| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 46
Na začetekNa prejšnjo stran12345Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
Izdelava spletnih strani za potrebe fotografskega ateljeja : diplomsko delo univerzitetnega študija
Inesa Feratović, 2005, diplomsko delo

Ključne besede: HTML, PHP, SQL
Objavljeno: 31.03.2008; Ogledov: 3712; Prenosov: 730

6.
RAZVOJ APLIKACIJ ZA PRENOSNE TELEFONE V OKOLJU NOKIA WEB RUNTIME
Jure Gorinšek, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavimo okolje Nokia Web Runtime, ki omogoča razvoj aplikacij za prenosne telefone. Naloga se začne z opisom okolja ter arhitekture. Nadaljujemo z opisom razvojnih orodij. Nato podrobneje opišemo razvojni proces gradnikov WRT. Podamo veliko kratkih primerov ter izpostavimo dobro prakso pri razvoju. S pomočjo pridobljenega znanja razvijemo aplikacijo, ki omogoča prevajanje besedila.
Ključne besede: okolje WebRuntime, gradniki, pametni telefoni, mobilne aplikacije, javascript, css, html, splet
Objavljeno: 05.01.2011; Ogledov: 1935; Prenosov: 94
.pdf Celotno besedilo (2,08 MB)

7.
NADGRADNJA SPLETNE STRANI LIKOVNE ŠOLE SAB
Daniela Bajrović, 2011, diplomsko delo

Opis: Glavni razlog za spremembo gospodarstva je predvsem tehnološki napredek in ena ključnih tehnologij je internet, ki nam ponuja različne možnosti, da komuniciramo z ljudmi v realnem času, kjer koli na svetu se nahajajo. Tako lahko opravljamo stvari hitreje, učinkovito in preprosto. Interaktivnost interneta omogoča uporabnikom iskanje, oblikovanje, objavljanje in posredovanje informacij. Komuniciramo lahko tudi preko danes izredno priljubljenih spletnih omrežij, ki so lahko prav tako ena izmed možnosti povezovanja podjetja z uporabnikom. So orodja, ki omogočajo učinkovito, enostavno in cenovno zelo ugodno doseganje ciljnih porabnikov. Za podjetja je pomembno, da se uspejo prilagoditi spremembam gospodarstva. V svojem diplomskem delu obravnavam nadgradnjo spletne strani za likovno šolo, ki je ena izmed dejavnosti, ki jo nudi družinsko podjetje SAB. Predstavljene so ideje, rešitve, organizacija, končna izvedba, realizacija ter vzdrževanje spletne strani in profila na socialnem omrežju Facebook. Opisan je celoten pristop k nalogi, izdelava koncepta, vsebin, informacij, tehnologije in vgradnja vizualnih učinkov. Z nadgrajeno spletno stranjo bo naša pozornost usmerjena na možnosti trženja in pridobivanja prepoznavnosti likovne šole.
Ključne besede: HTML, multimedijski gradniki, internet, Photoshop, CorelDRAW
Objavljeno: 14.07.2011; Ogledov: 1264; Prenosov: 63
.pdf Celotno besedilo (1,73 MB)

8.
REALNO-ČASOVNE SPLETNE APLIKACIJE
Matjaž Lipuš, 2011, diplomsko delo

Opis: V današnjem času vse prisotnosti spleta, se trendi zelo hitro spreminjajo. Splet 2.0 je prinesel odprtost in sodelovanje vseh uporabnikov spleta in s tem odprl nove možnosti deljenja informacij. Danes ni več dovolj, da preberemo članek, ko nanj naletimo, ampak želimo biti o njem obveščeni takoj, ko je objavljen. Potreba po takojšnjih informacijah zahteva razvoj novih tehnologij, ki omogočajo pošiljanje podatkov k obiskovalcu, takoj ko se ti zgodijo. Govorimo o realno-časovnih spletnih aplikacijah. V diplomskem delu bomo pregledali tehnologije in tehnike, ki se danes uporabljajo za dostavljanje informacij obiskovalcem, ter knjižnice, ki nam omogočijo enostavnejši razvoj takšnih aplikacij, v praktičnem delu pa bomo s pomočjo opisanih tehnologij izdelali preprosto igro Križci in krožci.
Ključne besede: realno-časovni splet, Splet 2.0, Comet, reverse AJAX, HTML 5
Objavljeno: 06.04.2011; Ogledov: 1664; Prenosov: 187
.pdf Celotno besedilo (1,36 MB)

9.
PREVERJANJE SKLADNOSTI NAJBOLJ OBISKANIH SLOVENSKIH SPLETNIH STRANI S SPLETNIMI STANDARDI
Peter Golob, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena analiza skladnosti najbolj obiskanih slovenskih spletnih strani s spletnimi standardi. Obravnavan je tudi svetovni splet ter elementi, ki ga sestavljajo, to so jezik HTML, CSS ter skriptni jeziki. Analiza skladnosti je bila napravljena glede na standarde organizacije World Wide Web Consortium. Strani, ki smo jih analizirali pa so bile izbrane glede na podatke raziskave MOSS – merjenja obiskanosti spletnih strani. Strani se je preverjalo z ustreznimi validatorji, hkrati se je preverjala tudi skladnost prikaza strani v najbolj priljubljenih brskalnikih. Iz analize lahko ugotovimo, da je število napak pri preverjanju sicer precejšnje, vendar te napake ne vplivajo na prikaz strani v brskalnikih.
Ključne besede: skladnost, spletni standardi, svetovni splet, HTML, CSS, brskalnik, validator
Objavljeno: 23.09.2011; Ogledov: 10014; Prenosov: 87
.pdf Celotno besedilo (1,06 MB)

10.
SPLETNA STRAN ZA PODPORO PRODAJE IZDELKOV ZA DOMAČE ŽIVALI
Dean Kostov, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi bomo predstavili spletno stran za podporo prodaje izdelkov za domače živali. Stran je zasnovana na tehnologijah PHP, HTML, CSS, JavaScript in podatkovni bazi MySQL, ki jih bomo prav tako obravnavali.
Ključne besede: internet, PHP, spletna stran, HTML, MySQL, CSS
Objavljeno: 25.09.2011; Ogledov: 1402; Prenosov: 151
.pdf Celotno besedilo (3,84 MB)

Iskanje izvedeno v 0.29 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici