| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 35
Na začetekNa prejšnjo stran1234Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
POSLOVNI INTRANET PODJETJA NA PRIMERU REŠITVE SHAREPOINT
David Obradović, 2009, diplomsko delo

Opis: Čedalje več podjetij se drži pravila »Več glav več ve«. Zato izvajanje določenih projektov praviloma poteka v skupinah, kjer vsak predlaga svoje ideje in tako hitreje pridemo do rešitev. Dokler se skupina nahaja na istem mestu, izvajanje timskega dela ni težavno. Ker pa čedalje več podjetij posluje na različnih lokacijah, je treba najti rešitev, kako timsko sodelovati, čeprav vsi niso fizično na prisotni na enem mestu. Rešitev se ponuja v obliki različnih računalniških tehnologij, ki med drugim omogočajo videokonference in izmenjavo podatkov. Tako se lahko neodvisno od tega, kje se nahajamo, udeležujemo skupinskih sestankov. Ena izmed takih rešitev je tudi Microsoftov SharePoint (v ožjem pomenu z izrazom mislimo na Microsoft Windows SharePoint Services oz. Microsfot Office SharePoint Server). Zaposlenim je na voljo platforma, ki jim omogoča, da lahko med seboj hitro izmenjujejo podatke, svoje ideje, informacije in podobno. Pri tem ponuja veliko mero prilagodljivosti celotnega sistema na potrebe podjetja, s pomočjo različnih nivojev dostopa omogoča omejevanje vpogleda v določene dokumente, do vsega pa uporabnik dostopa prek njemu že poznanega vmesnika – spletnega brskalnika. SharePoint idealno poslovno rešitev ponuja predvsem tistim podjetjem, ki že uporabljajo druge rešitve podjetja Microsoft (Office, Exchange, SQL in druge), saj se jih da med seboj združiti ter tako ponujajo skoraj celovito sistemsko rešitev. Ker SharePoint predstavlja programsko rešitev, je za delo treba imeti že vzpostavljeno določeno infrastrukturo. Za delovanje je torej potrebna lastna računalniška mreža oziroma intranet. Ta praviloma deluje na principu strežnik – odjemalec. V manjših podjetjih je praviloma dovolj en strežnik in nekaj odjemalcev (računalnik zaposlenega), v zelo velikih podjetjih pa za posredovanje skrbijo cele farme strežnikov, do katerih lahko dostopa tudi več tisoč odjemalcev. S pomočjo strojne in programske opreme imamo dandanes možnost delati s sodelavci, ki so oddaljeni več tisoč kilometrov, in to na skoraj enak način, kot če bi sedeli zraven nas. Dinamično poslovanje pač zahteva hitre odločitve in pri tem se je informacijska tehnologija izkazala kot učinkovita rešitev.
Ključne besede: Microsoft SharePoint Server, Microsoft SharePoint Services, Intranet, Strežnik, Odjemalec.
Objavljeno: 17.06.2009; Ogledov: 2102; Prenosov: 203
.pdf Celotno besedilo (1,69 MB)

8.
RAZVOJ REŠITVE ZA PRIJAVO NAPAK V OKOLJU SHAREPOINT PORTAL
Aleksander Žagar, 2009, diplomsko delo

Opis: Dokumentni sistemi so odgovor na vedno večje število dokumentov, s katerimi so prisiljene upravljati sodobne organizacije. Z vpeljavo takšnega sistema organizacija pridobi osnovo za bolj optimizirano in poenostavljeno delo z dokumenti. Dokumentni sistem tako z vsemi svojimi funkcionalnostmi predstavlja nekakšno vez med uslužbenci organizacije in dokumenti samimi. Na trgu se je v zadnjih letih pojavilo ogromno rešitev, ki vključujejo bolj ali manj popoln nabor funkcionalnosti. Med njimi je tudi Microsoftov SharePoint, ki ga bomo podrobneje predstavili na primeru dokumentnega sistema, namenjenega preprosti prijavi napak.
Ključne besede: dokumentni sistem, Microsoft SharePoint, spletni portal, prijava napak
Objavljeno: 24.11.2009; Ogledov: 1875; Prenosov: 196
.pdf Celotno besedilo (1,40 MB)

9.
IMPLEMENTACIJA SISTEMA ZA ELEKTRONSKO UPRAVLJANJE Z DOKUMENTI V PODJETJE
Simon Klinc, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava obvladovanje dokumentacije sistemov vodenja podjetja. Predstavlja način obvladovanja dokumentacije sistemov vodenja v Premogovniku Velenje. Dokumentacija se obvladuje na internem spletnem portalu. Predstavljena je nadgradnja SharePoint portala na novejšo različico z upoštevanjem novih funkcionalnosti, ki jih le-ta ponuja. Nadgradnja nudi izboljšave področja varovanja podatkov, področja skupinskega dela, omogoča izdelavo enostavnih delotokov za dokumentacijo, lažje obveščanje uporabnikov ter še veliko dodatnih izboljšav, ki lahko povečujejo učinkovitost dela. Drugi del predstavlja implementacijo sistema za elektronsko upravljanje z dokumenti ODOS na področje dokumentacije sistemov vodenja. Predstavljeno je okolje dokumentacijskega sistema in podane rešitve za prenos dokumentacije sistemov vodenja v sistem ODOS.
Ključne besede: Nadgradnja, Intranet, Sistem za elektronsko upravljanje z dokumenti, SharePoint portal, Dokumentacija sistemov vodenja.
Objavljeno: 08.04.2010; Ogledov: 2091; Prenosov: 255
.pdf Celotno besedilo (3,22 MB)

10.
PRENOVA INTRANETA V SREDNJE VELIKEM PODJETJU
Metod Bulovec, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga predstavlja proces nadgradnje intranet portala v podjetju Iskratel, d.o.o., Kranj. Namen nadgradnje je povečati učinkovitost sistema, poenostaviti vzdrževanje sistema ter razširiti zmožnost sistema. S tem želijo v podjetju povečati uporabo intraneta pri vsakodnevnem delu ter povečati produktivnost. V uvodnem delu je podan problem ter predstavljeno podjetje Iskratel, d.o.o., Kranj. Sledijo teoretične osnove z opisom interneta, intraneta, visoke razpoložljivosti, sistema za izdelavo intranet portalov ter programskih jezikov in podatkovnih baz uporabljenih pri prenovi. V osrednjem delu so opisane faze prenove, ki vključujejo prenovo strežnikov, zamenjavo sistema, posodobitev grafične podobe in izdelavo naprednih rešitev. Intranet portal je osnovan na Microsoftovi rešitvi SharePoint 2007. Zaključek vsebuje oceno učinkov ter možnosti nadaljnjega razvoja intraneta v podjetju.
Ključne besede: Intranet, Spletne strani, SharePoint, Prenova, Portal
Objavljeno: 07.06.2010; Ogledov: 1735; Prenosov: 203
.pdf Celotno besedilo (1,48 MB)

Iskanje izvedeno v 0.2 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici