| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
ANALIZA RAZVOJNIH PRILOŽNOSTI TURIZMA IN NJEGOVE PROMOCIJE V ZGORNJI SAVINJSKI DOLINI
Sonja Ramšak, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga, Analiza razvojnih priložnosti turizma in njegove promocije v Zgornjesavinjski dolini, je razdeljena na štiri poglavja. V prvem poglavju smo opredelili področje in opisali problem raziskave, namen, cilje in osnovne trditve. Navedli smo tudi predpostavke in omejitve raziskave, ter metode, ki smo jih uporabili v diplomski nalogi. V drugem poglavju smo pojasnili pojem promocije ter predstavili njene instrumente. Prav tako pa smo navedli, kako potekata informiranje turistov in promocija v Zgornjesavinjski dolini. Tretje poglavje smo namenili razvoju turizma v Zgornjesavinjski dolini, ki vsebuje podatke o turističnem razvoju ter njeno ponudbo, ki vključuje naravne in kulturne danosti, šport in rekreacijo, nastanitvene zmogljivosti, kulinariko, festivale in kulturne prireditve. Navedli smo tudi organizacije, ki se ukvarjajo s promocijo turizma v Zgornjesavinjski dolini in opredelili njihove naloge. Izvedli smo tudi SWOT analizo turizma, ki prikazuje prednosti slabosti, priložnosti in pomanjkljivosti Zgornjesavinjske doline. V četrtem poglavju smo analizirali rezultate anketne in komentirali njene rezultate. S pomočjo ankete smo prišli do spoznanja, da so turisti premalo obveščeni o turističnem dogajanju in ponudbi v Zgornjesavinjski dolini, vzrok pa je iskati v slabi promociji in slabem promocijskem gradivu. Razmere bi se uredile, če bi bilo na voljo dovolj finančnih virov ter če bi turistične agencije sodelovale in bi turističnim povpraševalcem predstavile turistični produkt tako da bi vsebovala informacije in ponudbi celotne Zgornjesavinjske doline.
Ključne besede: KLJUČNE BESEDE: Zgornjesavinjska dolina, promocija turizma, razvoj turizma, SWOT analiza, analiza ankete.
Objavljeno: 23.08.2010; Ogledov: 1935; Prenosov: 343
.pdf Celotno besedilo (3,33 MB)

2.
KULTURNOZGODOVINSKI VIDIKI ŠOLSTVA V MEŽIŠKI DOLINI
Vesna Bukovec, 2013, diplomsko delo

Opis: POVZETEK V diplomskem delu z naslovom Kulturnozgodovinski vidiki šolstva v Mežiški dolini so na pregleden in strnjen način predstavljeni splošni zgodovinski pogoji, v katerih je nastajalo šolstvo Mežiške doline. Na kratko je povzeta zgodovina šolstva v slovenskem prostoru, ki je neposredno in posredno vplivala tudi na oblike šolske dejavnosti na območju Mežiške doline, ter nekoliko specifičen nastanek oz. razvoj posameznih šol vse do današnjih dni. Posebej je predstavljena še sedanja mreža šol ter nekatere institucije povezane s šolstvom. V diplomskem delu je bila pri uporabi in interpretaciji virov izvedena deskriptivna metoda, pri opisovanju zgodovinskih dejstev in dogodkov, kjer smo opisovali daljno in bližnjo preteklost pa zgodovinska metoda.
Ključne besede: Ključne besede: Mežiška dolina, osnovne šole, srednje šole, vrtci, ostale šole, sedanja mreža šol, institucije povezane s šolstvom.
Objavljeno: 17.07.2013; Ogledov: 932; Prenosov: 166
.pdf Celotno besedilo (924,36 KB)

Iskanje izvedeno v 0.06 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici