| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 39
Na začetekNa prejšnjo stran1234Na naslednjo stranNa konec
1.
Primerjalna analiza vtičnikov za spletno trgovino za cms joomla
Jan Bogataj, 2020, diplomsko delo

Opis: V teoretičnem delu diplomskega dela smo na kratko predstavili CMS Joomla in metodologijo testnega pristopa razvoja informacijskega sistema. V raziskovalnem delu smo raziskali in opisali tri najpogosteje uporabljene vtičnike za spletno trgovino za CMS Joomla in za vsakega izdelali SWOT-analizo. Na osnovi rezultatov smo izbrali najboljšega in izdelali delujočo testno spletno trgovino ter izvedli testni nakup izdelka.
Ključne besede: Joomla, XAMPP, SWOT-analiza, vtičniki trgovanja, spletna trgovina
Objavljeno: 10.03.2020; Ogledov: 453; Prenosov: 94
.pdf Celotno besedilo (2,66 MB)

2.
Primerjalna analiza razvoja spletnega mesta v različnih sistemih za upravljanje vsebin
Tina Časar, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili sistem za upravljanje vsebin (krajše tudi CMS), ki velja za priljubljeno orodje za izdelavo spletnih strani brez posebnega tehničnega znanja. Ob pregledu sistemov, smo glede na tržni delež izbrali tri najbolj priljubljene WordPress, Joomla in Drupal. Izvedli smo meritve časa in števila korakov namestitve sistemov na strežnik ter rezultate opisali. Prav tako smo predstavili meritve in ugotovitve, ki smo jih pridobili med razvojem spletnega mesta v prej omenjenih CMS. Čeprav so si omenjeni sistemi za upravljanje vsebin zelo podobni, se razlikujejo v funkcionalnostih, ki smo jih izpostavili v primerjalni analizi.
Ključne besede: Sistem za upravljanje vsebin, WordPress, Joomla, Drupal
Objavljeno: 23.11.2019; Ogledov: 503; Prenosov: 62
.pdf Celotno besedilo (962,73 KB)

3.
Analiza in primerjava orodij za razvoj spletnih portalov
Žiga Kramar, 2018, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je bila analiza in primerjava orodij za razvoj spletnih portalov. Najprej smo splošno opisali portale in njihovo uporabo ter nato analizirali štiri različna odprtokodna orodja. Ker je na trgu veliko različnih orodij, smo analizirali prve tri, ki so najbolj uporabljeni in pa eno orodje, ki je manj znano in manj uporabljeno v praksi. Na koncu smo naredili primerjavo med analiziranimi orodji in zapisali sklep.
Ključne besede: portal, wordpress, joomla, drupal, liferay
Objavljeno: 08.10.2018; Ogledov: 435; Prenosov: 75
.pdf Celotno besedilo (1,16 MB)

4.
Prenova spletne trgovine za proizvodno in marketinško podjetje
Klemen Avsec, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi opisujemo izdelavo nove spletne trgovine za podjetje Ekom, d. o. o., ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo filtrov ter mehčalcev za vodo. Trenutna spletna stran podjetja ima statično obliko in predvsem predstavitveno nalogo, zato smo se v sodelovanju s podjetjem odločili za izdelavo nove spletne strani, ki omogoča tudi nakup izdelkov prek spleta. Spletna trgovina bo podjetju omogočila večjo pokritost trga in konkurenčno prednost, saj se število spletnih nakupovalcev povečuje. Želja podjetja je bila, da je spletna stran zasnovana na način, ki omogoča preprosto urejanje vsebine, s čimer bi bili neodvisni od zunanjih izvajalcev in si na ta način znižali stroške. S tem namenom smo primerjali tri sisteme za upravljanje z vsebino in s pomočjo programskega orodja za več parametrsko odločanje DEXi prišli do rezultata, ki nam je pokazal, da je najprimernejši sistem glede na določene parametre OpenCart. V sodelovanju s podjetjem smo nato izdelali načrt spletne strani. Na podlagi odobrenega načrta smo izbrali najustreznejšo predlogo in izdelali spletno trgovino. Prav tako smo poleg SWOT analize stare spletne strani izdelali tudi SWOT analizo nove spletne trgovine in ji dodali še stroškovno in časovno poročilo.
Ključne besede: spletna trgovina, OpenCart, WordPress, Joomla, DEXi, proizvodno in marketinško podjetje
Objavljeno: 26.09.2017; Ogledov: 914; Prenosov: 111
.pdf Celotno besedilo (2,28 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

5.
Izdelava spletne strani za podjetje PHPSOS
Mirko Mrđa, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo opisali razvoj dinamične spletne strani za podjetje PHPsos. Predstavili smo sistem za upravljanje vsebin Joomla, v katerem smo naredili stran, pri čemer smo uporabili ustrezne vtičnike in komponente. Stran smo testirali na lokalnem računalniku s pomočjo spletnega strežnika WAMP. Grafično predlogo smo uredili z urejevalnikom besedila Notepad++. V diplomskem delu smo opisali izvajanje optimizacije spletne strani, ki pripomore k višji uvrstitvi spletne strani v iskalnikih. Predstavili in opisali smo spletno oglaševanje na Facebooku in Google Adwordsu, ki je najbolj učinkovit način oglaševanja, ter orodje Google Analytics, s pomočjo katerega spremljamo spletne statistike. V zaključku so podani SWOT-analiza ter predlogi za morebitni nadaljnji razvoj spletne strani.
Ključne besede: - Sistem za upravljanje vsebin - Joomla - WAMP - Optimizacija spletne strani - Spletno oglaševanje
Objavljeno: 15.05.2017; Ogledov: 852; Prenosov: 122
.pdf Celotno besedilo (2,15 MB)

6.
ANALIZA IN IZBOR PROSTIH SPLETNIH SISTEMOV ZA UPRAVLJANJE Z VSEBINAMI
Miha Gregorič, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Uporaba interneta postaja ena najpomembnejši komunikacijskih sredstev. Spletna stran je osnovni element vsakega podjetja, vedno bolj pa tudi vsakega posameznika. Včasih je bila izdelava spletnih strani zelo dolgotrajen in zahteven proces. Da bi izdelava spletnih strani bila hitrejša, so razvili sisteme za upravljanje z vsebinami (v nadaljevanju CMS). Veliko CMS sistemov je odprtokodnih. Najbolj razširjeni CMS sistemi danes so Joomla, Wordpres in Drupal. Zgradili bomo odločitveni model in jih primerjali med sabo. Uporabili bomo računalniški program DEXi. Namen primerjave je ugotoviti, kateri CMS sistem je najbolj primeren in za katerega uporabnika.
Ključne besede: Sistemi za upravljanje z vsebinami, Joomla, Wordpress, Drupal, DEXi
Objavljeno: 12.10.2016; Ogledov: 620; Prenosov: 79
.pdf Celotno besedilo (2,82 MB)

7.
IZDELAVA SPLETNE TRGOVINE ZA PEKARSKO PODJETJE
Denis Kozjek, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi je opisana izgradnja in delovanje spletne trgovine za pekarsko podjetje Svif servis in trgovina, d. o. o., oziroma drugače poznano tudi kot Sladkač. V zadnjem času se je zanimanje za njihove izdelke na trgu močno povečalo. Podjetje je na spletu že prisotno s statično spletno stranjo, vendar ta ni ravno v koraku s časom, zato smo se odločili, da bomo prenovili obstoječo spletno stran podjetja in na novo uvedli spletno trgovino, za katero smo prepričani, da bo podjetju zagotovila povečanje prepoznavnosti in priljubljenosti na trgu. Spletna trgovina obiskovalcem zagotavlja ažuren pregled celotne ponudbe podjetja in jim ponuja interaktiven način komunikacije s podjetjem v obliki ocenjevanja in komentiranja izdelkov ali preko kontaktnega obrazca. Za podjetje uvedba spletne trgovine pomeni lažje upravljanje svojih izdelkov in njihove zaloge ter ostalih lastnosti, hkrati pa jim omogoča, da dosežejo veliko večji obseg ljudi na različnih trgih. Poleg spletne trgovine smo dodali še nekaj strani, ki predstavljajo dejavnost in način delovanja podjetja. Z namenom poenostavitve upravljanja spletne trgovine smo se odločili za uporabo sistema za upravljanje vsebine. Po temeljiti raziskavi in priporočilih smo izbrali štiri sisteme, ki smo jih med seboj primerjali in na podlagi različnih kriterijev izbrali najprimernejšega. Za spremljanje dejavnosti v spletni trgovini smo v sistem implementirali tudi orodje za analiziranje Google Analytics in s tem naročniku omogočili možnost analiziranja dejavnosti in obnašanja obiskovalcev v spletni trgovini ter posledično nadaljnji razvoj spletne trgovine.
Ključne besede: spletna trgovina, Wordpress, Joomla, Magento, pekarsko podjetje
Objavljeno: 03.10.2016; Ogledov: 894; Prenosov: 134
.pdf Celotno besedilo (3,66 MB)

8.
CMS Joomla! v izobraževanju
Dejan Žmavc, 2016, diplomsko delo

Opis: Danes si več ne predstavljamo življenja brez interneta in prav spletne strani so tiste, katere obiskujemo vsak dan. Včasih je bilo izdelovanje zahtevnih spletnih strani težavno, ampak v sedanjosti ob poplavi različnih CMS, LMS itd. temu ni več tako. Sistemi za upravljanje vsebin (angl. Content Management Systems) so aplikacije, ki omogočajo postavitev dinamičnega spletnega mesta. Osnovna ideja in osnovna prednost teh sistemov je poenostavitev postopkov za izdelavo in vzdrževanje spletnih strani. Uporabnikom omogočajo, da se izognejo programiranju in urejanju kode HTML, hkrati pa nudijo kompleksne rešitve za dodajanje, posodabljanje, strukturiranje, povezovanje, arhiviranje, iskanje in komuniciranje spletnih vsebin. Eden izmed teh je ravno odprtokoden sistem Joomla!, ki je zelo popularen pri nas in v svetu. Šli smo skozi vse različice Joomle, zato smo v diplomskem delu podrobneje predstavili in opisali zadnje različice, njihove razlike, prednosti itd. V Sloveniji obstaja tudi t.i. Slovenska Joomla skupnost, ki je bila včasih pod okriljem Slovenskega izobraževalnega omrežja (SIO) in v tesni povezavi z zavodom Arnes. Predstavljeno je tudi njihovo poslanstvo na področju slovenskega izobraževalnega sistema in e-šolstva. Veliko osnovnih šol, srednjih šol, gimnazij, fakultet ter univerz se poslužuje sistema Joomla, zato smo podrobneje predstavili sam sistem, zgodovino, razvoj ter na primeru predstavili kako se ga namesti. Nato smo ponazorili prve osnovne korake po namestitvi, kako se sistem upravlja ter na kaj je potrebno paziti. Raziskali smo tudi kako se vzpostavi »most« med Joomlo ter sistemom Moodle. Ob koncu smo poiskali še nekaj šolskih spletnih portalov, ki uporabljajo Joomlo ter opravili njihovo analizo. Kriterije za ocenjevanje in analizo smo razvrstili v devet kategorij ter na njihovi podlagi analizirali izbrane portale. Navedli smo tudi primere dobre prakse, značilnosti dobrih spletnih strani ter priporočila za šolske spletne strani. V sklepu diplome smo ponazorili ugotovitve, rezultate ter prihodnost omenjenega sistema.
Ključne besede: sistemi za upravljanje vsebin, CMS, Joomla, internet, dinamična spletna stran, odprtokodna programska oprema, razširitve, izobraževanje, Moodle, analiza izobraževalnih spletnih portalov
Objavljeno: 25.03.2016; Ogledov: 1773; Prenosov: 195 
(1 glas)
.pdf Celotno besedilo (6,67 MB)

9.
PRENOVA SPLETNE STRANI ZA KMETIJO
Uroš Legat, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomska naloga opisuje izdelavo spletne strani za kmetijo, ki se ukvarja s pridelavo sadja. Cilj naloge je bil izdelati spletno stran, kjer bodo obiskovalci našli vse pomembne informacije in bo enostavna za vzdrževanje. Trenutna spletna stran ni ažurna, vsebuje napačne podatke, hkrati pa je zahtevna za urejanje, saj lastnik nima potrebnega znanja. Za izdelavo smo uporabili odprtokodni sistem CMS Joomla. Spletno stran smo najprej izdelali na lokalnem strežniku, za ta namen pa smo uporabili program XAMPP.
Ključne besede: joomla, xampp, odprta koda, sadjarstvo, sistemi za urejanje vsebin
Objavljeno: 25.03.2016; Ogledov: 1051; Prenosov: 165
.pdf Celotno besedilo (2,71 MB)

10.
RAZVOJ SPLETNEGA PORTALA V NADZORNEM CENTRU ZA STORITVE PRI MOBILNEM OPERATERJU
Žiga Vodušek, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Nadzorni center za storitve pri mobilnem operaterju zahteva večizmensko delo, kar otežuje pretok aktualnih informacij. Zaradi velikega števila različnih informacij in novih sistemov, se je v delovnem procesu pokazala potreba po izdelavi spletnega portala, ki bi služil kot baza znanja. Opravili smo obsežno raziskavo na spletu, da smo ugotovili, kakšni so svetovni trendi spletnih strani in s kakšnimi orodji se lotiti same izdelave spletnega portala. Spletni portal smo ustvarili v priljubljenem odprtokodnem sistemu Joomla!, ki smo ga predhodno namestili na lokalni strežnik WAMP. V programu Artisteer smo izdelali spletno predlogo portala. Vsebino na spletnem portal smo oblikovali z razširitvami, ki so že del sistema Joomla!, ali pa smo jih prenesli s spleta. Po izdelavi spletnega portala smo podali še kritično oceno po SWOT analizi, ki služi kot ocena uporabnosti izdelanega spletnega portala. Rešitev na težave obstoječega stanja so zaposleni sprejeli kot dobrodošlo pomoč pri delovnem procesu. Rešitev omogoča pregleden in zanesljiv dotok aktualnih informacij, kar zmanjšuje možnost napak in skrajša odzivni čas.
Ključne besede: Joomla!, WAMP, Artisteer, spletni portal
Objavljeno: 25.02.2016; Ogledov: 763; Prenosov: 77
.pdf Celotno besedilo (10,24 MB)

Iskanje izvedeno v 0.26 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici