| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 17
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
SISTEM INTELIGENTNE HIŠE
Tomaž Lovrenčič, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavi pojem inteligentne hiše, njene prednosti pred klasičnim modelom hiše, opis delovanja in povzetek že znanih protokolov in izdelkov iz kategorije inteligentnih produktov. Nadaljnje je prikazan in izdelan vzorčni primer sistema inteligentne hiše, kjer vsak od šestih modulov opravlja svojevrstno specifično nalogo. Diplomska naloga podrobno opiše vsak kos strojne opreme ter kasneje še primer programa v zbirniku, ki je naložen na mikrokrmilnik in komunicira s to strojno opremo. Interakcija z uporabnikom se vrši neposredno preko LCD zaslona ali na daljavo s pomočjo GSM modula in AT komand. Avtomatiziranost sistema inteligentne hiše zagotavlja samostojno delovanje, s poudarkom na nadzorom na daljavo preko SMS sporočil pa uporabnika realnočasovno obvešča o morebitnih alarmih, ki se pripetijo v času njegove fizične odsotnosti.
Ključne besede: inteligentna hiša, pametni dom, PIC mikrokrmilnik, sistem varovanja, umetna inteligenca, infrardeči detektor gibanja, LCD prikazovalnik, AT komande
Objavljeno: 17.09.2009; Ogledov: 2731; Prenosov: 423
.pdf Celotno besedilo (3,52 MB)

5.
TRŽENJE VELIKIH LED ZASLONOV V PODJETJU IZID, D.O.O.
Tone Trček, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo je razdeljeno na teoretični in empirični del. Vsebuje pet glavnih poglavij v katerih smo predstavili vse glavne prvine trženjskega komuniciranja in trženjsko komunikacijskega spleta, ki smo jih predstavili s teoretičnimi izhodišči, nato pa smo jih uporabili na primeru prodaje velikih LED zaslonov v podjetju IZID, d.o.o. Na kratko smo predstavili tudi obravnavan izdelek, ki ga tržimo. Zadnji sklop diplomskega dela pa je namenjen analizi raziskav in odgovorom na postavljene hipoteze ter sklepnim ugotovitvam in zaključnemu priporočilu. V diplomski nalogi je prikazan konkreten postopek in način trženja velikih LED zaslonov. Velik LED zaslon predstavlja za kupca relativno drago naložbo, zato je še posebej pomembno, da se trženja le-teh lotimo premišljeno in na pravi način. Ciljni trg, ki ga obravnavamo, predstavljajo slovenske občine. S pomočjo anketnega vprašalnika smo prišli do poceni in tržno zanimivih informacij.
Ključne besede: Velik LED zaslon, Digitalni multimedijski prikazovalnik, Trženje, Oglaševanje, Slovenska občina.
Objavljeno: 20.08.2010; Ogledov: 1789; Prenosov: 164
.pdf Celotno besedilo (3,25 MB)

6.
IZVEDBA BREZKONTAKTNEGA MERILNIKA TEMPERATURE S POMOČJO MIKROKRMILNIKA
Darko Horvat, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je opisana izvedba brezkontaktnega merilnika temperature na osnovi mikrokrmilnika. Cilj je bil, da bi bil merilnik prenosljiv, v kompaktnem ohišju in da bi bil čim bolj kvaliteten. Bistvena komponenta sistema je brezkontaktni infrardeči senzor družine Melexis 90614, ki je bil izbran glede na zahtevo uporabe merilnika v podjetju. Nato smo izbrali še primeren mikrokrmilnik za zajemanje merilnih rezultatov in LCD prikazovalnik za prikaz temperature. Na podlagi tega smo izdelali elektronsko vezje (hardware) ter ustrezen program (software) v razvojnem okolju MPLAB.
Ključne besede: brezkontaktni merilnik temperature, infrardeči temperaturni senzor, mikrokrmilnik, SMB vodilo, LCD prikazovalnik, programiranje v C-jeziku
Objavljeno: 07.04.2011; Ogledov: 2128; Prenosov: 165
.pdf Celotno besedilo (1,66 MB)

7.
RASTERIZACIJA
Žan Močivnik, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga opisuje predstavitev informacij s pomočjo rastrske grafike, različne postopke rasterizacije in rasterizacijske algoritme ter implementacijo rasterizacije na LCD prikazovalnikih. Prikazano je delovanje Bresenhamovega algoritma za črto, krožnico in elipso ter risanje črte v tridimenzionalnem prostoru. Prav tako so vsi liki opisani s pomočjo matematičnih pristopov, algoritmi pa so zapisani s pridihom programskega jezika C++. Naloga opisuje tudi delovanje Wu-jevega algoritma za glajenje robov.
Ključne besede: Rasterizacija, Bresenhamov algoritem, Wu-jev algoritem, glajenje, slikovna točka, LCD prikazovalnik, tekoči kristali, rasterska grafika.
Objavljeno: 18.07.2011; Ogledov: 2759; Prenosov: 213
.pdf Celotno besedilo (2,35 MB)

8.
PRIKAZOVALNIK NA OSNOVI NIHALNEGA GIBANJA
Jernej Polanec, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi opisujemo prikazovalnik na osnovi nihalnega gibanja in vztrajnosti vida. Prikazovalnik je sestavljen s svetlobnimi izvori, mikrokrmilnika, pospeškometra in batariskim napajanjem. Vgrajen program je zasnovan v Programskem jeziku Cin razvojnem okolju Code Vision. Vezje deluje tako, da z nihanjem roke in s svetlobnimi izvori, ki jih krmilita mikrokrmilnik in pospeškometer, ustvarjamo prostorski izpis željenega besedila v zraku. To omogoča posebna lastnost delovanja človeškega vida.
Ključne besede: pospeškometer, prikazovalnik, mikrokrmilnik, vid, MEMS
Objavljeno: 18.01.2013; Ogledov: 1144; Prenosov: 122
.pdf Celotno besedilo (1,27 MB)

9.
POTOVALNI RAČUNALNIK Z GPS
Domen Murn, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena zasnova in izdelava potovalnega računalnika, ki z uporabo sistema GPS prikazuje trenutno hitrost, pot, porabo goriva ter prevožene kilometre vozila. Diplomsko delo je razdeljeno na teoretični in praktični del. V teoretičnem delu je predstavljena kratka zgodovina razvoja sistema GPS in njegovo delovanje. Podrobno so opisane vse periferne naprave, ki smo jih potrebovali za izdelavo potovalnega računalnika z GPS. V drugem, praktičnem delu, je natančno opisano delovanje programa, kateri je napisan v programskem jeziku ANSI C, s pomočjo razvojnega okolja MPLAB X IDE. Predstavljen je tudi izdelan prototip, ki vključuje prikazovalnik na dotik.
Ključne besede: GPS, protokol NMEA, mikrokrmilnik, PIC, MPLAB X IDE, grafična knjižnica, prikazovalnik na dotik, potovalni računalnik
Objavljeno: 08.07.2014; Ogledov: 1232; Prenosov: 95
.pdf Celotno besedilo (2,48 MB)

10.
Vključitev tekstovnega prikazovalnika v sistem vodenja manipulatorja
Sebastjan Ribič, 2016, diplomsko delo

Opis: Na pnevmatski manipulator smo priključili dvovrstični prikazovalnik za upravljanje. Prikazovalnik TD-200 smo priključili na krmilnik SIEMENS S7-200, ki je upravljal z manipulatorjem. S pomočjo krmilne verige, diagrama stanj, pnevmatske sheme in z uporabo programa STEP 7-Micro/WIN smo spisali program in sporočila za izpisovanje dogodkov v sistemu manipulatorja. Komunikacija med krmilnikom in prikazovalnikom je delovala brez težav in testiranje na simulacijski plošči je pokazalo odlične rezultate.
Ključne besede: pnevmatski manipulator, dvovrstični prikazovalnik, TD 200, krmilnik S7-200, STEP 7-Micro/WIN
Objavljeno: 11.04.2016; Ogledov: 595; Prenosov: 57
.pdf Celotno besedilo (4,00 MB)

Iskanje izvedeno v 0.26 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici