| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 17
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
MOOROV IZREK O TRIODAH
Nataša Vasle, 2009, diplomsko delo

Opis: Moorov izrek o triodah pravi, da v ravnini obstaja le stevno mnogo disjunk- tnih enostavnih triod. Enostavna trioda je prostor, homeomorfen crki T. Najprej bomo ponovili nekaj osnovnih definicij in izrekov iz podrocja to- pologije, nato bomo dokazali izrek o enostavnih triodah. Sledilo bo glavno poglavje, v katerem bomo preverili veliko trditev in dokazali Moorov izrek. V naslednjem poglavju se bomo ukvarjali z razlicnimi posplositvami Moorovega izreka o triodah, v zadnjem poglavju pa sledijo primeri konkretne uporabe tega izreka pri dokazovanju obnasanja razlicnih funkcij na robu definicijskega obmocja.
Ključne besede: Kontinuum, enostavna trioda, trioda, posplosena trioda, enostavna sklenjena krivulja, lok, tocka kondenzacije, domena, interval loka.
Objavljeno: 27.05.2009; Ogledov: 1786; Prenosov: 112
.pdf Celotno besedilo (360,60 KB)

4.
PRAVNI VIDIKI E-MARKETINGA
Vesna Gostenčnik, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi so predstavljeni nekateri pravni vidiki e-marketinga. Zanimala nas je pravna podlaga, ki se nanaša na vstop tržnika v spletno okolje, specifično v okolje z informacijsko komunikacijskimi orodji. Prvi del opredeljuje nekatere osnovne pojme, ki se dotikajo tega področja. Osrednji del naloge izhaja iz samega začetka tržnikove e-marketinške dejavnosti: iz registracije njegove dejavnosti na podlagi Standardne klasifikacije dejavnosti (SKD) in vstopa v digitalno okolje, pri čemer mora tržnik registrirati domeno in urediti vsebino spletne strani z vidika avtorskega prava. Zadnji del naloge predstavlja ureditev tržnega raziskovanja ter pravne vidike oglaševanja tržnika, vključujoč vidike pridobivanja osebnih podatkov uporabnika interneta.
Ključne besede: e-marketing, domena, spletna stran, avtorsko pravo, oglaševanje, samoregulativa, komercialna pošta, osebni podatki
Objavljeno: 15.12.2009; Ogledov: 2557; Prenosov: 204
.pdf Celotno besedilo (812,19 KB)

5.
SODOBNI NAČINI PRENOSA AVDIO IN VIDEO VSEBIN
Borut Bencik, 2010, diplomsko delo

Opis: V zadnjih letih smo priča hitremu razvoju tehnologij, ki poenostavljajo prenos takšnih ali drugačnih multimedijskih vsebin. Trenutno je v Sloveniji digitalizacija klasične televizije v polnem teku. Prav tako se pospešuje razvoj širokopasovnih tehnologij, ki vse bolj prednjačijo po priljubljenosti pred klasično televizijo. V diplomski nalogi smo opravili pregled tehnologij od analogne do digitalne televizije. Primerjali smo različne načine zagotavljanja sprejema TV-programov, navedli prednosti in pomanjkljivosti. V nadaljevanju smo se osredotočili na pregled nekaterih spletnih strani z avdio in video vsebinami. Predstavili smo postopke, kako ustvariti lastno spletno stran, na katero je mogoče namestiti avdio in video vsebine.
Ključne besede: analogna televizija, digitalna televizija, oddajanje, bitna hitrost, video vsebina, spletna stran, spletna domena
Objavljeno: 30.03.2010; Ogledov: 1974; Prenosov: 343
.pdf Celotno besedilo (4,95 MB)

6.
KARAKTERIZACIJA VIBRACIJ PRALNEGA STROJA
Klemen Horvat, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljeno, kako so bila določena področja, kjer so prisotne lastne frekvence pri delovanju pralnega stroja. Določitev področij je potekala z merjenjem in analizo signalov vibracij pri različnem številu vrtljajev bobna pralnega stroja. Ta področja so zelo neugodna pri delovanju pralnega stroja, zato je pomembno, da vemo, pri katerih vrtljajih so prisotna in se jim poskusimo v čim krajšem času izogniti. Za izvedbo meritve je bilo potrebno izdelati virtualni inštrument v programskem okolju LabVIEW, s pomočjo katerega je mogoče zajemati podatke o meritvah. Rezultati meritev in analize signalov so predstavljene v časovni in frekvenčni domeni.
Ključne besede: pralni stroj, vibracije, virtualni inštrument, časovna domena, frekvenčna domena, analiza vibracij
Objavljeno: 24.01.2011; Ogledov: 2202; Prenosov: 411
.pdf Celotno besedilo (4,73 MB)

7.
UNIVERZALNI KOMUNIKACIJSKI ODJEMALEC S PODPORO ZA UPORABNIŠKI ENUM
Damjan Kojc, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljeno, kako smo na podlagi raziskav obstoječih standardov in podobnih pilotskih projektov (v tujini) s področja dostopa do različnih tipov komunikacijskih kanalov preko ENUM protokola, zasnovali, razvili in nato vzpostavili preprost model Uporabniškega ENUM sistema. Sistem smo razvili v programskem jeziku Java EE in uporabili podatkovno bazo Oracle. Izdelali smo tudi prototip univerzalnega komunikacijskega odjemalca za mobilni telefon z operacijskim sistemom Android. Odjemalec zna na podlagi telefonske številke, ki je postala univerzalen ključ (globalno dostopen vsem uporabnikovim potencialnim stikom), z ENUM DNS poizvedbo na Uporabniški ENUM sistem pridobiti dodatne možne komunikacijske kanale do željenega uporabnika in komunikacijo z njim tudi vzpostaviti.
Ključne besede: uporabnik, mobilni odjemalec, poizvedba, ENUM protokol, domena, komunikacija, Java, Android
Objavljeno: 01.09.2011; Ogledov: 1415; Prenosov: 75 
(1 glas)
.pdf Celotno besedilo (6,43 MB)

8.
9.
Dimenzioniranje nosilca za EGR sistem
Nebojša Ilić, 2015, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo obravnava dva različna pristopa k numerični analizi utrujanja komponente na dizelskem motorju. Analiziral se je nosilec EGR sistema, ki je privijačen na blok motorja. Vibracije pri obratovanju motorja povzročajo utrujanje materiala nosilca. Cilj magistrskega dela je s pomočjo MKE analize izračunati življenjsko dobo EGR nosilca. Na začetku so predstavljene osnove sestave dizelskega motorja in položaj obravnavanih komponent. Razloženo je tudi teoretično ozadje dimenzioniranja dinamično obremenjenih komponent. Prvi pristop zajema izračun življenjske dobe nosilca s pomočjo napetostne metode in statične numerične analize. Dobljeni rezultati prve analize prikazujejo porazdelitev napetosti po numeričnem modelu. Napetosti so bile precej pod pričakovanim velikostnim razredom, kar kaže na neprimernost prvega pristopa. Takšen način analize ne upošteva dinamičnih karakteristik nosilca, zato je v nadaljevanju predstavljen še drugi pristop, ki se imenuje analiza vibracijskega utrujanja. Ta analiza je bila opravljena s pomočjo namenskega programskega paketa za analize utrujanja fe-safe. Program omogoča posebno PSD analizo, ki upošteva lastne frekvence in harmonične lastnosti modela. Pri PSD analizi utrujanja se morajo obremenitve pretvoriti iz časovne domene v frekvenčno domeno. Predhodno je bilo potrebno opraviti analizo lastnih frekvenc ter analizo harmoničnega vzbujanja. Opravljene so bile še meritve vibracij na traktorskem dizelskem motorju. Iz rezultatov meritev smo naredili PSD diagram. Vse potrebne podatke smo uvozili v fe-safe, s pomočjo katerega smo izračunali življenjsko dobo nosilca. Rezultati PSD analize so po pričakovanju pokazali, da se v nosilcu ne pojavijo utrujenostne poškodbe, zato lahko sklepamo, da nosilec doseže neskončno življenjsko dobo. Nato je bila narejena še PSD analiza s FRF algoritmom, pri kateri se je izračunal varnostni faktor. Rezultate te analize si je mogoče grafično ogledati na numeričnem modelu.
Ključne besede: življenjska doba, vibracije, numerična analiza, frekvenčna domena, PSD
Objavljeno: 09.07.2015; Ogledov: 1016; Prenosov: 60
.pdf Celotno besedilo (3,25 MB)

10.
OVERJANJE UPORABNIKOV V VEČ DOMENAH NA PROXY STREŽNIKIH
Matej Ravnik, 2013, diplomsko delo

Opis: Danes je za večino podjetij in organizacij za dobro opravljanje poslanstva dostop do interneta nepogrešljiv. To je prepoznalo tudi vodstvo v naši organizaciji, zato se je odločilo, da dostop omogoči vsem zaposlenim, vendar tako, da bo zadoščeno tudi vsem varnostnim in drugim zahtevam organizacije. V diplomskem delu smo se ukvarjali s prenovo strežniške infrastrukture za zagotavljanje dostopa do interneta s poudarkom na overjanju uporabnikov. Slednji se nahajajo v več domenah Windows različnih generacij, zato je bilo težje zagotoviti transparentno in zanesljivo delovanje sistema. Problem overjanja smo rešili z uvedbo dodatne, povezovalne domene in vzpostavitvijo enosmernih domenskih zaupanj. Celotno rešitev, vključno s strežniki proxy in strežniki za izenačevanje obremenitve, smo v celoti postavili na odprtokodni programski opremi.
Ključne besede: overjanje uporabnikov, strežnik proxy, NTLM, domena Windows
Objavljeno: 07.10.2013; Ogledov: 1063; Prenosov: 62
.pdf Celotno besedilo (2,51 MB)

Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici