| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
UPORABA NI ELVIS II RAZVOJNE PLOŠČE ZA HITRO PREIZKUŠANJE REGULACIJSKIH SISTEMOV
Mario Nikić, 2009, diplomsko delo

Opis: Že nekaj časa se na področju regulacij in avtomatizacije uveljavljajo orodja za hitro preizkušanje regulacijskih sistemov. S takšnimi orodji razvijamo industrijske aplikacije dosti hitreje in enostavneje. Eden izmed orodij za hitro preizkušanje je tudi razvojna plošča NI ELVIS II, ki smo jo uporabili pri delu za diplomsko nalogo. Za vse preizkuse, ki smo jih delali na razvojni plošči, smo uporabili prenosni računalnik s programsko opremo LabVIEW. Do pojava orodij za hitro preizkušanje reg. sistemov, je izvedba regulacije ostala zahtevno in zamudno opravilo in prav zato se je uporaba računalnikov za potrebe načrtovanja in simulacije reg. sistemov že pred časom močno razmahnila. Uporaba računalnikov omogoča skrajšanje časa, potrebnega za načrtovanje in izvedbo simulacij reg. sistemov. Namen te diplomske naloge je raziskati uporabnost razvojne plošče NI ELVIS II za laboratorijske vaje pri Regulacijski tehniki. Razvojna plošča je primerna aplikacija za poučevanje študentov elektrotehnike pri predmetu Regulacijska tehnika.
Ključne besede: regulacije, DC motor, RC člen, RC oscilator, program LabVIEW, razvojna plošča NI ELVIS II
Objavljeno: 14.09.2009; Ogledov: 1634; Prenosov: 144
.pdf Celotno besedilo (7,90 MB)

3.
VODENJE IN NADZOR SISTEMOV Z UPORABO PROGRAMSKEGA OKOLJA LabVIEW
Tadej Tašner, 2010, diplomsko delo

Opis: V današnjem času se vedno več inženirjev srečuje s programskim okoljem LabVIEW. Z uporabo tega programskega okolja znajo uporabniki običajno rešiti enostavne probleme s področja zajemanja podatkov, pri nadzoru in vodenju sistemov pa se stvari kaj hitro zapletejo. V diplomi so opisani osnovni pojmi odprto- in zaprtozančnega vodenja, ki so osnova za izdelavo programov za vodenje in nadzor sistemov. V nadaljevanju je podrobno opisan proces izdelave programa za meritev stopničnega odziva RLC člena z uporabo učila NI ELVIS II, ki temelji na sinhronizaciji zajemanja in generiranja signalov. Progra,m temelječ na isti osnovi, preizkusimo na preizkuševališču gonil in za krmiljenje pretoka konstantne hidravlične črpalke. V nadaljevanju je bil izdelan še program za zaprtozančno vodenje enosmernega motorja Quanser, ki je reguliran s pomočjo NI ELVIS II. Na koncu se posvetimo še kompleksnemu sistemu nadzora stanja, ki prav tako temelji na programskem okolju LabVIEW.
Ključne besede: vodenje, regulacije, nadzor, zajemanje podatkov, NI ELVIS II, enosmerni motor, RLC člen, preizkuševališče gonil, LabVIEW
Objavljeno: 01.09.2010; Ogledov: 1751; Prenosov: 221 
(1 glas)
.pdf Celotno besedilo (5,01 MB)

4.
PREIZKUŠANJE ELEKTRONSKEGA VEZJA OB UPORABI NI ELVIS II
Peter Tratnjek, 2012, diplomsko delo

Opis: NI ELVIS II je orodje za hitro in učinkovito simuliranje elektronskih vezij, ki je bilo razvito predvsem za izobraževanje. Glavne prednosti, ki jih ponuja uporabniku, kot so združenost dvanajstih najpogosteje uporabljenih instrumentov, njegova majhnost, cenovna dosegljivost in enostavna povezljivost z osebnim računalnikom, mu za zdaj zagotavljajo glavno mesto na trgu in brezkonkurenčnost. Diplomska naloga se lahko uporablja kot uporabniška navodila za delo z NI ELVIS-om II. V delu je s pomočjo NI MULTISIMA in NI ULTIBOARDA prikazan tudi postopek izdelave tiskanega vezja.
Ključne besede: NI ELVIS II, Ultiboard, Multisim, izdelek, razvoj novega izdelka, SWOT analiza
Objavljeno: 02.07.2012; Ogledov: 1086; Prenosov: 86
.pdf Celotno besedilo (9,29 MB)

Iskanje izvedeno v 0.09 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici