| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
VPLIV INOVACIJ ZA STANOVALCE LAMBRECHTOVEGA DOMA
Sandra Krajnc, 2010, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Pred pisanjem diplomskega seminarja sem si postavila hipoteze, ki sem jih po pogovoru s strokovno delavko potrdila. V veliko veselje mi je bilo prepletanje znanja, ki sem ga pridobila s teorijo inoviranja in spoznanj o inovacijskih pristopih v Lambrechtovem domu. Tako sem s pomočjo pogovora dobila vpogled tudi v delo in življenje v domu, torej v področje, ki ga predhodno nisem poznala. Z gotovostjo lahko rečem, da me je institucionalno življenje v domu presenetilo. Nisem si predstavljala, da je življenje v domu naravnano navzven in hkrati k vsakemu posamezniku. Mnenja, predlogi, pohvale in graje so del vsakdanjika, ki pripomorejo k uresničevanju zastavljenega poslanstva doma. Konkurenca je vedno večja in k zapolnitvi praznih postelj pripomore tudi nenehno inoviranje in ustvarjalnost zaposlenih. To pomeni, da morajo zaposleni pri svojem poslovanju nenehno ustvarjati, raziskovati in spodbujati inovacije. Inovacije predstavljajo nov izdelek ali storitev, lahko pa gre tudi samo za to, da se izdelek ali storitev bistveno izboljša. Prav zaradi tega sem mnenja, da je inovativnost ključnega pomena za vsako podjetje ali organizacijo, s tem pa se povečuje tudi konkurenčna prednost na trgu. Pri pisanju diplomskega seminarja sem se osredotočila tudi na inovacijo, ki so jo v Lambrechtovem domu začeli uvajati leta 2010 in sicer gre za evropski projekt imenovan E-qalin. Pri takšnem projektu gre predvsem za dvig kakovosti življenja starostnikov, kakovost bivanja, oskrbe in nege, dela, izobraževanja, socialnih storitev in predvsem krepitev zadovoljstva zaposlenih. S projektom E-qalin ustanova po treh letih uspešnega, ustvarjalnega razmišljanja in inoviranja pridobi certifikat kakovosti, kar pomeni, da se s tem povečuje konkurenčnost in primerljivost z drugimi domovi, prav tako pa se izboljšuje kakovost za vse uporabnike kakor tudi za zaposlene. Projekt prinaša v Lambrechtov dom veliko ustvarjalnosti ter novih inovacij, ki bodo koristne tako za uporabnike doma kot tudi za zaposlene.
Ključne besede: Ustvarjalnost, invencija, potencialna inovacija, inovacija, projekt E-qalin, Lambrechtov dom, zadovoljstvo stanovalcev, kvaliteta opravljenih storitev.
Objavljeno: 25.01.2011; Ogledov: 1654; Prenosov: 134
.pdf Celotno besedilo (6,67 MB)

2.
MOTIVACIJA ZAPOSLENIH V LAMBRECHTOVEM DOMU
Slavica Auguštin, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi raziskujemo, kako pomemben je vpliv motivacije zaposlenih za opravljanje dela in posledično na samo zadovoljstvo stanovalcev v Lambrechtovem domu. Še posebej smo želeli opozoriti, kako so pomembni za institucijo, v kateri delajo ter opravljajo težko in odgovorno delo, zaposleni, katerih delo je v celoti posvečeno ljudem, ki jih oskrbujejo ter koliko je pomembna pozitivna delovna klima, ki vlada v timu za zadovoljstvo vseh, tako zaposlenih kot stanovalcev in uporabnikov storitev. V anketno raziskavo, katere namen je bila identifikacija vrednot, ki jim zaposleni pripisujejo največji pomen in zadovoljstvo s trenutnimi motivacijskimi pristopi, so bili vključeni zaposleni na oddelku za zdravstveno nego Lambrechtovega doma. Ugotovljeno je bilo, da zaposleni dajejo velik pomen odnosom s sodelavci in nadrejenimi, velik motivacijski dejavnik pa sta jim tudi samostojnost pri delu in dobri delovni pogoji ter razmere za delo. Anketiranci so izrazili tudi željo po večjem zaupanju in medsebojnem povezovanju ter možnosti, da bi jim vodje oziroma vodstvo bolj prisluhnili ter jih za dobro opravljeno delo tudi pohvalili. Čeprav zelo malo anketirancev vidi možnost napredovanje v tej službi, so v večini srednje zadovoljni s plačilom za delo, ki ga nadgradi pogost občutek moralnega zadoščenja. Največja motivacija pa so zanje zanimivo delo in dobri medsebojni odnosi s sodelavci. Raziskava je pokazala, da je za višjo učinkovitost in zadovoljstvo zaposlenih potrebno še dodati nekaj pozitivnih vzgibov in se z nekaj nematerialnih ukrepov lahko zadovoljstvo v Lambrechtovem domu še poveča.
Ključne besede: Lambrechtov dom, zaposleni, motivacija, motivacijske teorije, zadovoljstvo z delom, medsebojni odnosi
Objavljeno: 02.07.2013; Ogledov: 697; Prenosov: 81
.pdf Celotno besedilo (1,50 MB)

3.
IZBIRA KLICNEGA SISTEMA ZA SESTRE V DOMU ZA STAREJŠE
Emilija Hribernik, 2016, diplomsko delo

Opis: Živimo v času, ko so podjetja vse bolj informacijsko in komunikacijsko napredna. Čedalje več pozornosti namenjajo temu, da so čim bolj prepoznavna na trgu. Zdravstvo je ena izmed najbolj dobičkonosnih in zelo hitro rastočih panog na svetu, v okvir le-tega pa uvrščamo tudi domove za starejše. V diplomskem delu je obravnavan sestrski klicni sistem v Lambrechtovem domu za starejše. Izpostavljene so rešitve treh različnih podjetij na slovenskem trgu za sestrski klicni sistem. V nadaljevanju je predstavljen Lambrechtov dom in proces dela znotraj organizacije. Podrobneje je predstavljena analiza poslovnih zahtev podjetja in težave ter nezadovoljstvo zdravstveno negovalnega kadra s trenutnim sestrskim klicnim sistemom. Predstavljeni so tudi kriteriji, na podlagi katerih smo se odločili za izbiro novega sestrskega klicnega sistema, ki bi bil za nas sprejemljiv in na koncu izbrali najboljšega ponudnika izmed analiziranih. Na trgu je konkurenca zelo močna in na razpolago so zelo dobre rešitve podjetij sestrskih klicnih sistemov, samo vedeti moramo, kaj si želimo in kakšne so naše potrebe.
Ključne besede: Sestrski klicni sistem, informacijski sistemi, Lambrechtov dom, delovni proces, informacijska podpora.
Objavljeno: 20.06.2016; Ogledov: 423; Prenosov: 7
.pdf Celotno besedilo (1,46 MB)

Iskanje izvedeno v 0.05 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici