseh shranjenih podatkov dobiti natančno informacijo koliko stroškov je nastalo za to, da smo lahko nekaj proizvedli pa je drugi problem. Najprej se morajo podjetja odločiti katero ERP rešitev sploh želijo uvesti v podjetje. Ker se rešitve med seboj razlikujejo od ponudnika do ponudnika nam lahko to predstavlja pravi izziv. Vsaka ERP rešitev ima svoje začetke in okolje v katerem se je razvijala, kar tudi definira posebnosti panog na katere so bile rešitve osredotočene na začetku. Drugi izziv nato predstavlja spremljanje stroškov povezanih s proizvodnjo oz. kot pravimo stroškom, ki so nastali, da smo lahko naredili en izdelek – lastna cena. Dokler v lastno ceno upoštevamo samo nabavno vrednost porabljenega materiala, lastna cena ne predstavlja težav, a prava lastna cena izdelka je sestavljena tudi iz drugih neposrednih in posrednih stroškov, ki jih bomo predstavili tekom magistrske naloge. V magistrski nalogi bomo tudi na praktičnem primeru prikazali, kako lahko s pomočjo ERP rešitve Microsoft Dynamics NAV in horizontalne rešitve poračun stroška kapacitet poleg neposrednih stroškov materiala v lastno ceno izdelka vštejemo še ostale stroške povezane s proizvodnjo ter kakšen vpliv imajo te spremembe na razliko v ceni (RVC).
Ključne besede: ERP, ERP rešitve, poračun proizvodnje, poračun stroška kapacitet, Microsoft Dynamics NAV, Navision, lastna cena.
Objavljeno: 20.02.2018; Ogledov: 392; Prenosov: 60
.pdf Celotno besedilo (2,21 MB)

Iskanje izvedeno v 0.11 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici