| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Varnostni sistem in oddaljen nadzor hišnih ljubljenčkov na računalniku Raspberry Pi
Andraž Skupek, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu opisujemo izdelavo varnostnega sistema in oddaljenega nadzora hišnih ljubljenčkov. Za implementacijo smo uporabili računalnik Raspberry Pi v kombinaciji s kamero in senzorjem PIR. Implementirali smo tudi spletni strežnik in odjemalca, tako da se lahko uporabnik poveže v varnostni sistem na daljavo ter opazuje hišnega ljubljenčka. Varnostni sistem prav tako uporablja konvolucijske nevronske mreže, s katerimi ugotavljamo, ali se na sliki, posneti s kamero, nahaja človek, pes ali mačka. S pomočjo ugotovitve konvolucijske nevronske mreže se nato primerno odzovemo s poslanim elektronskim sporočilom.
Ključne besede: Raspberry Pi, varnostni sistem, hišni ljubljenčki
Objavljeno: 11.11.2019; Ogledov: 352; Prenosov: 59
.pdf Celotno besedilo (2,42 MB)

2.
Razvoj nove skupine izdelkov za hišne ljubljenčke
Tjaša Tekavec, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: Vedno več lastnikov psov se v zadnjem času odloča za sobivanje z ljubljenčki v notranjosti stanovanja, vendar pa si hkrati želijo psa namestiti v klasični vrtni pasji hiški, ki pa ni prilagojena za notranje bivanje. Ideja za razvoj nove skupine izdelkov za hišne ljubljenčke izhaja iz lastne želje po nakupu pasje hiške, prilagojene za notranje prostore, ki je, po pregledu ponudbe na trgu, nismo našli. S pregledom obstoječe literature in izvedbo lastne raziskave smo ugotovili, da na trgu obstajata želja in potencialno povpraševanje po takšnem izdelku, zato smo razvili rešitev za udobnejše notranje bivanje psov. S pomočjo Kotlerjevega modela razvoja novega izdelka smo razvili leseno pasjo hiško za uporabo v notranjosti stanovanja, namenjeno manjšim pasmam psov, s čimer smo psu zagotovili njegov teritorij oziroma osebni prostor v stanovanju, hkrati pa skrbniku ponudili več prostora za shranjevanje pasjih potrebščin. Pri razvoju izdelka smo izhajali iz že obstoječe ideje lesene pasje hiške za zunanjo uporabo, ki smo jo nadgradili in prilagodili uporabi v notranjosti stanovanja.
Ključne besede: Izdelek, Razvoj novega izdelka, Raziskava trga, Hišni ljubljenčki, Pasja hiša za notranje bivanje
Objavljeno: 26.10.2017; Ogledov: 616; Prenosov: 77
.pdf Celotno besedilo (2,08 MB)

3.
MNENJA STROKOVNIH DELAVCEV V VRTCU IN ŠOLI O VZGOJI ODGOVORNEGA ODNOSA DO ŽIVALI
Olga Graj, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo raziskali mnenja strokovnih delavcev v vrtcu in šoli o vzgoji odgovornega odnosa do živali. V teoretičnem delu je podan pregled raziskav pozitivnega vpliva živali na človeka, vplivu živali na razvoj otrok in vpliv izkušenj z ljubljenčki v otroštvu na odnos do živali v odraslosti. Predstavljeni so pomen, namen in cilji vzgoje odgovornega odnosa do živali ter možnosti, metode in načini vključevanja vzgoje odgovornega odnosa do živali v vzgojno-izobraževalni proces. V empiričnem delu smo s pomočjo anketnih vprašalnikov preučili izkušnje strokovnih delavcev z ljubljenčki ter njihova stališča do živali in do vpliva živali na otroka. Raziskali smo ali in kako strokovni delavci v vzgojno-izobraževalno delo vključujejo vzgojo odgovornega odnosa do živali ter ugotavljali ali so seznanjeni z aktivnostmi s pomočjo živali, ki jih izvajajo nekatera društva v Sloveniji. Pri tem so nas zanimale razlike glede na izkušnje strokovnih delavcev z živalmi, glede na delovno dobo in delovno mesto strokovnih delavcev. Ugotovitve, do katerih smo prišli med izdelavo diplomskega dela, so prikazane v poglavju Rezultati in interpretacija.
Ključne besede: odnos do živali, hišni ljubljenčki, strokovni delavci, otrok, vzgoja
Objavljeno: 18.10.2016; Ogledov: 907; Prenosov: 87
.pdf Celotno besedilo (1007,81 KB)

4.
PEDAGOŠKI EKSPERIMENT - HIŠNI LJUBLJENCI V TRETJEM RAZREDU OSNOVNE ŠOLE
Marja Šolaja, 2015, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo sestavljajo trije deli, teoretični, empirični in praktični del, ki se med seboj dopolnjujejo in tvorijo zaokroženo celoto. V teoretičnem delu je predstavljeno naravoslovje (kaj je, metode naravoslovja, začetno naravoslovje, naravoslovni postopki, naravoslovna pismenost), živali (kaj so, opredeljena povezava med ljudmi in živalmi), s poudarkom na hišnih ljubljencih, živali v šoli (s poudarkom na odnosu med živalmi in učenci) in učna načrta za spoznavanje okolja (2011) ter naravoslovje in tehnika (2011) (podana je natančna analiza ciljev s stališča živali). V empiričnem delu je predstavljena empirična raziskava, ki jo tvorita pred- in potest. S predtestom se je ugotavljalo poznavanje žive narave v eksperimentalnem in kontrolnem razredu. Ugotovilo se je, da je znanje anketiranih učencev v obeh skupinah približno enako. S potestom se je ugotavljalo razlike v znanju o hišnih ljubljenčkih v eksperimentalnem in kontrolnem razredu – ugotovilo se je, da imajo več praktičnega znanja učenci eksperimentalne skupine, ki so hišne ljubljenčke spoznavali s pomočjo živih živali, učenci kontrolne skupine so izkazali več kognitivnega znanja. V praktičnem delu magistrskega dela so podane natančne učne priprave, potek dela in evalvacija narejenega za dve učni uri spoznavanja okolja v dveh različnih tretjih razredih (eksperimentalnem in kontrolnem) in za učno uro interesne dejavnosti, ki jim je skupna učna vsebina (hišni ljubljenčki), se pa med seboj razlikujejo v učnih oblikah in metodah dela ter pomagalih in pripomočkih. Rezultati so pokazali, da živali v učilnici ugodno vplivajo na razvoj in razpoloženje učencev, razvijanje pomembnih vrednot, po drugi strani pa za učitelja to pomeni dodatno odgovornost in delo.
Ključne besede: naravoslovje, osnovna šola, hišni ljubljenčki, pedagoški eksperiment, interesne dejavnosti
Objavljeno: 27.10.2015; Ogledov: 1724; Prenosov: 191
.pdf Celotno besedilo (3,42 MB)

Iskanje izvedeno v 0.1 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici