| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
MENTORSTVO KOT ELEMENT RAZVOJA ZAPOSLENIH V PODJETJU MARIBORSKI VODOVOD D.D.
Natalija Jakopiček, 2016, magistrsko delo

Opis: V času globalizacije so podjetja podvržena različnim izzivom, eden izmed njih je imeti konkurenčen in izobražen kader. To lahko podjetje doseže z različnimi metodami razvoja zaposlenih in ena izmed teh metod je tudi mentorstvo. V literaturi zasledimo različne definicije pojma mentorstvo, najpogosteje pa naletimo na razlago, da je mentorstvo odnos med dvema osebama, tako imenovanim mentorjem in mentorirancem. V tem odnosu je mentor oseba z več delovnimi izkušnjami, ki pomaga mentorirancu, ki je brez potrebnih izkušenj, da se vključi v delovni proces. Tako mentor prenaša svoje znanje in izkušnje na mentoriranca. Z mentorjevo pomočjo se mentoriranec lažje uvede v samo podjetje ter pobližje spozna sam proces dela in kulturo podjetja. Teoretični del magistrskega dela začnemo z opredelitvijo in pomenom razvoja zaposlenih za podjetje ter z razlago mentorstva kot metodo za razvoj zaposlenih. Podrobneje spoznamo pojem mentorstva, vrste mentorstev in faze mentorskega programa. Mentorstvo, kot tudi vse druge aktivnosti v podjetju, prinaša s seboj tako prednosti kot tudi slabosti. Za uspešno izvedbo mentorstva je potreben pravilno zastavljen mentorski program, v katerem imata glavni vlogi prav mentor in njegov mentoriranec. Oseba, ki jo podjetje določi za mentorja, mora biti primerno usposobljena, saj je od znanja in izkušenj, ki jih ima mentor, odvisno, kako uspešno se bo mentoriranec vključil v sam proces dela. Na koncu teoretičnega dela magistrskega dela spoznamo, kako poteka priprava mentorja na izvedbo mentorskega programa in kako poteka sama vzpostavitev programa v podjetju. Pomembno je, da vsaka organizacija oblikuje takšen mentorski program, ki bo v skladu s potrebami podjetja. V praktičnem delu magistrskega dela predstavimo izbrano podjetje, in sicer Mariborski vodovod d. d. Seznanimo se s smotri in cilji podjetja ter prikažemo kronološki pregled dogodkov podjetja nekoč in danes. Pobližje spoznamo temeljne dejavnosti podjetja in organizacijsko strukturo ter se seznanimo s potekom mentorstva v izbrani organizaciji. Raziskovalni del temelji na proučevanju, kako mentorstvo vpliva na razvoj zaposlenih v izbranem podjetju. Raziskavo smo izvedli s pomočjo ločenih anketnih vprašalnikov za mentorje in mentorirance. Pridobljene ugotovitve in možnosti za same izboljšave podajamo v sklepnem delu.
Ključne besede: mentorstvo, mentor, mentoriranec, koristi mentorstva, slabosti mentorstva, mentorski program, mentorski odnos, Mariborski vodovod d. d.
Objavljeno: 15.06.2016; Ogledov: 2782; Prenosov: 601
.pdf Celotno besedilo (1,29 MB)

2.
DRUŽBENA ODGOVORNOST PODJETIJ
Mojca Sagadin, 2012, diplomsko delo

Opis: V svojem diplomskem seminarju z naslovom: Družbena odgovornost podjetij, sem podrobneje predstavila koncept družbene odgovornosti. V začetku dela sem poskušala razložiti pojem družbene odgovornosti, njen razvoj skozi zgodovino ter vlogo za podjetja, ki jo uporabljajo. V nadaljevanju sem družbeno odgovornost podjetij razčlenila na notranjo in zunanjo dimenzijo, ter jih podrobneje predstavila. Nato sem predstavila kodekse ravnanja ter standarde, ki jih uporabljamo za presojo družbene odgovornosti. V zadnjem delu sem se osredotočila na družbeno odgovornost v Evropi, kot v Sloveniji. V okvirju družbene odgovornosti v Sloveniji sem predstavila slovenski Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, slovensko nagrado za družbeno odgovornost- Horus, ter družbeno odgovornost prikazala na primeru slovenskih podjetij Lotrič laboratorij za meroslovje d.o.o., Mariborski vodovod d.d. ter BTC d.d. Ta podjetja sem izbrala, ker so dobitniki slovenske nagrade Horus leta 2011 in so dober primer prakse družbene odgovornosti. Skozi celoten diplomski seminar sem skušala predstaviti kako pomembno je uvajati koncept družbene odgovornosti v podjetje.
Ključne besede: družbena odgovornost, standardi, certifikati, Slovenija, Horus, IRDO, Lotrič d.o.o., Mariborski vodovod d.d., BTC d.d.
Objavljeno: 17.12.2012; Ogledov: 2833; Prenosov: 608
.pdf Celotno besedilo (794,64 KB)

3.
POZNAVANJE VODE IN ODNOS DO NJE NA PREHODU IZ PRVEGA V DRUGO TRILETJE
Tina Vajzovič, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi opredeljujemo problem vode, ki pesti naš planet že precej časa. V prvem, teoretičnem delu, podajamo nekaj temeljnih spoznanj o vodi iz strokovne literature. Po predstavitvi predmetov Spoznavanje okolja in Naravoslovja in tehnike s stališča vode v prvem triletju in drugem triletju osnovne šole, sledi predstavitev mesta Maribor s stališča vode in oskrbe z njo, kjer predstavimo podjetje, ki mesto Maribor in njegovo širšo okolico z vodo tudi oskrbuje. Drugi, empirični del, zaključujemo s predstavitvijo rezultatov in podrobnejšo analizo, o tem kakšen odnos do vode in kakšno znanje o vodi imajo anketirani učenci tretjih, četrtih in petih razredov Osnovne šole Martina Konšaka Maribor in Osnovne šole Duplek. Pridobljena empirična spoznanja razkrivajo, da imajo anketirani učenci dobro znanje o kemičnih in drugih lastnostih vode ter zadovoljiv odnos do te naravne dobrine.
Ključne besede: Ključne besede: voda, odnos, znanje, mesto Maribor, Mariborski vodovod d.d.
Objavljeno: 11.09.2009; Ogledov: 2329; Prenosov: 306
.pdf Celotno besedilo (1,37 MB)

Iskanje izvedeno v 0.1 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici