| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 21
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
Prenova delovnega procesa v finančni industriji z uvedbo robotske procesne avtomatizacije
Uroš Bečan, 2021, magistrsko delo

Opis: Digitalna preobrazba, robotika, umetna inteligenca, internet stvari (IoT), 3D-tiskanje, robotska procesna avtomatizacija in tehnologija veriženja blokov so nove digitalne tehnologije, ki jih v današnjem času uporabljamo vse pogosteje, saj odločilno prispevajo k spremembi in razvoju družbe ter tudi okolja, v katerem živimo. Robotska procesna avtomatizacija je ena glavnih tehnologij 21. stoletja, ki izrazito vpliva na potekajoči razvoj in razvoj, ki nas še čaka.
Ključne besede: digitalna preobrazba, industrijska revolucija 4.0, finančni procesi, umetna inteligenca, robotska procesna avtomatizacija.
Objavljeno v DKUM: 18.08.2021; Ogledov: 323; Prenosov: 0
.pdf Celotno besedilo (1,54 MB)

2.
Avtomatizacija tehtanja mrežic za akumulatorje : diplomsko delo
David Lorenci, 2020, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je opisana izdelava projekta avtomatizacije tehtanja mrežic za akumulatorje z uporabo tehtalnega terminala in industrijskega krmilnika. Delo vključuje opis posameznih uporabljenih komponent in izvedbo programa z uporabo TIA Portal programskega paketa. Program omogoča izpis delavca, tipa plošče na HMI zaslonu ter samodejno zaznavanje spremembe teže na tehtnici. V kolikor je teža znotraj dovoljenih meja za določen tip plošče, se shrani v podatkovno bazo.
Ključne besede: avtomatizacija, SCADA, HMI, industrijska tehtnica, serijska komunikacija, programirljivi logični krmilnik
Objavljeno v DKUM: 03.11.2020; Ogledov: 277; Prenosov: 59
.pdf Celotno besedilo (3,84 MB)

3.
Snovanje in avtomatizacija varilno manipulacijske linije : magistrsko delo
Uroš Sajko, 2020, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu je predstavljena izdelava varilno-manipulativne celice. Gre za dejansko izveden projekt, ki v prvem delu opisuje zahteve stranke, v drugem delu pa je predstavljena izdelava varilno-manipulacijske linije. Opisani so izdelek in njegovi sestavni deli, varilne mize, na katerih se izdelek izdeluje, ter ključni elementi avtomatizacije. Predstavljeni so elementi varnosti, ki varujejo uporabnike in opremo, ter princip, po katerem delujejo. Opisani so del programa varilnih miz, glavne funkcije, ki se pri tem uporabljajo, in pogoji, ki morajo biti izpolnjeni za varno delovanje. Povzete so tudi naloge operaterja in delavca. Prav tako so opisane težave, ki so se pojavljale, nakar sledi še opis poteka zagona in testiranj.
Ključne besede: Varilno manipulativna celica, avtomatizacija, industrijska varnost, operaterski vmesnik
Objavljeno v DKUM: 06.02.2020; Ogledov: 603; Prenosov: 60
.pdf Celotno besedilo (7,53 MB)

4.
Nadzor in vodenje avtomatizirane varilno- manipulacijske linije : magistrsko delo
Žiga Korošec, 2020, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu je predstavljena avtomatizirana varilno-manipulacijska celica za proizvajanje izdelka Bumerang. Skozi delo smo opisali celoten proces dela od naročila do zagona, saj gre za realni projekt, izdelan za avtomobilsko industrijo. Podrobneje smo obravnavali sistem SCADA in predstavili ključne procese avtomatizacije, ki so bili potrebni za izvedbo projekta. Na podlagi zahtev naročnika smo proučili celotno zasnovo in izdelavo posameznega dela procesa ter določene segmente opisali podrobneje.
Ključne besede: varilno-manipulacijska celica, avtomatizacija, sistemi SCADA, projektiranje, industrijska varnost, robotizacija
Objavljeno v DKUM: 06.02.2020; Ogledov: 652; Prenosov: 58
.pdf Celotno besedilo (8,47 MB)

5.
NAČRTOVANJE ELEKTRIČNEGA DELA STROJA ZA ENOSTRANSKO KALIBRIRANJE PLOŠČ IZ UMETNIH MAS ROTOPLAST 2700D
Matej Čep, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je opisano načrtovanje električnega dela stroja za enostransko kalibriranje plošč iz umetnih mas Rotoplast 2700D. Rotoplast je težak in robusten enostranski kalibrirni stroj s sistemom za kalibriranje plošč ali drugih elementov iz umetnih mas. Kalibriranje se izvaja z namenom pridobitve gladke in ravne površine, saj gredo plošče zatem v nadaljno obdelavo. V nalogi je opisano načrtovanje krmilnih shem z računalniškim orodjem WSCAD, ter izdelava avtomatizacije stroja. Krmilje je izvedeno s Siemensovim krmilnikom iz serije SIMATIC S7-300, ter frekvenčnimi pretvorniki Lenze. Opisano je programiranje stroja, za kar je uporabljeno računalniško orodje Siemens STEP 7. V nalogi so predstavljene električne in mehanske komponente ter njihovo vključevaje v sistem.
Ključne besede: načrtovanje, industrijska avtomatizacija, Siemens Simatic, frekvenčni pretvornik, Lenze
Objavljeno v DKUM: 04.07.2016; Ogledov: 783; Prenosov: 97
.pdf Celotno besedilo (3,37 MB)

6.
IMPLEMENTACIJA KAMER SICK INSPECTOR VISION PRI VODENJU PRODUKCIJSKE NAPRAVE ZA KOKILNI NANOS SPAJKE
Slobodan Stjepanović, 2015, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga predstavlja proces avtomatizacije produkcijske naprave za kokilni nanos spajke, ki je bila zgrajena v podjetju SMM, d. o. o. Diplomsko delo zajema opis sestavnih delov ter spoznavanje funkcionalnosti. Sledi pregled in opis uporabljene strojne opreme s poudarkom na kamerah odločanja in programirljivem logičnem krmilniku (PLC). Prakticni del naloge zajema izdelavo programov kamer z opremo SOPAS Engineering tool ter generiranje blokov z rezultati. Izdelava programov PLC in uporabniških strani HMI panela je v programskem paketu TIA Portal. Na koncu so predstavljeni rezultati testiranj ter podana sklepna misel.
Ključne besede: industrijska avtomatizacija, proizvodna linija, strojni vid, programirljivi logični krmilnik
Objavljeno v DKUM: 30.10.2015; Ogledov: 1093; Prenosov: 107
.pdf Celotno besedilo (13,21 MB)

7.
8.
UPORABA AEG MODULOV MODICON PRI UČENJU PROGRAMIRANJA PLK
Klemen Glušič, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo zajema opis delovanja in programiranja modulov AEG Modicon s PLK Siemens SIMATIC S7-400. Osnovni namen je snovanje učnega gradiva, ki bo izpopolnilo trenutne smernice poučevanja avtomatizacije ter z njo povezanega programiranja PLK. V prvem delu je predstavljen Siemensov krmilnik, njegove lastnosti in namenski programski paket STEP 7, ki se uporablja za upravljanje s SIMATIC opremo. Podrobneje so razčlenjeni moduli AEG Modicon, pri čemer smo za modul ET 706, ki predstavlja proces polnilnice steklenic, napisali uporabniški program. Naposled je zanj predstavljen opis izdelave centralnega nadzornega sistema SCADA, ki je realiziran v programu WinCC.
Ključne besede: Industrijska avtomatizacija, programabilni logični krmilniki, SCADA – centralni nadzorni sistemi, programski jezik STEP 7
Objavljeno v DKUM: 14.02.2013; Ogledov: 1674; Prenosov: 156
.pdf Celotno besedilo (26,84 MB)

9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici