| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
ODLOČITVENI MODEL ZA POMOČ PRI IZBIRI HOKEJSKEGA TRENERJA
Andraž Žnidar, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je obravnavan problem izbire najprimernejšega strokovnjaka za vodenje hokejskega moštva v avstrijski ligi OIHL, za hokejsko moštvo HK Utik. Na izbiro hokejskega strokovnjaka vpliva veliko število najrazličnejših kriterijev. Pomembno je, da so izbrani pravi ter najpomembnejši kriteriji, kajti le tako lahko pridemo do pravilne odločitve. Najprej so opredeljeni osnovni pojmi večparametrskega odločanja, ekspertnih sistemov ter lupine ekspertnega sistema DEX. V nalogi je predstavljen model vrednotenja različni variant z orodjem za večparametrsko odločanje DEXI bo izdelan odločitveni model za pomoč pri izbiri hokejskega trenerja. Model bo izdelan na realnih podatkih, ter tudi dejansko uporabljen pri izbiri hokejskega trenerja za hokejski klub Utik. Ob koncu diplomskega dela je bila s pomočjo orodja VREDANA izdelana še »kaj-če« analiza, na ta način je bilo poskušeno nekatere kriterije popraviti, da bi posamezna varianta trenerja napredovala na višji kakovostni razred oziroma, da bi dobili dodatno potrditev o realnem stanju. Na koncu smo rezultate potrdili z pomočjo programa za večparametrsko odločanje HiView. Z dobljenimi rezultati je bil pokazan vpliv širokega spektra kriterijev na končno oceno. Izbira strokovnjaka je dolgotrajen proces, zato ji bo v prihodnje posvečenega več časa in vanjo bodo vključili primerni strokovnjaki.
Ključne besede: • sistemi za pomoč pri odločanju, • večparametersko odločanje, • izbira hokejskega trenerja • DEX, VREDANA, HiView.
Objavljeno: 25.09.2009; Ogledov: 1707; Prenosov: 107 
(2 glasa)
.pdf Celotno besedilo (944,87 KB)

2.
ODLOČITVENI MODEL ZA IZBIRO PONUDNIKA ZA ZAMENJAVO VOZNEGA PARKA
Blažka Globačnik, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljen odločitveni model za izbiro ponudnika za zamenjavo voznega parka v podjetju Gorenje d. d. Podjetje ima zastarel vozni park, ki ga želi posodobiti, vendar ne želi sodelovati s posameznimi koncesionarji, temveč želi vzpostaviti dolgoročen odnos z generalnimi zastopniki posameznih blagovnih znamk v Sloveniji, s čimer želi izboljšati svojo pogajalsko moč na račun velikih nakupov ob načrtovani posodobitvi voznega parka. Posodobitev voznega parka je precejšen finančni zalogaj, zato je treba izbrati dobrega ponudnika vozil, ki jih pa na slovenskem trgu ne manjka. Cilj naloge je izdelati uporaben odločitveni model s katerim bomo poiskali najboljšega ponudnika za zamenjavo voznega parka v podjetju. S pomočjo odgovornih v podjetju smo izdelali drevo kriterijev, določili funkcije koristnosti ter analizirali štiri različne ponudnike vozil v treh različnih orodjih. Rezultati, ki smo jih pridobili, so bili enotni.
Ključne besede: sistemi za podporo odločanju, večparametrsko odločanje, izbira ponudnika, DEXi, Vredana, Hiview.
Objavljeno: 29.11.2011; Ogledov: 1469; Prenosov: 129
.pdf Celotno besedilo (1,56 MB)

3.
Odločitveni model za pomoč pri oceni odklonskega vedenja pri osnovnošolcih
Urška Šuštaršič, 2012, magistrsko delo

Opis: Odločitveni model za pomoč pri oceni odklonskega vedenja pri osnovnošolcih
Ključne besede: odločitveni model, otroci s posebnimi potrebami, osnovna šola, DEXi, HiView, računalništvo, magisteriji
Objavljeno: 10.07.2015; Ogledov: 400; Prenosov: 39
URL Povezava na celotno besedilo

Iskanje izvedeno v 0.1 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici