| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Uporaba google adwords storitve za povečanje prodaje v spletni trgovini kwood
Luka Kočar, 2022, diplomsko delo

Opis: Zaradi vedno večje konkurence spletnih trgovin in vedno večje ponudbe izdelkov je danes ključnega pomena izbira novih tehnik in orodij digitalnega marketinga, saj tako lahko optimiziramo poslovanje podjetja in posledično tudi prepoznavnost znamke. V diplomskem delu smo predstavili uporabo Google Adwords storitve za pospeševanje prodaje v spletni trgovini www.kwood.si. Podrobno smo predstavili Google Adwords storitev ter izvedli meritve prodaje izdelkov za primerjanje različnih načinov digitalnega marketinga. Pri oglaševanju spletne trgovine smo uporabili brezplačno grafično orodje Canva, ter SEO optimizacijo, za brezplačen organski prihod strank na spletno mesto. V zaključku diplomske naloge so predstavljeni rezultati uporabe Google Adwords storitve v primerjalni tabeli, ki prikazuje povečanje prodaje za uporabo posameznega orodja za digitalni marketing. Na podlagi ugotovitev diplomske naloge smo podali priporočila za podjetje, za razširitev digitalnega oglaševanja na nova orodja digitalnega marketinga ter povečanje ponudbe izdelkov spletne trgovine.
Ključne besede: Google Adwords, spletna trgovina, povečanje prodaje, digitalni marketing
Objavljeno v DKUM: 23.02.2023; Ogledov: 256; Prenosov: 0
.pdf Celotno besedilo (5,87 MB)

2.
Contribution of web analytic tools to improve online business of companies
Filip Aldić, 2018, magistrsko delo

Opis: The goal of this master’s thesis was to explore online analytical tools and how they can contribute towards creating successful campaigns that will improve the online business of companies that use the online world as part of their operation. In the case study, the most important aspect of the campaign was using an innovative approach and new platforms and channels to target loyal, existing, new and potential guests of the resort. Smoothly introducing the new content created on the basis of the friendly and hospitable lasting relationships. The most important elements were surely content production, as well as segmented and well targeted campaigns. This combination helped to reach the defined goals.
Ključne besede: Google Analytics, Google AdWords, Google Tag Manager, campaign, marketing
Objavljeno v DKUM: 29.11.2018; Ogledov: 755; Prenosov: 154
.pdf Celotno besedilo (6,30 MB)

3.
Oglaševanje s pomočjo spletnih iskalnikov in uporaba Google AdWords v slovenskih mednarodnih podjetjih
Andrea Klenovšek, 2017, magistrsko delo

Opis: V današnji dobi se vse bolj širi uporaba spletnega oglaševanja, predvsem s hitrim napredovanjem poslovanja prek spleta. Za podjetja je internet postal priljubljena oglaševalska platforma, saj ima večjo fleksibilnost in kontrolo nad vsebino oglaševanja. V magistrskem delu se osredotočamo na temo marketinškega komuniciranja na spletnih iskalnikih, ki je dejavnost, ki promovira podjetje na spletnih iskalnikih, kot so Bing, Google, Yahoo ipd., da dostavi pomembno vsebino glede na iskalne zahteve uporabnikov ter jih spodbudi, da na oglase klikajo. Zaradi vse večjega iskanja informacij na spletnih iskalnikih, je ta oblika oglaševanja ena najpomembnejših vrst spletnega marketinga. V delu se poglabljamo le v tehniko SEA (angl. Search Engine Advertising), kar pomeni oglaševanje spletnega mesta na iskalnikih, ki se nanaša na plačilo na klik (PPC). V delu poleg splošnega pojma oglaševanja s pomočjo iskalnikov omenjamo tudi platformo Google AdWords, ki prav tako spada pod SEA tehniko oglaševanja. Google AdWords je konsolidirana oglaševalska platforma, ki omogoča oglaševalcu, da doseže svoje ciljne skupine v več kot 150 državah ‒ z uporabo angleškega ali lokalnega jezika. Prav tako platforma spada pod PPC oglaševanje oz. plačilo na klik ali CPC oglaševanje, kar pomeni cena na klik. Pri obliki PPC oglaševanja oglaševalci plačajo vsak klik, ki jih zanje ustvari Google. Namen magistrskega dela je spoznati oglaševanje s pomočjo spletnih iskalnikov ter se seznaniti z različnimi orodji oz. programi za oglaševanje, v katerih podjetja oblikujejo in upravljajo oglaševalske kampanje. Dodati moramo, da želimo podrobneje spoznati tudi orodje Google AdWords. V empiričnem delu želimo z vprašalnikom ugotoviti, koliko podjetij oglašuje s pomočjo iskalnikov in orodja Google AdWords. Prav tako je namen spoznati, ali uporaba oglaševanja s spletnimi iskalniki zvišuje možnost nakupa uporabnikov iz tujine. Želimo se tudi seznaniti s strategijami orodja Google AdWords, kot so obračunavanje, ciljanje oglasov ter možnosti razširitve oglasov, ki jih slovenska podjetja najbolj uporabljajo in so tudi najbolj donosne.
Ključne besede: spletni iskalniki, Google AdWords, oblikovanje kampanj, kazalniki uspešnosti, strategije ponujanja.
Objavljeno v DKUM: 07.12.2017; Ogledov: 1247; Prenosov: 159
.pdf Celotno besedilo (2,14 MB)

4.
PRIMERJAVA OGLAŠEVANJA NA GOOGLU IN FACEBOOKU
Tjaša Janžekovič, 2012, diplomsko delo

Opis: Internet pomeni na področju trženja nov tip interaktivnega oglaševanja, ki poleg oglaševanja ponuja še dvostransko komunikacijo. Oglaševanje na svetovnem spletu je v zadnjih nekaj letih najhitreje rastoči trend v oglaševanju nasploh in ima za oglaševalce veliko prednosti v primerjavi z uporabo ostalih medijskih kanalov. Namen oglaševanja na internetu je v tem, da oglaševalec pritegne čim več obiskovalcev na svojo spletno stran, kjer ponudi informacije o podjetju in njegovih izdelkih oz. storitvah, posledično pa uporabnika poskuša spodbuditi k nakupu. Podjetja vedno več pozornosti in sredstev namenijo iskalnemu marketingu, ki je oglaševanje na spletnih iskalnikih in spletnemu socialnemu marketingu, ki predstavlja oglaševanje na socialnih omrežjih, saj je dandanes za podjetja skoraj nujno, da svoje izdelke oz. storitve ponudijo na internetu. Trenutno je Google AdWords vodilni predstavnik oglaševanja na spletnih iskalnikih, namenjen je vsem, ki želijo ustvariti oglase in jih prikazovati na spletnih iskalnikih, kakršen je Google. Pomembno je poudariti, da AdWords zahteva nekaj predznanja in je primeren za profesionalno rabo, neizkušenim oglaševalcem lahko predstavlja prezapleten proces. Uporabniki, ki se začenjajo srečevati s spletnim oglaševanjem, lahko začnejo z oglaševanjem na socialnem omrežju Facebooku, ki je poleg tega, da je preprosto, lahko tudi brezplačno. Dobro oglaševanje je za podjetje ključnega pomena, zato je pomembno, da se nekje pojavljamo, predstavljamo podjetje in izdelke oz. storitve, obveščamo o novostih in akcijah ter ohranjamo stik z obstoječimi in morebitnimi odjemalci. Diplomska naloga temelji na primerjavi oglaševanja s pomočjo programa AdWords in oglaševanja na socialnem omrežju Facebook. Vodi nas skozi postopek izdelave oglasa pri obeh modelih, v zaključnem delu pa poskušamo prikazati prednosti in slabosti posamezne oblike oglaševanja.
Ključne besede: spletno oglaševanje, socialna omrežja, spletni iskalniki, Google AdWords, Facebook, postopek izdelave Facebook in AdWords oglasa, Facebook stran, Facebook oglas, AdWords oglas.
Objavljeno v DKUM: 29.08.2012; Ogledov: 2717; Prenosov: 408
.pdf Celotno besedilo (2,86 MB)

5.
SPLETNO OGLAŠEVANJE IN OGLAŠEVANJE PREKO SOCIALNIH OMREŽIJ V PODJETJU SPLETNE NOVICE D.O.O.
Samanta Šrot, 2011, diplomsko delo

Opis: Spletno oglaševanje je v tem času najbolj razširjeno orodje, ki ga podjetja uporabljajo za oglaševanje svojih izdelkov in storitev. Zahvaljujoč socialnim omrežjem imajo podjetja veliko lažjo pot do ciljnih javnosti, kakor so jo imela v preteklosti. Oblik spletnega oglaševanja je kar nekaj in se konstantno, brez zadržkov razvijajo. Poznamo primere, kot so video oglasi, tekstovni oglasi in slikovni oglasi. Te oglase lahko poleg prikazovanja na socialnih omrežjih, prikazujemo tudi na različnih iskalnikih, kot je npr. Google, s pomočjo sponzoriranih povezav, s pošiljanjem e-mile kampanj in z zakupi oglasnega prostora oz. pozicije na drugih spletnih portalih. Google ponuja več različnih aplikacij, ki merijo obiskanost spletnih strani, in jih mora vsak dober tržnih znati uporabljati in iz njih razbrati prave podatke.
Ključne besede: spletno oglaševanje, spletni oglas, Facebook, Google AdWords, Google Analytics, merjenje učinkovitosti spletnega oglaševanja.
Objavljeno v DKUM: 18.01.2012; Ogledov: 5947; Prenosov: 561
.pdf Celotno besedilo (1,95 MB)

6.
PROGRAM USPOSABLJANJA ZA GOOGLE ADWORDS STROKOVNJAKA V PODJETJU INTERNET.SI D.O.O.
Brigita Kočnar, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo predstavili usposabljanje in spletno oglaševanje ter pripravili program usposabljanja. Usposabljanje kadrov ima ključni pomen v vsakem podjetju, saj je usposobljen kader uspešen, zadovoljen, podjetje s takšnim kadrom pa konkurenčno, uspešno in kvalitetno. Podjetje z usposobljenim kadrom je tako pripravljeno na spremembe in zahteve trga. Za posameznika, podjetje in gospodarstvo je pomembno, da je izobražen in usposobljen za delo ter da svoje znanje nenehno izpolnjuje. Skrb za kadre in njegov razvoj sta nujno potrebna ne samo za podjetje samo, ampak tudi za vsakega posameznika ki nastopa v organizaciji. Njegova potreba po izobraževanju in usposabljanju se nenehno povečuje, saj tudi tržne razmere zahtevajo prilagajanje in nenehno usposabljanje ki težijo k razvoju in pridobivanju dodatnega znanja in veščin. Google AdWords oglaševanje je spletno oglaševanje, ki poteka preko programa AdWords. Ker je takšen način oglaševanja učinkovit in cenejši v primerjavi z ostalimi načini, je pomembno da ima podjetje usposobljene kadre oz. strokovnjake za samostojno delo s tem programom. Strokovnjak na tem področju mora biti pripravljen na nenehna izpopolnjevanja s tega področja in nenehno spremljati novosti in stanje na trgu. V diplomski nalogi smo predstavili podjetje Internet.si d.o.o. in pripravili program usposabljanja za Google Adwords strokovnjaka. Ker ima podjetje neusposobljene kadre za dejavnost katera predstavlja osnovno poslovanje podjetja in ne izkorišča potenciala na trgu, je cilj diplomske naloge pripraviti program usposabljanja, s katerim bo lahko podjetje strokovno in kvalitetno opravljalo program Google Adwords in s tem tudi njegovo osnovno dejavnost na trgu, to je Google Adwords oglaševanje. Diplomsko nalogo smo razdelili na pet poglavij. V prvem smo uvodno povedali o čem smo pisali v diplomski nalogi in kakšen je cilj naloge. V drugem delu smo opredelili pojem usposabljanja, predstavili metode in vrste usposabljanja ter opisali napotke kako pripraviti kvaliteten in učinkovit program usposabljanja kadrov. V tretjem poglavju smo na kratko opisali podjetje za katerega smo pripravili program usposabljanja in predstavili kadrovsko strukturo podjetja. V četrtem poglavju smo predstavili spletno oglaševanje in kako deluje oglaševanje o katerem smo pisali v diplomski nalogi. Na kratko smo predstavili še delovanje Google AdWords sistema in predstavili podjetje Google Inc. V zadnjem, zaključnem poglavju smo pripravili program usposabljanja.
Ključne besede: program usposabljanja, usposabljanje, spletno oglaševanje, Google AdWords, internetno oglaševanje.
Objavljeno v DKUM: 06.07.2011; Ogledov: 2184; Prenosov: 199
.pdf Celotno besedilo (4,11 MB)

Iskanje izvedeno v 0.09 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici