| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
KOMUNICIRANJE KAPITALSKE DRUŽBE D.D. V PROCESU ODDAJANJA NEPREMIČNIN V NAJEM
Miha Rihtar, 2010, magistrsko delo

Opis: V magistrski nalogi se bomo osredotočili na komunikacijo zaposlenega na Kapitalski družbi d.d. ob procesu oddajanja nepremičnin, ki so v lasti družbe v najem. Zave-damo se, da je zadovoljstvo najemnika, v veliki meri odvisno od načina komuniciran-ja, kot tudi količine dobljenih informacij, ki so odločilnega pomena za samo realizacijo posla oziroma sklenitev pogodbe o oddajanju nepremičnine v najem. Torej, v nalogi bomo opisovali in čim podrobneje predstavili celoten proces komuniciranja na Kapitalski družbi ob oddajanju nepremičnine v najem, ki zajema pripravo teksta javne objave v okviru zbiranja ponudb za oddajo nepremičnin v najem; izbiro sredstev javnega obveščanja, v katerih bo izvedla javno objavo oddaje nepremičnine v najem; dajanje informacij zainteresiranim najemnikom v zvezi z nepremičnino oziroma izvajanjem postopka oddaje v najem in izvajanje ogledov nepremičnine; poročanje izvršnemu direktorju Sektorja za upravljanje premoženja in upravi družbe o poteku postopka oddaje v najem; priprava predloga upravi družbe o izbiri najemnika nepremičnine; posredovanje podlag za pripravo najemne pogodbe; izvajanje ostalih nalog v zvezi z oddajanjem nepremičnine v najem. Postopek oddajanja naložbenih nepremičnin v najem na omenjeni družbi ureja Navodilo o upravljanju naložbenih nepremičnin KAD, katerega bomo podrobneje predstavili v nadaljevanju same naloge. Izpostaviti moramo, da gre pri oddajanju nepremičnine v najem za dvostranski bila-telarni odnos med najemnikom kot stranko in zaposlenim Kapitalske družbe d.d., odgovornim za oddajo nepremičnin, kot najemodajalcu. Najemnik si že pred osebnim kontaktom ustvari različne predstave o pričakovanem osebnem odnosu. Glede na dejstvo, da sem od 1. 9. 2009 skladno z reorganizacijo Kapitalske družbe d.d. premeščen v Sektor za upravljanje premoženja in je ena izmed nalog, ki jih opravljam tudi upravljanje z nepremičninami, sem imel možnost celoten postopek oddaje nepremičnine v najem izpeljati sam. Torej, moja raziskava temelji na ugotovi-tvah in beležkah nastalih ob procesu dejanske komunikacije pri oddaji nepremičnine v najem. V magistrski nalogi ugotavljamo, da je komuniciranje Kapitalske družbe d.d. v pro-cesu oddajanja nepremičnin v najem ustrezno. Ustreznost opravičujemo in pojasnju-jemo v prvi vrsti z vsemi uspešno oddanimi nepremičninami. Če torej na kratko pov-zamemo ugotovitve raziskave te magistrske naloge lahko navedemo, da gre za ustrezen način komunikacije pri oddajanju nepremičnin v najem, podprt z vso potre-bno informacijsko tehnologijo.
Ključne besede: Ključne besede: nepremičnina, Kapitalska družba d.d., nepremičninski trg, posre-dovanje, najem.
Objavljeno: 04.05.2010; Ogledov: 2271; Prenosov: 87
.pdf Celotno besedilo (1,21 MB)

2.
PREDKUPNE PRAVICE NA NEPREMIČNINAH V JAVNEM INTERESU
Andreja Jeza, 2012, diplomsko delo

Opis: Predkupna pravica je pravica do nakupa stvari, pred drugimi interesenti. Poznamo pogodbeno in zakonito predkupno pravico. Ena najšibkejših oblik omejevanja lastninske pravice na nepremičninah je zakonita predkupna pravica. Pri tej omejitvi se v javnem interesu omejuje promet oziroma razpolaganje z nepremičninami. Javni interes je regularna splošna korist. Zakonita predkupna pravica ne posega bistveno v svobodo lastnikovega razpolaganja, temveč usmerja pravni promet na osebo, ki se glede na javni interes šteje za najprimernejšega lastnika nepremičnine. Zakonita predkupna pravica ne ovira lastnika nepremičnine pri odločitvi, ali bo nepremičnino prodal, temveč vpliva samo na odločitev, komu jo bo prodal. Zakonita predkupna pravica obstaja, dokler velja zakon, ki jo ureja. Pri prodaji nepremičnine mora lastnik nepremičnine (predkupni zavezanec) najprej preveriti, če njegova nepremičnina leži na območju predkupne pravice. Če nepremičnina leži na območju predkupne pravice, je prodajalec dolžan nepremičnino najprej ponuditi predkupnemu upravičencu. Predkupni upravičenec pa se mora v določenem roku izjaviti, ali bo nepremičnino kupil ali ne. Če se odloči, da je ne bo kupil, lahko lastnik nepremičnino proda drugi osebi, vendar pod enakimi ali zase ugodnejšimi pogoji, kot jih je ponudil predkupnemu upravičencu.
Ključne besede: Ključne besede: predkupna pravica, zavezanec, upravičenec, nepremičnina, občina, država, lokalna skupnost.
Objavljeno: 16.05.2012; Ogledov: 1544; Prenosov: 196
.pdf Celotno besedilo (434,83 KB)

Iskanje izvedeno v 0.08 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici