| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 24
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
Razvoj celovite programske rešitve za spremljanje stanja letalskih akumulatorjev : magistrsko delo
Tomaž Jandrok, 2024, magistrsko delo

Opis: V slovenskem podjetju LXNAV, ki je sicer specializirano za izdelavo letalskih navigacijskih instrumentov za jadralna letala, smo dobili nalogo razviti celovito rešitev za spremljanje stanja enega ali več letalskih akumulatorjev. Ti so po tipu v letalstvu najpogosteje svinčeni, zelo priljubljeni pa postajajo tudi veliko lažji akumulatorji LiFePo4. Njihovi instrumenti trenutno sicer že prikazujejo napetost in nekatere osnovne podatke. Cilj magistrskega dela je bil razvoj programske rešitve za vezje, ki je fizično na bateriji in deluje kot breme, v kombinaciji z mobilno aplikacijo Flutter, v kateri lahko enostavno vizualno spremljamo več baterij in vidimo, koliko časa nam je še ostalo, preden bomo med letom ostali brez električne energije. V procesu testiranja smo ugotovili, da rezultat naše rešitve odstopa v povprečju za 2,61 % energije, ki dejansko ostane neizkoriščena v bateriji do njene končne praznosti.
Ključne besede: letalo, jadralno, akumulator, stanje, Flutter
Objavljeno v DKUM: 01.03.2024; Ogledov: 128; Prenosov: 28
.pdf Celotno besedilo (4,04 MB)

2.
Izdelava večplatformne aplikacije za pregled statističnih podatkov nogometne lige v razvojnem okolju Flutter in oblačni platformi Firebase : diplomsko delo
Kristjan Jesih, 2023, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomske naloge je izdelava večplatformne aplikacije z ogrodjem Flutter, ki bo zapisnikarju pomagala in omogočila hitrejši vnos, lažje urejanje podatkov, shranjevanje podatkov v realnočasovno podatkovno bazo Firebase ter olajšala objavo rezultatov in lestvic. Poleg enostavnejšega administrativnega dela pa bo uporabnikom nudila razumljiv in celovit pregled nad obsežnimi statističnimi podatki nogometne lige.
Ključne besede: Flutter, Firebase, statistični podatki, nogometna liga
Objavljeno v DKUM: 05.10.2023; Ogledov: 291; Prenosov: 8
.pdf Celotno besedilo (1,50 MB)

3.
Razvoj mobilne aplikacije za pomoč pri upravljanju z loviščem : diplomsko delo
Vito Cizel, 2023, diplomsko delo

Opis: V zaključnem delu smo večinoma opisovali postopek izdelave mobilne aplikacije, za razvojno platformo Android, s pomočjo ogrodja Flutter in programskega jezika Dart. Preučili smo obstoječo dokumentacijo, se seznanili z ogrodjem in programskim jezikom ter izdelali lastno implementacijo rešitve za avtomatizacijo nekaterih nalog upravljanja z loviščem, kot so prikaz mej lovišča, prikaz lokacije za lažjo orientacijo, ter dodajanje in urejanje točk interesa na zemljevidu.
Ključne besede: mobilna aplikacija, Flutter, Dart, Firebase
Objavljeno v DKUM: 21.09.2023; Ogledov: 354; Prenosov: 28
.pdf Celotno besedilo (2,44 MB)

4.
Primerjava programskih ogrodij react native in flutter za razvoj mobilnih aplikacij na primeru izdelave uporabniških vmesnikov : diplomsko delo
Natalija Paskova, 2023, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavlja ogrodji React Native in Flutter za razvoj uporabniškega vmesnika mobilnih aplikacij. Na samem začetku so predstavljene njune značilnosti ter prednosti in slabosti. V drugem delu je analizirano, katero ogrodje se bolj uporablja med ljudmi v programerskem svetu. Zatem sta razviti dve popolnoma enaki aplikaciji z uporabo dveh ogrodij, ki sta bili izbrani in uporabljeni za primerjavo, da bi bilo ugotovljeno, katero je boljše. Diplomsko delo je zaključeno s predstavitvijo dobljenih rezultatov testiranja obeh aplikacij.
Ključne besede: React Native, Flutter, Firebase, uporabniški vmesnik
Objavljeno v DKUM: 29.05.2023; Ogledov: 753; Prenosov: 112
.pdf Celotno besedilo (2,45 MB)

5.
Medplatformna aplikacija za vodenje računov podjetja : diplomsko delo
Niko Gorjan, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je opisan razvoj medplatformne aplikacije za vodenje računov podjetja, ki jo je možno poganjati na spletu in mobilnem telefonu. Predstavljeno je ogrodje Flutter in programski jezik Dart. Narejen je načrt za izdelavo s potrebnimi funkcionalnostmi za uspešno vodenje računov. Opisan je potek izdelave in na koncu še prototip, ki prikazuje končno obliko in uporabnost.
Ključne besede: Flutter, Dart, Finančno računovodstvo, Poslovni sistem
Objavljeno v DKUM: 23.05.2023; Ogledov: 406; Prenosov: 29
.pdf Celotno besedilo (2,78 MB)

6.
Primerjava izdelave mobilne aplikacije za iOS z uporabo ogrodij SwiftUI in Flutter
Jan Urbanc, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sta predstavljeni ogrodji Flutter in SwiftUI ter njuna programska jezika Dart in Swift. Podrobneje sta opisana delovanje navigacije in način upravljanja stanja. Namen dela je narediti primerjavo med SwiftUI in Flutter. Za dosego tega sta bili razviti dve enaki aplikaciji in opisani pomembnejši deli kode. Na koncu je primerjana poraba računalniških virov, ki jih aplikaciji porabita med izvajanjem.
Ključne besede: SwiftUI, Flutter, iOS-aplikacija, Swift, Dart
Objavljeno v DKUM: 23.05.2023; Ogledov: 235; Prenosov: 29
.pdf Celotno besedilo (3,87 MB)

7.
Primerjava razvoja spletnih aplikacij na platformah ASP.NET MVC, Blazor in Flutter : diplomsko delo
Aleš Krohne, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je primerjan razvoj spletnih aplikacij na platformah ASP.NET MVC, Blazor in Flutter. Najprej so platforme primerjane na splošno, pregledana je njihova situacija na trgu in zgodovina. Nato je predstavljen sam postopek razvijanja podobnih funkcionalnosti na spletnih aplikacijah, prikazane so podobnosti in razlike kot tudi prednosti in slabosti vsake platforme za razvoj. Naloga se zaključi z zagonom vsake zgrajene spletne aplikacije.
Ključne besede: spletne platforme, asp.net mvc, blazor, flutter, primerjava
Objavljeno v DKUM: 20.10.2022; Ogledov: 485; Prenosov: 51
.pdf Celotno besedilo (1,53 MB)

8.
Razvoj mobilne aplikacije za informiranje in spremljanje bolnika z uporabo ogrodja Flutter : diplomsko delo
Nika Kramberger, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu z uporabo odprtokodnega ogrodja Flutter predstavimo novo mobilno aplikacijo, ki skrbi za informiranje bolnika o bolezni in omogoča spremljanje simptomov bolnika. V delu navedemo bistvene lastnosti Flutterja, gradnje uporabniškega vmesnika z uporabo gradnikov Flutter ter programskega jezika Dart. Za informativni del aplikacije predstavimo integracijo s platformo Wordpress. Opišemo postopek implementacije aplikacije z Flutter gradniki ter predstavimo končen izgled mobilne aplikacije in njene funkcionalnosti.
Ključne besede: mobilna aplikacija, Flutter, Android, iOS
Objavljeno v DKUM: 20.10.2022; Ogledov: 554; Prenosov: 92
.pdf Celotno besedilo (1,49 MB)

9.
Uporaba platforme Raspberry Pi in interneta stvari za zdravstvene namene : diplomsko delo
David Slatinek, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavimo uporabo računalnika Raspberry Pi in interneta stvari za zdravstvene namene, s čimer omogočimo merjenje srčnega utripa, nivoja kisika v krvi, elektrokardiograma, telesne temperature skupaj s temperaturo okolice in vlažnostjo. Najprej predstavimo področje dela, med kar spadajo vgrajeni sistemi, operacijski sistem Linux, zaledni sistemi s spletnimi vmesniki in podatkovnimi bazami ter čelni sistemi skupaj s Flutterjem. Nato opišemo zasnovo rešitve, predstavimo uporabljene senzorje ter prikažemo razvoj podatkovne baze in razvoj spletnega vmesnika. Pokažemo izdelavo modula za nalaganje podatkov in mehanizem za opozarjanje na napake, zatem pa opišemo razvoj mobilne aplikacije. Na koncu analiziramo rešitev.
Ključne besede: zdravje, internet stvari, Raspberry Pi, GraphQL, Flutter
Objavljeno v DKUM: 07.07.2022; Ogledov: 1494; Prenosov: 382
.pdf Celotno besedilo (2,94 MB)

10.
Razvoj osebne mobilne aplikacije za spremljanje sladkorne bolezni : diplomsko delo
Bojana Simović, 2022, diplomsko delo

Opis: Kronične bolezni so zelo zahtevne in zahtevajo veliko mero previdnosti in odgovornosti, kar lahko predstavlja težavo, predvsem za otroka. Včasih je zelo težko spremljati zahteve glede bolezni naših najmlajših, ko ti še niso dovolj stari za prilagajanje obveznostim. Iz tega se je razvila ideja za mobilno aplikacijo, ki pomaga pri boljši organizaciji staršev in njihovih otrok. Osrednji predmet diplomskega dela je bil izdelati osebno mobilno aplikacijo za spremljanje sladkorne bolezni. Skozi razvoj smo spoznali tehnologijo Flutter, obdelali najbolj pomembne dejavnosti za pacienta in jih implementirali. V ospredju je bilo ustvarjanje dobro oblikovanega urnika, ki omogoča organiziranje aktivnosti pacienta. Z razvojem lastne mobilne aplikacije smo želeli zagotoviti boljši nadzor nad otrokom, ki trpi za to boleznijo.
Ključne besede: sladkorna bolezen, spremljanje, mobilna aplikacija, Flutter
Objavljeno v DKUM: 28.06.2022; Ogledov: 904; Prenosov: 219
.pdf Celotno besedilo (1,47 MB)

Iskanje izvedeno v 0.23 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici