| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
POSEBNOSTI PROGRAMSKE REŠITVE DATALAB PANTHEON TM ZA RAČUNOVODJE V TURIZMU
Anja Polajžer, 2009, diplomsko delo

Opis: Da bi lahko turistične agencije uspešno zagotavljale in izvajale turistične storitve potnikom, morajo vlagati v osebnost in znanje zaposlenih, ter nenehno posodabljati programski paket, ki ga uporabljajo. V današnjem času, času sprememb je bistveno, da podjetje izbere takšen poslovno-informacijski sistem, ki upošteva inovacije na tržišču in zakonodajo. PANTHEONTM je primeren za vsako dejavnost. Glede na to, da je univerzalen poslovni informacijski sistem, ponuja rešitve tudi za turistične agencije. Zaradi njegove poenostavljene uporabe lahko turistične agencije dosledno vodijo poslovanje, prihranijo tako čas kot tudi znižajo stroške, obenem pa so lahko konkurenčnejši na trgu. Funkcionalnosti izpeljanke Atlantida omogočajo vnos rezervacij (s pomočjo že prej pripravljenih šifrantov), kreiranje lastnih produktov, kjer agencija nastopa kot organizator, pregled prodaje za posamezni produkt, pregled plačila kupcev, kreiranje računov, blagajniških prejemkov/izdatkov iz rezervacije, izpis vseh potrebnih dokumentov (voucher, najavo, pogodbo), omogoča pa tudi podporo za prenos dokumentov v različne formate in pošiljanje le-teh po elektronski pošti. Stroški potovanj in izletov se lahko razdelijo na stroškovne nosilce in tako je mogoče v vsakem trenutku spremljati njihovo gibanje. Na podlagi tega pa ugotoviti kakšna je razlika v ceni. Podatki se v PANTHEONTM vnašajo samo enkrat, polnijo eno podatkovno bazo, ter se avtomatsko prenašajo v pomožne in temeljne računovodske evidence z ustreznimi davčnimi stopnjami, konti in ostalimi podatki za pravilno računovodsko evidentiranje.
Ključne besede: Ključne besede: informacijski sistem, celovite informacijske rešitve (ERP), računovodski informacijski sistemi (AIS), turistična agencija, turizem, modul.
Objavljeno: 15.12.2009; Ogledov: 2406; Prenosov: 351
.pdf Celotno besedilo (465,82 KB)

2.
UVAJANJE CELOVITE INFORMACIJSKE REŠITVE NA PRIMERU REŠITVE GOSOFT 2000
Bojan Rupnik, 2012, diplomsko delo

Opis: Dandanes potrebujejo podjetja in organizacije za uspešno poslovanje ERP rešitve, ki so ena izmed ključnih sestavin poslovanja. Ampak je izdelava programske opreme ERP zelo draga. Podjetje oziroma organizacije ne izdelujejo svojih rešitev sami, zato takšno delo pustijo strokovnjakom, da jim uvedejo rešitev, predvsem ker bi sami porabili preveč časa, stroškov, itd. Zato se je pred odločitvijo, katero rešitev bi uporabljali v podjetju ali organizaciji potrebno posvetiti sami uvedbi in cilju projekta in nato izbrati najboljšo rešitev. Za izboljšanje poslovanja z ERP rešitvijo, se je odločil tudi javni zavod Psihiatrična bolnišnica Vojnik. Izbrali so rešitev GoSoft2000. Uvedbo ERP rešite so se lotili previdno in z upoštevanjem korakov za uspešno uvedbo. Rezultat tega je bila uspešna uvedba ERP rešitve - GoSoft2000, ki je javnemu zavodu prinesla številne koristi.
Ključne besede: Ključne besede: celovite informacijske rešitve, ERP, uvajanje ERP, GOinfo, GoSoft2000, Psihiatrična bolnišnica Vojnik
Objavljeno: 13.12.2012; Ogledov: 1766; Prenosov: 136
.pdf Celotno besedilo (1014,04 KB)

3.
TRENDI CELOVITIH INFORMACIJSKIH REŠITEV
Sandi Podhostnik, 2013, diplomsko delo

Opis: Razvoj informacijske tehnologije je vzrok, da se je ta razmaknila iz zasebnega tudi v poslovno okolje. Podjetja tako ugotavljajo, da lahko s pomočjo informacijske tehnologije bistveno doprinesejo k poslovanju. Na trgu se v ta namen pojavljajo različne aplikacije, ki lahko izboljšajo katerega izmed procesov v podjetju, kot tudi celi paketi aplikacij, namenjeni celotnemu poslovanju, ki nosijo ime rešitve ERP. Če povzamemo oba dela diplomskega seminarja, smo v teoretičnem delu spoznali rešitve in trende rešitev ERP, v praktičnem pa predstavili trende treh različnih podjetij in jih primerjali med seboj. Odločili smo se za tri glavne ponudnike, ti so SAP, Oracle in Microsoft. V ključnem delu diplomskega seminarja smo trende razdelili v štiri skupine in nato ugotovili, da so razlike med trendi izbranih ponudnikov zelo majhne. Kljub vsemu pa to ni odločilen kriterij, na podlagi katerega bi se stranka odločila za določenega ponudnika.
Ključne besede: Ključne besede: • Celovite informacijske rešitve (CIR) • Rešitev ERP • Trendi • x – ERP • Zunanje izvajanje • Storitev na zahtevo (SaaS) • Vertikalizacija • Globalizacija • Mobilnost
Objavljeno: 06.11.2013; Ogledov: 1142; Prenosov: 131
.pdf Celotno besedilo (563,99 KB)

Iskanje izvedeno v 0.07 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici