| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Seznam za upravljanje letalske posadke
Darko Kušer, 2018, diplomsko delo

Opis: Načrtovanje in razporejanje osebja je v letalstvu kompleksna težava. Veliko težav povzroča predvsem enakomerno porazdeljevanje osebja in nalog. V ta namen je bil razvit vmesnik v obliki upravljivega seznama in spletne aplikacije, ki delo z načrtovanjem in razporejanjem olajša ter omogoča dober grafični pogled nad trenutnim stanjem načrtovanja. Vmesnik je bil implementiran v spletnem ogrodju Laravel, dodana pa je bila tudi optimalna oblačna arhitektura, kjer celotna aplikacija teče.
Ključne besede: Laravel, načrtovanje, seznam, spletna aplikacija
Objavljeno: 26.04.2021; Ogledov: 141; Prenosov: 24
.pdf Celotno besedilo (6,64 MB)

2.
Proces razvoja aplikacije php z ogrodjem laravel
Timo Oman, 2020, magistrsko delo

Opis: Magistrska naloga obravnava proces razvoja aplikacije z ogrodjem Laravel, ki je med najpopularnejšimi generatorji kode za programski jezik PHP in arhitekturo MVC. Predstavljen je postopek namestitve Laravel-a, struktura in vsebina nameščenih map. Opisane so posamezne komponente in njihov namen. Generiranje ogrodja za posamezno aplikacijo je zelo enostavno, struktura map aplikacije pa zasnovana tako, da omogoča modularen razvoj. Obravnavani sta dve prototipni aplikaciji, ki obravnavata upravljanje aktivnosti na letališču in vodenje projektov. V obeh primerih se je izkazalo, da je krivulja učenja na začetku zelo nizka, ko pa razvijalec spozna vgrajene principe, poteka razvoj zelo hitro, skoraj rutinsko. Lociranje vzroka odpovedi in odpravljanje hib v izvornih datotekah je hitro zaradi jasno določenega namena posameznih map in datotek.
Ključne besede: razvoj aplikacije, PHP (skriptni jezik), programiranje, ogrodje Laravel.
Objavljeno: 10.02.2020; Ogledov: 629; Prenosov: 162
.pdf Celotno besedilo (2,93 MB)

3.
Izdelava spletne strani za brezplačno igranje športnih stav
Mitja Celec, 2019, diplomsko delo

Opis: Danes se srečujemo z vse večjim številom različnih vrst iger na srečo, od srečk, loterij, spletnih iger do športnih stav, vsem pa je skupno, da zahtevajo določeno višino vplačila. Cilj diplomskega dela je izdelava spletne strani, ki uporabnikom omogoča brezplačno igranje športnih stav in medsebojno tekmovanje v uspešnosti. Narejena spletna stran omogoča igranje športnih stav iz različnih nogometnih lig, košarke in hokeja na ledu. Hkrati lahko uporabniki med seboj tekmujejo v uspešnosti ali se zgolj preizkusijo v igranju športnih stav. Spletni strani je dodan še forum, kjer lahko uporabniki med sabo razpravljajo, delijo svoja mnenja, napovedi ipd.
Ključne besede: spletna stran, športne stave, Vue.js, Laravel
Objavljeno: 21.11.2019; Ogledov: 350; Prenosov: 45
.pdf Celotno besedilo (2,24 MB)

4.
Izdelava spletnih aplikacij s pomočjo ogrodij Bootstrap 3 in Laravel 5
Ozren Blanuša, 2016, diplomsko delo

Opis: Spletne aplikacije imajo podobno strukturo, kar je njihove razvijalce v preteklosti vodilo v razvoj različnih spletnih ogrodij, s katerimi so želeli doseči hitrejši razvoj aplikacij. V ta namen so nastala številna ogrodja, od katerih sta trenutno najbolj popularna Bootstrap 3 in Laravel 5. Slednji sta bili v diplomskem delu podrobno preučeni in praktično uporabljeni na primeru razvoja lastne spletne aplikacije, imenovane ''Dogodko''. Potrjeno je bilo, da je razvoj aplikacije bistveno hitrejši in lažji kot brez uporabe ogrodij, saj sta raziskani in uporabljeni ogrodji zasnovani tako, da omogočata uporabo že napisane kode oziroma modulov.
Ključne besede: HTML5, CSS3, Bootstrap, Laravel, HTTP, WAMP
Objavljeno: 13.09.2016; Ogledov: 1161; Prenosov: 141
.pdf Celotno besedilo (573,75 KB)

5.
RAZVOJ SODOBNIH SPLETNIH APLIKACIJ NA OSNOVI ODPRTOKODNEGA OGRODJA LARAVEL
Rok Vetršek, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sta podrobno predstavljeni odprtokodni ogrodji Bootstrap in Laravel. Prvo omogoča enostavno in hitro oblikovanje odzivnih spletnih aplikacij, drugo pa je eno od vodilnih ogrodij, ki temeljijo na jeziku PHP in MVC arhitekturi. Uporaba ogrodji je prikazana z izdelavo spletne aplikacije, ki omogoča vodenje preprostih zapiskov in deljenje le teh v obliki samo za branje. Aplikacija je dinamična in se prilagaja velikosti zaslona naprave, na kateri si jo ogledujemo. Iz pridobljenih izkušenj pri praktični uporabi ogrodja so predstavljene prednosti, ki jih ponuja razvoj spletnih aplikacij s pomočjo odprtokodnega ogrodja.
Ključne besede: ogrodje Bootstrap, ogrodje Laravel, PHP, MVC, spletna aplikacija, odzivne spletne strani
Objavljeno: 30.10.2015; Ogledov: 1122; Prenosov: 152
.pdf Celotno besedilo (2,94 MB)

6.
CENTRALIZIRANO UPRAVLJANJE BLOGOV
Urban Muršec, 2013, diplomsko delo

Opis: V sklopu diplomske naloge smo razvili rešitev za centralizirano upravljanje blogov. Spletna aplikacija je namenjena uporabnikom večjega števila blogov, ki si želijo poenostaviti delo z blogi. Uporabili smo odprtokodno ogrodje Laravel, ki je razvito v programskem jeziku PHP. Podrobneje smo predstavili blog, njegovo zgodovino, vrste blogov in sisteme, ki omogočajo bloganje. Predstavili smo še centralizirano upravljanje in spletne storitve, ter potek izvedbe izdelave naše rešitve. Pri tem smo pridobili koristne izkušnje pri izgradnji kompleksne programske rešitve.
Ključne besede: blog, centralizirano upravljanje, spletne storitve, spletna aplikacija, PHP, Laravel
Objavljeno: 13.09.2013; Ogledov: 1405; Prenosov: 120
.pdf Celotno besedilo (1,61 MB)

Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici