| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 15
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Razvoj grafičnega uporabniškega vmesnika z ogrodjem TornadoFX
Blaž Bogar, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili ogrodje za izdelavo grafičnih uporabniških vmesnikov TornadoFX, programski jezik Kotlin in podatkovno bazo MongoDB. Z naštetimi tehnologijami smo ustvarili namizno aplikacijo, ki uporabnikom omogoča vodenje trgovine. Aplikacija omogoča administracijo izdelkov, nabavo in prodajo izdelkov, administracijo uporabnikov z različnimi pravicami, pregled nad izdanimi računi in pregled statističnih podatkov, ki so prikazani z grafi.
Ključne besede: TornadoFX, grafični uporabniški vmesnik, Kotlin, MongoDB, namizna aplikacija
Objavljeno v DKUM: 16.01.2023; Ogledov: 148; Prenosov: 33
.pdf Celotno besedilo (2,50 MB)

2.
Analiza uporabe in primerjave različnih konfiguracij predpomnjenja objektov na strani odjemalca
Domen Kirn Krefl, 2022, magistrsko delo

Opis: Predpomnjenje podatkov je dandanes stalna praksa, kadar rokujemo s pogosto uporabljeni podatki. Znotraj tega magistrskega dela smo se odločili med seboj primerjati štiri različne konfiguracije, ki uporabljajo dve podatkovni bazi od katerih se ena uporablja za predpomnjenje. Za primerjavo konfiguracij smo pripravili dve uporabniški zgodbi, ki sta v večinskem delu predstavljali operacije pisanja ali pa branja nad bazami. Te uporabniške zgodbe smo v nadaljevanju testirali s štirimi različnimi velikostmi množic podatkov, ki so segale od tisoč pa vse do milijon vnosov. Pridobljene rezultate smo na koncu analizirali ter jih razdelili v dva sklopa, in sicer poraba spomina ter poraba časa.
Ključne besede: predpomnjenje, redis, memcached, postgresql, mongodb
Objavljeno v DKUM: 12.01.2023; Ogledov: 73; Prenosov: 10
.pdf Celotno besedilo (1,45 MB)

3.
Generiranje poročnih spletnih strani s pomočjo ogrodja Next.js : diplomsko delo
Mateja Žvegler, 2022, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo prikazuje uporabo ogrodja Next.js, knjižnice React in podatkovne baze MongoDB pri razvoju spletne aplikacije za pomoč pri načrtovanju porok. V prvem delu so predstavljene vse uporabljene tehnologije in njihove značilnosti, v drugem, praktičnem delu je opisan in dokumentiran potek razvoja aplikacije in najpomembnejših funkcionalnosti, v zadnjem delu pa je predstavljen grafični vmesnik spletne aplikacije.
Ključne besede: ogrodje Next.js, poročna spletna stran, React, MongoDB
Objavljeno v DKUM: 21.10.2022; Ogledov: 116; Prenosov: 41
.pdf Celotno besedilo (2,65 MB)

4.
Razvoj aplikacije SlediMi : diplomsko delo
Timotej Kolar, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo predstavili razvoj aplikacije SlediMi, ki smo jo razvili s pomočjo tehnologij Android Studio, MongoDB, Express.js, React in Node.js. Aplikacija SlediMi je namenjena sledenju trenutne lokacije kolesarja, poleg sledenja pa ponuja še druge priročne funkcionalnosti. V grobem lahko delimo aplikacijo na čelni (mobilna aplikacija in spletna aplikacija) in zaledni del (podporne storitve). Aplikacija podpira funkcionalnosti, kot so beleženje trenutne lokacije, prikaz trenutne hitrosti in prikaz načrtovane poti. Spletna aplikacija omogoča prikaz trenutne lokacije kolesarja na zemljevidu in prikaz načrtovane poti.
Ključne besede: razvoj programske opreme, Android, MongoDB, Express.js, React, Node.js
Objavljeno v DKUM: 19.08.2022; Ogledov: 533; Prenosov: 147
.pdf Celotno besedilo (2,39 MB)

5.
Razvoj aplikacije za spremljanje dogodkov tekem hokeja na travi : diplomsko delo
Alen Balaž, 2021, diplomsko delo

Opis: Hokej na travi je šport, ki se trenutno igra samo v Prekmurju, in v tem športu tekmujejo samo trije klubi. Zaradi slabe razširjenosti se posledično tudi nikjer ne najdejo rezultati v živo na kakšnih spletnih straneh, ali pa ne obstaja android aplikacija za to. Naš cilj je torej bil, da implementiramo spletno stran za objavljanje dogodkov in android aplikacijo, kjer bi se rezultati osveževali. V nadaljevanju opišemo razvoj spletne aplikacije z node.js, uporabljanje MongoDB baze za podatke in socket.io modula na spletni in android aplikaciji za osveževanje podatkov v realnem času. V sklepu napišemo naše izkušnje z node.js, MongoDB in socket.io in kaj bi se dalo izboljšati v prihodnosti.
Ključne besede: Hokej na travi, node.js, Android, MongoDB
Objavljeno v DKUM: 18.10.2021; Ogledov: 381; Prenosov: 34
.pdf Celotno besedilo (1,17 MB)

6.
Razvoj mobilne aplikacije Prevoz blaga
Jan Tovornik, 2017, diplomsko delo

Opis: V zaključnem delu so predstavljeni programska oprema Android Lint, ki vam pomaga pri pisanju pravilnejše in robustnejše kode, Android App Links oz. posebne povezave, ki uporabnika privedejo do določene vsebine v aplikaciji, JavaScript izvajalsko okolje Node.js in podatkovna baza MongoDB. Omenjene tehnologije so uporabljene pri izdelavi aplikacije Prevoz blaga za pametne telefone Android. Namenjena je ljudem, ki pogosto potujejo in naročajo oz. kupujejo prek spleta. Celotni postopek izdelave in razvoja aplikacije smo tudi opisali v zaključnem delu.
Ključne besede: android, mongodb, node.js, mobilna aplikacija, prevoz blaga
Objavljeno v DKUM: 24.10.2017; Ogledov: 1046; Prenosov: 131
.pdf Celotno besedilo (2,57 MB)

7.
Analiza in razvoj spletnih rešitev na osnovi ogrodja MEAN.JS
Lovro Hudrap, 2017, diplomsko delo

Opis: V tem diplomskem delu smo se spoznali s skupkom ogrodij MEAN, ki zagotavlja razvoj celovitih spletnih rešitev. Za lažje razumevanje principov razvoja z uporabo omenjenega skupka ogrodij smo razvili spletno rešitev imenik, ki uporabnikom omogoča urejanje seznama oseb s pripisanimi telefonskimi številkami. Skozi razvoj spletne rešitve smo spoznali več storitev, knjižnic in ogrodij, ki jih lahko vključimo v sam razvoj. Spoznali smo se tudi z orodji za izvedbo testov zmogljivosti spletnih rešitev, izvedli serijo testov in grafično prikazali pridobljene metrike.
Ključne besede: Node, Express, Angular, MongoDB, razvoj, analiza
Objavljeno v DKUM: 09.10.2017; Ogledov: 763; Prenosov: 106
.pdf Celotno besedilo (1,53 MB)

8.
RAZVOJ INFORMACIJSKEGA SISTEMA ZA VODENJE PROJEKTOV IN OPRAVLJENIH DELOVNIH UR NA PLATFORMI NODE.JS
Aleš Rakovič, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu obravnavamo problem vodenja projektov in evidentiranja opravljenih ur v manjšem podjetju. S pomočjo najnovejših spletnih tehnologij smo razvili informacijski sistem, ki je dostopen tako znotraj podjetja, kot tudi na oddaljenih lokacijah. Izveden je bil izbor tehnologij, ki delujejo na najrazličnejših napravah, tako namiznih kot mobilnih. Obravnavana je platforma Node.js, razvojno ogrodje Meteor, programski jezik JavaScript in HTML 5. Predstavljen je delujoč prototip razvite aplikacije, ki lahko podjetjem olajša popisovanje dela na posameznih projektih.
Ključne besede: Node.js, Meteor, MongoDB, JavaScript, HTML5, Upravljanje projektov, Informacijski sistem
Objavljeno v DKUM: 12.10.2016; Ogledov: 1018; Prenosov: 68
.pdf Celotno besedilo (7,15 MB)

9.
Hybrid Web Application Development Using Meteor.js Framework
Nejc Burič Novačan, 2016, diplomsko delo

Opis: This Thesis work shows one of many possible ways of developing hybrid web applications. In the theoretical part, we described the Meteor.js framework and MongoDB database, which we used for realization of the web application. In the presentation of the framework, new and modern methods are described which are used in modern web programming. The hybrid web application which we developed in the practical part enables the user to navigate to tourist attractions in Slovenia. It enables the user to discover and locate natural landmarks, rural tourism, clubs, electric car charging stations, places of interest,, and Tourist Information Centres. Admin can regulate the points of interest with the help of Google API. The application also displays current distances to every point of interest and notifies the users about the changes made by the administrator.
Ključne besede: web programming, hybrid applications, Meteor.js, MongoDB
Objavljeno v DKUM: 22.09.2016; Ogledov: 1888; Prenosov: 141
.pdf Celotno besedilo (2,48 MB)

10.
RAZVOJ APLIKACIJE ZA SPLETNO TRGOVANJE NA PLATFORMI NODE.JS
Slađan Stojanović, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomska naloga opiše postopek za izdelavo aplikacije za spletno trgovanje. Na ta način lahko razvijemo sodobno aplikacijo, ki omogoča, da je določeno podjetje prisotno tudi na internetu, saj je tako bolj dostopno večjim številom kupcev, prodaja namreč ni omejena samo na našo državo, ampak se z dostopnostjo interneta krog kupcev poveča. Izvedli smo pregled tehnologij za razvoj aplikacij, ki so v glavnem zasnovane na starejših tehnologijah, kot so SQL baze in PHP. Le-te v svoji zasnovi niso bile namenjene zagotavljanju visoke odzivnosti na relaciji strežnik – odjemalec, kar je danes standard za razvoj tovrstnih rešitev. Predstavljen je programski jezik JavaScript in tehnologija Node.js. Razvit je enostaven prototip na predlaganem razvojnem svežnju.
Ključne besede: JavaScript, Node.js, MongoDB, Express
Objavljeno v DKUM: 08.07.2016; Ogledov: 1403; Prenosov: 165
.pdf Celotno besedilo (1,25 MB)

Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici