| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 18
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Fazna inverzija v emulzijskih sistemih z monomeri tiolov in alkenov
Jan Marko, 2019, diplomsko delo

Opis: V tem diplomskem delu predstavljamo poskus ustvarjanja fazne inverzije v emulzijskem sistemu z monomeri tiolov in alkenov z visokim deležem notranje faze. Preizkušali in opisali smo dejavnike, ki vplivajo na porazdelitev faz v emulziji. Tako smo najprej spreminjali volumski delež notranje faze, nato masni delež surfaktanta in na koncu še temperaturo vodne kopeli, v kateri se je nahajal reaktor z emulzijo. Fazno inverzijo smo poskušali ustvariti v emulziji monomerov 1,6-heksandiol diakrilat in pentaeritritol tetrakis (3-merkatopropionat), pri čemer po polimerizaciji kot končni produkt dobimo visoko porozen polimer. V iskanju ustreznih pogojev za nastanek tega pojava smo spreminjali delež surfaktanta Pluronic L121, delež vodne faze, ki jo je predstavljala razredčena raztopina kalcijevega klorida heksahidrata, in temperaturo vodne kopeli. Zatehte monomerov in iniciatorja Irgacure 819 ter pogoji fotopolimerizacije in hitrost mešanja emulzije so bili tekom eksperimenta vedno enaki. S pomočjo vrstičnega elektronskega mikroskopa (SEM) smo preverili, pri katerih pogojih priprave dobimo namesto tipične strukture poliHIPE strukturo, kjer so praznine in zapolnjena mesta obrnjena. Uspelo nam je ustvariti monolit s črvičasto strukturo, ki nakazuje začetek fazne inverzije.
Ključne besede: polimer, poliHIPE, poroznost, tiol-en klik polimerizacija, fazna inverzija
Objavljeno: 10.10.2019; Ogledov: 447; Prenosov: 40
.pdf Celotno besedilo (2,98 MB)

2.
Vpliv akrilatov na strukturo kopolimernih mrež akrilat/tiol
Anja Raner, 2017, diplomsko delo

Opis: V okviru diplomske naloge smo preučevali vpliv akrilatov, kot so 1,6-heksandiol diakrilat, divinil adipat, etilen glikol dimetakrilat, trimetilol propan triakrilat, na tvorbo poroznih kopolimernih materialov po principu tiol-en klik polimerizacije, z uporabo emulzij z visokim deležem notranje faze. Zanimalo nas je, kako se spreminjata struktura mrež in poroznost monolitov, glede na uporabo posameznega akrilata, ter kakšna je stabilnost emulzij. Pripravili smo HIP emulzije, pri katerih smo kot monomera s tiolnimi skupinami uporabili pentaeritritol tetrakis(3-merkatopropionat) oz. trimetilol propan tris(3-merkatopropionat) in kot akrilatne monomere z vinilnimi skupinami 1,6-heksandiol diakrilat, divinil adipat, etilen glikol dimetakrilat, trimetilol propan triakrilat. Pri pripravi emulzije z visokim deležem notranje faze smo variirali z uporabo različnih akrilatnih monomerov ter deleža vodne faze. Surfaktant (Pluronic L121) in iniciator (Irgacure 819) sta bila v primeru vseh emulzij enaka, enaki so bili tudi pogoji fotopolimerizacije ter hitrost mešanja emulzije. Rezultat so bile stabilne emulzije, ki po fotopolimerizaciji vse niso tvorile tipične poliHIPE strukture. Z vrstično elektronsko mikroskopijo smo preučili morfologijo vzorcev in v nekaterih primerih opazili pojav fazne inverzije. Materiale smo analizirali tudi z uporabo FTIR spektroskopije in elementne analize ter s pomočjo teh dveh metod preučili kemijsko sestavo monolitov, saj nas je zanimala vsebnost žvepla v vzorcu. Analiza nam je pokazala, da med teoretičnimi vrednostmi in vrednostmi pridobljenih z analizo, ne pride do bistvenih odstopanj. Opravili smo tudi analizo poroznosti po principu adsorpcije/desorpcije plina po BET metodi. S pomočjo masne bilance smo izračunali tudi izkoristek polimerizacije. Zanimalo nas je, zakaj je prišlo do fazne inverzije ter zakaj, kljub stabilnim emulzijam in uspešni polimerizaciji, nismo dobili tipičnih poliHIPE struktur.
Ključne besede: polimer, emulzija z visokim deležem notranje faze, tiol-en klik polimerizacija, poliHIPE, fazna inverzija
Objavljeno: 14.09.2017; Ogledov: 802; Prenosov: 188
.pdf Celotno besedilo (7,12 MB)

3.
POROZNI POLIMERI IZ ALIFATSKIH URETANSKIH DIAKRILATOV
Davor Bezget, 2014, diplomsko delo

Opis: Na osnovi monomera alifatski uretanski diakrilat (AUD) smo želeli z uporabo emulzij sintetizirati porozne poliHIPE materiale. Zaradi različne uporabe poliHIPE materialov je pomembno, da poskušamo sintetizirati le te z različnimi monomeri. Posledično dobimo različne kemijske in fizikalne lastnosti. Ker so določeni poliHIPE materiali trdi in krhki, smo želeli sintetizirati bolj prožen material. V kombinaciji z alifatskim uretanskim diakrilatom smo uporabljali tudi stiren, divinil benzen, divinil adipat in tetratiol (pentaeritritol tetrakis(3-merkaptopropionat)). Sintezo smo izvajali v steklenem reaktorju. K organski fazi, ki so jo sestavljali monomeri, surfaktant, topilo in iniciator smo po kapljicah dodajali vodno fazo, ki jo je predstavljala deionizirana voda z raztopljenim kalcijevim kloridom. S pomočjo propelerskega mešala smo pri 300 obr/min po 60 min dobili emulzijo. Za polimerizacijo te emulzije smo uporabljali dva različna postopka; termično polimerizacijo in fotopolimerizacijo. Polimere smo čistili z etanolom in destilirano vodo. Monolite, ki smo jih dobili s termično polimerizacijo, smo čistili v Soxletovem aparatu. Vzorce smo sušili v digestoriju, nekatere tudi v vakuumskem sušilniku. S spreminjanjem sestave organske faze smo želeli dobiti porozen poliHIPE monolit. Stabilnost emulzije in polimerizacija je bila v večina primerih uspešna. Problem pa je nastal, ker so se monoliti v času sušenja zelo krčili. Kemijsko sestavo vzorcev smo spremljali s FTIR spektroskopijo. Za nas najpomembnejši signali so bili za vezi N-H, C-O, C=O. Ti signali nam dokazujejo vsebnost alifatskega uretanskega diakrilata v vzorcu. Strukturo vzorcev smo analizirali s SEM mikroskopijo. Te posnetke smo naredili s posušenimi vzorci in z vzorci, ki se še niso sušili. Polimerizacija stabilnih emulzij je uspela, vendar so SEM posnetki pokazali, da večina vzorcev nima tipične poliHIPE morfologije. Vzorec, ki je imel samo 5% vsebnost alifatskega uretanskega diakrilata je pokazal lepo poliHIPE strukturo. Prvi cilj, uspešna polimerizacija z alifatskim uretanskim diakrilatom, je bil dosežen. Drugi cilj je pa bil sintetizirati poliHIPE material, to pa nam je uspelo samo v primeru z malo vsebnostjo alifatskega uretanskega diakrilata.
Ključne besede: porozni polimeri, emulzije z visokim deležem notranje faze, poliHIPE materiali, emulzijska polimerizacija, klik reakcije, tiol-en polimerizacija
Objavljeno: 03.06.2014; Ogledov: 2168; Prenosov: 290
.pdf Celotno besedilo (3,98 MB)

4.
REŠITVE IN TEHNOLOGIJE ELEKTRONSKEGA PLAČEVANJA
Bojana Ferlič, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi z naslovom Rešitve in tehnologije elektronskega plačevanja smo se osredotočili na elektronsko plačevanje, ki postaja nepogrešljivo v našem življenju. V današnjem času, ko je tehnologija v razcvetu, je elektronsko plačevanje pridobilo na popularnosti. Ne predstavljamo si več življenja brez računalnikov in mobilnikov, ki nam omogočajo številne načine elektronskega plačevanja storitev in izdelkov. Elektronsko plačevanje nam prinaša številne prednosti, ki so predvsem prihranek časa in denarja, pa tudi slabosti, kot so razne zlorabe naših plačilnih instrumentov. Prav tako smo se v diplomski nalogi osredotočili na spletno bančništvo Nove KBM in Nove Ljubljanske banke. Primera, ki smo jih navedli v diplomskem seminarju, dokazujeta, da narašča uporaba spletnih bank in da je za varnost zelo dobro poskrbljeno. To pomeni, da ljudje vedno bolj zaupajo v spletno bančništvo, saj s tem prihranijo čas in denar. Vendar se starejša generacija še vedno poslužuje tipičnega gotovinskega poslovanja, saj jih večina ne zna uporabljati računalnika, kaj šele spletne banke. Primerjava med Bank@Netom in NLB Klikom ni velika, saj obe spletni banki ponujata enake storitve po skoraj enakih cenah. Banke in uporabniki se zavedajo, da bo spletno bančništvo vedno bolj pomembno in da ga bo uporabljalo vse več uporabnikov, zato morajo spletne banke dati velik poudarek na svoji varnosti, saj je varnost na prvem mestu za uporabnika.
Ključne besede: elektronsko poslovanje, elektronsko plačevanje, elektronsko bančništvo, zlorabe, varnost, elektronski plačilni instrumenti, Bank@Net, NLB Klik.
Objavljeno: 23.10.2013; Ogledov: 1200; Prenosov: 184
.pdf Celotno besedilo (2,97 MB)

5.
PRIMERJALNA ANALIZA SPLETNEGA BANČNIŠTVA PROBANKE IN NLB ZA PREBIVALSTVO
Dejan Bunšek, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sem primerjal spletno bančništvo Probanke in NLB za prebivalstvo. Omenjeni sistem se pri Probanki imenuje Prosplet, pri NLB-ju pa NLB Klik. V teoretičnem delu sem raziskal razlike med izrazoma spletna stran in spletni portal, da sem kasneje lažje naredil primerjavo spletnih strani Probanke in NLB-ja. V teoretičnem delu sem prav tako ugotavljal razlike med spletnim bančništvom in elektronskim bančništvom, da ne bi zamenjevali teh podobnih, a različnih pojmov. Spletno bančništvo je namreč ožji pojem od elektronskega in predstavlja le en njegov del. Raziskoval sem tudi spletno bančništvo v Sloveniji, kjer število uporabnikov konstantno narašča. V praktičnem delu sem najprej predstavil Probanko in NLB, nato pa se lotil primerjave njunega spletnega bančništva za prebivalstvo. Primerjava obeh sistemov je pokazala več podobnosti kot razlik, oba pa zajemata vse pomembnejše funkcije, ki jih povprečni uporabnik potrebuje. Lotil sem se tudi varnostnega vidika obeh spletnih bank, kjer ugotovitve kažejo, da je varnostna podpora dobra in da lahko uporabniki veliko naredijo za varnost svojih sredstev, predvsem z lastnim odgovornim ravnanjem in upoštevanjem varnostnih zahtev in navodil bank. Praktični del zajema primerjavo spletnih strani obeh bank, kjer je dobro razvidno, da se banki držita priporočil in kriterijev, ki naj bi jih dobre spletne strani imele.
Ključne besede: Spletno bančništvo, internetna stran, Prosplet, NLB Klik, analiza spletnih strani, analiza spletnih bank.
Objavljeno: 11.10.2013; Ogledov: 1234; Prenosov: 70
.pdf Celotno besedilo (1,31 MB)

6.
TEHNOLOŠKA ZAŠČITA IN VARNOST E-POSLOVANJA V BANKI KOT ELEMENT OPERATIVNIH TVEGANJ
Andreja Neubauer, 2013, diplomsko delo

Opis: Elektronsko poslovanje in spletno bančništvo sta vsakodnevna spremljevalca hitrejšega tempa življenja ljudi in pomenita velik razvoj ter prihodnost plačilnega prometa na finančnih trgih. Uporaba spletnega bančništva hitro narašča, saj banke svojim uporabnikom ponujajo vedno večji izbor storitev, ki so jim na voljo kjerkoli in kadarkoli. Uporabniki zaradi pomanjkanja časa, nižjih stroškov in enostavne uporabe vedno bolj posegajo po spletnem bančništvu. Za banke spletno bančništvo predstavlja znižanje stroškov bančnih transakcij, večjo preglednost in kontrolo ter pridobitev novih komitentov. Prednosti in kakovost spletnega bančništva pa so zagotovljeni le, ko je poskrbljeno za varnost in zaščito uporabe spletnih storitev. Pri uporabi spletnega bančništva se uporabljajo zaupni osebni podatki, za katere uporabniki želijo, da so varno zaščiteni. Zato vsak posameznik sam kot tudi banke morajo varovati podatke, da bi se obvarovali pred nezaželenimi zlorabami in tveganji. Veliko posameznikov še ne zaupa spletnim storitvam in še vedno dajejo prednost bančnemu okencu in osebnemu poslovanju. Predvsem gre tukaj za ljudi starejše generacije, ki še ni tako informacijsko izobražena. Kot se je izkazalo so največji uporabniki spletnega bančništva mladi, ki spletne storitve uporabljajo skoraj vsakodnevno. Hitrejši tehnološki razvoj in vedno večja iznajdljivost ljudi predstavljata naraščujočo pretnjo spletnemu bančništvu. Za banke veliko nevarnost predstavljajo operativna tveganja, kot posledica napak pri izvajanju notranjih procesov, napak ljudi ali delovanja sistemov in zaradi zunanjih dejavnikov. Operativna tveganja lahko za banke pomenijo propad, saj so v zgodovini prav ta krivec za velike bančne izgube. Potrebno je poskrbeti za učinkovito spremljanje in obvladovanje tveganj ter kakovostno varnostno politiko in zaščito bank. Še bolj kot zaščita bank je pomembna zaščita uporabnikov. Operativnih tveganj v bankah ni mogoče stoodstotno odpraviti, je pa možno njihove učinke zmanjšati. Zato banke z najnovejšo tehnologijo za zagotavljanje varnosti, ustrezno varnostno politiko in njenim izvrševanjem želijo vzpostaviti varno spletno poslovanje. S tehnološko zaščito, rešitvami za zagotovitev varnosti in s kombinacijami različnih instrumentov, ki omogočajo varno spletno poslovanje, želijo banke uporabnikom ponuditi najvarnejšo možnost. V prvi vrsti pa je za varno uporabo spletnega bančništva odgovoren uporabnik, ki mora sam skrbeti za pravilno hrambo gesel in digitalnih potrdil ter računalniške in programske opreme. NLB je imetnik visokokakovostne varnostne politike in zaščite uporabnikov, ki v koraku z najnovejšimi standardi skrbi za zaščito in varnost e-poslovanja preko storitev Proklik in Klik. Svoje storitve je zavarovala z varnostnimi elementi, ki jih uspešno nadgrajuje ter omogoča varnejši dostop za uporabnika. NLB skuša svoje uporabnike ozaveščati o aktualnih nevarnostih ter jih spodbuja k skrbni rabi njihovih storitev. Varnost na spletu ni nikoli stoodstotna in je zato uporabniki ne smemo jemati z levo roko.
Ključne besede: Spletno bančništvo, operativno tveganje, nevarnosti spletnega bančništva, varnostna politika, tehnološka zaščita, rešitve za zagotovitev varnosti, NLB Proklik, NLB Klik.
Objavljeno: 10.07.2013; Ogledov: 1748; Prenosov: 121
.pdf Celotno besedilo (1,10 MB)

7.
PRIMERJAVA SPLETNIH MEST NLB KLIKA IN SKB NET- A
Sara Sarjaš, 2012, diplomsko delo

Opis: Naša tema diplomskega seminarja je primerjava spletnih mest NLB Klika in SKB NET-a. Za to temo smo se odločili z razlogom, da spoznamo storitve internetnega bančništva in kakovost spletnih mest, saj živimo v času, ko bomo vedno bolj pogosto začeli uporabljati bančne storitve in je praktično, da se seznanimo tudi z internetnim bančništvom. V diplomskem seminarju smo raziskali, kaj so spletna mesta in jih opisali. Podrobneje smo si ogledali kakovost spletnih mest, da smo pozneje lahko primerjali spletni mesti NLB Klika in SKB NET-a. Pogledali smo si portale in raziskali tudi to področje. Bistvenega pomena je bilo internetno bančništvo, saj sta NLB Klik in SKB NET storitvi internetnega bančništva pri bankah. Ugotovili smo, da uporaba internetnega bančništva z leti narašča. To pomeni, da ljudje vedno bolj zaupajo v ta sistem in da imajo vedno manj časa, da bi obiskali poslovalnice bank in tam čakali v vrsti Preden smo primerjali spletna mesta, smo se malo poglobili v posamezno banko in njihove storitve. Pogledali smo, kaj nudita NLB Klik in SKB NET, kaj so pogoji za njuno uporabo in kaj kateri nudi. Na koncu smo se osredotočili na primerjavo njunih spletnih mest in ugotovili, da ne prihaja do velikih razlik, razen v pogojih načina uporabe in v določenih pripomočkih, ki so lahko koristni. Vse banke in uporabniki bančnih storitev se zavedajo, da bo internetno bančništvo vedno bolj koristno in da bo vedno več uporabnikov bančnih storitev koristilo ta način, zato bodo banke morale dajati velik poudarek na storitve internetnega bančništva in vlagati v razvoj kakovostnih spletnih mest.
Ključne besede: Internetno bančništvo, spletna mesta, analiza spletnih mest, portali, NLB Klik, SKB NET.
Objavljeno: 17.12.2012; Ogledov: 3849; Prenosov: 158
.pdf Celotno besedilo (1,01 MB)

8.
PRIMERJAVA E-BANČNIŠTVA TREH NAJVEČJIH SLOVENSKIH BANK
Laura Fišer, 2012, diplomsko delo

Opis: Zametki informacijske tehnologije segajo že v čas pred našim štetjem. Konec 19. stoletja je prinesel pomembne izume, kot so telefon, radio … Resne začetke mikroelektronike, računalnikov in telekomunikacij pa uvrščamo v čas okrog leta 1970. Pojem internet, ki ga lahko opredelimo kot ogromno globalno mrežo, pa lahko uvrstimo v leto 1982. Internet je posegel v vse sfere družbe, nepogrešljiv je tudi v znanosti, politiki, šolstvu, zdravstvu, ekonomiji … Internet je močno posegel tudi po bančništvu in nam omogoča novo realnost poslovanja z bankami. Danes za banke elektronsko bančništvo ne predstavlja več konkurenčne prednosti, pač pa nujno obliko za obstoj na trgu. Omogoča nam udobnejše in hitrejše opravljanje storitev kjerkoli in kadarkoli. Prednosti elektronskega bančništva se kažejo predvsem v prihranku časa, ni nam potrebno spremljati odpiralnega časa bank, prihranimo nekaj živcev, ker se nam ni treba prebijati skozi čakalne vrste, imamo realen vpogled na bančno stanje, smo sproti obveščeni o prilivih in odlivih ipd. Pomanjkljivosti pri spletnem bančništvu lahko nastanejo predvsem pri zagotavljanju potrebne računalniške opreme in nestabilni povezavi na internet. Ključen dejavnik tega modernega poslovanja pa predstavljata varnost in zaupnost podatkov, česar se zavedajo tudi banke, ki skušajo kar se da hitro posodabljati svoje operacijske sisteme in uporabljati najvarnejšo tehnologijo, ki zagotavlja skoraj popolno varnost, žal pa ne absolutne varnosti. Okolje, v katerem delujejo banke, je dinamično in spremenljivo, zato se morajo banke prilagajati spremenljivemu okolju, če želijo ostati uspešne. Na primeru treh vodilnih slovenskih bank – NLB d. d., Nova KBM d. d. in Abanka Vipa d. d. – smo ugotovili prav to, da je vsem trem bankam težko slediti potrebam potrošnikov, kaj šele biti konkurenčni. Vse banke se na svoj način trudijo prilagajati, kar se kaže tudi v podobnostih njihovih storitev.
Ključne besede: elektronsko poslovanje, elektronsko bančništvo, oblike elektronskega bančništva, varnost elektronskega poslovanja, NLB Klik, Bank@Net
Objavljeno: 27.11.2012; Ogledov: 1657; Prenosov: 221
.pdf Celotno besedilo (963,89 KB)

9.
PRIMERJALNA ANALIZA VARNOSTNIH MEHANIZMOV SPLETNEGA BANČNIŠTVA NLB D.D. IN NOVE KBM D.D.
Damir Kontrec, 2011, diplomsko delo

Opis: S hitrim razvojem interneta se je marsikatera storitev prenesla tudi v virtualni svet. Leto 1997 je bilo prelomno za spletno bančništvo na slovenskem trgu, saj je to storitev začela ponujati banka SKB. Danes pa živimo v času, kjer praktično vse banke ponujajo storitev spletnega bančništva. Kljub dobri ponudbi bank, pa ta storitev pri nas ni tako zelo uveljavljena. Raziskave kažejo, da smo v primerjavi z evropskimi državami na repu razpredelnice. Videti je, da bodo banke morale poiskati nove, bolj zanimive pristope s katerimi bodo pritegnile svoje komitente k uporabi te storitve. Dejstvo je, da z uporabo spletnega bančništva pridobi tako banka, kot komitent. Živimo v času, ko je čas dragocena dobrina, tako lahko z uporabo tovrstne spletne storitve veliko prihranimo, saj ni čakalnih vrst, storitev pa je na voljo 24 ur na dan. Eden izmed glavnih razlogov, zakaj se ne poslužujemo storitve v večji meri, je vprašanje varnosti. Na spletnih straneh bank, lahko najdemo vsa potrebna navodila za varnejše opravljanje spletnih storitev. Mehanizmi, s katerimi se banke poslužujejo, da bi zagotovile največjo varnost, se med sabo razlikujejo. Vredno je izpostaviti možnost osebnega sporočila ter možnost obveščanja preko SMS sporočila pri vstopu v NLB Klik ali ob opravljeni transakciji pri Bank@Netu. Z omejitvijo dnevnega ali mesečnega limita pa uporabnik omeji porabo sredstev na računu. Pri Novi KBM so se odločili za zanesljivo obliko overjanja z enkratnimi gesli, ki jih generira identifikacijska kartica SecureID. Z uporabo enkratnih gesel, se uporabnik dodatno zaščiti pred krajo gesla, ki je v tem primeru brezpredmetna, saj se za ponoven vstop generira novo, unikatno geslo. Dvomi glede varnosti se manjšajo, a ne bodo nikoli izginili. Absolutne varnosti na spletu nam ne more nihče zagotoviti, tako je tudi pri spletnem bančništvu. Tako morajo banke znova in znova posodabljati in odpravljati napake pri aplikacijah, ki se ugotovijo med uporabo. Za našo varnost na spletu pa lahko naredimo največ mi sami. Na internetu je dosti virov, kjer lahko najdemo navodila za varnejšo uporabo spleta, na nas samih pa je, če bomo naredili korak v pravo smer in se ustrezno izobrazili na tem področju.
Ključne besede: Spletno bančništvo, razvoj, ZEPEP, Varnostni mehanizmi, varnost, šifriranje, digitalni certifikat, protokol za varen prenos podatkov, požarni zid, NLB, Nova KBM, NLB Klik, Bank@Net
Objavljeno: 19.01.2012; Ogledov: 2652; Prenosov: 203
.pdf Celotno besedilo (1,38 MB)

10.
E-BANČNIŠTVO: PREDSTAVITEV, PRIKAZ UPORABE IN PRIMERJAVA SPLETNIH BANK NLB KLIK IN BANK@NET
Miha Šalamun, 2011, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: V diplomskem seminarju sem s proučitvijo strokovne literature in informacijami dostopnimi na svetovnem spletu ter z lastno primerjavo in analizo proučil spletno bančništvo v Sloveniji na primeru dveh spletnih bank NLB Klik in Bank@Net. V začetku sem opredelil spletno bančništvo, podal prednosti in slabosti, predstavil varnost, načine varovanja in zaščite spletnega bančništva ter statistiko uporabe v Sloveniji. V nadaljevanju sem predstavil značilnosti dobrih in slabih spletnih strani ter njihove pomanjkljivosti in slabosti. Diplomski seminar sem nadaljeval s predstavitvijo dveh slovenskih spletnih bank NLB Klik in Bank@Net. Opisal sem, kaj navedeni banki nudita, predstavil minimalne zahteve za uporabo, podal praktični prikaz uporabe in predstavil vse možnosti uporabe. V zadnjem poglavju sem izvedel primerjavo glede na uporabnost, vizualni izgled, varnost in ceno.
Ključne besede: spletno bančništvo, spletne strani, varnost, zaščita, načini varovanja, statistika uporabe, NLB Klik, Bank@Net, prikaz uporabe
Objavljeno: 11.07.2011; Ogledov: 3109; Prenosov: 252
.pdf Celotno besedilo (2,35 MB)

Iskanje izvedeno v 0.24 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici