| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 17
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
ANALIZA IN POTEK PROCESA DISTRIBUCIJSKE LOGISTIKE V PODJETJU ŠTORE STEEL D.O.O.
Sabina Šelekar, 2009, diplomsko delo

Opis: Vprašanje pomembnosti logistike postaja danes zelo aktualno, saj je logistika funkcija, kateri se daje v sodobnih in razvijajočih se podjetjih vedno večji poudarek. Vse od nabave do prodaje proizvodov se podjetje sooča z logističnimi storitvami. Logistika je del vsake funkcije v podjetju in velikega pomena za medsebojno sodelovanje ter povezanost z vsemi ostalimi funkcijami (nabava, proizvodnja, prodaja, finance, informatika …). V diplomskem delu se bomo omejili na podsistem logistike, distribucijsko logistiko, ki bi jo lahko najbolje povezali s funkcijo prodaje. Opisuje pot izdelka iz skladišča podjetja do končnega cilja — kupca. Naloga je razdeljena na teoretični in praktični del. V teoretičnem delu želimo prikazati osnovne značilnosti logistike, podrobno predstaviti distribucijsko logistiko in opisati vse sestavine in elemente le-te. V praktičnem delu pa želimo predstaviti in analizirati potek procesa distribucijske logistike v izbranem podjetju Štore Steel, d. o. o. V prvem poglavju teoretičnega dela bomo na kratko opisali logistiko kot pojem in predstavili vse njene podsisteme. Logistika predstavlja le uvod v naslednje poglavje, kjer bo sledila predstavitev podsistema distribucijske logistike. V naslednjem poglavju, kot smo že omenili, bomo opisali distribucijsko logistiko in podrobno prikazali vse njene elemente. Opisali bomo dokumentacijo v procesu in na kratko predstavili osnove transportnega zavarovanja na osnovi Incoterms klavzul. Praktični del naloge bomo pričeli s kratko predstavitvijo podjetja in nadaljevali s podrobno analizo poteka distribucijske logistike v njem. Na primeru podjetja bomo predstavili elemente distribucijske logistike, podkrepljene s slikovnim in grafičnim materialom. Na koncu bomo predstavili dosežene cilje prodaje v letu 2007 in predstavili plan za leto 2008. S tem bomo zaokrožili praktični del in na samem koncu naloge podali seznam literature in virov.
Ključne besede: logistika, distribucijska logistika, zunanji transport, JIT (just in time), hišno carinjenje, Incoterms klavzule.
Objavljeno: 09.07.2010; Ogledov: 2711; Prenosov: 346
.pdf Celotno besedilo (1,66 MB)

4.
POMEN TRANSPORTNIH ZAVAROVANJ IN KLAVZUL INCOTERMS ZA POMORSKI TRANSPORT IN NJIHOVA VLOGA V LOGISTIČNEM SISTEMU
Ina Lejko, 2010, magistrsko delo/naloga

Opis: Magistrsko delo obravnava pomen transportnih zavarovanj in klavzul Incoterms za pomorski transport in njihovo vlogo v logističnem sistemu. Namen magistrskega dela je analizirati področje transportnih zavarovanj in uporabo klavzul Incoterms v pomorskem transportu, ter opredeliti njihovo vlogo in pomen za učinkovit sistem zunanjega transporta, posledično pa tudi logistični sistem podjetja in celotno dobavno verigo. Uvodno poglavje magistrskega dela je namenjeno opredelitvi logističnega sistema in dobavne verige, posebna pozornost pa je namenjena tudi logističnim spremljevalnim dejavnostim in pogodbam, ki se v zvezi z njimi pojavljajo. Nadaljevanje magistrskega dela je posvečeno predstavitvi glavnih značilnosti pomorskega transporta, ki slednjega razlikujejo od ostalih transportnih načinov in mu dajejo svojevrsten značaj. Poglavje se podrobneje dotika tudi mednarodne prevozne pogodbe v pomorskem transportu in transportnega zastopanja. Naslednji del magistrskega dela je namenjen obravnavi področja transportnega zavarovanja, pri kateri splošni opredelitvi sledijo podrobnejše predstavitve zavarovanja blaga, plovil ter prevozniške odgovornosti v pomorskem transportu, poglavje pa vsebuje tudi predstavitev globalnih trendov pomorskega transporta in zavarovalništva, ki so predstavljeni s pomočjo obstoječih statističnih podatkov. Obravnavi pomorskih transportnih zavarovanj sledi obravnava klavzul Incoterms, pri čemer je zraven splošne opredelitve predstavljen tudi njihov vpliv na pomorski transport. Zadnje poglavje magistrskega dela je namenjeno predstavitvi pomena transportnih zavarovanj in klavzul Incoterms za dobavno verigo, slednji pa je povezan in apliciran tudi na praktični primer nabave z uporabo klavzule Incoterms in vključitvijo transportnega zavarovanja.
Ključne besede: logistični sistem, dobavna veriga, pomorski transport, transportno zavarovanje, klavzule Incoterms
Objavljeno: 26.11.2010; Ogledov: 3684; Prenosov: 537
.pdf Celotno besedilo (1,87 MB)

5.
6.
7.
8.
9.
10.
Organizacija zbirnega transporta na relaciji Slovenija-Iran
Jure Jontez, 2013, diplomsko delo

Opis: Svetovna gospodarska kriza, ki traja že kar nekaj let, je v posamezne regije prinesla vse prej kot pozitivne posledice. Z željo lastnikov po večjih dobičkih in s selitvijo proizvodenj v regije z nižjo delovno silo se posledice teh akcij čutijo v vseh sektorjih. Storitveni sektor, v katerega spadajo tudi špedicijska podjetja, se spopada z upadom prometa. Vse višji fiksni stroški vplivajo na konkurenčnost ne samo velikih tovrstnih podjetjih temveč tudi malih in srednjih. Obdržati trenutno stanje zahteva od podjetij še dodatne napore. Trenuten preboj in osvajanje novih trgov je še vedno možen vendar z natančno vizijo podjetja in dobro začrtano strategijo. Podjetje VIT Logistika je eno izmed mnogih, ki kljubuje trenutnim razmeram. Ritem, ki je prisoten pri samem poslovanju, zahteva od zaposlenih iz dneva v dan več. Več znanja in več izkušenj pa podjetju alternativno zagotavljata čvrste temelje v tej krizni situaciji. Kratki stiki, ki nastanejo kot pomanjkanje teh dveh elementov, so vse prej kot zanemarljivi. Izzivi s področja transporta, skladiščenja, komuniciranja s strankami in samo organizacijo pa zahtevajo odločna posredovanja ter preudarne akcije za doseganje boljših poslovnih rezultatov. Navsezadnje dobri poslovni rezultati vplivajo tudi na socialno varnost zaposlenih. V teh časih, ko se soočamo s pomanjkanjem zaposlovanja, je tudi to dobra spodbuda za zaposlenega.
Ključne besede: VIT Logistika, Incoterms 2010, špedicija
Objavljeno: 15.03.2013; Ogledov: 959; Prenosov: 85
.pdf Celotno besedilo (1,16 MB)

Iskanje izvedeno v 0.28 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici