| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
RAZVOJ PROGRAMSKE REŠITVE ZA DISTRIBUCIJO REKLAMNIH LETAKOV
Zvonko Pravdič, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga predstavlja programsko rešitev za pripravo O'glasne pošte. O'glasna pošta je sestavljena iz oglasov na osnovnem letaku in reklamnih materialov, ki so vloženi v osnovni letak. Namen rešitve je poenostaviti in povečati hitrost priprave O'glasne pošte ter zmanjšati napake pri vlaganju reklamnih materialov v osnovni letak. To smo dosegli z nazivnicami za svežnje in s poročili. Osnova za nazivnice in poročila so razdelilniki. Imamo razdelilnike s podatki o številu gospodinjstev, podjetij, samostojnih podjetnikov in poštnih predalov ter razdelilnike za reklamne materiale. Na nazivnicah bodo vsi potrebni podatki za pripravo svežnjev za posamezne pošte. Poročila bodo služila za lažjo organizacijo dela ter olajšala kontrolo. Rešitev je izdelana z orodjem Excel in MS Access. V Excelu se je programiralo s programskim jezikom Visual Basic.
Ključne besede: O'glasna pošta, nazivnice, Microsoft Access, Microsoft Excel
Objavljeno: 22.10.2009; Ogledov: 1459; Prenosov: 129
.pdf Celotno besedilo (2,83 MB)

2.
RAZVOJ IN UPORABA ODLOČITVENEGA MODELA V SKLADIŠČNEM POSLOVANJU PODJETJA OBERČ D.O.O.
Donovan Skubic, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava problem spremljanja in kontrole zalog surovin, polizdelkov in izdelkov v podjetju Oberč d.o.o.. Osrednja dejavnost omenjenega podjetja je predelava plastičnih mas in proizvodnja vreč. Podjetje se po obsegu uvršča med mala družinska podjetja. Problemi v podjetju nastajajo predvsem na ravni podajanja točnih, torej ekonomičnih proizvodnih količin, ki pa nemalokrat vodijo v nezaloženost ali prekomerno založenost z določenimi izdelki in polizdelki. Vzrok za omenjene probleme gre iskati predvsem na ravni spremljanja in kontrole zalog, kajti podjetje nima vzpostavljenega sistem za kontrolo zalog, ki bi nudil natančno in praktično oporo pri sprejemanju odločitev. Namen in cilj diplomske naloge je vzpostaviti s pomočjo MS Excel-a pregleden in praktičen sistem za vsakodnevno spremljanje in kontrolo zalog, ter nasploh novo delovno prakso na več nivojih, kot so na primer: formalizacija beleženja proizvedenih količin s strani delavca (vpeljava obrazca »Dnevno poročilo o delu«) ter dosledno uporabo sistema za spremljanje in kontrolo zalog s strani managementa. Diplomsko delo teži predvsem k uporabi sodobnih informacijskih tehnologij, ki omogočajo elektronsko zajemanje podatkov ter s tem ponujajo širok spekter možnih rešitev vsakodnevnih logističnih težav. Opisane izboljšave bi bile primerne za vpeljavo v podjetje Oberč, predvsem zaradi enostavnosti izvedbe ter finančne ugodnosti.
Ključne besede: Logistika, Optimalna proizvodna količina, Microsoft Excel, Črtna koda, Dnevno poročilo o delu
Objavljeno: 01.12.2009; Ogledov: 1617; Prenosov: 98
.pdf Celotno besedilo (1,73 MB)

3.
INFORMACIJSKA REŠITEV RAZPOREJANJA USLUŽBENCEV PLP BRNIK
Luka Ciglar, 2014, diplomsko delo/naloga

Opis: V tej diplomski nalogi je predstavljena nova informacijska rešitev za razporejanje uslužbencev Postaje letališke policije Brnik, izdelana v Microsoft Excel-u 2003. Uvedba nove informacijske rešitve je prinesla številne novosti, ki avtomatizirajo izdelavo mesečnega razporeda dela in vnose služb v informacijski sistem policije, s čimer je močno pospešen celoten proces izdelave mesečnega razporeda dela uslužbencev Postaje letališke policije Brnik.
Ključne besede: Microsoft Excel, VBA programski jezik, IBM DB2 baza podatkov
Objavljeno: 24.12.2014; Ogledov: 576; Prenosov: 167
.pdf Celotno besedilo (1,83 MB)

4.
Ključni kazalniki uspešnosti v cvetličarni Mak,s.p.
Anja Korošak, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo govori o ključnih kazalnikih uspešnosti v povezavi s cvetličarno Mak. Na poslovno uspešnost v podjetju vpliva veliko različnih dejavnikov, velikokrat pa vplivajo ravno tisti dogodki, na katere nismo niti pomislili. V diplomskem delu opredelimo teoretična izhodišča o uravnoteženem sistemu kazalnikov in podamo predloge, kako bi jih izbrano podjetje lahko uporabilo na področju pospeševanja prodaje ter same organiziranosti dela s pomočjo programa Microsoft Excel.
Ključne besede: ključni kazalniki uspešnosti, KPI, cvetličarna Mak, Microsoft Excel, vrtilna tabela, vizija, strategija.
Objavljeno: 16.08.2016; Ogledov: 657; Prenosov: 126
.pdf Celotno besedilo (1,10 MB)

5.
DIMENZIONIRANJE VODOV V ELEKTRIČNIH INŠTALACIJAH S PROGRAMSKIM ORODJEM MICROSOFT EXCEL
Rok Rečnik, 2016, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Dimenzioniranje vodov v električnih inštalacijah je zelo zamudno ter zahtevno, saj je potrebno opraviti veliko izračunov ter preveriti ali izračunane vrednosti zadovoljujejo zahteve kriterijev. Zaradi tega smo se odločili, da pripravimo aplikacijo, ki nam bo samodejno opravila postopek dimenzioniranja ter tako olajšala delo projektantom. Aplikacijo smo izdelali v programskem okolju Microsoft Excel, to pa zaradi tega, ker je uporaba le-tega zelo razširjena ter omogoča enostaven izvoz podatkov v druge programe. Aplikacijo smo uspešno napisali ter prikazali njeno delovanje na praktičnem primeru.
Ključne besede: dimenzioniranje, električne inštalacije, Microsoft Excel
Objavljeno: 21.03.2017; Ogledov: 728; Prenosov: 105
.pdf Celotno besedilo (1,65 MB)

6.
PRIMERJAVA PROGRAMOV ZA ANALIZIRANJE VELIKIH PODATKOV PRI ODLOČANJU ZA POTROŠNIŠKI KREDIT V BANKI X
Betka Vodišek, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem projektu Primerjava programov za analiziranje velikih podatkov pri odločanju za potrošniški kredit v banki X, smo želeli raziskati področje analiziranja statističnih podatkov velikih količin. Za primerjavo smo si izbrali dve orodji in sicer orodje Microsoft Excel in orodje IBM SPSS. Orodje Microsoft Excel je med mnogimi uporabniki znan po svojih funkcionalnostih urejanja preglednic, zmogljivosti mnogih funkcij, ustvarjanju preglednih grafov ter vrtilnih tabel. Le malokdo pa pozna funkcionalnosti Microsoft Excela v povezavi s statistično obdelavo podatkov. V diplomskem projektu smo naredili pregled orodja, bolj natančno pa smo se posvetili funkcionalnostim statistične obdelave. Drugo izbrano orodje je orodje IBM SPSS. Orodje je do sedaj znano predvsem v družboslovnih krogih, za statistično analiziranje. Orodje omogoča mnoge funkcije, ki so potrebne za uspešno analizo. V diplomskem projektu smo najprej opisali osnovne značilnosti orodja, nato pa smo se bolj posvetili funkcijam statistične obdelave, po katerih smo primerjali obe orodji. V obeh orodjih smo delali na realnih podatkih o kreditojemalcih banke X. Banka X nam je pred začetkom analize posredovala podatke iz njihove baze, mi pa smo te podatke uredili v bolj smiselno celoto. Nato smo podatke uvozili v obe orodji in začeli z analizo. V diplomskem projektu smo si postavili tri hipoteze, ki se nanašajo na uporabniško izkušnjo, funkcionalnostmi v obeh orodjih in na končni rezultat analize.
Ključne besede: Velike količine podatkov, Deskriptivna statistika, Korelacije, Microsoft Excel, IBM SPSS, Primerjava
Objavljeno: 24.11.2016; Ogledov: 505; Prenosov: 73
.pdf Celotno besedilo (2,37 MB)

7.
Toplotna obremenitev stanovanjskega bloka z upoštevanjem neogrevanega stanovanja
Mitja Gaberšek, 2019, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomskega dela je izdelava orodja za preračun toplotne obremenitve in vpliva neogrevanega stanovanja na tako stanovanjski blok kot tudi na stanovanja, ki mejijo na neogrevano stanovanje. Diplomsko delo najprej prikaže postopek pridobitve potrebnih projektnih podatkov za izdelavo preračuna. Nato so obrazloženi faktorji in koeficienti izbrani za obravnavano stavbo. Sledi opis izdelave orodja za preračun, ki je izdelano v programskem okolju Microsoft EXCEL. Uporabniku omogoča izbiro ogrevanih stanovanj in tip ogrevanja za vsako posamezno stanovanje. Rezultati so prikazani grafično in tabelarično za različna časovna obdobja določena s strani uporabnika. Prikažejo tako toplotno obremenitev kot tudi strošek potreben za ogrevanje.
Ključne besede: Toplotna obremenitev, ISO 12831:2004, stanovanjski blok, Microsoft EXCEL, neogrevano stanovanje
Objavljeno: 27.09.2019; Ogledov: 31; Prenosov: 5
.pdf Celotno besedilo (2,34 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

Iskanje izvedeno v 0.23 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici