| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
KADROVSKA FUNKCIJA V PODJETJU RAFINERIJA MARIBOR, D.O.O.
Sandi Osvald, 2009, diplomsko delo

Opis: POVZETEK Pomen kadrov v organizacijah se spreminja. V sodobnem poslovnem okolju je uspeh podjetja odvisen od zaposlenih. Dobro izbrani kadri predstavljajo konkurenčno prednost, zato bi v svoji diplomski nalog rad opozoril na pomembnost izbire in razvoja kadrov ter kadrovsko problematiko. Diplomsko delo je vsebinsko razdeljeno na dva dela. V prvem delu sem se osredotočil na teoretične razlage pojmov, ki obravnavajo kadrovsko funkcijo in delo s kadri. V drugem (empiričnem) delu pa sem predstavil proces ravnanja s človeškimi viri v podjetju Rafinerija Maribor, d.o.o. od prvega stika s podjetjem do zaposlitve ter nadaljnjega uvajanja in izobraževanja.
Ključne besede: KLJUČNE BESEDE - kadrovska funkcija - organizacija - razvoj kadrov - vodenje
Objavljeno: 04.06.2009; Ogledov: 2177; Prenosov: 203
.pdf Celotno besedilo (348,92 KB)

2.
RAZVOJ KADROV V AGROMEHANIKI D.D.
Marjana Belehar, 2009, diplomsko delo

Opis: POVZETEK V kolikor želi biti podjetje v današnjem svetu uspešno, se mora zavedati hude konkurence in nepredvidljivega, ter hitro spreminjajočega se okolja. Prepoznavanje poslovnih priložnosti in spreten odziv nanje so pomembna postavka uspešnega podjetja. Predvsem mora podjetje uporabiti raznovrstne ukrepe, če želi uspešno poslovati. Uspešnost podjetja je odvisna od smotrnega usklajevanja in razvijanja različnih virov, to je od kadrovskih, finančnih, tržnih in tehnoloških virov, kar pa je odvisno od začrtanih ciljev. Kadrovski viri oziroma človek so postali vedno bolj konkurenčna prednost današnjih podjetij. Marsikatero podjetje se še tega ne zaveda dovolj. Prav zato ostajajo nedojemljiva za spremembe in ukrepe na tem področju, ter ne izrabljajo in ne razvijajo zmožnosti zaposlenih. Omenjena problematika nas je vodila v raziskavo kadrovskih problemov v podjetju Agromehanika d.d. Diplomsko delo je sestavljeno iz treh delov. V prvem delu smo teoretično predstavili pomen razvoja kadrov in podjetje. V drugem delu smo prikazali rezultate ankete izvedene v podjetju. Poudarek je na primerjavi mnenj med delničarji podjetja in ostalimi zaposlenimi glede kadrovske politike podjetja in razvoja kadrov. V zaključku podajamo predloge, za katere menimo, da bi jih v podjetju kazalo upoštevati. obsega predlagano rešitev
Ključne besede: KLJUČNE BESEDE · Kadrovanje · Razvoj kadrov · izobraževanje
Objavljeno: 16.07.2009; Ogledov: 1950; Prenosov: 194
.pdf Celotno besedilo (424,84 KB)

3.
UVEDBA LETNIH RAZGOVOROV V PODJETJE BISNODE D.O.O.
Vesna Mrazić, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen sistem uvajanja letnih razgovorov v podjetje Bisnode d.o.o. Diplomsko delo je razdeljeno na tri glavna poglavja. V prvem poglavju so opredeljena teoretična izhodišča letnih razgovorov, njihov namen in cilji, pogoji za učinkovito izvedbo, vsebina, potek, problemi pri izvedbi in motivacijski učinki letnih razgovorov. V drugem poglavju je predstavljeno podjetje Bisnode d.o.o., funkcija upravljanja s človeškimi viri in podrobnejše faze uvajanja letnih razgovorov v podjetje. V zadnjem, tretjem poglavju je predstavljena raziskava o zadovoljstvu zaposlenih s prvimi, uvajalnimi letnimi razgovori. V raziskovalnem delu naloge je bila ugotovljena koristnost uvedbe letnih razgovorov v podjetje. Na osnovi rezultatov iz anketnega vprašalnika so bile podane ugotovitve in predlogi za nadaljnje delo.
Ključne besede: KLJUČNE BESEDE: - razvoj kadrov - ciljno vodenje - letni razgovor - vodja - sodelavec
Objavljeno: 17.07.2009; Ogledov: 3123; Prenosov: 531
.pdf Celotno besedilo (1,51 MB)

4.
PRENOVA SISTEMA IZOBRAŽEVANJA V ZDRAVSTVENEM DOMU LJUBLJANA
Slađana Božić, 2009, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo z naslovom Prenova sistem izobraževanja v Zdravstvenemu Domu Ljubljana (ZDL) je nastalo na osnovi osemletne delovne dobe v ZDL. S tem magistrskim delom sem preučila obstoječi način izobraževanja in razvoja kadrov v ZDL. Struktura magistrskega dela je prilagojena cilju in namenu dela. Razdeljena je na osem poglavij, ki so členjena na podpoglavja. Uvodno poglavje je namenjeno predstavitvi predmeta obravnave, osnovnih ciljev in namena ter metod proučevanja. V drugem poglavju opredeljujem pojem razvoja kadrov, vlogo in pomen, načrtovanje kariere in elemente načrtovanja kariere. V tretjem poglavju sem se osredotočila na dejavnosti izobraževanja in usposabljanja zaposlenih. Četrto poglavje se nanaša na predstavitev Zdravstvenega doma Ljubljana, njegovo zgodovino, predstavitev vodstva in pomembnejših organov ZDL. Poglavje se zaključi z predstavitvijo kadrovske strukture zaposlenih v ZDL. Sledi analiza izobraževanja v ZDL. Peto poglavje razpravlja o informacijah, pridobljenih iz Letnih poročil za leta 2007/2008 in Kadrovskega plana za leto 2009 ter intervjuja z vodjo kadrovske službe Zdravstvenega doma Ljubljana. Nadaljuje se z obravnavo obstoječega načina organizacije izobraževanja in planiranja izobraževanja. V šestem poglavju je predstavljena raziskava določenih elementov izobraževanja v ZDL, v kateri so predstavljeni rezultati mnenjske ankete zaposlenih. V sedmem poglavju so opredeljeni predlogi izboljšav, povezana so vsa teoretična izhodišča in rezultati raziskovanja ter podana priporočila v zvezi z izobraževanjem in razvojem kadrov v ZDL. V osmem poglavju so zbrane sklepne misli, ki se navezujejo na teoretična izhodišča, dobljene rezultate in podana priporočila v zvezi s prenovo sistema izobraževanja v ZDL.
Ključne besede: Ključne besede: • izobraževanje, • razvoj kadrov, • usposabljanje, • model izpopolnjevanja zaposlenih.
Objavljeno: 15.12.2009; Ogledov: 2049; Prenosov: 235
.pdf Celotno besedilo (1,31 MB)

5.
PROCES ZAPOSLOVANJA KADROV V MANJŠEM PODJETJU
Nataša Zupančič, 2009, diplomsko delo

Opis: Zaposlovanje kadrov v manjšem podjetju ima pogosto številne posebnosti. Del teh posebnosti izhaja že iz zakonskega okvira, ki omogoča majhnim podjetjem prilagojene rešitve, povezane z naravo njihovega poslovanja. V tem diplomskem delu predstavljamo splošen oris procesa zaposlovanja kadrov in posebej značilnosti za manjša podjetja (zakonsko ureditev, vsebinske značilnosti in podobno). V empiričnem delu podrobno analiziramo ta proces v manjšem podjetju, ki se ukvarja z igralniško dejavnostjo in gostinstvom — od načrtovanja obsega in strukture potrebnih kadrov do dejanske zaposlitve in praktičnega usposabljanja na delovnem mestu. Na osnovi te analize predlagamo nekaj rešitev, s katerimi bi izboljšali delovanje na tem področju. Vsebina empiričnega dela je zasnovana na neposrednih praktičnih izkušnjah, saj je avtorica diplomskega dela v tem podjetju zadolžena za izvajanje kadrovske dejavnosti.
Ključne besede: KLJUČNE BESEDE: proces zaposlovanja kadrov, manjše podjetje, licenca, igralniška dejavnost
Objavljeno: 07.01.2010; Ogledov: 2909; Prenosov: 466
.pdf Celotno besedilo (307,15 KB)

6.
Razvoj kadrovskih virov vzdravstveni negi
Jože Lozinšek, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je proučevan pomen načrtovanja in razvoja kadrovskih virov za uspešno delovanje neke organizacije. Glavni namen je bil ugotoviti, kdo je dejansko odgovoren za razvoj posameznega zaposlenega v neki organizaciji. Zanimalo nas je tudi, kako je z razvojem kadrov na področju zdravstvene nege. Na podlagi študija literature je bilo dognano, da je za svoj razvoj v veliki meri odgovoren posameznik sam, vendar pa do razvoja ne more priti, če organizacija ni razvojno naravnana, in da je razvoj kadrovskih virov v zdravstveni negi v veliki meri povezan s finančnimi sredstvi, ki sta jih posameznik in organizacija pripravljena vložiti v razvoj. Ugotovljeno je bilo tudi, da je v zdravstveni negi posebno pomembno permanentno izobraževanje, ker se stroka hitro razvija. Izobraženost in znanje izvajalcev zdravstvene nege bo pomembno vplivalo na pridobivanje samostojnosti in avtonomnosti stroke. Znanje pridobivamo v različnih oblikah formalnega in neformalnega izobraževanja. Zdravstvena nega zahteva profesionalno specifična znanja in spretnosti ter veliko mero humanosti, občutenja in razumevanja.
Ključne besede: Ključne besede: organizacija, načrtovanje, razvoj kadrov, izobraževanje, zdravstvena nega.
Objavljeno: 10.06.2010; Ogledov: 1671; Prenosov: 328
.pdf Celotno besedilo (362,41 KB)

7.
ZAPOSLOVANJE DELAVCEV V GOSTINSTVU PODJETJA HIT D.D.
Iris Soban, 2010, diplomsko delo

Opis: POVZETEK V diplomski nalogi smo predstavili stanje zaposlovanja kadrov na področju gostinstva v goriški regiji ter v podjetju Hit d. d., s posebnim poudarkom na analiziranju vzrokov o primanjkljaju gostinskega kadra. Dotaknili smo se področja deficitarnih poklicev in problematike pridobivanja ustreznih kadrov. Gostinska dejavnost se srečuje z velikimi kadrovskimi težavami, ki pa se bodo glede na razmere v poklicnih in tehniških gostinskih šolah še zaostrovale. Na tem področju bo zato potrebno zagotoviti večjo promocijo gostinskih poklicev, predvsem med mladimi. Zagotoviti je potrebno tudi dejansko boljše delovne pogoje zaposlenih v tej dejavnosti, v segmentu njihovih plač in nagrajevanju uspešnosti. Z analizo raziskovalnih vprašanj smo ugotavljali, kje se problem začne pojavljati ter zakaj dejansko nastaja.
Ključne besede: KLJUČNE BESEDE • deficitarni poklici • gostinska dejavnost • zaposlovanje kadrov
Objavljeno: 21.06.2010; Ogledov: 2277; Prenosov: 257
.pdf Celotno besedilo (623,05 KB)

Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici