| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 22
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
VZPOSTAVITEV INTERNETNEGA TV KANALA
Aljaž Urbanc, 2010, diplomsko delo

Opis: Informacijska tehnologija je že toliko napredovala, da lahko že sami vzpostavimo internetni TV kanal. Problem se pojavi, ker je IPTV storitev še dokaj nova in kdor bi se lotil tega projekta, bo za začetek oddajanja programa potreboval prave informacije ter zagotovljen vir dohodka, s katerim lahko pokriješ stroške delovanja oz. oddajanja programa.
Ključne besede: - IPTV - VOD - širokopasovni dostop do interneta - medijske vsebine
Objavljeno: 20.12.2010; Ogledov: 1644; Prenosov: 94
.pdf Celotno besedilo (1,53 MB)

2.
IZDELAVA PODCAST APLIKACIJE ZA PLATFORMO XBMC
Miha Grosek, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavlja izdelavo podcast vtičnika za multimedijsko platformo XBMC. Vtičnik predvaja video in avdio vsebine podcastov Multimedijskega centra Radiotelevizije Slovenija. V nalogi sta opisana teoretično ozadje tehnologij in potek razvoja vtičnika. Opredeljena sta problem in cilj naloge, predstavljen je končni rezultat. Platforma XBMC je nameščena na operacijskem sistemu Microsoft Windows, vtičnik pa je napisan v programskem jeziku Python. Za pisanje programske kode je uporabljen urejevalnik Notepad++, za testiranje vtičnika pa XBMC Media Center, verzija 9.11.
Ključne besede: napredne telekomunikacijske storitve, XBMC, podcast, vtičnik, Python, Net-Top-Box, IPTV
Objavljeno: 06.12.2010; Ogledov: 2577; Prenosov: 208
.pdf Celotno besedilo (2,14 MB)

3.
RAZVOJ SISTEMA VIDEO NA ZAHTEVO
Jernej Bule, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga podrobno predstavlja vse gradnike, ki so potrebni za razvoj sistema »video na zahtevo«. V teoretičnem delu diplomske naloge smo predstavili celoten sistem »video na zahtevo«, ter njegovo funkcionalno vlogo v sistemu IPTV. Predstavili smo tako samo arhitekturo sistema »video na zahtevo«, kot tudi posamezne komponente znotraj sistema. Podrobneje smo opisali tudi standarde tehnologij za prenos, komunikacijske protokole za pretakanje vsebin, ter standarde za ustrezno pripravo avdio in video vsebin. V praktičnem delu smo predstavili sam razvoj lastne rešitve sistema »video na zahtevo«, ter orodja in programske pakete, ki smo jih uporabili pri implementaciji. Predstavili smo komunikacijo »od konca do konca« in sicer med odjemalcem, strežnikom podatkovne baze in video strežnikom. Za dodajanje vsebin v podatkovno bazo smo razvili namensko spletno aplikacijo, ki smo jo implementirali s pomočjo programskega jezika C#. Programska oprema na strani odjemalca je multimedijska platforma XBMC, za video strežnik pa smo uporabili Darwin Streaming Server platformo.
Ključne besede: televizija, video na zahtevo, sistem IPTV, sistem VOD, strežnik VOD, protokol RTSP
Objavljeno: 12.01.2011; Ogledov: 2112; Prenosov: 255
.pdf Celotno besedilo (2,79 MB)

4.
STORITEV IPTV NA OSNOVI IMS
Andrej Bokan, 2011, diplomsko delo

Opis: Televizija je eden najbolj razširjenih medijev. Njeni začetki segajo v leto 1930. Skozi čas se je spreminjala tako kvaliteta prenosa kot tudi način prenosa. S pričetkom IPTV se je pričel tudi razvoj interaktivnih storitev in konvergenca različnih tipov omrežja. To je prineslo integracijo in zlivanje različnih storitev, kot so brskanje po spletu preko televizijskega komunikatorja (set top box, STB), neposredno sporočanje (instant messaging), VoIP (voice over internet protocol), video konference, ter distribucijo večpredstavnostnih vsebin. Za razvoj aplikacij v omrežju naslednje generacije pa je zelo uporabna IMS (IP Multimedia Subsistem) platforma, ki omogoča združen nadzor nad storitvami za različne vrste dostopa in s tem združi internetne in ostale komunikacijske storitve ter fiksna mobilna omrežja. Diplomsko delo predstavlja IPTV sistem in pripadajočo arhitekturo, zahteve in storitve ter IMS sistem in pripadajočo arhitekturo. Predstavljena je tudi skupna arhitektura in uporaba.
Ključne besede: internetni protokol – IP, storitev IPTV, multimedijski podsistem IP – IMS, televizijski komunikator – STB
Objavljeno: 28.06.2011; Ogledov: 1708; Prenosov: 218
.pdf Celotno besedilo (1,98 MB)

5.
IPTV V OMREŽJU IMS
Marko Presker, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obravnava sistem IPTV na osnovi omrežja IMS. Na začetku predstavimo sam sistem IMS, ki nam ponuja vrsto različnih večpredstavnostnih IP storitev. V nalogo je vključena tudi predstavitev arhitekture IMS. Na sistem IMS smo postavili sistem IPTV, ki skupaj z vsemi storitvami sistema IMS in lastnimi storitvami postavlja televizijo v središče dogajanja. Vse storitve povzamemo v posebnem poglavju, kjer jih tudi na kratko opišemo. Na koncu diplomske naloge podamo ideje za nadaljnji razvoj in dodatno vzpodbudimo k razmisleku o razširjeni uporabi te tehnologije.
Ključne besede: IMS, IPTV, protokol IP, protokol SIP, storitve IPTV, OpenIMSCore
Objavljeno: 30.06.2011; Ogledov: 1706; Prenosov: 175
.pdf Celotno besedilo (2,03 MB)

6.
KONCEPT POVEZOVANJA IPTV IN SOCIALNIH OMREŽIJ
Marija Kučiš, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Republika Slovenija na trgu elektronskih komunikacij sodi v sam vrh, saj po številu IPTV-priključkov med članicami Evropske unije zaseda drugo mesto. Facebook je največje svetovno socialno omrežje s stalno rastjo števila uporabnikov. Glavni cilj diplomske naloge je pripraviti koncept povezovanja IPTV z največjim socialnim omrežjem. Opisali bomo, kako deluje sistem IPTV, v kolikšni meri ljudje uporabljajo Facebook in kako je mogoče to dvoje povezati. Z namenom, da bi odgovorili na ta vprašanja, bomo opravili analizo literature in izvedli spletno anketo. V raziskavi bi radi ugotovili, koliko ljudi uporablja tako IPTV-sistem kot tudi spletno socialno omrežje Facebook. Kot trdijo viri, je v Sloveniji več kot 650.000 uporabnikov Facebooka, torej več kot ena četrtina celotnega prebivalstva Slovenije.
Ključne besede: IPTV, socialno omrežje, Facebook, spletne aplikacije
Objavljeno: 25.09.2011; Ogledov: 1667; Prenosov: 77
.pdf Celotno besedilo (2,03 MB)

7.
INTERAKTIVNA TELEVIZIJA IN NJENE DODATNE VSEBINE
Jasmina Klauž, 2011, diplomsko delo

Opis: Kljub črnim napovedim, da bodo klasični mediji, kot je televizija, z uveljavitvijo interneta izumrli se za njeno prihodnost ni potrebno bati, saj se prilagaja in sledi sodobnim trendom. V diplomskem delu predstavljamo IPTV in z njo povezane interaktivne vsebine. Preverjamo, po kakšnih tehnologijah poteka IPTV, kaj se potrebuje za njeno delovanje, predstavljamo interaktivne vsebine in vodilne slovenske ponudnike. V raziskovalnem delu nas je zanimala predvsem uporaba dodatne vsebine, ki zahteva tudi določen napor uporabnika in ni samo enosmerna interakcija z naprej ponujenimi vsebinami.
Ključne besede: IPTV, interaktivnost, VOD, xDSL, FTTx
Objavljeno: 21.12.2011; Ogledov: 7283; Prenosov: 196
.pdf Celotno besedilo (3,37 MB)

8.
Digital broadcasting and new services : invited paper
Žarko Čučej, 2008, izvirni znanstveni članek

Opis: The paper contain brief overview of a recent progress on digital broadcasting development. Main attention is given to the DVB-H standardisation and to possible services which can DVB-H offer. Also the DVB-H support to the IP data casting and IPTV in general is enlightened.
Ključne besede: digital broadcasting, new services, DVB-H, 3G mobile telecommunication, IPTV
Objavljeno: 31.05.2012; Ogledov: 1040; Prenosov: 18
URL Povezava na celotno besedilo

9.
SISTEMI IPTV NA IP MULTIMEDIJSKEM PODSISTEMU
Suzana Kupljen, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava arhitekture sistemov IPTV na IP multimedijskem podsistemu ter pripadajoče storitve in funkcije IPTV na IP multimedijskem podsistemu. Predstavljene arhitekture prinašajo veliko novih funkcionalnosti, ki so podrobneje predstavljene po posameznih enotah. V nalogi je tudi podrobneje opisana arhitektura IP multimedijskega podsistema z ravninami in protokoli. Naloga se zaključuje s storitvami na takšnih arhitekturah.
Ključne besede: : sistemi IPTV, IP multimedijski podsistem, omrežje, storitve
Objavljeno: 23.10.2013; Ogledov: 944; Prenosov: 72
.pdf Celotno besedilo (15,93 MB)

10.
RAZVOJ SISTEMA VSEBIN NA ZAHTEVO NA PLATFORMI XBMC
Matej Mlasko, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi predstavljamo razvoj sistema vsebin na zahtevo na XBMC platformi. V nalogi predstavimo infrastrukturo sistema IPTV, pripadajoče storitve ter module sistema. Za sistem UMB-SmartTV smo razvili tudi nov XBMC vtičnik za pregled lastnih vsebin. Vtičnik omogoča pregled in predvajanje različnih vsebin na sistemu UMB SmartTV, ki jih lahko uporabnik dodaja v bazo sistema. Podatke o vsebinah je mogoče pregledovati glede na želene kategorije: žanr, leto nastanka, režiser, igralci, avtor itd. Poudarek pri razvoju sistema smo namenili čim hitrejšemu iskanju vsebin, kar smo dosegli tudi z razvrščanjem vsebin v kategorije.
Ključne besede: XBMC platforma, IPTV sistem, CoD sistemi, VoD sistemi, DVB sistemi, protokol RTSP, baza MySQL, UMB-SmartTV
Objavljeno: 23.05.2013; Ogledov: 1231; Prenosov: 119
.pdf Celotno besedilo (4,20 MB)

Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici