| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 23
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
Storitev interaktivnega spremljanja avdiovizualnih vsebin v okolju IPTV
Luka Banfi, 2022, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu je opisana teoretična zasnova celostne kontekstno prožene interaktivne storitve IPTV, pri kateri imajo uporabniki možnost izražanja, oz. pridajanja različnih čustvenih simbolov v okviru mikro družabnih omrežij ob skupinskem ogledu vsebin IPTV. Opisana storitev se vsebinsko osredotoča na nogomet, saj gre za enega od najpopularnejših športov, ki je zelo priljubljen med uporabniki IPTV. Pri implementaciji praktičnega dela smo se osredotočili na implementacijo uporabniškega vmesnika in komunikacije med strežnikom in odjemalci.
Ključne besede: IPTV, interaktivnost, konvolucijske nevronske mreže
Objavljeno v DKUM: 25.01.2023; Ogledov: 50; Prenosov: 6
.pdf Celotno besedilo (3,56 MB)

2.
Zaznavanje napak v podnapisih v transportnem toku digitalne televizije
Timi Lah, 2017, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu bomo predstavili tehnologije digitalne televizije preko različnih medijev (prizemna televizija, satelitska televizija, IPTV ...). Razčlenili bomo transportni tok digitalne televizije in podali različne formate podnapisov, ki se danes uporabljajo v praksi. V nadaljevanju se bomo poglobili v delovanje optične prepoznave znakov na nivoju knjižnice Tesseract OCR in spoznali različne postopke identifikacije jezika besedila. V sklepnem delu magistrske naloge bomo sestavili programsko opremo, ki bo iz toka digitalne televizije izločila vse sledi podnapisov in prepoznala jezik posamezne sledi.
Ključne besede: digitalna televizija, IPTV, optična prepoznava znakov, podnapisi, identifikacija jezika
Objavljeno v DKUM: 06.03.2018; Ogledov: 1036; Prenosov: 101
.pdf Celotno besedilo (8,17 MB)

3.
Pretočni video v okolju mobilne telefonije
Kristjan Kostrevc, 2017, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Namen projektne naloge je razviti storitev, ki bo zmanjšala digitalno ločnico tako, da bo poenostavila uporabo tehnologije pretočnega videa. V projektni nalogi so opisane osnovne tehnologije za prenos podatkov med dvema stranema in tehnologije za prenos video vsebin. Nato je določena zasnova sistema prenosa video vsebin, ki ji sledijo gradniki sistema uporabljeni pri zasnovi. V zaključnem delu je opisana še implementacija sistema z android aplikacijo in pretakanjem videa na IPTV.
Ključne besede: pretočni video, IMS, digitalna ločnica, mobilna aplikacija, IPTV
Objavljeno v DKUM: 26.01.2018; Ogledov: 948; Prenosov: 77
.pdf Celotno besedilo (858,74 KB)

4.
Storitev videoklica v okolju IMS
David Fišinger, 2017, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Projekt obravnava storitev videoklica v okolju IP multimedijskega podsistema. IMS je arhitekturna rešitev nove generacije, ki omogoča IP storitve in aplikacije. V projektu navedemo primer avdiovizualne komunikacije, implementacijo take rešitve na klientu mobilne aplikacije in pametne IP televizije. Opišemo način, kako pride do vzpostavitve takšne seje in tehnologijo, ki deluje v ozadju. Signalizacijske protokole SIP in SDP, protokol za prenos multimedijske vsebine RTP ter visokozmogljivi knjižnici ZMQ in PJSIP.
Ključne besede: IMS, SIP, videoklic, IPTV
Objavljeno v DKUM: 26.01.2018; Ogledov: 693; Prenosov: 102
.pdf Celotno besedilo (889,40 KB)

5.
Procesiranje vsebin elektronskega programskega vodiča digitalne televizije
Mitja Sekavčnik, 2017, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu predstavimo digitalno televizijo in predhodnice le-te. Posebej se osredotočimo na IP televizijo. Pričakujemo, da se bo v nekaj letih število kanalov na televiziji precej povečalo. Slabost tega je, da uporabnik pri brskanju vsebin izgubi veliko časa, težava je tudi s preglednostjo vsebin. V delu razvijemo vtičnik za multimedijski center, ki obdela vsebine glede na uporabnikove želje in vrne rezultate, ki ustrezajo ključnim besedam. Uporabnik med zadetki izbere njemu ustrezno vsebino.
Ključne besede: digitalna televizija, IPTV, elektronski programski vodič, storitev
Objavljeno v DKUM: 10.11.2017; Ogledov: 1083; Prenosov: 92
.pdf Celotno besedilo (3,16 MB)

6.
RAZVOJ POSLOVNEGA MODELA PONUDNIKA IPTV STORITEV
Simon Bergant, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomska naloga prikazuje obstoječe stanje IPTV-ponudnikov in trende. Trenutno stanje je predvsem zagotavljanje različnih video vsebin končnim uporabnikom. Glede na obstoječe stanje se poizkuša oblikovati nove poslovne modele, ki bi IPTV-ponudniku omogočili ustvarjanje dodatnih prihodkov. Konkurenca na področju IPTV-ponudnikov je zelo velika. prihodki zgolj od preprodaje (distribucije) video vsebin pa so zelo majhni. Diploma preučuje možnosti generiranja prihodkov od prodaje raznih drugih storitev in produktov preko IPTV-omrežij.
Ključne besede: IPTV, Internet service provider (ISP), multicast, trženje
Objavljeno v DKUM: 29.11.2016; Ogledov: 1161; Prenosov: 97
.pdf Celotno besedilo (2,09 MB)

7.
Razvoj in učinki novih storitev IP televizije: Analiza primera družbe za telekomunikacije
Tadej Križovnik, 2016, magistrsko delo

Opis: Internetna televizija (IPTV) je od komercialnih začetkov v 2002-2005 v Sloveniji danes postala prevladujoč način distribucije TV signala. Resnično vrednost IPTV-ju dajejo dodatne funkcionalnosti/storitve, ki uporabnikom omogočajo večji nadzor nad vsebino predvajanja. Razvoj storitev gre naprej v smeri mobilnih rešitev in pametnih naprav. Uporabniki želijo takojšen in vseobsežni dostop do svojih vsebin, ne glede na to ali so doma pred televizorjem, v službi pred osebnim računalnikom ali v lokalu s pametnim telefonom v roki. Živimo v času konvergence omrežij, storitev in naprav, prav tako pa v času ko se morejo operaterji zaradi izzivov trga združevati in vedno znova optimizirati svoje poslovanje. Magistrsko delo oriše razvoj na področju telekomunikacij v zadnjih dveh desetletjih in opozori na izzive, s katerimi se soočajo operaterji. Analizira razvoj novih produktov/storitev in presoja učinke razvojnih in poslovnih odločitev.
Ključne besede: telekomunikacije, dodatne storitve IPTV, konvergenca, fiksne in mobilne storitve, časovni preskok, video na zahtevo, razvoj novega produkta
Objavljeno v DKUM: 03.10.2016; Ogledov: 928; Prenosov: 81
.pdf Celotno besedilo (2,23 MB)

8.
PRINCIP DELOVANJA IN ODPRAVA NAPAK NA SEGMENTU IPTV
Danijel Fekonja, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi predstavljamo storitev IPTV, ki jo preko širokopasovnih povezav in omrežja FTTH danes uporablja veliko število naročnikov. Število uporabnikov IPTV se iz leta v leto povečuje. Poleg raznih primerjav z ostalimi tehnologijami so v nalogi opisane tudi različne tehnologije xDSL, tehnike kodiranja ter prenosna medija, ki se uporabljata za delovanje IPTV. Kot cilj naloge predstavljamo delovanje IPTV, kjer je poleg komunikatorja ter grafičnega vmesnika na njem predstavljena tudi analiza napak ter delovanje IPTV ob uporabi protokola MVR in IGMP snooping.
Ključne besede: IPTV, xDSL, MVR, IGMP, FTTH
Objavljeno v DKUM: 13.09.2016; Ogledov: 684; Prenosov: 88
.pdf Celotno besedilo (2,57 MB)

9.
ZASNOVA SISTEMA ZA PRIPOROČANJE ZA PLATFORMO UMB-SMARTTV
Sandi Baumgartner, 2016, diplomsko delo

Opis: IPTV platforme razpolagajo s stotinami TV kanalov in velikimi količinami multimedijskih vsebin. Posledično so uporabniki vedno bolj obremenjeni s količino informacij, ki jih ne morejo več učinkovito uporabljati. Pomoč uporabnikom lahko prinesejo sistemi za priporočanje, ki se lahko uporabijo na primer za priporočanje novic, glasbe, filmov, restavracij ipd. V diplomskem delu podrobneje predstavljamo sisteme za priporočanje in pristope, ki se uporabljajo za priporočanje predvsem tistih vsebin, ki s čim večjo verjetnostjo določenega uporabnika tudi zanimajo. Na osnovi analize današnjih sistemov predlagamo tudi zasnovo sistema za priporočanje za platformo UMB-SmartTV.
Ključne besede: sistem za priporočanje, IPTV, metoda filtriranja vsebine, metoda filtriranja s sodelovanjem, UMB-SmartTV
Objavljeno v DKUM: 04.07.2016; Ogledov: 931; Prenosov: 88
.pdf Celotno besedilo (3,04 MB)

10.
ZAJEMANJE IN OMREŽNO PREDVAJANJE DIGITALNIH TELEVIZIJSKIH PROGRAMOV
Mario Šepić, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena praktična izvedba sistema za zajemanje in omrežno predvajanje digitalnih televizijskih programov s pomočjo operacijskega sistema Linux. Opisane in naštete so vse potrebne komponente za izvedbo, to so Linux strežnik, DVB-S2 satelitski kanalnik za sprejem satelitskega signala, satelitska antena, programi in skripte, katere uporabljamo.
Ključne besede: digitalna televizija, iptv, linux, prekodiranje video vsebin, pretočne video vsebine
Objavljeno v DKUM: 28.01.2016; Ogledov: 1439; Prenosov: 188
.pdf Celotno besedilo (1,73 MB)

Iskanje izvedeno v 0.14 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici