| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 10
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
SPLETNI POSLOVNI SISTEM
Matej Hahn, 2015, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obsega predstavitev in izdelavo spletnega poslovnega sistema, katerega namen je vzpostavitev enotne točke spletnega poslovanja. Vsebuje opis poteka izdelave, funkcionalnosti in primerov uporabe spletnega ogrodja in aplikacij ter opis ključnih tehnologij, ki smo jih potrebovali za izdelavo projekta. Osredotočili smo se na prodajne tipe poslovnih storitev, izdelanih za uporabo v resničnem času.
Ključne besede: spletno poslovanje, aplikativno ogrodje, poslovanje v resničnem času, Node.js, MongoDB
Objavljeno: 14.10.2015; Ogledov: 743; Prenosov: 85
.pdf Celotno besedilo (11,96 MB)

2.
UPORABA NODE.JS IN MONGODB PRI IZDELAVI SPLETNEGA SOCIALNEGA OMREŽJA
Matic Kristan, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je bilo implementirano socialno omrežje za iskanje novih simpatij, ki temelji na aplikacijskem strežniku Node.js. Za shranjevanje podatkov je bila uporabljena podatkovna baza MongoDB. Proučene so bile obstoječe aplikacije, poiskane njihove pomanjkljivosti, nato pa je bila izdelana lastna aplikacija. Poiskan je bil nabor orodij, ki je omogočil čim hitrejše in lažje delo. Uporabljeno je bilo programsko ogrodje Express, ki je na platformi Node.js najbolj razširjeno in enostavno za uporabo. Z njegovo pomočjo je bila nato razvita spletna aplikacija, ki uporabnikom omogoča poiskati nove prijatelje.
Ključne besede: socialno omrežje, Node.js, MongoDB, Mongoose, Express.js
Objavljeno: 15.10.2015; Ogledov: 696; Prenosov: 142
.pdf Celotno besedilo (1,96 MB)

3.
Analiza zmogljivosti podatkovne baze MongoDB
Tom Peklar, 2015, diplomsko delo

Opis: Živimo v času, ko je porast števila spletnih aplikacij in njihovih uporabnikov povzročila pravo podatkovno eksplozijo. Nastali situaciji relacijske podatkovne baze niso več kos, kar je povzročilo razvoj podatkovnih baz nove generacije, t.i. NoSQL podatkovnih baz. V diplomskem delu smo tako želeli ugotoviti, ali v primeru moderne spletne aplikacije z uporabo NoSQL podatkovne baze dosežemo boljše rezultate pri obdelavi podatkov. Najprej smo predstavili podatkovni model in njegovo preslikavo v podatkovne sheme posamičnih podatkovnih baz. Nato smo podatkovne baze napolnili s testnimi podatki in nad njimi izvedli teste, s katerimi smo poskušali simulirati delovanje moderne spletne aplikacije. V zaključnem delu smo opravili analizo in povzetek dobljenih rezultatov.
Ključne besede: SQL, NoSQL, MySQL, MongoDB, zmogljivost
Objavljeno: 04.12.2015; Ogledov: 606; Prenosov: 86
.pdf Celotno besedilo (5,41 MB)

4.
RAZVOJ SPLETNIH APLIKACIJ NA OSNOVI OGRODIJ ANGULARJS IN EXPRESS
Rok Rebernak, 2016, diplomsko delo

Opis: Poznavanje sodobnih tehnologij je ključnega pomena za hiter in učinkovit razvoj modernih spletnih aplikacij, zato smo v diplomskem delu preučili nekatere perspektivne odprtokodne JavaScript rešitve. Podrobno smo preučili ogrodje AngularJS, ki se izvaja na strani odjemalca, in ogrodje Express, ki je najbolj priljubljeno ogrodje za strežniško platformo Node.js. Prav tako smo preučili objektno orientirano podatkovno bazo MongoDB in paket za modeliranje v Node.js - Mongoose. Znanje, ki smo ga pridobili pri preučevanju omenjenih tehnologij, smo uporabili za izdelavo spletne aplikacije, ki omogoča oglaševanje nepremičnin in premičnin za oddajanje v najem in napredno iskanje oglasov.
Ključne besede: AngularJS, Express, MongoDB, Mongoose, Node.js
Objavljeno: 09.05.2016; Ogledov: 937; Prenosov: 102
.pdf Celotno besedilo (3,04 MB)

5.
RAZVOJ INFORMACIJSKEGA SISTEMA ZA PODPORO LOGISTIČNIM PROCESOM PRI ZEMELJSKI OSKRBI LETAL
Uroš Burgar, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi smo razvili spletno aplikacijo Ground Handling Supervison, s katero ima kontrolor oskrbe letala večji nadzor in pregled nad logističnimi procesi zemeljske oskrbe določenega letala. Pri njenem razvoju smo uporabili tehnologije, ki so prosto dostopne na svetovnem spletu. Predstavili smo Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana in družbo Aerodrom Ljubljana d.o.o., ki upravlja z letališčem. Spoznali smo zemeljsko oskrbo na ljubljanskem letališču in njene službe, seznanili smo se s prometnoinformacijskim sistemom in naredili posnetek logističnih procesov pri zemeljski oskrbi letala. Spletno aplikacijo Ground Handling Supervision smo razvili v več fazah razvoja informacijskega sistema. Za izdelavo in oblikovanje interaktivnih spletnih strani aplikacije smo uporabili HTML5, CSS3, JavaScript, jQuery in AJAX. Strežniški del aplikacije smo razvili z Node.js, Express Framework, Socket.IO, Passport.js in Moment.js. Podatke o letih, uporabnikih, končanih procesih oskrbe letala, končanih procesih oskrbe letala z gorivom in sporočila med uporabniki zapisujemo v podatkovno bazo MongoDB. Aplikacija izboljša komunikacijo pri procesih zemeljske oskrbe letal in prepreči podvajanje informacij, pomembne informacije vedno pridejo do končnih uporabnikov, storitve pri zemeljski oskrbi letal se naročajo neposredno pri izvajalcu storitve, časovno beleženje procesov pa je nadgradnja obstoječega načina dela. Aplikacijo smo preverili na dveh testnih primerih in podali predloge za izboljšave, kot so beleženje vseh procesov pri zemeljski oskrbi letal ter optimizacija procesov, kjer so nujno potrebne povratne informacije in podatki o stanju posameznega procesa.
Ključne besede: Aplikacija Ground Handling Supervision, Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, Zemeljska oskrba letal, Node.js, MongoDB, Spletna aplikacija, Realnočasovna komunikacija, JavaScript
Objavljeno: 08.07.2016; Ogledov: 739; Prenosov: 79
.pdf Celotno besedilo (1,75 MB)

6.
RAZVOJ APLIKACIJE ZA SPLETNO TRGOVANJE NA PLATFORMI NODE.JS
Slađan Stojanović, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomska naloga opiše postopek za izdelavo aplikacije za spletno trgovanje. Na ta način lahko razvijemo sodobno aplikacijo, ki omogoča, da je določeno podjetje prisotno tudi na internetu, saj je tako bolj dostopno večjim številom kupcev, prodaja namreč ni omejena samo na našo državo, ampak se z dostopnostjo interneta krog kupcev poveča. Izvedli smo pregled tehnologij za razvoj aplikacij, ki so v glavnem zasnovane na starejših tehnologijah, kot so SQL baze in PHP. Le-te v svoji zasnovi niso bile namenjene zagotavljanju visoke odzivnosti na relaciji strežnik – odjemalec, kar je danes standard za razvoj tovrstnih rešitev. Predstavljen je programski jezik JavaScript in tehnologija Node.js. Razvit je enostaven prototip na predlaganem razvojnem svežnju.
Ključne besede: JavaScript, Node.js, MongoDB, Express
Objavljeno: 08.07.2016; Ogledov: 731; Prenosov: 95
.pdf Celotno besedilo (1,25 MB)

7.
RAZVOJ INFORMACIJSKEGA SISTEMA ZA VODENJE PROJEKTOV IN OPRAVLJENIH DELOVNIH UR NA PLATFORMI NODE.JS
Aleš Rakovič, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu obravnavamo problem vodenja projektov in evidentiranja opravljenih ur v manjšem podjetju. S pomočjo najnovejših spletnih tehnologij smo razvili informacijski sistem, ki je dostopen tako znotraj podjetja, kot tudi na oddaljenih lokacijah. Izveden je bil izbor tehnologij, ki delujejo na najrazličnejših napravah, tako namiznih kot mobilnih. Obravnavana je platforma Node.js, razvojno ogrodje Meteor, programski jezik JavaScript in HTML 5. Predstavljen je delujoč prototip razvite aplikacije, ki lahko podjetjem olajša popisovanje dela na posameznih projektih.
Ključne besede: Node.js, Meteor, MongoDB, JavaScript, HTML5, Upravljanje projektov, Informacijski sistem
Objavljeno: 12.10.2016; Ogledov: 415; Prenosov: 42
.pdf Celotno besedilo (7,15 MB)

8.
Hybrid Web Application Development Using Meteor.js Framework
Nejc Burič Novačan, 2016, diplomsko delo

Opis: This Thesis work shows one of many possible ways of developing hybrid web applications. In the theoretical part, we described the Meteor.js framework and MongoDB database, which we used for realization of the web application. In the presentation of the framework, new and modern methods are described which are used in modern web programming. The hybrid web application which we developed in the practical part enables the user to navigate to tourist attractions in Slovenia. It enables the user to discover and locate natural landmarks, rural tourism, clubs, electric car charging stations, places of interest,, and Tourist Information Centres. Admin can regulate the points of interest with the help of Google API. The application also displays current distances to every point of interest and notifies the users about the changes made by the administrator.
Ključne besede: web programming, hybrid applications, Meteor.js, MongoDB
Objavljeno: 22.09.2016; Ogledov: 871; Prenosov: 58
.pdf Celotno besedilo (2,48 MB)

9.
Razvoj mobilne aplikacije Prevoz blaga
Jan Tovornik, 2017, diplomsko delo

Opis: V zaključnem delu so predstavljeni programska oprema Android Lint, ki vam pomaga pri pisanju pravilnejše in robustnejše kode, Android App Links oz. posebne povezave, ki uporabnika privedejo do določene vsebine v aplikaciji, JavaScript izvajalsko okolje Node.js in podatkovna baza MongoDB. Omenjene tehnologije so uporabljene pri izdelavi aplikacije Prevoz blaga za pametne telefone Android. Namenjena je ljudem, ki pogosto potujejo in naročajo oz. kupujejo prek spleta. Celotni postopek izdelave in razvoja aplikacije smo tudi opisali v zaključnem delu.
Ključne besede: android, mongodb, node.js, mobilna aplikacija, prevoz blaga
Objavljeno: 24.10.2017; Ogledov: 436; Prenosov: 87
.pdf Celotno besedilo (2,57 MB)

10.
Analiza in razvoj spletnih rešitev na osnovi ogrodja MEAN.JS
Lovro Hudrap, 2017, diplomsko delo

Opis: V tem diplomskem delu smo se spoznali s skupkom ogrodij MEAN, ki zagotavlja razvoj celovitih spletnih rešitev. Za lažje razumevanje principov razvoja z uporabo omenjenega skupka ogrodij smo razvili spletno rešitev imenik, ki uporabnikom omogoča urejanje seznama oseb s pripisanimi telefonskimi številkami. Skozi razvoj spletne rešitve smo spoznali več storitev, knjižnic in ogrodij, ki jih lahko vključimo v sam razvoj. Spoznali smo se tudi z orodji za izvedbo testov zmogljivosti spletnih rešitev, izvedli serijo testov in grafično prikazali pridobljene metrike.
Ključne besede: Node, Express, Angular, MongoDB, razvoj, analiza
Objavljeno: 09.10.2017; Ogledov: 213; Prenosov: 57
.pdf Celotno besedilo (1,53 MB)

Iskanje izvedeno v 0.32 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici