| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Obvladovanje logističnega procesa pri managementu obvladovanja orodij za CNC mehansko obdelavo v Poslovni enoti Ulitki podjetja Talum d.d.
Miha Pepelnik, 2016, magistrsko delo/naloga

Opis: V magistrski nalogi Obvladovanje logističnega procesa pri managementu obvladovanja orodij za CNC mehansko obdelavo v poslovni enoti Ulitki podjetja Talum d. d. smo reševali problematiko optimizacije zalog. V teoretičnem delu smo predstavili temeljne pojme, ki so pomembni za lažje razumevanje magistrskega dela. Osredotočili smo se na logistiko in zaloge. Po teoretičnih trditvah smo vse preizkusili še v praksi. Najprej smo predstavili podjetje Talum d. d. in poslovno enoto Ulitki, v nadaljevanju pa logistične procese znotraj podjetja Talum d. d. Prišli smo do zaključka, da bi v podjetju lahko optimizirali zaloge in posledično znižali logistične stroške. Rešitev smo predlagali z izračuni s pomočjo programa ASDN. Primerjali smo različne scenarije in opazovali vedenje zalog ob spremembah vhodnih podatkov. Podjetju smo predlagali določene rešitve, ne samo za reševanje problematike zalog, ampak smo se dotaknili tudi drugih logističnih procesov.
Ključne besede: zaloge, logistični stroški, ASDN, skladiščenje
Objavljeno: 15.11.2016; Ogledov: 704; Prenosov: 84
.pdf Celotno besedilo (2,61 MB)

2.
Regionalizacija logistične strukture Gorenja, d.d. na področju Slovenije in Hrvaške
Nina Šlamberger, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: Regionalizacija logistične strukture Gorenja, d.d. (v nadaljevanju Gorenje) je projekt, v okviru katerega si podjetje prizadeva združiti skladiščne objekte v Sloveniji in na Hrvaškem. Na omenjenih področjih ima obravnavano podjetje ob treh proizvodnih skladiščih, ki ležijo na proizvodni lokaciji v Velenju še tri vmesna skladišča v Celju, Zagrebu in Splitu. Zaradi pomembnosti slovenskega in hrvaškega trga za Gorenje si prizadevajo ohraniti položaj in ostati konkurenčni na obeh trgih. Tako so prišli do ideje, da bi vsa vmesna skladišča na obeh področjih nadomestili z enim skladiščem. Skupno skladišče bi oskrbovalo končne kupce za oba trga. S to potezo bi lahko zmanjšali logistične stroške, ki obsegajo precejšen delež vrednosti blaga. Da bi pripomogli k optimalnemu delovanju nove logistične strukture bomo poiskali optimalno lokacijo potencialnega skladišča, saj verjamemo, da le tako lahko pripomoremo k zmanjšanju skupnih logističnih stroškov.
Ključne besede: optimizacija, logistični stroški, optimalna lokacija, skladiščenje, transport
Objavljeno: 06.01.2016; Ogledov: 678; Prenosov: 62
.pdf Celotno besedilo (1,94 MB)

3.
LOGISTIKA V PODJETJU SNAGA D.O.O.
Anja Pešić, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem seminarju sem na kratko podala teoretične osnove logistike ter večji del namenila delovanju logističnih storitev v podjetju Snaga d.o.o.. Poglobila sem se v opis tehničnega sektorja v podjetju, njegovega delovanja, ter splošno predstavila podjetje danes kot tudi njegov zgodovinski razvoj, poleg tega pa predstavila še pomembnejše zakonske podlage, po katerih podjetje posluje. V nadaljevanju sem posebno pozornost namenila tudi spremljanju stroškov logistike in drugih stroškov poslovanja, hkrati pa prikazala določitev cene logistike v podjetju Snaga d.o.o., ki vključuje zbiranje in odvoz odpadkov ter podala praktični primer izračuna te cene za Mestno občino Maribor. Iz diplomskega seminarja izhaja, da je logistika v podjetju Snaga d.o.o. zagotovo najpomembnejši od poslovnih procesov, saj na eni strani obvladovanje voznega parka in na drugi strani vpetost podjetja na področju razbremenilne logistike terjata od strokovnega kadra podjetja posebna znanja in prizadevanja za konstantno izboljševanje logističnih procesov.
Ključne besede: Logistika, tehnični sektor, transportna logistika, logistični stroški, krovna zakonodaja, Snaga d.o.o.
Objavljeno: 01.12.2015; Ogledov: 1114; Prenosov: 145
.pdf Celotno besedilo (953,35 KB)

4.
Vpliv števila distribucijskih centrov na logistične stroške v podjetju
Denis Koren, 2015, magistrsko delo/naloga

Opis: Logistični stroški igrajo v podjetju zelo pomembno vlogo, saj neposredno vplivajo na konkurenčnost in dobičkonosnost artiklov. Priložnosti za zmanjšanje logističnih stroškov je veliko, kajti obstaja veliko vzvodov, ki nam to omogočajo. Cilj vsakega podjetja mora biti optimalno ravnovesje med vsemi logističnimi stroški. S tem namreč dosežemo stroškovno učinkovitost. Namen te naloge je prikazati načine, kako lahko logistične stroške zmanjšamo v obravnavanem podjetju. Uporabili smo dva vzvoda, in sicer zmanjševanje števila distribucijskih centrov in primernost lokacije distribucijskega centra, s katerima smo dokazali, da lahko podjetje zmanjša celotni logistični strošek. V prvem delu magistrske naloge smo podali relevantno teorijo o logističnih stroških, kar je bila nato osnova za razumevanje praktičnega dela naloge, ki je razdeljen na dva dela. V prvem delu smo simulirali nove transportne poti ob zmanjšanju števila distribucijskih centrov, v drugem pa smo analizirali celotne logistične stroške za posamezno simulacijo in iskali ekonomsko najbolj optimalno rešitev za obravnavano podjetje.
Ključne besede: logistični stroški, distribucijski center, ustreznost lokacije distribucijskega centra, vzvodi za zniževanje logističnih stroškov
Objavljeno: 04.09.2015; Ogledov: 1132; Prenosov: 135
.pdf Celotno besedilo (1,89 MB)

5.
Primerjava vrednostne verige standardnih in nestandardnih storitev v izbrani špediciji
Andreja Pečnik, 2012, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo temelji na teoretičnih spoznanjih različnih avtorjev in na praktičnem delu, sestavljenem iz konkretnih primerov. V uvodu je opredeljeno področje, ki je predmet raziskave, predstavljeni so cilji, rezultati in predlagane metode magistrskega dela. V teoretičnem delu smo opredelili na organizacijo in potek procesov standardnih in nestandardnih storitev, hkrati pa smo povzeli spoznanja po različnih avtorjih. Nato sta v nadaljevanju podrobnejše predstavljeni vrednostna veriga organizacije cestnega prometa in vrednostna veriga organizacije zbirnega prometa. Dve vrsti organizacije smo med seboj primerjali in analizirali, saj gre za podobno organizacijo, vendar dve različni vrsti storitev. Predstavili smo tudi rezultate primerjave in analize vrednostnih verig, ter predstavili podjetje Intereuropa, d. d. in logistične stroške, ki nastajajo v različnih fazah procesa organiziranja. V zadnjem delu pa smo predstavili predloge izboljšav, rezultate primerjave in ocenili stopnjo izboljšav v prihodnosti.
Ključne besede: organizacija, transport, vrednostna veriga, stroški, logistični procesi.
Objavljeno: 16.02.2013; Ogledov: 1276; Prenosov: 154
.pdf Celotno besedilo (1,59 MB)

6.
7.
OPTIMIZACIJA CIKLIČNIH ZALOG V PROIZVODNEM PODJETJU TSP D.D., MARIBOR
Tatjana Drev, 2010, diplomsko delo

Opis: Tema diplomske naloge obravnava logistične aktivnosti v podjetju in z njimi povezane stroške. Znižanje le-teh okrepi poslovno in konkurenčno prednost podjetja na tržišču. V teoretičnem delu smo proučevali logistične procese in zaloge. V praktičnem delu pa smo se osredotočili na ciklične zaloge v podjetju. V prvem delu smo z ABC analizo določili, kateri izdelki nam v zalogah povzročajo najvišje stroške. V drugem delu smo za te izdelke s pomočjo programa POM — QM for Windows 3.0 določili optimalno proizvodno količino (OPK), s katero bi dosegli optimalne ciklične zaloge. To je tista količina zalog, ki zagotavlja nemoteno oskrbo kupca in povzroča podjetju najnižje stroške, kar je cilj naše naloge.
Ključne besede: Logistične aktivnosti, Logistični stroški, Zaloge, Optimalna proizvodna količina
Objavljeno: 28.06.2010; Ogledov: 2097; Prenosov: 117
.pdf Celotno besedilo (633,46 KB)

8.
UGOTAVLJANJE LOGISTIČNIH STROŠKOV V PODJETJU KEMOPLAST
Melita Dobnik, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo sestavlja pet poglavij, vsebino smo razdelili na teoretični in praktični del. V teoretičnem delu smo opredelili logistiko, značilnosti trgovinske dejavnosti in stroške. Poskušali smo poiskati povezavo med temi tremi področji.
Ključne besede: logistika, trgovina, logistični stroški
Objavljeno: 22.06.2009; Ogledov: 2058; Prenosov: 433
.pdf Celotno besedilo (1,23 MB)

Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici