| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 9 / 9
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Razvoj in izdelava sistema za interaktivno upravljanje procesov montaže
Marko Šnajder, 2018, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomskega dela je bil izdelava in razvoj delovne interaktivne montažne mize, ki pomaga operaterju v industriji pri sestavi izdelka in ga tako vodi skozi proces montaže. Opravljen je bil pregled že obstoječih tovrstnih sistemov in na podlagi le-teh se je rodila zamisel o izboljšanju in nadgraditvi takšnega sistema. Sistem, opisan v diplomskem delu, se razlikuje od obstoječih sistemov in sicer v uporabi novejših tehnologij, kot so zasloni na dotik, relativno novih mikrokrmilnikih s funkcijo brezžične povezave ter drugačnih pristopih pri oblikovanju konstrukcije interaktivne montažne mize. Pri tem je vredno omeniti, da je celoten voden proces montaže, voden skozi monitor na dotik.  
Ključne besede: proces montaže, zaslon na dotik, brezžična povezava, konstrukcija
Objavljeno: 19.10.2018; Ogledov: 374; Prenosov: 51
.pdf Celotno besedilo (1,09 MB)

2.
Nadzor varnosti v inteligentni hiši
Gregor Golčer, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena izvedba mikrokrmilniškega sistema za nadzor varnosti v inteligentni hiši. Sistem lahko zaznava nevarne pline in gibanje v prostoru. Za identifikacijo uporabnika smo uporabili čitalnik prstnih odtisov. Varnostni sistem je možno upravljati preko LCD zaslona na dotik. V stanju alarma smo uporabnika obveščali preko zvočne sirene, na daljavo pa smo ga obveščali preko GSM modula, ki je posredoval alarmno sporočilo na mobilni telefon. V primeru izpada omrežne napetosti se sistem napaja preko akumulatorja. Dodali smo odklopno vezje, ki preprečuje prekomerno izpraznitev akumulatorja. Izdelali smo prototip varnostnega sistema, ki smo ga preizkušali v različnih režimih delovanja, in izvedli meritve porabe energije, avtonomije ter zanesljivosti sistema.
Ključne besede: varnostni sistem, prstni odtis, GSM modul, mikrokrmilnik, LCD zaslon na dotik, nadomestno napajanje
Objavljeno: 27.10.2016; Ogledov: 963; Prenosov: 93
.pdf Celotno besedilo (3,51 MB)

3.
ELEKTRONSKO POSLOVANJE IN MOBILNE NAPRAVE
Metka Belna, 2013, diplomsko delo

Opis: M-poslovanje je veja e-poslovanja, ki pa z razliko od e-poslovanja poteka preko mobilnih naprav, z uporabo brezžičnega mobilnega interneta. Brezžični mobilni internet je danes razvit že do takšne mere, da presega zmogljivosti klasičnega interneta. Govorimo že o četrti generaciji brezžičnih mobilnih omrežij, ki jih na kratko imenujemo 4G. Storitve m-poslovanja so še posebej privlačne zato, ker jih lahko uporabimo kjerkoli in kadarkoli, saj omogočajo stalno brezžično internetno povezavo, hkrati pa brez mobilnih naprav skoraj nikoli ne zapustimo doma. Še posebej priljubljeni sta spletno mobilno nakupovanje in mobilno bančništvo. Mobilno nakupovanje omogoča enostavno brskanje med izdelki ter primerjanje in iskanje čim ugodnejših cen proizvodov. Tako se vedno bolj uveljavlja tudi aktivnost potrošnikov, imenovana showrooming, kjer potrošniki obiščejo fizično prodajalno za ogled izdelkov, nato kar v trgovini s svojo mobilno napravo preverijo spletno ponudbo izdelka in ker je ta večinoma na spletu dostopen po ugodnejši ceni, izdelek naročijo, fizično prodajalno pa zapustijo praznih rok. Največkrat uporabljene mobilne naprave v namene m-poslovanja so pametni telefoni in tablični računalniki, ki so v zadnjih letih širom sveta dosegli neizmerno visoko stopnjo prodaje, kar je v veliki meri pripomoglo k revolucionarnem razvoju m-poslovanja v zadnjem letu. M-poslovanje zaradi svoje praktičnosti, preprostosti, obsežne ponudbe aplikacij in storitev ter krajevne in časovne neomejenosti, imenujemo za poslovanje prihodnosti. Podjetji Amazon.com in Apple Inc. sta se zgodaj zavedli pomembnosti m-poslovanja, zato sta ga do danes že razvili v veliki meri, vendar pa še najdaljno aktivno razvijata inovativnosti, ki jih bosta v prihodnosti lahko ponudile potrošnikom.
Ključne besede: m-poslovanje, tablični računalnik ali tablica, pametni telefon, pisalo ali pero za zaslon na dotik, m-bančništvo, m-oglaševanje, POS terminal
Objavljeno: 18.03.2016; Ogledov: 1238; Prenosov: 119
.pdf Celotno besedilo (1,24 MB)

4.
IZGRADNJA IN AVTOMATIZACIJA SUŠILNICE SUHOMESNATIH IZDELKOV IN SADJA
Jure Kukovič, 2015, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obsega spoznavanje s postopkom sušenja sadja in suhomesnatih izdelkov za osebno rabo. Za avtomatizacijo postopka sušenja je bil izbran krmilnik Omron in ustrezni vhodno-izhodni moduli. Za potrebe sušenja je bil izdelan uporabniški vmesnik, ki je deloval na dotik občutljivem zaslonu. Na koncu je bil celotni sistem testiran in preizkušen v realnem času. V diplomski nalogi so zbrana vsa potrebna navodila, ki so lahko v pomoč pri programiranju ter izvedbi podobnega projekta.
Ključne besede: Programirljivi logični krmilnik (PLK) Omron, zaslon na dotik, programiranje PLK, komunikacijske povezave, izdelava komore
Objavljeno: 04.06.2015; Ogledov: 1587; Prenosov: 451
.pdf Celotno besedilo (2,86 MB)

5.
REGULACIJA KROGLE NA PLOŠČI S POMOČJO ZASLONA OBČUTLJIVEGA NA DOTIK
Jernej Kolbl, 2014, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo govori o regulaciji krogle na plošči s pomočjo zaslona občutljivega na dotik. Regulacija je implementirana na mikrokrmilniku, s katerim krmilimo dva servomotorja, ki skrbita za nagib plošče v dveh smereh. Na plošči imamo zaslon občutljiv na dotik, s pomočjo katerega odčitavamo položaj krogle, ki jo reguliramo v točno določeni točki. V diplomskem delu je predstavljen postopek modeliranja sistema, načrtovanja regulatorja in programiranja vseh potrebnih segmentov za delovanje na končnem fizičnem modelu. Na koncu smo program preizkusili na fizičnem modelu in v prilogo dodali delujoč program za naš sistem.
Ključne besede: mikrokrmilnik, servomotor, zaslon občutljiv na dotik, regulacija, modeliranje in identifikacija
Objavljeno: 17.11.2014; Ogledov: 1131; Prenosov: 97
.pdf Celotno besedilo (3,07 MB)

6.
UPORABA POSPEŠKOMETRA ZA RAČUNALNIŠKE IGRE NA MOBILNI NAPRAVI
Blaž Krpan, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: V okviru diplomske naloge smo izdelali preprosto računalniško igro, ki teče na mobilni napravi z operacijskim sistemom android. Igralec mora z nagibanjem mobilne naprave pripeljati kroglico po labirintu do cilja. Delo mu otežujejo luknje, v katere kroglica ne sme pasti, in ledene površine, na katerih je nadziranje kroglice oteženo zaradi manjšega trenja. Igra ima menije, po katerih se sprehajamo z dotikanjem zaslona. Na voljo so različni labirinti, lestvica najboljših rezultatov za posamezen labirint in pomoč pri igranju. Igra je popestrena z glasbo v ozadju in zvočnimi efekti, ki jih lahko vklopimo ali izklopimo. Omogočena je še kalibracija pospeškometra. V uvodnem delu diplomske naloge pregledamo trenutno stanje na področju mobilnih naprav. Na kratko je predstavljen operacijski sistem android. V nadaljevanju je opisana priprava razvojnega okolja na računalniku in mobilni napravi. Predstavljena je struktura razvite aplikacije. Sledi opis razvoja računalniške igre, ki vključuje pripravo projekta, razvoj programskega ogrodja in igre. Opisani so moduli, ki tvorijo programsko ogrodje, in igralna logika. Igra je programirana v javi. Izpeljan je tudi fizikalni model za obnašanje kroglice. Model upošteva kotalno trenje kroglice in trke z ovirami. V diplomi so opisani matematični postopki za izračune in simulacijo gibanja kroglice. Nekaj besed je namenjenih še programu za izdelavo labirintov, po katerih usmerjamo kroglico. V zaključnem delu naloge so predstavljeni rezultati preizkušanja in analize razvite računalniške igre, sklepno poglavje pa nakazuje smernice za nadaljnji razvoj.
Ključne besede: računalniške igre, mobilna naprava, pospeškometer, zaslon, občutljiv na dotik, java, android
Objavljeno: 22.09.2011; Ogledov: 1667; Prenosov: 128
.pdf Celotno besedilo (4,75 MB)

7.
INFRARDEČI ZASLON NA DOTIK
Sebastijan Cerkvenič, 2010, diplomsko delo

Opis: V tej diplomski nalogi je opisan sistem zaslona na dotik, ki deluje na principu infrardeče svetlobe. Namen je bil poiskati in izvesti najbolj cenovno optimalno izvedbo infrardečega zaslona na dotik, prikazati različne možne načine delovanja ter s pomočjo matematičnih algoritmov povečati razločljivost zaznavnja. Naloga se deli na dva dela in sicer na strojni del oz. fizično izdelavo infrardečega senzorja dotika in na računalniški del oziroma programsko izvedbo.
Ključne besede: zaslon na dotik, infrardeči senzor, infrardeča dioda, mikro kontroler
Objavljeno: 15.07.2010; Ogledov: 1890; Prenosov: 165
.pdf Celotno besedilo (38,15 MB)

8.
9.
Iskanje izvedeno v 0.25 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici